2 Sukcesywny zakup i dostawa artykułów spożywczych
| Publication date | 2014-12-10 | 
| End date | 2014-12-19 10:00:00 | 
| Instytucja | Zespół Szkół Gastronomicznych | 
| Miejscowość | Białystok | 
| Województwo | podlaskie | 
| Branża | 
 | 
| Szczegóły | |
| Numer ogłoszenia | 404250 / 2014 | 
| Document type | ZP-400 | 
| Cpv code | 150000008, 153000001, 152000000, 153100004, 151000009, 158000006, 158100009, 159000003 | 
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz | 
Przedmiot zamówienia
| PAKIET	1A	Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa PAKIET 3A Ryby świeże, przetworzone oraz śledzie PAKIET 4A Ziemniaki PAKIET 5A Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne PAKIET 11A Produkty cukiernicze w gastronomii PAKIET 12A Pieczywo PAKIET 13A Cukier, kawa, herbata, słodycze, napoje, alkohol Opis1 bakłażan kg 3,002 botwina kg 9,60 3 buraki kg 771,40 4 cebula biała kg 1126,65 5 cebula czerwona kg 6,92 6 cukinia kg 12,25 7 czosnek (główki) kg 24,50 8 dynia żółta kg 30,70 9 fasola biała drobna kg 163,20 10 fasolka szparagowa kg 2,00 11 groch połówki kg 182,70 12 kalarepa kg 2,70 13 kapusta biała kg 1722,30 14 kapusta biała młoda kg 430,20 15 kapusta czerwona kg 166,00 16 kapusta pekińska kg 198,05 17 kapusta włoska kg 2,50 18 koper kg 26,09 19 mak kg 40,70 20 marchew kg 465,05 21 ogórki świeże kg 382,25 22 papryka świeża kg 153,91 23 pieczarki kg 763,60 24 pietruszka w korzeniu kg 80,35 25 pietruszka zielona natka zwykła pęczek 327 26 pietruszka zielona natka karbowana pęczek 53 27 pomidorki coctailowe kg 1,70 28 pomidory świeże kg 275,05 29 pory kg 211,40 30 rzepa SOPEL LODU kg 102,30 31 rzodkiewka pęczek 114 32 sałata karbowana kg 5,40 33 sałata lodowa kg 41,30 34 sałata masłowa kg 65,90 35 seler naciowy kg 2,85 36 selery w korzeniu kg 88,24 37 soczewica kg 15,60 38 szczypior kg 32,73 39 ziarno sezamu (białe) kg 6,38 40 avokado kg 0,40 41 banany kg 45,30 42 borówka amerykańska kg 0,50 43 cytryny kg 210,55 44 granaty szt. 14 45 gruszki deserowe kg 28,80 46 jabłka kg 595,35 47 jabłka deserowe kg 130,40 48 kiwi kg 4,20 49 łuskane pestki dyni kg 1,60 50 łuskane pestki słonecznika kg 2,85 51 mandarynki kg 36,25 52 melony kg 21,78 53 morele świeże kg 5,00 54 mięta świeża szt. 4 55 nektarynki kg 4 56 orzechy włoskie łuskane kg 30,25 57 pomarańcze kg 12,40 58 rabarbar kg 15,30 59 rodzynki kg 24,80 60 suszone gruszki kg 6,45 61 suszone jabłka kg 4,35 62 śliwki świeże kg 32,5 63 śliwki wędzone (kalifornijskie) kg 6,15 64 truskawki kg 31,20 65 winogrona mix kg 81,20 66 żurawina suszona kg 15,40 (wielkość zamówienia i asortyment może ulec zmianie w zakresie do 30 %)1 łosoś świeży filet kg 4,506 2 łosoś wędzony - plastry kg 8,16 3 pstrąg świeży patroszony kg 20,558 4 szczupak świeży patroszony kg 1,06 5 śledź małosolny kg 52,90 6 tuńczyk w puszce ( w oleju w kawałkach, lub w sosie własnym w kawałkach) szt. 4 (wielkość zamówienia i asortyment może ulec zmianie w zakresie do 30 %)1 Ziemniaki jadalne - odmiana IRGA - opakowanie min. 25 kg, max. 30 kg kg 16225 (wielkość zamówienia i asortyment może ulec zmianie w zakresie do 30 %)1 boczek surowy wieprzowy