DOSTAWA MIĘSA, DROBIU I ARTYKUŁÓW WĘDLINIARSKICH, MLEKA I ARTYKUŁÓW MLECZARSKICH ORAZ RYB PRZETWORZONYCH I KONSERW - 4 ZADANIA
Publication date | 2014-09-15 |
End date | 2014-09-23 12:00:00 |
Instytucja | Samodzielny Publiczny Szpital Wojewódzki im. Jana Bożego |
Miejscowość | Lublin |
Województwo | lubelskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 196341 / 2014 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 155000003, 151000009, 151121007, 152000000 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, artykułów wędliniarskich i mięsa drobiowego, mleka i artykułów mleczarskich oraz ryb przetworzonych i konserw. zakres zamówienia obejmuje 4 nw. zadania: Zadanie nr 1 - Dostawa mięsa i artykułów wędliniarskich, Zadanie nr 2 - Dostawa mięsa drobiowego, Zadanie nr 3 - Dostawa mleka i artykułów mleczarskich. Zadanie nr 4 - Dostawa ryb przetworzonych i konserw. 2. Szczegółowe wymagania w stosunku do w/w asortymentu zamówienia i jego zakres oraz dokładne parametry, zawierają załączniki nr 1-4 do SIWZ, określające obligatoryjne wymagania Zamawiającego odnośnie przedmiotu zamówienia. 3.Zamawiający nie wymaga aby całość zamówienia była wykonana samodzielnie przez Wykonawcę. Opismięso wieprzowe, wołowe, artykuły wędliniarskie - 30 pozycji asortymentowych:1. BOK WĘDZONY BEZ ŻEBEREK 100 kg; 2. BALERON GOTOWANY 250 kg; 3. KIEŁBASA KRAKOWSKA 300 kg; 4. KIEŁBASA SZYNKOWA (EXTRA) 1000 kg; 5. KIEŁBASA PODWAWELSKA 300 kg; 6. KIEŁBASA MORTADELA 600 kg; 7. KIEŁBASA MIELONA (TYPU LUNCHEON MEAT) 400 kg; 8. KIEŁBASA PARÓWKOWA 600 kg; 9. KIEŁBASA - PARÓWKI 600 kg; 10. KIEŁBASA ŚLĄSKA 300 kg; 11. KIEŁBASA TORUŃSKA 200 kg; 12. KIEŁBASA PASZTETOWA 300 kg; 13. KIEŁBASA ZWYCZAJNA 300 kg; 14. KASZANKA (GRYCZANA) 450 kg; 15. SALCESON WŁOSKI 300 kg; 16. SZYNKA WIEPRZOWA PRASOWANA 1500 kg; 17. SZYNKA WIEPRZOWA GOTOWANA 1500 kg; 18. SMALEC WIEPRZOWY 500 kg; 19. SŁONINA BEZ SKÓRY 500 kg; 20. MIĘSO WOŁOWE BEZ KOŚCI (UDZIEC) 2000 kg; 21. MIĘSO - SCHAB WIEPRZOWY BEZ KOŚCI 2000 kg; 22. MIĘSO - SZYNKA WIEPRZOWA BEZ KOŚCI 4000 kg; 23. MIĘSO - KARCZEK WIEPRZOWY BEZ KOŚCI 500 kg; 24. MIĘSO - ŁOPATKA WIEPRZOWA BEZ KOŚCI 1500 kg; 25. MIĘSO - CIELĘCINA BEZ KOŚCI 50 kg; 26. WĄTROBA WIEPRZOWA 400 kg; 27. FLAKI WOŁOWE (KROJONE) 200 kg; 28. NOGI WIEPRZOWE 50 kg; 29. OZORY WIEPRZOWE 150 kg; 30. KOŚCI (WOŁOWE) 3000 kg;mięso drobiowe - 3 pozycje asortymentowe: 1. Kurczak 3000 kg; 2. Ćwiartki kurczaka 1500 kg; 3. Filety z kurczaka 300 kg;mleko i artykuły mleczarskie - 10 pozycji asortymentowych: 1. Mleko spożywcze 2% litry 40 000 litrów; 2. Mleko pełne w proszku 1 000 kg; 3. Masło extra (zawartość tłuszczu w 100g nie mniejsza niż 80g) 7 000 kg; 4. Śmietana homogenizowana 18% 3 000 kg; 5. Twaróg półtłusty 4 500 kg; 6. Twaróg chudy 100 kg; 7. Ser żółty typu Gouda pełnotłusty 1 000 kg; 8. Ser topiony 1 000 kg; 9. Kefir naturalny 1 500 kg; 10. Jogurt owocowy 20 kg;ryby mrożone i konserwy rybne - 6 pozycji asortymentowych: 1. FILET Z MIRUNY (GLAZURA DO 3%) 500 kg; 2. FILET Z MORSZCZUKA (GLAZURA DO 3%) 200 kg; 3. FILETY ŚLEDZIOWE (MATIAS) 100 kg; 4. KONSERWA RYBNA - FILET ŚLEDZIOWY W OLEJU 50 kg; 5. KONSERWA RYBNA - SZPROT W POMIDORACH 150 kg; 6. KONSERWA RYBNA - SZPROT W OLEJU 100 kg; |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Samodzielny Publiczny Szpital Wojewódzki im. Jana Bożego |
Ulica | ul. Biernackiego 9 |
Nr domu | 9 |
Miejscowosc | Lublin |
Kod poczt | 20-089 |
Wojewodztwo | lubelskie |
Tel | 81 740 86 14 |
Fax | 81 740 39 34 |
Internet | www.spszw.lublin.pl |
Regon | 43099240200000 |
E mail | zamowienia@spszw.lublin.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 4 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | Obowiązuje termin |
Czas mies | 12 |
