Dostawy mięsa, podrobów, wędlin i konserw
Publication date | 2014-03-26 |
End date | 2014-04-14 09:00:00 |
Instytucja | Zakład Karny w Rawiczu |
Miejscowość | Rawicz |
Województwo | wielkopolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 102370 / 2014 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151000009, 151100002, 151311305, 151121203, 151200006, 151110009, 151130003, 151310005, 151313101 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa, podrobów, wędlin i konserw: Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na cztery części (zadania): -zadanie nr 1: Dostawy mięsa i wędlin z indyka, -zadanie nr 2: Dostawy mięsa i podrobów z kurczaka, -zadanie nr 3: Dostawy mięsa, podrobów i wędlin wieprzowych oraz wołowych, -zadanie nr 4: Dostawy konserw mięsnych, Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań. ZADANIE NR 1: Dostawy mięsa i wędlin z indyka: 1)Mięso klopsowe z indyka -900kg; 2)Mięso gulaszowe z indyka klasa II -700kg; 3)Skrzydło środkowe z indyka -1300kg; 4)Mortadela popularna z indyka -1800kg; 5)Mortadela śniadaniowa z indyka -1700kg; 6)Mortadela z pieczarkami -1500kg; 7)Mortadela czosnkowa z indyka -1900kg; 8)Parówka z indyka -2100kg; 9)Kiełbasa śniadaniowa z indyka-1800kg; 10)Kiełbasa litewska z indyka -2500kg; 11)Szynka tyrolska z indyka -1200kg; 12)Szynka Gerwazego z indyka -640kg; 13)Szynka mielona blok z indyka -1300kg; 14)Polędwica firmowa z indyka -800kg; 15)Pieczeń drobiowa z indyka -1000kg; 16)Pasztet firmowy z indyka -1100kg; 17)Kiełbasa krakowska parzona -450kg; 18)Szynka gotowana biała -450kg; 19)Kiełbasa szynkowa drobiowa -500kg; 20)Serdelki drobiowe -2800kg; 21)Salceson z indyka -1100kg; ZADANIE NR 2: Dostawy mięsa i podrobów z kurczaka: 1)Kurczak cały -2700kg; 2)Skrzydełka z kurczaka -500kg; 3)Udziec z kurcząt kl. A -1600kg; 4)Filet z kurczaka -1200kg; 5)Mięso gulaszowe z kurczaka -2400kg; 6)Żołądki z kurczaka -400kg; 7)Serca z kurczaka -350kg; 8)Wątróbki z kurczaka-2100kg; ZADANIE NR 3: Dostawy mięsa, podrobów i wędlin wieprzowych oraz wołowych: 1)Mięso wieprzowe - szynka surowa D 4 -900kg; 2)Mięso wieprzowe klopsowe -1200kg; 3)Mięso wieprzowe łopatka bez kości -2750kg; 4)Mięso wieprzowe gulaszowe-750kg; 5)Mięso wieprzowe schab bez kości-500kg; 6)Boczek wędzony bez kości płaty -1800kg; 7)Wędzonka bigosowa bez kości -950kg; 8)Słonina płaty-1200kg; 9)Mięso gulaszowe wołowe-300kg; 10)Żołądki wieprzowe-400kg; 11)Ozory wieprzowe-500kg; 12)Serca wieprzowe-1800kg; 13)Wątroba wieprzowa-2800kg; 14)Kiełbasa zwyczajna-1700kg; 15)Kiełbasa parówkowa-2000kg; 16)Kiełbasa biała parzona-1900kg; 17)Kiełbasa mortadela-2400kg; 18)Kiełbasa golonkowa parzona-400kg; 19)Kiełbasa mielonka-1100kg; 20)Kiełbasa słoikowa-1100kg; 21)Kiełbasa szynkowa mielona wieprzowa-600kg; 22)Serdelki śląskie-1500kg; 23)Pieczeń wielkopolska-1100kg; 24)Wątrobianka-2000kg; 25)Metka -1550kg; 26)Salceson czarny-1250kg; 27)Kaszanka-3500kg; ZADANIE NR 4: Dostawy konserw mięsnych: 1)Konserwa pasztet z indykiem, opakowanie jednostkowe o pojemności około 300 g; AluPack z samootwieraczem -1200kg; 2)Konserwa pasztet z gęsią, opakowanie jednostkowe o pojemności około 300 g; AluPack z samootwieraczem -1600kg; 3)Konserwa wołowa , opakowanie jednostkowe o pojemności około 300 g; AluPack