bez żeberek kg 6,36 2 boczek wędzony, parzony bez żeberek kg 152,885 3 flaki wołowe suche, krojone kg 50,40 4 kaczka pekińska kg 14,50 5 karkowina wieprzowa bez kości, bez tłuszczu, bez skóry, duże porcje kg 274,658 6 kiełbasa palcówka podsuszana kg 0,9 7 kiełbasa salami podsuszana kg 1,66 8 kiełbasa surowa wieprzowa kg 0,5 9 kiełbasa wieprzowa, podwędzana, zwyczajna kg 87,186 10 kurczaki świeże, nieoblodzone kg 658,59 11 łopatka wieprzowa bez kości, bez tłuszczu, bez skóry, duże porcje kg 801,221 12 cielęcina - górka kg 1,675 13 ozory wieprzowe kg 24,56 14 parówki wieprzowe, cienkie kg 66,804 15 piersi z kurczaka kg 256,38 16 piersi z indyka kg 6,35 17 podudzia z kurczaka kg 124,75 18 polędwica typu SOPOCKA kg 0,804 19 skrzydełka z kurczaka kg 13,90 20 schab wieprzowy bez kości, duże porcje kg 246,83 21 słonina bez skóry kg 168,73 22 smalec kg 13 23 szynka wieprzowa bez kości, bez tłuszczu, bez skóry, duże porcje kg 515,44 24 szynka wieprzowa konserwowa, prasowana, niemielona kg 11,46 25 udka z kurczaka kg 36,50 26 udziec z indyka kg 31,61 27 wątróbka z kurczaka kg 26,79 28 wędlina drobiowa - szynka z piersi kurczaka lub indyka kg 2,918 29 wołowina Extra bez kości (udziec wołowy) kg 83,33 30 wołowina z kością (antrykot) kg 303,86 31 żeberka wieprzowe, paski kg 10,1 32 żołądki z kurczaka kg 9,1 (wielkość zamówienia i asortyment może ulec zmianie w zakresie do 30 %)1 budyń śmietankowy (opakowania cateringowe min. 1 kg- max. 5 kg) kg 25,00 2 cukier waniliowy /opakowania cateringowe min. 1 kg - max. 5 kg/ kg 25,00 3 esencja luzem (opakowania cateringowe min. 0,8 L - mx. 1 L ) L 1,80 4 galaretka owocowa, cytrynowa (opakowania cateringowe min. 1 kg- max. 5 kg) kg 61,00 5 masa kajmakowa, klasyczna 777, (opakowania cateringowe 13 kg) kg 130 6 kakao extra ciemne, o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12% tłuszczu), o składzie zawierającym soję, gluten i mleko , pakowane 0,15 kg kg 30,00 7 kisiel różne smaki (opakowania cateringowe min. 1 kg, max. 5 kg) kg 10,00 8 masa cukiernicza TICCINOMASA (biała) - 2,5 kg kg 37,50 9 miód sztuczny, wielokwiatowy (opakowania cateringowe 5 kg) kg 84,00 10 nadzienie - jabłka prażone, kostka, zawierające 85 g owoców w 100 g produktu oraz zawierające 0.17 g cukru w 100 g produktu, (opakowania cateringowe 11 kg) kg 255 11 nadzienie o smaku jagodowym, zawierające w swym składzie owoce jagodowe, przecier jabłkowy, cukier i skrobię, w 100 g produktu 100 g owoców kg 169 12 opłatki do tortów szt. 45 13 wiśnie w żelu (drążone 60% owoców w składzie) (opakowania cateringowe 3,2 kg) kg 48 14 polewa kakaowa ciemna, zawierająca cukier, tłuszcz roślinny, utwardzony, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (8%) , błonnik kakaowy, serwatkę w proszku(mleka), emulgator (lecytyna sojowa), aromat, sól (opakowania cateringowe 20 kg) kg 176,00 15 masy dekoracyjne do powlekania i dekoracji tortów PETTINICE (białe i kolorowe) (opakowania cateringowe min. 1 kg, max.5 kg) kg 61,25 16 pomada wodna do wykańczania wyrobów ciastkarskich i pieczywa cukierniczego /opakowania cateringowe 15 kg/ kg 90,00 17 proszek do pieczenia (opakowania