sukcesywna dostawa artykułów spożywczych, pieczywa oraz produktów mięsnych dla SP ZOZ Wolsztyn, PN/19/2014
| Publication date | 2014-12-10 | 
| End date | 2014-12-23 11:45:00 | 
| Instytucja | Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej | 
| Miejscowość | Wolsztyn | 
| Województwo | wielkopolskie | 
| Branża | 
 | 
| Szczegóły | |
| Numer ogłoszenia | 404338 / 2014 | 
| Document type | ZP-400 | 
| Cpv code | 158000006 | 
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz | 
Przedmiot zamówienia
| Przedmiot zamówienia został podzielony na 7 niezależnych od siebie części (tj. pakiety). Każda z części stanowi odrębny przedmiot zamówienia. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę pakietów. Zamawiający wymaga jednak, aby składając ofertę Wykonawca uwzględnił wszystkie pozycje asortymentowe w poszczególnych pakietach. Nie dopuszcza się możliwości pominięcia pozycji w pakiecie. Tak opisany przedmiot zamówienia w dalszej części SIWZ nazywany będzie produktami spożywczymi. 1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz wymagane ilości zostały opisane w załączniku nr 2 do niniejszej SIWZ, tj. pakiecie nr 1-7. 2. Wymagania dotyczące oferowanych produktów spożywczych: a) Zamawiający nie dopuszcza składania ofert na przedmiot zamówienia inny niż opisany w specyfikacji istotnych warunków zamówienia, b) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał aktualną decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia w sprawie wpisu do rejestru oraz zatwierdzenia zakładu podlegającego urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji (jeśli Wykonawca jest producentem) składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi lub w zakresie składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno- spożywczymi (jeśli Wykonawca nie jest producentem) - przed podpisaniem umowy, Wykonawca na żądanie Zamawiającego udostępni Zamawiającemu do wglądu w/w dokumenty. c) Przedmiot zamówienia w zakresie pakietu nr 1 (pieczywo) wymaga możliwości domawiania pieczywa w ciągu bieżącego dnia, d) Dostawy odbywać się będą na koszt i ryzyko Wykonawcy środkiem transportu przystosowanym do rodzaju przedmiotu zamówienia, e) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca gwarantował oferowany asortyment dobrej jakości, o terminie przydatności do spożycia dla pakietów od nr 2-7 minimum 80%, natomiast dla pakietu nr 1 (pieczywo) 100%, f) Zamawiający wymaga, aby oferowany przez Wykonawcę przedmiot zamówienia był zgodny z obowiązującymi normami jakościowymi i ilościowymi, weterynaryjnymi, warunkami zdrowotnymi żywności i żywienia (Dz. U. 2001 r., nr 63, poz. 634), oraz rozporządzenia z dnia 30.04.2004 w sprawie wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji, Dz. U. 2004, nr 120, poz. 1259 (WE/853/2004), g) Zamawiający wymaga, aby oferowany przedmiot zamówienia posiadał odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi, h) Wykonawca zobligowany jest w zakresie pakietów 1-3 i 5-7 do załączenia przy każdorazowych dostawach HDI (Handlowy Dokument Identyfikacyjny), i) Zaoferowany asortyment musi spełniać odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w warunkach szpitalnych, w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej, cechować się wysokimi walorami smakowymi, pochodzić z produkcji krajowej lub Państw Unii Europejskiej, wędliny powinny być jak najmniej tłuste, przebadane weterynaryjnie. j) Dostarczana żywność musi być świeża, nie mrożona. 