Dostawa posiłków profilaktycznych
Publication date | 2014-03-06 |
End date | 2014-03-18 11:00:00 |
Instytucja | Łódzki Zakład Usług Komunalnych |
Miejscowość | Łódź |
Województwo | łódzkie |
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 75466 / 2014 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151310005 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia są dostawy posiłków profilaktycznych zgodnie z poniższym rodzajem : flaki wieprzowe, konserwa tyrolska , zraz z kapustą, fasola po bretońsku z boczkiem. W SIWZ określone zostały m.in.ilości, wymagania jakościowe powyższego asortymentu, jego wartość kaloryczna, itp. Rodzaj opakowania : puszki lub słoiki szklane. Posiłki regeneracyjne muszą posiadać wymagane atesty sanitarno-epidemiologiczne oraz spełniać wszystkie wymogi dopuszczające je do obrotu w handlu artykułami spożywczymi. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Łódzki Zakład Usług Komunalnych |
Ulica | ul. Nowe Sady 19 |
Nr domu | 19 |
Miejscowosc | Łódź |
Kod poczt | 94-102 |
Wojewodztwo | łódzkie |
Internet | zaklad@lzuk.lodz.pl |
E mail | zaklad@lzuk.lodz.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Administracja samorządowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Nie |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 15/04/2016 |
Wadium | nie dotyczy |
Zaliczka | Nie |
Niepelnosprawne | Nie |
Uprawnienie | Uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności na podstawie ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) Wykonawca potwierdza spełnienie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu w trybie art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz odpowiednich dokumentów. Ocena spełniania przedstawionego powyżej warunku zostanie dokonana na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, wg formuły : spełnia - nie spełnia. |
Wiedza | a) należyte zrealizowanie dostawy posiłków profilaktycznych i regeneracyjnych w kwocie min. 100.000 zł brutto w skali jednego roku w okresie trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, a jeżeli okres działalności jest krótszy - w tym okresie. Wykonawca potwierdza spełnienie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia na druku stanowiącym załącznik do SIWZ oraz potwierdzenie go dokumentami świadczącymi o należytym wykonaniu przedmiotowych dostaw. Ocena spełniania przedstawionego powyżej warunku zostanie dokonana na podstawie złożonych dokumentów i oświadczeń, wg formuły : spełnia - nie spełnia. b) posiadanie wdrożonego systemu Zapewnienia Bezpieczeństwa Zdrowotnego Żywności HACCP zgodnie z wymogami norm DS.3027 bądź ISO 2200 lub równorzędnych. Wykonawca potwierdza spełnienie tego warunku poprzez złożenie odpowiednich dokumentów. Ocena spełniania przedstawionego powyżej warunku zostanie dokonana na podstawie złożonych dokumentów, wg formuły : spełnia - nie spełnia. |
Potencjal | Dysponowanie środkiem transportu przystosowanym do przewozu artykułów żywnościowych objętych niniejszym zamówieniem. Wykonawca potwierdza spełnienie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu w trybie art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. oraz odpowiednich dokumentów. Ocena spełniania przedstawionego powyżej warunku zostanie dokonana na podstawie złożonych dokumentów i oświadczeń, wg formuły : spełnia - nie spełnia. |
Zdolne | Zamawiający nie wyznacza szczególnego warunku w tym zakresie. Wykonawca potwierdza spełnienie tego warunku poprzez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu w trybie art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełniania przedstawionego powyżej warunku zostanie dokonana na podstawie złożonych dokumentów i oświadczeń, wg formuły : spełnia - nie spełnia. |
Sytuacja | Posiadanie ubezpieczenia OC od prowadzonej działalności na kwotę min.100 tys. zł, Ocena spełniania przedstawionego powyżej warunku zostanie dokonana na podstawie złożonych dokumentów , wg formuły : spełnia - nie spełnia. |
Oswiadczenie potwierdzenia 1 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 13 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 16 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok podm zag 3 | Tak |
Dok potw 5 | Tak |
Inne dok potw | Atesty sanitarno -epidemiologiczne oraz dokumenty potwierdzające spełnienie wszystkich wymogów dopuszczających do obrotu w handlu artykułami spożywczymi |
Inne dokumenty | a) Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej b) Dokumenty dot. posiadania wdrożonego systemu Zapewnienia Bezpieczeństwa Zdrowotnego Żywności HACCP zgodnie z wymogami norm DS.3027 bądź ISO 2200 lub równorzędnych. c) Aktualne zezwolenie właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego (Sanepidu) na prowadzenie usług transportowych w zakresie przewozu żywności. |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Zamawiający dopuszcza możliwość przedłużenia terminu wykonania zamówienia do momentu wykorzystania przyjętej w umowie kwoty, jednak nie dłużej niż do 3 miesięcy. Zmiana taka zostanie wprowadzona w formie aneksu do umowy |
Kryt cena | A |
Spec www | www.lzuk.lodz.pl/lzuk/media/2014_5_SIWZ.pdf |
Spec war | Łódzki Zakład Usług Komunalnych ul. Nowe Sady 19 94-102 Łódź Dział Zamów. Publ. - pok. 215 |
Data skl | 18/03/2014 |
Godz skl | 11:00 |
Miejsce | Łódzki Zakład Usług Komunalnych ul. Nowe Sady 19 94-102 Łódź sekretariat - pok. 210 Otwarcie ofert: 18.03.2014 godz. 11:30 - sala konferenc. ŁZUK -pok.212. |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Inf dodat | nie dotyczy |
Czy uniewaznienie | Nie |