z samootwieraczem-700kg; 4)Konserwa mięsna wieprzowa, opakowanie jednostkowe o pojemności około 300g; AluPack z samootwieraczem -1000kg; 5)Konserwa mięsna wieprzowa, opakowanie jednostkowe o pojemności od 100-140g ; AluPack z samootwieraczem -300kg; OpisZADANIE NR 1: Dostawy mięsa i wędlin z indyka:1)Mięso klopsowe z indyka-900kg; 2)Mięso gulaszowe z indyka klasa II-700kg; 3)Skrzydło środkowe z indyka-1300kg; 4)Mortadela popularna z indyka-1800kg; 5)Mortadela śniadaniowa z indyka-1700kg; 6)Mortadela z pieczarkami-1500kg; 7)Mortadela czosnkowa z indyka-1900kg; 8)Parówka z indyka-2100kg; 9)Kiełbasa śniadaniowa z indyka-1800kg; 10)Kiełbasa litewska z indyka-2500kg; 11)Szynka tyrolska z indyka-1200kg; 12)Szynka Gerwazego z indyka-640kg; 13)Szynka mielona blok z indyka-1300kg; 14)Polędwica firmowa z indyka-800kg; 15)Pieczeń drobiowa z indyka-1000kg; 16)Pasztet firmowy z indyka-1100kg; 17)Kiełbasa krakowska parzona-450kg; 18)Szynka gotowana biała-450kg; 19)Kiełbasa szynkowa drobiowa-500kg; 20)Serdelki drobiowe-2800kg; 21)Salceson z indyka-1100kg;ZADANIE NR 2: Dostawy mięsa i podrobów z kurczaka: 1)Kurczak cały-2700kg; 2)Skrzydełka z kurczaka-500kg; 3)Udziec z kurcząt kl. A-1600kg; 4)Filet z kurczaka-1200kg; 5)Mięso gulaszowe z kurczaka-2400kg; 6)Żołądki z kurczaka-400kg; 7)Serca z kurczaka -350kg; 8)Wątróbki z kurczaka-2100kg;ZADANIE NR 3: Dostawy mięsa, podrobów i wędlin wieprzowych oraz wołowych: 1)Mięso wieprzowe - szynka surowa D 4-900kg; 2)Mięso wieprzowe klopsowe -1200kg; 3)Mięso wieprzowe łopatka bez kości-2750kg; 4)Mięso wieprzowe gulaszowe-750kg; 5)Mięso wieprzowe schab bez kości-500kg; 6)Boczek wędzony bez kości płaty-1800kg; 7)Wędzonka bigosowa bez kości-950kg; 8)Słonina płaty-1200kg; 9)Mięso gulaszowe wołowe-300kg; 10)Żołądki wieprzowe-400kg; 11)Ozory wieprzowe-500kg; 12)Serca wieprzowe-1800kg; 13)Wątroba wieprzowa-2800 kg; 14)Kiełbasa zwyczajna-1700kg; 15)Kiełbasa parówkowa-2000kg; 16)Kiełbasa biała parzona-1900kg; 17)Kiełbasa mortadela-2400kg; 18)Kiełbasa golonkowa parzona-400kg; 19)Kiełbasa mielonka-1100kg; 20)Kiełbasa słoikowa-1100kg; 21)Kiełbasa szynkowa mielona wieprzowa-600kg; 22)Serdelki śląskie-1500kg; 23)Pieczeń wielkopolska-1100kg; 24)Wątrobianka-2000kg; 25)Metka -1550kg; 26)Salceson czarny-1250kg; 27)Kaszanka-3500kg;ZADANIE NR 4: Dostawy konserw mięsnych: 1)Konserwa pasztet z indykiem, opakowanie jednostkowe o pojemności około 300 g; AluPack z samootwieraczem-1200kg; 2)Konserwa pasztet z gęsią, opakowanie jednostkowe o pojemności około 300 g; AluPack z samootwieraczem-1600kg; 3)Konserwa wołowa , opakowanie jednostkowe o pojemności około 300 g; AluPack z samootwieraczem-700kg; 4)Konserwa mięsna wieprzowa, opakowanie jednostkowe o pojemności około 300g; AluPack z samootwieraczem-1000kg; 5)Konserwa mięsna wieprzowa, opakowanie jednostkowe o pojemności od 100-140g ; AluPack z samootwieraczem-300kg; |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Zakład Karny w Rawiczu |
Ulica | ul. 17 Stycznia 28 |
Nr domu | 28 |
Miejscowosc | Rawicz |
Kod poczt | 63-900 |
Wojewodztwo | wielkopolskie |
Tel | 65 5468500 w. 229, 65 5468507 |
Fax | 65 5454266 |
Internet | www.zp.sw.gov.pl |
Regon | 00032029400000 |
E mail | zp_rawic@sw.gov.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: Jednostka Organizacyjna Więziennictwa |
