Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych.

Publication date 2014-10-23
End date 2014-11-04 10:30:00
Instytucja Jednostka Wojskowa 4620
Miejscowość Toruń
Województwo kujawsko-pomorskie
Branża
  • Pieczywo,
  • Wyroby ciastkarskie i ciasta

Szczegóły

Numer ogłoszenia 352736 / 2014
Document type ZP-400
Cpv code 158110006, 158122005
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Część I - Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych dla Garnizonu Toruń.
Część II - Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych dla Garnizonu Inowrocław, według ilości i asortymentu zgodnie z wykazem zawartym w SIWZ.

Opis

Zgodnie z wykazem ilościowym i asortymentem zawartym w SIWZ.Zgodnie z wykazem ilościowym i asortymentem zawartym w SIWZ.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Jednostka Wojskowa 4620
Ulica ul. Okólna 37
Nr domu 37
Miejscowosc Toruń
Kod poczt 87-100
Wojewodztwo kujawsko-pomorskie
Tel 56 653 36 94
Fax 56 653 36 60
Internet www.12wog.pl
Regon 34090172500000
E mail 12wog.zamowienia@wp.mil.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Podmiot prawa publicznego
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 2
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data roz 02/01/2015
Wadium 1. Zamawiający żąda w niniejszym postępowaniu wniesienia wadium w wysokości odpowiednio: - dla części I - 7 000,00 zł., - dla części II - 2 200,00 zł. Jeśli Wykonawca składa ofertę na obie części zamówienia, wysokości wadium należy zsumować. 2. Wadium można wnieść w formie i na zasadach zgodnych z art. 45 Ustawy. 3. Wadium wnoszone w pieniądzu musi mieć formę przelewu bankowego na konto NBP 42 1010 1078 0104 3213 9120 0000. Przelew musi nastąpić w takim terminie, aby cała kwota wadium była na koncie Zamawiającego przed upływem terminu składania ofert. W tytule przelewu należy wpisać: Wadium do postępowania - (wpisać nr referencyjny i nr części). 4. Wadium wnoszone w innej formie niż pieniężna należy zdeponować w kasie JW 4620, bud. nr 98, pokój nr 3, w godz. od 700 do 1400 w dniach od poniedziałku do piątku, nie później niż w terminie składania ofert. Wniesione wadium należy opisać jak tytuł przelewu w ust. 3. Wadium wniesione w inne formie niż w pieniądzu musi posiadać zapisy o bezwarunkowym, nieodwołalnym zobowiązaniu wypłaty całej kwoty zabezpieczenia oferty, na pierwsze pisemne żądanie Zamawiającego, bez żadnych warunków i zastrzeżeń. 5. Wykonawca zobowiązany jest zabezpieczyć ofertę jedną z form wadium na cały okres związania ofertą. 6. Wykonawca, którego oferta nie będzie zabezpieczona wadium, zostanie przez Zamawiającego wykluczony z postępowania na podstawie art. 24 ust. 2 pkt 2 Ustawy. 7. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami na zasadach określonych w art. 46 ust. 4a i 5 Ustawy. 8. Zwrot wadium nastąpi na zasadach określonych w art. 46 ust. 1, 1a i 2 Ustawy.
Zaliczka Nie
Uprawnienie Wykonawca musi posiadać aktualną decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010, Nr 136 , poz. 914 ze zm.) lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z art. 62 ust. 1 pkt 4 w związku z art. 67 ust. 3 pkt 6 i rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730). Spełnienie warunku ocenione zostanie na podstawie złożonego oświadczenia oraz dokumentów wymienionych w rozdziale IX ust. 1 pkt 1.2 SIWZ
Wiedza Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych dla co najmniej jednego odbiorcy o łącznej wartości brutto nie mniejszej niż: - dla części I - 200 000,00 zł., - dla części II - 60 000,00 zł. Jeżeli Wykonawca składa ofertę na część nr 1 i 2 przedmiotowego postępowania, zobowiązany jest wykazać wykonanie w/w dostaw na najwyższą z kwot określonych jako warunek udziału w postępowaniu. Spełnienie warunku ocenione zostanie na podstawie złożonego oświadczenia i odpowiednich dokumentów wymienionych w rozdziale IX ust. 1 pkt 1.3 SIWZ.
Potencjal Zamawiający odstępuje od określania szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie warunku ocenione zostanie na podstawie złożonego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
Zdolne Zamawiający odstępuje od określania szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie warunku ocenione zostanie na podstawie złożonego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
Sytuacja Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, iż posiada potwierdzone środki finansowe lub zdolność kredytową pozwalającą na wykonanie zamówienia, w wysokości nie mniejszej niż:: - dla części I - 250 000,00 zł., - dla części II - 100 000,00 zł. W przypadku złożenia oferty na obie części, wartości należy zsumować. Spełnienie warunku ocenione zostanie na podstawie złożonego oświadczenia i odpowiednich dokumentów wymienionych w rozdziale IX ust. 1 pkt 1.4 SIWZ
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 12 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 15 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dok potw W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Wykonawca jest zobowiązany załączyć do oferty dokument potwierdzający wdrożenie systemu HACCP w jednej z następujących form: certyfikat systemu HACCP wdrożonego przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacyjnego z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie powinno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP (podstawa: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.)
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Kryt cena A
Spec www www.12wog.pl
Spec war Sekcja Zamówień Publicznych JEDNOSTKA WOJSKOWA Nr 4620, 87 - 100 Toruń, ul. Okólna 37
Data skl 04/11/2014
Godz skl 10:30
Miejsce JEDNOSTKA WOJSKOWA Nr 4620, 87 - 100 Toruń, ul. Okólna 37 Kancelaria Jawna, bud. nr 97, pok. nr 11, od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.00 do 15.00 lub przesłać pocztą.
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)