DOSTAWA MIĘSA, DROBIU I ARTYKUŁÓW WĘDLINIARSKICH, MLEKA I ARTYKUŁÓW MLECZARSKICH ORAZ RYB PRZETWORZONYCH I KONSERW - 4 ZADANIA

Data publikacji 2014-09-15
Data zakończenia 2014-09-23 12:00:00
Instytucja Samodzielny Publiczny Szpital Wojewódzki im. Jana Bożego
Miejscowość Lublin
Województwo lubelskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Produkty mleczarskie

Szczegóły

Numer ogłoszenia 196341 / 2014
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 155000003, 151000009, 151121007, 152000000
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, artykułów wędliniarskich i mięsa drobiowego, mleka i artykułów mleczarskich oraz ryb przetworzonych i konserw. zakres zamówienia obejmuje 4 nw. zadania:

Zadanie nr 1 - Dostawa mięsa i artykułów wędliniarskich,
Zadanie nr 2 - Dostawa mięsa drobiowego,
Zadanie nr 3 - Dostawa mleka i artykułów mleczarskich.
Zadanie nr 4 - Dostawa ryb przetworzonych i konserw.

2. Szczegółowe wymagania w stosunku do w/w asortymentu zamówienia i jego zakres oraz dokładne parametry, zawierają załączniki nr 1-4 do SIWZ, określające obligatoryjne wymagania Zamawiającego odnośnie przedmiotu zamówienia.

3.Zamawiający nie wymaga aby całość zamówienia była wykonana samodzielnie przez Wykonawcę.

Opis

mięso wieprzowe, wołowe, artykuły wędliniarskie - 30 pozycji asortymentowych:
1. BOK WĘDZONY BEZ ŻEBEREK 100 kg;
2. BALERON GOTOWANY 250 kg;
3. KIEŁBASA KRAKOWSKA 300 kg;
4. KIEŁBASA SZYNKOWA (EXTRA) 1000 kg;
5. KIEŁBASA PODWAWELSKA 300 kg;
6. KIEŁBASA MORTADELA 600 kg;
7. KIEŁBASA MIELONA (TYPU LUNCHEON MEAT) 400 kg;
8. KIEŁBASA PARÓWKOWA 600 kg;
9. KIEŁBASA - PARÓWKI 600 kg;
10. KIEŁBASA ŚLĄSKA 300 kg;
11. KIEŁBASA TORUŃSKA 200 kg;
12. KIEŁBASA PASZTETOWA 300 kg;
13. KIEŁBASA ZWYCZAJNA 300 kg;
14. KASZANKA (GRYCZANA) 450 kg;
15. SALCESON WŁOSKI 300 kg;
16. SZYNKA WIEPRZOWA PRASOWANA 1500 kg;
17. SZYNKA WIEPRZOWA GOTOWANA 1500 kg;
18. SMALEC WIEPRZOWY 500 kg;
19. SŁONINA BEZ SKÓRY 500 kg;
20. MIĘSO WOŁOWE BEZ KOŚCI (UDZIEC) 2000 kg;
21. MIĘSO - SCHAB WIEPRZOWY BEZ KOŚCI 2000 kg;
22. MIĘSO - SZYNKA WIEPRZOWA BEZ KOŚCI 4000 kg;
23. MIĘSO - KARCZEK WIEPRZOWY BEZ KOŚCI 500 kg;
24. MIĘSO - ŁOPATKA WIEPRZOWA BEZ KOŚCI 1500 kg;
25. MIĘSO - CIELĘCINA BEZ KOŚCI 50 kg;
26. WĄTROBA WIEPRZOWA 400 kg;
27. FLAKI WOŁOWE (KROJONE) 200 kg;
28. NOGI WIEPRZOWE 50 kg;
29. OZORY WIEPRZOWE 150 kg;
30. KOŚCI (WOŁOWE) 3000 kg;mięso drobiowe - 3 pozycje asortymentowe:
1. Kurczak 3000 kg;
2. Ćwiartki kurczaka 1500 kg;
3. Filety z kurczaka 300 kg;mleko i artykuły mleczarskie - 10 pozycji asortymentowych:
1. Mleko spożywcze 2% litry 40 000 litrów;
2. Mleko pełne w proszku 1 000 kg;
3. Masło extra (zawartość tłuszczu w 100g nie mniejsza niż 80g) 7 000 kg;
4. Śmietana homogenizowana 18% 3 000 kg;
5. Twaróg półtłusty 4 500 kg;
6. Twaróg chudy 100 kg;
7. Ser żółty typu Gouda pełnotłusty 1 000 kg;
8. Ser topiony 1 000 kg;
9. Kefir naturalny 1 500 kg;
10. Jogurt owocowy 20 kg;ryby mrożone i konserwy rybne - 6 pozycji asortymentowych:
1. FILET Z MIRUNY (GLAZURA DO 3%) 500 kg;
2. FILET Z MORSZCZUKA (GLAZURA DO 3%) 200 kg;
3. FILETY ŚLEDZIOWE (MATIAS) 100 kg;
4. KONSERWA RYBNA - FILET ŚLEDZIOWY W OLEJU 50 kg;
5. KONSERWA RYBNA - SZPROT W POMIDORACH 150 kg;
6. KONSERWA RYBNA - SZPROT W OLEJU 100 kg;

