Dostawy mięsa, podrobów, wędlin i konserw

Data publikacji 2014-03-26
Data zakończenia 2014-04-14 09:00:00
Instytucja Zakład Karny w Rawiczu
Miejscowość Rawicz
Województwo wielkopolskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 102370 / 2014
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 151000009, 151100002, 151311305, 151121203, 151200006, 151110009, 151130003, 151310005, 151313101
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa, podrobów, wędlin i konserw:

Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na cztery części (zadania):
-zadanie nr 1: Dostawy mięsa i wędlin z indyka,
-zadanie nr 2: Dostawy mięsa i podrobów z kurczaka,
-zadanie nr 3: Dostawy mięsa, podrobów i wędlin wieprzowych oraz wołowych,
-zadanie nr 4: Dostawy konserw mięsnych,
Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań.

ZADANIE NR 1: Dostawy mięsa i wędlin z indyka:
1)Mięso klopsowe z indyka -900kg;
2)Mięso gulaszowe z indyka klasa II -700kg;
3)Skrzydło środkowe z indyka -1300kg;
4)Mortadela popularna z indyka -1800kg;
5)Mortadela śniadaniowa z indyka -1700kg;
6)Mortadela z pieczarkami -1500kg;
7)Mortadela czosnkowa z indyka -1900kg;
8)Parówka z indyka -2100kg;
9)Kiełbasa śniadaniowa z indyka-1800kg;
10)Kiełbasa litewska z indyka -2500kg;
11)Szynka tyrolska z indyka -1200kg;
12)Szynka Gerwazego z indyka -640kg;
13)Szynka mielona blok z indyka -1300kg;
14)Polędwica firmowa z indyka -800kg;
15)Pieczeń drobiowa z indyka -1000kg;
16)Pasztet firmowy z indyka -1100kg;
17)Kiełbasa krakowska parzona -450kg;
18)Szynka gotowana biała -450kg;
19)Kiełbasa szynkowa drobiowa -500kg;
20)Serdelki drobiowe -2800kg;
21)Salceson z indyka -1100kg;

ZADANIE NR 2: Dostawy mięsa i podrobów z kurczaka:
1)Kurczak cały -2700kg;
2)Skrzydełka z kurczaka -500kg;
3)Udziec z kurcząt kl. A -1600kg;
4)Filet z kurczaka -1200kg;
5)Mięso gulaszowe z kurczaka -2400kg;
6)Żołądki z kurczaka -400kg;
7)Serca z kurczaka -350kg;
8)Wątróbki z kurczaka-2100kg;

ZADANIE NR 3: Dostawy mięsa, podrobów i wędlin wieprzowych oraz wołowych:
1)Mięso wieprzowe - szynka surowa D 4 -900kg;
2)Mięso wieprzowe klopsowe -1200kg;
3)Mięso wieprzowe łopatka bez kości -2750kg;
4)Mięso wieprzowe gulaszowe-750kg;
5)Mięso wieprzowe schab bez kości-500kg;
6)Boczek wędzony bez kości płaty -1800kg;
7)Wędzonka bigosowa bez kości -950kg;
8)Słonina płaty-1200kg;
9)Mięso gulaszowe wołowe-300kg;
10)Żołądki wieprzowe-400kg;
11)Ozory wieprzowe-500kg;
12)Serca wieprzowe-1800kg;
13)Wątroba wieprzowa-2800kg;
14)Kiełbasa zwyczajna-1700kg;
15)Kiełbasa parówkowa-2000kg;
16)Kiełbasa biała parzona-1900kg;
17)Kiełbasa mortadela-2400kg;
18)Kiełbasa golonkowa parzona-400kg;
19)Kiełbasa mielonka-1100kg;
20)Kiełbasa słoikowa-1100kg;
21)Kiełbasa szynkowa mielona wieprzowa-600kg;
22)Serdelki śląskie-1500kg;
23)Pieczeń wielkopolska-1100kg;
24)Wątrobianka-2000kg;
25)Metka -1550kg;
26)Salceson czarny-1250kg;
27)Kaszanka-3500kg;