Wadium | Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium przetargowego |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Ocena spełnienia powyższego warunku zostanie dokonana wg. formuły spełnia - nie spełnia w oparciu o dokument przedłożony przez Wykonawcę zgodnie z wymaganiem Zamawiającego, określonym w pkt. 5.3. lit b) na potwierdzenie warunku określonego w ppkt. 5.1. lit. a). |
Wiedza | Ocena spełnienia powyższego warunku zostanie dokonana wg. formuły spełnia - nie spełnia w oparciu o oświadczenie przedłożone przez Wykonawcę zgodnie z wymaganiem Zamawiającego, określonym w pkt. 5.3. lit. a) SIWZ na potwierdzenie warunku określonego w ppkt. 5.1. lit. c) SIWZ. Zamawiający uzna warunek udziału w postępowaniu za spełniony, jeżeli wykonawca wykaże wykonanie lub wykonywanie w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie - co najmniej jednego zamówienia, którego przedmiotem była dostawa mięsa i artykułów wędliniarskich (Zad. nr 1) dostawa mięsa drobiowego (Zad. nr 2) dostawa mleka i artykułów mleczarskich (Zad. nr 3), dostawa ryb przetworzonych i konserw (Zad. nr 4) odpowiednio, o łącznej wartości nie mniejszej niż: 491 944,88 zł, w przypadku składania ofert na wszystkie zadania, a w przypadku składania ofert na wybrane zadania, o wartości nie niższej niż suma wartości zadań, na które jest składana oferta: Numer Zadania Dostawa o wartości w PLN 1 - 221 733,75; 2 - 26 325,00; 3 - 232 365,00; 4 - 11 521,13; Łącznie: 491 944,88 |
Potencjal | Ocena spełnienia powyższego warunku zostanie dokonana wg. formuły spełnia - nie spełnia w oparciu o oświadczenie przedłożone przez Wykonawcę zgodnie z wymaganiem Zamawiającego, określonym w pkt. 5.3. lit. a) SIWZ na potwierdzenie warunku określonego w ppkt. 5.1. lit. c) SIWZ |
Zdolne | Ocena spełnienia powyższego warunku zostanie dokonana wg. formuły spełnia - nie spełnia w oparciu o oświadczenie przedłożone przez Wykonawcę zgodnie z wymaganiem Zamawiającego, określonym w pkt. 5.3. lit. a) SIWZ na potwierdzenie warunku określonego w ppkt. 5.1. lit. c) SIWZ |
Sytuacja | Ocena spełnienia powyższego warunku zostanie dokonana wg. formuły spełnia - nie spełnia w oparciu o oświadczenie przedłożone przez Wykonawcę zgodnie z wymaganiem Zamawiającego, określonym w pkt. 5.3. lit. a) SIWZ na potwierdzenie warunku określonego w ppkt. 5.1. lit. d) SIWZ. - Zamawiający uzna warunek udziału w postępowaniu za spełniony, jeżeli wykonawca posiada środki finansowe w banku lub spółdzielczej kasie oszczędnościowo-kredytowej, w którym wykonawca posiada rachunek lub zdolność kredytową, na łączną kwotę co najmniej: 327 963,25 zł, w przypadku składania ofert na wszystkie zadania, a w przypadku składnia ofert na wybrane zadania, w wysokości nie niższej niż suma warunku wartościowego dla zadań, na które jest składana oferta: Numer Zadania Wartość w PLN 1 - 147 822,50; 2 - 17 550,00; 3 - 154 910,00; 4 - 7 680,75; Łącznie: 327 963,25 zł |
Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 3 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 4 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok podm zag 2 | Tak |
Dok potw 5 | Tak |
Inne dok potw | Wymagania Zamawiającego dotyczące przedmiotu, określonego w zad.1-4, zawierają Załączniki Nr 1-4 do SIWZ. Ponadto Zamawiający wymaga, aby: 9.1 samochody dostawcze niezbędne do realizacji zamówienia były dopuszczone do przewozu żywności przez uprawniony do tego podmiot, 9.2 dostawy artykułów żywnościowych odpowiadały warunkom jakościowym, zgodnym z obowiązującymi Polskimi Normami lub równoważnymi, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP i systemu HACCP lub równoważnym, 9.3 transport dostarczanych produktów żywnościowych, odbywał się w warunkach zapewniających zachowanie ciągu temperaturowego zgodnie z zaleceniem producenta, 