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Samodzielny Publiczny Szpital Wojewódzki im. Jana Bożego
Ulica ul. Biernackiego 9
Nr domu 9
Miejscowość Lublin
Kod Pocztowy 20-089
Województwo lubelskie
Tel 81 740 86 14
Fax 81 740 39 34
Internet www.spszw.lublin.pl
Regon 43099240200000
E-mail zamowienia@spszw.lublin.pl
Obowiązkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zamówienia Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Rodz zam D
Czy częsci Tak
Liczba częsci 4
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej Nie
Czy dialog Nie
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas w miesiącach 12
Wadium Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium przetargowego
Zaliczka Nie
Uprawnienie Ocena spełnienia powyższego warunku zostanie dokonana wg. formuły spełnia - nie spełnia w oparciu o dokument przedłożony przez Wykonawcę zgodnie z wymaganiem Zamawiającego, określonym w pkt. 5.3. lit b) na potwierdzenie warunku określonego w ppkt. 5.1. lit. a).
Wiedza Ocena spełnienia powyższego warunku zostanie dokonana wg. formuły spełnia - nie spełnia w oparciu o oświadczenie przedłożone przez Wykonawcę zgodnie z wymaganiem Zamawiającego, określonym w pkt. 5.3. lit. a) SIWZ na potwierdzenie warunku określonego w ppkt. 5.1. lit. c) SIWZ. Zamawiający uzna warunek udziału w postępowaniu za spełniony, jeżeli wykonawca wykaże wykonanie lub wykonywanie w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie - co najmniej jednego zamówienia, którego przedmiotem była dostawa mięsa i artykułów wędliniarskich (Zad. nr 1) dostawa mięsa drobiowego (Zad. nr 2) dostawa mleka i artykułów mleczarskich (Zad. nr 3), dostawa ryb przetworzonych i konserw (Zad. nr 4) odpowiednio, o łącznej wartości nie mniejszej niż: 491 944,88 zł, w przypadku składania ofert na wszystkie zadania, a w przypadku składania ofert na wybrane zadania, o wartości nie niższej niż suma wartości zadań, na które jest składana oferta: Numer Zadania Dostawa o wartości w PLN 1 - 221 733,75; 2 - 26 325,00; 3 - 232 365,00; 4 - 11 521,13; Łącznie: 491 944,88
Potencjał Ocena spełnienia powyższego warunku zostanie dokonana wg. formuły spełnia - nie spełnia w oparciu o oświadczenie przedłożone przez Wykonawcę zgodnie z wymaganiem Zamawiającego, określonym w pkt. 5.3. lit. a) SIWZ na potwierdzenie warunku określonego w ppkt. 5.1. lit. c) SIWZ
Zdolne Ocena spełnienia powyższego warunku zostanie dokonana wg. formuły spełnia - nie spełnia w oparciu o oświadczenie przedłożone przez Wykonawcę zgodnie z wymaganiem Zamawiającego, określonym w pkt. 5.3. lit. a) SIWZ na potwierdzenie warunku określonego w ppkt. 5.1. lit. c) SIWZ
Sytuacja Ocena spełnienia powyższego warunku zostanie dokonana wg. formuły spełnia - nie spełnia w oparciu o oświadczenie przedłożone przez Wykonawcę zgodnie z wymaganiem Zamawiającego, określonym w pkt. 5.3. lit. a) SIWZ na potwierdzenie warunku określonego w ppkt. 5.1. lit. d) SIWZ. - Zamawiający uzna warunek udziału w postępowaniu za spełniony, jeżeli wykonawca posiada środki finansowe w banku lub spółdzielczej kasie oszczędnościowo-kredytowej, w którym wykonawca posiada rachunek lub zdolność kredytową, na łączną kwotę co najmniej: 327 963,25 zł, w przypadku składania ofert na wszystkie zadania, a w przypadku składnia ofert na wybrane zadania, w wysokości nie niższej niż suma warunku wartościowego dla zadań, na które jest składana oferta: Numer Zadania Wartość w PLN 1 - 147 822,50; 2 - 17 550,00; 3 - 154 910,00; 4 - 7 680,75; Łącznie: 327 963,25 zł