ZADANIE NR 4: Dostawy konserw mięsnych:
1)Konserwa pasztet z indykiem, opakowanie jednostkowe o pojemności około 300 g; AluPack z samootwieraczem -1200kg;
2)Konserwa pasztet z gęsią, opakowanie jednostkowe o pojemności około 300 g; AluPack z samootwieraczem -1600kg;
3)Konserwa wołowa , opakowanie jednostkowe o pojemności około 300 g; AluPack z samootwieraczem-700kg;
4)Konserwa mięsna wieprzowa, opakowanie jednostkowe o pojemności około 300g; AluPack z samootwieraczem -1000kg;
5)Konserwa mięsna wieprzowa, opakowanie jednostkowe o pojemności od 100-140g ; AluPack z samootwieraczem -300kg;

Opis

ZADANIE NR 1: Dostawy mięsa i wędlin z indyka:
1)Mięso klopsowe z indyka-900kg;
2)Mięso gulaszowe z indyka klasa II-700kg;
3)Skrzydło środkowe z indyka-1300kg;
4)Mortadela popularna z indyka-1800kg;
5)Mortadela śniadaniowa z indyka-1700kg;
6)Mortadela z pieczarkami-1500kg;
7)Mortadela czosnkowa z indyka-1900kg;
8)Parówka z indyka-2100kg;
9)Kiełbasa śniadaniowa z indyka-1800kg;
10)Kiełbasa litewska z indyka-2500kg;
11)Szynka tyrolska z indyka-1200kg;
12)Szynka Gerwazego z indyka-640kg;
13)Szynka mielona blok z indyka-1300kg;
14)Polędwica firmowa z indyka-800kg;
15)Pieczeń drobiowa z indyka-1000kg;
16)Pasztet firmowy z indyka-1100kg;
17)Kiełbasa krakowska parzona-450kg;
18)Szynka gotowana biała-450kg;
19)Kiełbasa szynkowa drobiowa-500kg;
20)Serdelki drobiowe-2800kg;
21)Salceson z indyka-1100kg;ZADANIE NR 2: Dostawy mięsa i podrobów z kurczaka:
1)Kurczak cały-2700kg;
2)Skrzydełka z kurczaka-500kg;
3)Udziec z kurcząt kl. A-1600kg;
4)Filet z kurczaka-1200kg;
5)Mięso gulaszowe z kurczaka-2400kg;
6)Żołądki z kurczaka-400kg;
7)Serca z kurczaka -350kg;
8)Wątróbki z kurczaka-2100kg;ZADANIE NR 3: Dostawy mięsa, podrobów i wędlin wieprzowych oraz wołowych:
1)Mięso wieprzowe - szynka surowa D 4-900kg;
2)Mięso wieprzowe klopsowe -1200kg;
3)Mięso wieprzowe łopatka bez kości-2750kg;
4)Mięso wieprzowe gulaszowe-750kg;
5)Mięso wieprzowe schab bez kości-500kg;
6)Boczek wędzony bez kości płaty-1800kg;
7)Wędzonka bigosowa bez kości-950kg;
8)Słonina płaty-1200kg;
9)Mięso gulaszowe wołowe-300kg;
10)Żołądki wieprzowe-400kg;
11)Ozory wieprzowe-500kg;
12)Serca wieprzowe-1800kg;
13)Wątroba wieprzowa-2800 kg;
14)Kiełbasa zwyczajna-1700kg;
15)Kiełbasa parówkowa-2000kg;
16)Kiełbasa biała parzona-1900kg;
17)Kiełbasa mortadela-2400kg;
18)Kiełbasa golonkowa parzona-400kg;
19)Kiełbasa mielonka-1100kg;
20)Kiełbasa słoikowa-1100kg;
21)Kiełbasa szynkowa mielona wieprzowa-600kg;
22)Serdelki śląskie-1500kg;
23)Pieczeń wielkopolska-1100kg;
24)Wątrobianka-2000kg;
25)Metka -1550kg;
26)Salceson czarny-1250kg;
27)Kaszanka-3500kg;ZADANIE NR 4: Dostawy konserw mięsnych:
1)Konserwa pasztet z indykiem, opakowanie jednostkowe o pojemności około 300 g; AluPack z samootwieraczem-1200kg;
2)Konserwa pasztet z gęsią, opakowanie jednostkowe o pojemności około 300 g; AluPack z samootwieraczem-1600kg;
3)Konserwa wołowa , opakowanie jednostkowe o pojemności około 300 g; AluPack z samootwieraczem-700kg;
4)Konserwa mięsna wieprzowa, opakowanie jednostkowe o pojemności około 300g; AluPack z samootwieraczem-1000kg;
5)Konserwa mięsna wieprzowa, opakowanie jednostkowe o pojemności od 100-140g ; AluPack z samootwieraczem-300kg;

