Dostawy mięsa i przetworów z mięsa, drobiu i ryb, artykułów spożywczych, mleka i przetworów z mleka oraz pieczywa.
| Publication date | 2014-03-10 |
| End date | 2014-03-18 10:30:00 |
| Instytucja | 6 Szpital Wojskowy z Przychodnią Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej |
| Miejscowość | Dęblin |
| Województwo | lubelskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 79098 / 2014 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 151000009, 151120006, 152210003, 152412001, 158000006, 155100006, 158111007, 155110003, 155300002, 155421000, 158312004 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| Dostawy mięsa i przetworów z mięsa, drobiu i ryb, artykułów spożywczych, mleka i przetworów z mleka oraz pieczywa. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych z zachowaniem podziału na poszczególne Pakiety : PAKIET 1 - Mięso i przetwory z mięsa PAKIET 2 - Drób i ryby PAKIET 3 - Artykuły spożywcze PAKIET 4 - Mleko i przetwory z mleka PAKIET 5 - Pieczywo OpisMięso i przetwory z mięsa.Drób i ryby.Artykuły spożywcze.Mleko i przetwory z mleka.Pieczywo. |
Dodatkowe informacje
| Biuletyn | 1 |
| Nazwa | 6 Szpital Wojskowy z Przychodnią Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej |
| Ulica | ul. Szpitalna 2 |
| Nr domu | 2 |
| Miejscowosc | Dęblin |
| Kod poczt | 08-530 |
| Wojewodztwo | lubelskie |
| Tel | 81 551 85 10 |
| Fax | 81 551 85 10 |
| Internet | www.szpitaldeblin.pl |
| Regon | 43102346700000 |
| E mail | zamowienia_6szwzp@poczta.onet.pl |
| Czy obowiazkowa | Tak |
| Dotyczy | 1 |
| Rodzaj zam | Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej |
| Rodz zam | D |
| Czy czesci | Tak |
| Ilosc czesci | 5 |
| Czy wariant | Nie |
| Czy dialog | Nie |
| Czy uzup | Nie |
| Czas | D |
| Data zak | 23/04/2015 |
| Wadium | Nie dotyczy. |
| Zaliczka | Nie |
| Uprawnienie | Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Do potwierdzenia oświadczeniem w załączniku Nr 2 do SIWZ. |
| Wiedza | Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Do potwierdzenia oświadczeniem w załączniku Nr 2 do SIWZ. |
| Potencjal | Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Do potwierdzenia oświadczeniem w załączniku Nr 2 do SIWZ. |
| Zdolne | Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Do potwierdzenia oświadczeniem w załączniku Nr 2 do SIWZ. |
| Sytuacja | Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Do potwierdzenia oświadczeniem w załączniku Nr 2 do SIWZ. |
| Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
| Dok grup kap 1 | Tak |
| Dok podm zag 1 | Tak |
| Dok potw 5 | Tak |
| Inne dok potw | Wymagania formalne odnośnie przedmiotu zamówienia zgodne z art. 25 ust . 1 pkt 2 ustawy. 1.Przedmiot zamówienia winien być oznakowany zgodnie z przepisami ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z późn. zm.) oraz ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225). 2.Dotyczy przedmiotu zamówienia mrożonego (drobiu - Pakiet II): Drób dostarczany do Zamawiającego oraz stosowany w produkcji przetworów dla jego potrzeb, musi pochodzić od producentów krajowych z bieżącego uboju. Proces zamrażania dostarczanego drobiu musi przebiegać tzw. metodą szokową. Zamrażanie elementów musi się odbywać w temperaturze min. - 40ºC, co eliminuje możliwości pogarszania się jakości elementów drobiu. Pojemniki z dostarczonym towarem muszą być zamknięte i oplombowane plombą metalową przez Kontrolę Jakości oraz opatrzone metką papierową zawierającą zapis daty i godziny produkcji, pieczęć producenta oraz imię i nazwisko osoby pakującej (lub jego numer). Wykaz dokumentów potwierdzających, że oferowany przedmiot zamówienia jest zgodny z wymaganiami zamawiającego 1.Oświadczenie Wykonawcy, że zamrażanie drobiu, będącego przedmiotem zamówienia odbywa się w temperaturze min. - 40 ºC (metodą tzw. szokowego zamrażania), co eliminuje możliwość pogarszania się jakości drobiu (zgodnie z procedurą zamrażania tuszek, elementów i podrobów producenta) - Załącznik Nr 4 do SIWZ (dotyczy wykonawców składających ofertę na Pakiet nr 2). 2.Decyzja właściwej miejscowo Inspekcji Sanitarnej i/lub właściwego miejscowo Lekarza Weterynarii (jeśli dotyczy). |
| Niepelnosprawne | Nie |
| Kod trybu | PN |
| Kryt cena | A |
| Spec www | www.szpitaldeblin.pl |
| Spec war | siedziba Zamawiającego, II piętro, pokój nr 203 |
| Data skl | 18/03/2014 |
| Godz skl | 10:30 |
| Miejsce | siedziba Zamawiającego, II piętro, Kancelaria Szpitala, pokój nr 202 |
| Termin | Obowiązuje termin |
| Okres liczba dni | 30 |
| Czy uniewaznienie | Nie |