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dokument podmiotów Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dokumenty potwierdzające Wymagania Zamawiającego dotyczące przedmiotu, określonego w zad.1-4, zawierają Załączniki Nr 1-4 do SIWZ. Ponadto Zamawiający wymaga, aby: 9.1 samochody dostawcze niezbędne do realizacji zamówienia były dopuszczone do przewozu żywności przez uprawniony do tego podmiot, 9.2 dostawy artykułów żywnościowych odpowiadały warunkom jakościowym, zgodnym z obowiązującymi Polskimi Normami lub równoważnymi, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP i systemu HACCP lub równoważnym, 9.3 transport dostarczanych produktów żywnościowych, odbywał się w warunkach zapewniających zachowanie ciągu temperaturowego zgodnie z zaleceniem producenta, 9.4. Oferowany przedmiot zamówienia spełniał wymagania Zamawiającego w zakresie wymagań granicznych opisanych w zestawieniu parametrów granicznych, określonych w Załącznikach nr 1-4 do SIWZ. W celu potwierdzenia, że oferowany przedmiot zamówienia spełnia wymagania określone przez Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest również do załączenia wraz z ofertą nw. dokumentów: 9.5 Oświadczenia Wykonawcy, iż samochody dostawcze niezbędne do realizacji zamówienia są dopuszczone do przewozu żywności przez uprawniony do tego podmiot, Uwaga: Nie później niż do 7 dni po podpisaniu umowy Wykonawca przedłoży Zamawiającemu kopię świadectwa dopuszczenia samochodu przez uprawniony do tego podmiot. W przypadku wykorzystywania innego pojazdu na etapie sukcesywnej realizacji zamówienia - kopie w/w świadectwa należy przedłożyć (bez dodatkowego wezwania przez Wykonawcę) nie później niż przy pierwszej dostawie realizowanej nowym samochodem. 9.6 Oświadczenia Wykonawcy, iż wszystkie dostawy artykułów żywnościowych będą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnym z obowiązującymi Polskimi Normami lub równoważnymi, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP i systemu HACCP lub równoważnym, 9.7 Oświadczenia Wykonawcy, iż transport dostarczanych produktów żywnościowych, będzie się odbywać w warunkach zapewniających zachowanie ciągu temperaturowego zgodnie z zaleceniem producenta. Wzór ww. oświadczeń, stanowi Załącznik nr 9 do SIWZ. 9.8. Prawidłowo wypełnione tabele parametrów granicznych, określone w Załącznikach nr 1-4 do SIWZ, z zaznaczeniem właściwej kolumny TAK lub NIE dla każdego z parametrów/warunków.
Inne dokumenty WYKONAWCY WSPÓLNIE UBIEGAJĄCY SIĘ O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA: 8.1. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie niniejszego zamówienia ustanawiają Pełnomocnika do reprezentowania ich w niniejszym postępowaniu albo reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo powinno: - jednoznacznie określać postępowanie, do którego się odnosi i precyzować zakres umocowania - wymieniać wszystkich Wykonawców, którzy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia - każdy z Wykonawców udzielających pełnomocnictwa musi podpisać się na dokumencie pełnomocnictwa, zgodnie z zasadą reprezentacji 8.2. Przepisy dotyczące Wykonawcy stosuje się odpowiednio do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. 8.3. Zgodnie z art. 141 ustawy Pzp. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy. 8.4. Wszelka korespondencja i rozliczenia dokonywane będą wyłącznie z Pełnomocnikiem
Niepełnosprawne Nie
Kod trybu zamówienia PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Strony dopuszczają możliwość zmiany umowy w przypadku: a) zmiany stawki podatku VAT - są to okoliczności uprawniające Wykonawcę do wystąpienia do Zamawiającego z projektem aneksu do umowy, wprowadzającego zmianę zaproponowanej w ofercie ceny o procent zmiany podatku VAT. W przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT, nastąpi odpowiednia zmiana cen brutto, ceny netto pozostaną niezmienione. b) zmiany sposobu konfekcjonowania. Po stronie Wykonawcy leży obowiązek udokumentowania powyższych okoliczności.
Kod kryterium A
Adres strony internetowej siwz www.spszw.lublin.pl
Adres uzyskania siwz Samodzielny Publiczny Szpital Wojewódzki im. Jana Bożego ul. Biernackiego 9, 20-089 Lublin, budynek administracji Dział Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia pok. nr 12A
Data składania wniosków 23/09/2014
Godzina składania wniosków 12:00
Miejsce Kancelaria Samodzielnego Publicznego Szpitala Wojewódzkiego im. Jana Bożego ul. Biernackiego 9, 20-089 (w budynku administracyjnym pok. 27) lub drogą pocztową ( na własne ryzyko)
Termin D
Okres data do 22/10/2014
Czy unieważnienie Nie
Oswiadczenie potwierdzenia 15 Tak
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)