3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych pod warunkiem spełnienia parametrów techniczno-użytkowo-fukcjonalnych opisanych w pakietach 1-7. Wykonawca powołujący się na rozwiązania równoważne stosownie do dyspozycji art. 30 ust. 5 PZP muszą wykazać, że oferowane produkty równoważne spełniają warunki określone przez Zamawiającego, a w szczególności w formularzu ofertowym należy zaznaczyć, której pozycji to dotyczy, wskazać producenta i załączyć dokument potwierdzający spełnianie narzuconych przez Zamawiającego wymagań, OpisPieczywo: chleb, bułka, pyzy; szczegółowy opis i ilości oklreślone w załączniku nr 2 do SIWZ.kasze, mąki, makarony, płatki, ryż-szczegółowy opis i ilości oklreślone w załączniku nr 2 do SIWZ.Cukier biały- szczegółowy opis i ilości oklreślone w załączniku nr 2 do SIWZ.artykuły spożywcze- szczegółowy opis i ilości oklreślone w załączniku nr 2 do SIWZ.mięso, produkty mięsne, podroby- szczegółowy opis i ilości określone w załaczniku nr 2 do SIWZfilet z kurczaka, kurczak świeży; podroby: wątroba iżołądek drobiowy- szczegółowy opis i ilości określone w załaczniku nr 2 do SIWZprodukty mięsno-wędliniarskie, mięsne- szczegółowy opis i ilości określone w załaczniku nr 2 do SIWZ | 
Dodatkowe informacje
| Biuletyn | 1 | 
| Nazwa | Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej | 
| Ulica | ul. Wschowska 3 | 
| Nr domu | 3 | 
| Miejscowosc | Wolsztyn | 
| Kod poczt | 64-200 | 
| Wojewodztwo | wielkopolskie | 
| Tel | 68 347 73 00, 347 73 63 | 
| Fax | 68 3842590 | 
| Internet | www.spzozwolsztyn.bip-info.pl | 
| Regon | 97077342600000 | 
| E mail | przetargi@spzozwolsztyn.pl | 
| Czy obowiazkowa | Tak | 
| Dotyczy | 1 | 
| Rodzaj zam | Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej | 
| Rodz zam | D | 
| Czy czesci | Tak | 
| Ilosc czesci | 7 | 
| Czy wariant | Nie | 
| Czy dialog | Nie | 
| Czy uzup | Nie | 
| Czas | Obowiązuje termin | 
| Czas mies | 12 | 
| Zaliczka | Nie | 
| Uprawnienie | Zamawiający nie precyzuje tego warunku | 
| Wiedza | Zamawiający uzna za potwierdzony warunek, jeżeli wykonawca w ciągu trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie zrealizował lub realizuje dostawy o podobnym charakterze tj. wykaże się realizacją co najmniej: - w zakresie pakietu nr 1 dwoma dostawami pieczywa na łączną kwotę brutto: co najmniej 32 000 zł każda, - w zakresie pakietu nr 2 dwoma dostawami artykułów pszennych na łączną kwotę brutto: co najmniej 9 000 zł każda, - w zakresie pakietu nr 3 dwoma dostawami cukru na łączną kwotę brutto: co najmniej 2 000 zł każda, - w zakresie pakietu nr 4 dwoma dostawami różnych produktów spożywczych na łączną kwotę brutto: co najmniej 25 000 zł każda, - w zakresie pakietu nr 5 dwoma dostawami produktów mięsnych na łączną kwotę brutto: co najmniej 36 000 zł każda, - w zakresie pakietu nr 6 dwoma dostawami drobiu na łączną kwotę brutto: co najmniej 31 000 zł każda, - w zakresie pakietu nr 7 dwoma dostawami produktów mięsno-wędliniarskich na łączną kwotę brutto: co najmniej 29 000 zł każda Spełnienie powyższego warunku należy potwierdzić wykazem głównych dostaw oraz dokumentem, że wykonane lub wykonywane dostawy zostały lub są zrealizowane należycie. Ocena spełniania powyższego warunku zostanie dokonana na podstawie kryterium spełnia - nie spełnia w oparciu o dokumenty wskazane w rozdziale VI SIWZ. Wzór wykazu stanowi załącznik nr 5 do niniejszej SIWZ. W przypadku, gdy kwoty określone w dokumentach składanych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału wyrażone są w innych walutach niż PLN, do ich przeliczania na PLN Zamawiający przyjmie średni kurs NBP dla danej waluty z dnia przekazania ogłoszenia do publikacji. Ten sam kurs Zamawiający przyjmie przy przeliczaniu wszelkich innych danych finansowych. Zgodnie z art. 26 ust. 2 b Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia, zdolnościach finansowych lub ekonomicznych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby wykonania zamówienia. | 
| Potencjal | Zamawiający nie precyzuje tego warunku | 
| Zdolne | Zamawiający nie precyzuje tego warunku | 
| Sytuacja | Zamawiający nie precyzuje tego warunku | 
| Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak | 
| Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak | 
| Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak | 
| Dok grup kap 1 | Tak | 
| Dok podm zag 1 | Tak | 
| Dok potw 1 | Tak | 
| Inne dokumenty | a) Wypełniony zgodnie z treścią i podpisany formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ lub dokument sporządzony wg jego wzoru , b) wypełnione i podpisane załączniki na poszczególne zadania, odpowiednio - pakiety 1-7 c) wskazanie części zamówienia, której wykonawca zamierza zlecić podwykonawcy - na formularzu oferty. d) w przypadku podmiotów występujących wspólnie pełnomocnictwo do złożenia oferty lub złożenia oferty i podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego. Dołączone do oferty pełnomocnictwo powinno jednoznacznie określać postępowanie, do którego się odnosi i precyzować zakres umocowania, oraz wymieniać wszystkich wykonawców, którzy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia, e) w przypadku, gdy upoważnienie do podpisania oferty nie wynika z dokumentów rejestrowych do oferty należy załączyć stosowne pełnomocnictwo do złożenia oferty. Dołączone do oferty pełnomocnictwo powinno jednoznacznie określać postępowanie, do którego się odnosi i precyzować zakres umocowania. | 
| Niepelnosprawne | Nie | 
| Kod trybu | PN | 
| Czy zmiana umowy | Tak | 
| Zmiana umowy | Strony na zasadzie art. 144 ustawy Pzp ustalają, że każda istotna zmiana umowy może nastąpić wg zasad i na warunkach określonych poniżej. 1. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmiany umowy w następujących sytuacjach: -jeżeli nastąpiła zmiana danych podmiotów zawierających umowę (np. w wyniku przekształceń, przejęć, itp.) -nastąpiła zmiana nazwy handlowej oferowanego przedmiotu zamówienia -nastąpiła zmiana sposobu konfekcjonowania przedmiotu zamówienia -nastąpił brak produktów na rynku z przyczyn niezależnych od dostawcy (np. wycofanie z rynku, zaprzestanie produkcji) - istnieje możliwość zastąpienia produktem zamiennym, -w przypadku zmiany nazwy produktu, sposobu opakowania, przy niezmienionym produkcie -w przypadku zmiany ilości sztuk w opakowaniu - nastąpi przeliczenie ilości sztuk na odpowiednią ilość opakowań. 2. Zmiana ceny (zarówno w górę jak i w dół) dopuszczalna jest w przypadku zmiany stawki podatku VAT - cena netto nie ulegnie zmianie, nastąpi jedynie zmiana ceny brutto. 3. Okoliczności mogące stanowić podstawę zmiany umowy powinny być szczegółowo uzasadnione i udokumentowane przez stronę występującą z propozycją zmiany umowy. 4. Zmiany umowy ujęte powyżej wymagają sporządzenia aneksu do umowy zaakceptowanego przez obie strony. | 
| Kryt cena | A | 
| Spec www | www.spzozwolsztyn.pl | 
| Spec war | SP ZOZ w Wolsztynie, ul. Wschowska 3, 64-200 Wolsztyn | 
| Data skl | 23/12/2014 | 
| Godz skl | 11:45 | 
| Miejsce | SP ZOZ w Wolsztynie, ul. Wschowska 3, 64-200 Wolsztyn- Świetlica | 
| Termin | Obowiązuje termin | 
| Okres liczba dni | 30 | 
| Czy uniewaznienie | Nie | 