cateringowe 5 kg) kg 19,00 18 soda oczyszczona (opakowania cateringowe 1 kg) kg 5,00 19 kremowa śmietanka błyskawiczna w proszku, pakowana 0,06 kg szt. 20 20 wafle tortowe suche, prostokątne , pakowane 146 g szt. 462 21 Wiórki kokosowe , białe, drobno mielone /(opakowania cateringowe 5kg) kg 57,90 22 Wstążka dekoracyjna spożywcza kg 3 23 żelatyna wieprzowa, spożywcza naturalna (opakowania cateringowe min. 1 kg max. 2 kg) kg 7,50 (wielkość zamówienia i asortyment może ulec zmianie w zakresie do 30 %)1 Batony pszenne kg 10,22 2 Bułka tarta kg 275,00 3 Bułki wrocławskie 0,05 kg szt. 2666 4 Chleb pszenny 0,5 kg kg 1467,00 5 Chleb żytni 0,6 kg lub 0,5 kg kg 651,70 6 Chleb Pumpernikiel kg 2,7 7 Chleb tostowy szt. 4 (wielkość zamówienia i asortyment może ulec zmianie w zakresie do 30 %)1 ciastka kruche kg 12,56 2 ciasta różne kg 7,52 3 cukier biały, paczkowany (1kg) kg 1750,00 4 cukier kostka biała - 1 kg kg 43,00 5 cukier puder z glukozą - 10 kg kg 228,40 6 cukrowa posypka kolorowa o smaku owocowym (na barwnikach bezazowych) - 1 kg kg 1 7 cukierki czekoladowe wykwintne kg 8 8 cukierki mleczne typu KRÓWKA - opakowania 4 kg kg 29 9 cukierki typu TOFFI czekoladowe opakowania 3 kg kg 29 10 czekolada gorzka - opakowania 0,1 kg kg 7,5 11 herbata expresowa z zawieszką opakowanie min. 50 saszetek szt. 2125 12 kawa cappuccino waniliowe, opakowania 1 kg kg 2 13 kawa naturalna, mielona 250 g (typ ziaren - Arabica, głębokim smakiem i silnym aromatem nie gorsza niż Jacobs Kronung) kg 1,4 14 kawa rozpuszczalna, liofilizowana(typ ziaren - Arabica, głębokim smakiem i silnym aromatem nie gorsza niż Jacobs Kronung) , otrzymana w 100 % z ziaren kawy, nie gorsza niż Jacobs Kronung kg 20,75 15 napoje niegazowane lub niegazowane, kolorowe L 88 16 piwo L 4 17 soki owocowe, 100 % soku w produkcie(jabłkowe, grejpfrutowe, pomarańczowe), nektary z czarnej porzeczki - opakowanie kartonowe 1 L L 198,00 18 wino czerwone, wytrawne - o,75 L L 5,25 19 woda mineralna gazowana i niegazowana min. 0,5 L max. 6 L L 308 20 Wódka czysta 40 % L 8 (wielkość zamówienia i asortyment może ulec zmianie w zakresie do 30 %) | 
Dodatkowe informacje
| Biuletyn | 1 | 
| Nazwa | Zespół Szkół Gastronomicznych | 
| Ulica | ul. Knyszyńska 12 | 
| Nr domu | 12 | 
| Miejscowosc | Białystok | 
| Kod poczt | 15-702 | 
| Wojewodztwo | podlaskie | 
| Tel | 85 6513854 | 
| Fax | 85 6513405 | 
| Internet | http://www.zsg.bialystok.pl/ | 
| Regon | 00018559000000 | 
| E mail | zsgastro@poczta.onet.pl | 
| Czy obowiazkowa | Tak | 
| Dotyczy | 1 | 
| Rodzaj zam | Administracja samorządowa | 
| Rodz zam | D | 
| Czy czesci | Tak | 
| Ilosc czesci | 7 | 
| Czy wariant | Nie | 
| Czy dialog | Nie | 
| Czy uzup | Nie | 
| Czas | D | 
| Data roz | 01/01/2015 | 
| Zaliczka | Nie | 
| Uprawnienie | Zamawiający uzna, iż wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w pkt 3, poprzez złożenie przez wykonawcę oświadczenia wynikającego z art. 44 ustawy (wzór - zał. stosownie dla właściwego PAKIETU) i tym samym wykaże, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert świadczył dostawy minimum trzem podmiotom w zakresie objętym zamówieniem. | 
| Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak | 
| Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak | 
| Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak | 
| Dok grup kap 1 | Tak | 
| Inne dokumenty | Do oferty należy dołączyć następujące informacje i dokumenty: a) formularz ofertowy (wzór - zał. stosownie dla właściwego PAKIETU - FORMULARZ OFERTOWY W TRYBIE PRZETARGU NIEOGRANICZONEGO); b) OŚWIADCZENIE NR 3 o czasie realizacji zamówienia uzupełniającego (wyrażoną w pełnych godzinach od 1 do 4 godzin) c) pełnomocnictwo do podpisywania oferty oraz do podpisywania zobowiązań w imieniu wykonawcy/konsorcjum (np. jeśli ofertę podpisuje osoba/osoby nie figurujące w odpisie z właściwego rejestru); d) listę podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w przypadku gdy Wykonawca należy do grupy kapitałowej o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt 5 ustawy; 5) Złożenie przez wykonawcę fałszywych lub stwierdzających nieprawdę dokumentów lub nierzetelnych oświadczeń mających istotne znaczenie dla prowadzonego postępowania jest karalne. 6) Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej zamiast dokumentów, o których mowa w ppkt. 2 lit. b-f, może przedłożyć równoważne dokumenty określone Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 lutego 2013 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od wykonawcy oraz form w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. z 2013 poz. 231).tj. dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, 7) Na podstawie art. 26 ust. 2b ustawy wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia. 8) W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (spółka cywilna, konsorcjum), każdy z wykonawców składa oddzielnie dokumenty wymienione w ppkt 2. 9) W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oraz w przypadku innych podmiotów, na zasobach których wykonawca polega na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy, kopie dokumentów dotyczących odpowiednio wykonawcy lub tych podmiotów są poświadczane za zgodność z oryginałem odpowiednio przez wykonawcę lub te podmioty. | 
| Niepelnosprawne | Nie | 
| Kod trybu | PN | 
| Czy zmiana umowy | Tak | 
| Zmiana umowy | Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w zakresie terminu realizacji zamówienia w przypadku powstania okoliczności, których nie można było wcześniej przewidzieć, a które uniemożliwiają realizację zamówienia w pożądanym terminie oraz w przypadku zmiany obowiązujących przepisów prawa związanych z przedmiotowym zamówieniem. | 
| Kryt cena | B | 
| Kryt 1p | 90 | 
| Kryt 2 | Czas realizacji zamówienia uzupełniającego złożonego w dniu dostawy (od 1 godziny do 4 godzin) | 
| Kryt 2p | 10 | 
| Spec www | http://www.zsg.bialystok.pl/ | 
| Spec war | Zespół Szkół Gastronomicznych ul. Knyszyńska 12 , 15-702 Białystok, pok. BIURA CKP telefon/fax: /85/6512-989 | 
| Data skl | 19/12/2014 | 
| Godz skl | 10:00 | 
| Miejsce | Zespół Szkół Gastronomicznych ul. Knyszyńska 12 , 15-702 Białystok, pok. BIURA CKP | 
| Termin | Obowiązuje termin | 
| Okres liczba dni | 30 | 
| Czy uniewaznienie | Nie | 