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Zakład Karny w Rawiczu
Ulica ul. 17 Stycznia 28
Nr domu 28
Miejscowość Rawicz
Kod Pocztowy 63-900
Województwo wielkopolskie
Tel 65 5468500 w. 229, 65 5468507
Fax 65 5454266
Internet www.zp.sw.gov.pl
Regon 00032029400000
E-mail zp_rawic@sw.gov.pl
Obowiązkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zamówienia Inny: Jednostka Organizacyjna Więziennictwa
Rodzaj zam inny Jednostka Organizacyjna Więziennictwa
Rodz zam D
Czy częsci Tak
Liczba częsci 4
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej Nie
Czy dialog Nie
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Nie
Czas D
Data zakończenia 31/05/2015
Wadium Ustala się wadium dla całości zamówienia w wysokości: 10.000,00 zł, słownie: dziesięć tysięcy złotych 00/100. Dla zadania nr 1: w wysokości: 3.500,00 zł, słownie: trzy tysiące pięćset złotych 00/100. Dla zadania nr 2: w wysokości: 1.500,00 zł, słownie: tysiąc pięćset złotych 00/100. Dla zadania nr 3: w wysokości: 4.500,00 zł, słownie: cztery tysiące pięćset złotych 00/100. Dla zadania nr 4: w wysokości: 500,00 zł, słownie: pięćset złotych 00/100. Wykonawca wnosi wadium: 1) w pieniądzu przelewem na konto zamawiającego: NBP o/Poznań numer konta 28 1010 1469 0035 8013 9120 0000 lub w jednej z poniżej podanych form: 2) w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 3) w gwarancjach bankowych, 4) w gwarancjach ubezpieczeniowych 5) w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust.5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158 oraz z 2002 r. Nr 25, poz. 253, Nr 66, poz. 596 i Nr 216, poz. 1824), sposób przekazania: Dokumenty wymienione w pkt 2, 3, 4, 5 należy złożyć w siedzibie zamawiającego (w dziale finansowym) przed upływem terminu składania ofert. Wadium wniesione w pieniądzu (pkt.1) Wykonawca zobowiązany jest wnieść przed upływem terminu składania ofert, czyli do godziny 09:00 dnia 14.04.2014 roku.
Zaliczka Nie
Uprawnienie Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia
Wiedza Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia
Potencjał Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia
Zdolne Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia
Sytuacja Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia
Oswiadczenie potwierdzenia 9 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dokument podmiotów Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dokumenty potwierdzające 1) Dokument wystawiony przez organy upoważnione do urzędowej kontroli żywności lub firmę upoważnioną do przeprowadzania certyfikacji - stwierdzający, że w produkcji i w obrocie wymienionego w SIWZ asortymentu został opracowany, wdrożony i jest stosowany system HACCP (w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia składa je każdy z Wykonawców).
Inne dokumenty 1) Formularz ofertowy (wypełniony i podpisany przez osobę/osoby uprawnioną/e do reprezentowania Wykonawcy), 2) Formularz cenowy (wypełniony i podpisany przez osobę/osoby uprawnioną/e do reprezentowania Wykonawcy),
Niepełnosprawne Nie
Kod trybu zamówienia PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Jeżeli w trakcie obowiązywania umowy nastąpi zmiana w zakresie podatku VAT Zamawiający zobowiązuje się do uiszczenia opłaty powiększonej lub pomniejszonej o obowiązującą stawkę podatku od towarów i usług na dzień wystawienia faktury VAT.
Kod kryterium A
Adres strony internetowej siwz www.zp.sw.gov.pl
Adres uzyskania siwz Zakład Karny w Rawiczu, ul. 17-go Stycznia 28
Data składania wniosków 14/04/2014
Godzina składania wniosków 09:00
Miejsce Sekretariat Zakładu Karnego w Rawiczu, ul. 17-go Stycznia 28, 63-900 Rawicz
Termin Obowiązuje termin
Termin związania ofertą 30
Czy unieważnienie Nie
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)