9.4. Oferowany przedmiot zamówienia spełniał wymagania Zamawiającego w zakresie wymagań granicznych opisanych w zestawieniu parametrów granicznych, określonych w Załącznikach nr 1-4 do SIWZ. W celu potwierdzenia, że oferowany przedmiot zamówienia spełnia wymagania określone przez Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest również do załączenia wraz z ofertą nw. dokumentów: 9.5 Oświadczenia Wykonawcy, iż samochody dostawcze niezbędne do realizacji zamówienia są dopuszczone do przewozu żywności przez uprawniony do tego podmiot, Uwaga: Nie później niż do 7 dni po podpisaniu umowy Wykonawca przedłoży Zamawiającemu kopię świadectwa dopuszczenia samochodu przez uprawniony do tego podmiot. W przypadku wykorzystywania innego pojazdu na etapie sukcesywnej realizacji zamówienia - kopie w/w świadectwa należy przedłożyć (bez dodatkowego wezwania przez Wykonawcę) nie później niż przy pierwszej dostawie realizowanej nowym samochodem. 9.6 Oświadczenia Wykonawcy, iż wszystkie dostawy artykułów żywnościowych będą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnym z obowiązującymi Polskimi Normami lub równoważnymi, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP i systemu HACCP lub równoważnym, 9.7 Oświadczenia Wykonawcy, iż transport dostarczanych produktów żywnościowych, będzie się odbywać w warunkach zapewniających zachowanie ciągu temperaturowego zgodnie z zaleceniem producenta. Wzór ww. oświadczeń, stanowi Załącznik nr 9 do SIWZ. 9.8. Prawidłowo wypełnione tabele parametrów granicznych, określone w Załącznikach nr 1-4 do SIWZ, z zaznaczeniem właściwej kolumny TAK lub NIE dla każdego z parametrów/warunków. |
Inne dokumenty | WYKONAWCY WSPÓLNIE UBIEGAJĄCY SIĘ O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA: 8.1. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie niniejszego zamówienia ustanawiają Pełnomocnika do reprezentowania ich w niniejszym postępowaniu albo reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo powinno: - jednoznacznie określać postępowanie, do którego się odnosi i precyzować zakres umocowania - wymieniać wszystkich Wykonawców, którzy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia - każdy z Wykonawców udzielających pełnomocnictwa musi podpisać się na dokumencie pełnomocnictwa, zgodnie z zasadą reprezentacji 8.2. Przepisy dotyczące Wykonawcy stosuje się odpowiednio do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. 8.3. Zgodnie z art. 141 ustawy Pzp. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy. 8.4. Wszelka korespondencja i rozliczenia dokonywane będą wyłącznie z Pełnomocnikiem |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Strony dopuszczają możliwość zmiany umowy w przypadku: a) zmiany stawki podatku VAT - są to okoliczności uprawniające Wykonawcę do wystąpienia do Zamawiającego z projektem aneksu do umowy, wprowadzającego zmianę zaproponowanej w ofercie ceny o procent zmiany podatku VAT. W przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT, nastąpi odpowiednia zmiana cen brutto, ceny netto pozostaną niezmienione. b) zmiany sposobu konfekcjonowania. Po stronie Wykonawcy leży obowiązek udokumentowania powyższych okoliczności. |
Kryt cena | A |
Spec www | www.spszw.lublin.pl |
Spec war | Samodzielny Publiczny Szpital Wojewódzki im. Jana Bożego ul. Biernackiego 9, 20-089 Lublin, budynek administracji Dział Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia pok. nr 12A |
Data skl | 23/09/2014 |
Godz skl | 12:00 |
Miejsce | Kancelaria Samodzielnego Publicznego Szpitala Wojewódzkiego im. Jana Bożego ul. Biernackiego 9, 20-089 (w budynku administracyjnym pok. 27) lub drogą pocztową ( na własne ryzyko) |
Termin | D |
Okres data do | 22/10/2014 |
Czy uniewaznienie | Nie |
Oswiadczenie potwierdzenia 15 | Tak |