Rodzaj zam inny | Jednostka Organizacyjna Więziennictwa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 4 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 31/05/2015 |
Wadium | Ustala się wadium dla całości zamówienia w wysokości: 10.000,00 zł, słownie: dziesięć tysięcy złotych 00/100. Dla zadania nr 1: w wysokości: 3.500,00 zł, słownie: trzy tysiące pięćset złotych 00/100. Dla zadania nr 2: w wysokości: 1.500,00 zł, słownie: tysiąc pięćset złotych 00/100. Dla zadania nr 3: w wysokości: 4.500,00 zł, słownie: cztery tysiące pięćset złotych 00/100. Dla zadania nr 4: w wysokości: 500,00 zł, słownie: pięćset złotych 00/100. Wykonawca wnosi wadium: 1) w pieniądzu przelewem na konto zamawiającego: NBP o/Poznań numer konta 28 1010 1469 0035 8013 9120 0000 lub w jednej z poniżej podanych form: 2) w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 3) w gwarancjach bankowych, 4) w gwarancjach ubezpieczeniowych 5) w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust.5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158 oraz z 2002 r. Nr 25, poz. 253, Nr 66, poz. 596 i Nr 216, poz. 1824), sposób przekazania: Dokumenty wymienione w pkt 2, 3, 4, 5 należy złożyć w siedzibie zamawiającego (w dziale finansowym) przed upływem terminu składania ofert. Wadium wniesione w pieniądzu (pkt.1) Wykonawca zobowiązany jest wnieść przed upływem terminu składania ofert, czyli do godziny 09:00 dnia 14.04.2014 roku. |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia |
Wiedza | Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia |
Potencjal | Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia |
Zdolne | Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia |
Sytuacja | Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia |
Oswiadczenie potwierdzenia 9 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 3 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 4 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok podm zag 2 | Tak |
Dok potw 5 | Tak |
Inne dok potw | 1) Dokument wystawiony przez organy upoważnione do urzędowej kontroli żywności lub firmę upoważnioną do przeprowadzania certyfikacji - stwierdzający, że w produkcji i w obrocie wymienionego w SIWZ asortymentu został opracowany, wdrożony i jest stosowany system HACCP (w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia składa je każdy z Wykonawców). |
Inne dokumenty | 1) Formularz ofertowy (wypełniony i podpisany przez osobę/osoby uprawnioną/e do reprezentowania Wykonawcy), 2) Formularz cenowy (wypełniony i podpisany przez osobę/osoby uprawnioną/e do reprezentowania Wykonawcy), |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Jeżeli w trakcie obowiązywania umowy nastąpi zmiana w zakresie podatku VAT Zamawiający zobowiązuje się do uiszczenia opłaty powiększonej lub pomniejszonej o obowiązującą stawkę podatku od towarów i usług na dzień wystawienia faktury VAT. |
Kryt cena | A |
Spec www | www.zp.sw.gov.pl |
Spec war | Zakład Karny w Rawiczu, ul. 17-go Stycznia 28 |
Data skl | 14/04/2014 |
Godz skl | 09:00 |
Miejsce | Sekretariat Zakładu Karnego w Rawiczu, ul. 17-go Stycznia 28, 63-900 Rawicz |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |