| Przedmiot zamówienia został podzielony na 7 niezależnych od siebie części (tj. pakiety). Każda z części stanowi odrębny przedmiot zamówienia. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę pakietów. Zamawiający wymaga jednak, aby składając ofertę Wykonawca uwzględnił wszystkie pozycje asortymentowe w poszczególnych pakietach. Nie dopuszcza się możliwości pominięcia pozycji w pakiecie. Tak opisany przedmiot zamówienia w dalszej części SIWZ nazywany będzie produktami spożywczymi. 1.	Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz wymagane ilości zostały opisane w załączniku nr 2 do niniejszej SIWZ, tj. pakiecie nr 1-7.
 2.	Wymagania dotyczące oferowanych produktów spożywczych:
 a)	Zamawiający nie dopuszcza składania ofert na przedmiot zamówienia inny niż opisany w specyfikacji istotnych warunków zamówienia,
 b)	Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał aktualną decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia w sprawie wpisu do rejestru oraz zatwierdzenia zakładu podlegającego urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji (jeśli Wykonawca jest producentem) składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi lub w zakresie składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno- spożywczymi (jeśli Wykonawca nie jest producentem) - przed podpisaniem umowy, Wykonawca na żądanie Zamawiającego udostępni Zamawiającemu do wglądu w/w dokumenty.
 c)	Przedmiot zamówienia w zakresie pakietu nr 1 (pieczywo) wymaga możliwości domawiania pieczywa w ciągu bieżącego dnia,
 d)	Dostawy odbywać się będą na koszt i ryzyko Wykonawcy środkiem transportu przystosowanym do rodzaju przedmiotu zamówienia,
 e)	Zamawiający wymaga, aby Wykonawca gwarantował oferowany asortyment dobrej jakości, o terminie przydatności do spożycia dla pakietów od nr 2-7 minimum 80%, natomiast dla pakietu nr 1 (pieczywo) 100%,
 f)	Zamawiający wymaga, aby oferowany przez Wykonawcę przedmiot zamówienia był zgodny z obowiązującymi normami jakościowymi i ilościowymi, weterynaryjnymi, warunkami zdrowotnymi żywności i żywienia (Dz. U. 2001 r., nr 63, poz. 634), oraz rozporządzenia z dnia 30.04.2004 w sprawie wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji, Dz. U. 2004, nr 120, poz. 1259 (WE/853/2004),
 g)	Zamawiający wymaga, aby oferowany przedmiot zamówienia posiadał odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi,
 h)	Wykonawca zobligowany jest w zakresie pakietów 1-3 i 5-7 do załączenia przy każdorazowych dostawach HDI (Handlowy Dokument Identyfikacyjny),
 i)	Zaoferowany asortyment musi spełniać odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w warunkach szpitalnych, w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej, cechować się wysokimi walorami smakowymi, pochodzić z produkcji krajowej lub Państw Unii Europejskiej, wędliny powinny być jak najmniej tłuste, przebadane weterynaryjnie.
 j)	Dostarczana żywność musi być świeża, nie mrożona.
 3.	Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych pod warunkiem spełnienia parametrów techniczno-użytkowo-fukcjonalnych opisanych w pakietach 1-7. Wykonawca powołujący się na rozwiązania równoważne stosownie do dyspozycji art. 30 ust. 5 PZP muszą wykazać, że oferowane produkty równoważne spełniają warunki określone przez Zamawiającego, a w szczególności w formularzu ofertowym należy zaznaczyć, której pozycji to dotyczy, wskazać producenta i załączyć dokument potwierdzający spełnianie narzuconych przez Zamawiającego wymagań,
 
 
 OpisPieczywo: chleb, bułka, pyzy; szczegółowy opis i  ilości oklreślone w załączniku nr 2 do SIWZ.kasze, mąki, makarony, płatki, ryż-szczegółowy opis i  ilości oklreślone w załączniku nr 2 do SIWZ.Cukier biały- szczegółowy opis i  ilości oklreślone w załączniku nr 2 do SIWZ.artykuły spożywcze- szczegółowy opis i  ilości oklreślone w załączniku nr 2 do SIWZ.mięso, produkty mięsne, podroby- szczegółowy opis i ilości określone w załaczniku nr 2 do SIWZfilet z kurczaka, kurczak świeży; podroby: wątroba iżołądek drobiowy- szczegółowy opis i ilości określone w załaczniku nr 2 do SIWZprodukty mięsno-wędliniarskie, mięsne- szczegółowy opis i ilości określone w załaczniku nr 2 do SIWZ |