Zakup i dostawa mięsa czerwonego i wędlin z mięsa czerwonego do Jednostki Wojskowej 3378 Drawsko Pomorskie Znak postępowania: 574/2015

Publication date 2015-06-24
End date 2015-07-01 08:30:00
Instytucja Jednostka Wojskowa 3378 Drawsko Pomorskie
Miejscowość Oleszno
Województwo zachodniopomorskie
Branża
  • Tłuszcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 92821 / 2015
Document type ZP-400
Cpv code 151111000, 151130003, 151112001, 151140000, 151311305, 151312007, 151311343, 151312100, 154121000
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Zakup i dostawa mięsa czerwonego i wędlin z mięsa czerwonego do Jednostki Wojskowej 3378 Drawsko Pomorskie, ul. Główna 1, 78-513 Oleszno zgodnie z zapisami SIWZ oraz szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia załącznika nr 1 do niniejszej specyfikacji. Wielkość przedmiotu zamówienia została określona w formularzu cenowym - załącznik nr 3 do SIWZ.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Jednostka Wojskowa 3378 Drawsko Pomorskie
Ulica ul. Główna 1
Nr domu 1
Miejscowosc Oleszno
Kod poczt 78-513
Wojewodztwo zachodniopomorskie
Tel 261474572
Fax 261474571
Internet www.16wog.wp.mil.pl
Regon 32099164900000
E mail 16wog.zam.pub@wp.mil.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: MON - jednostka wojskowa
Rodzaj zam inny MON - jednostka wojskowa
Rodz zam D
Czy czesci Nie
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 31/12/2015
Wadium Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium na przedmiot zamówienia w kwocie: 16 300,00 zł,
Zaliczka Nie
Uprawnienie Warunek ten spełniają Wykonawcy, którzy posiadają: a) potwierdzenia wdrożonego systemu HACCP w formie certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla da-nego kraju albo zaświadczenia właściwego organu Państwowej inspekcji Sanitarnej lub organu In-spekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdrożonego systemu HACCP b) aktualnej decyzji administracyjnej: właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w sprawie za-twierdzenia, warunkowego zatwierdzenia, przedłużenia warunkowego zatwierdze-nia zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010, Nr 136 , poz. 914 ze zm.), lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących re-jestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730),
Wiedza Warunek ten spełniają Wykonawcy, którzy wykonali, lub wykonują, w okresie ostat-nich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej dwie dostawy główne odpowiadające swoim ro-dzajem dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia i odpowiada wartości brutto: 57 000,00 zł/każda wraz z załączeniem dowodów (poświadczeń) potwierdzających, że dostawy zostały wy-konane lub są wykonywane należycie. W przypadku, gdy Zamawiający jest podmiotem, na rzecz którego usługi wskazane w wykazie zostały wcześniej wykonane, wykonawca nie ma obowiązku przedkładania ww. dowodów (poświadczeń).
Potencjal Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia (zał. nr 3 do SIWZ);
Zdolne Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia (zał. nr 3 do SIWZ);
Sytuacja Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia (zał. nr 3 do SIWZ);
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dokumenty Ponadto zamawiający żąda dołączenia do oferty: a) potwierdzenia wdrożonego systemu HACCP w formie certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla da-nego kraju albo zaświadczenia właściwego organu Państwowej inspekcji Sanitarnej lub organu In-spekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdrożonego sys-temu HACCP b) aktualnej decyzji administracyjnej: właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w sprawie zatwier-dzenia, warunkowego zatwierdzenia, przedłużenia warunkowego zatwierdzenia za-kładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010, Nr 136 , poz. 914 ze zm.), lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730), Pozostałe dokumenty, które należy dołączyć do oferty: 1) wypełniony i podpisany druk formularz ofertowy - o treści załącznika nr 2 do niniejszej specyfikacji, 2) wypełniony i podpisany druk formularz cenowy - o treści załącznika nr 3 do niniejszej specyfikacji 3) dowód wniesienia wadium - w formie określonej w Rozdziale IX SIWZ. 4) oświadczenie, że dostarczany przedmiot zamówienia odpowiada wymaganiom zamieszczonym w załączniku Nr 1 do SIWZ, zatytułowanym Szczegółowy opis przed-miotu zamówienia (załącznik nr 6) 5) oświadczenie o posiadaniu polisy ubezpieczeniowej w momencie zawarcia umowy (załącznik nr 10 do SIWZ)
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1. W razie wystąpienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, Zamawiający może odstąpić od umowy w terminie 30 dni od powzięcia wiadomości o powyższych okolicznościach. W takim wypadku Wykonawca może żądać jedynie wynagrodzenia należnego mu z tytułu wykonania części umowy. 2. Zamawiający zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych przewiduje możliwość wprowadzenia istotnych zmian do treści zawartej umowy w stosunku do treści oferty na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, jeżeli one dotyczą: a) zmiany świadczenia Wykonawcy na świadczenie lepszej jakości przy zachowaniu tożsamości przedmiotu zamówienia, b) wydłużenia terminu wykonania umowy z powodu okoliczności niezależnych od Wykonawcy, c) zmiany danych Wykonawcy ( np. zmiana siedziby, adresu, nazwy), podwykonawcy uczestniczącego w realizacji umowy, w wypadku, kiedy Wykonawca określi go co do tożsamości w ofercie. 3. Zmiany umowy wymagają formy pisemnego aneksu pod rygorem nieważności.
Kryt cena A
Spec www www.16wog.wp.mil.pl
Spec war Jednostka Wojskowa 3378 Drawsko Pomorskie ul. Główna 1 78-513 Oleszno
Data skl 01/07/2015
Godz skl 08:30
Miejsce Jednostka Wojskowa 3378 Drawsko Pomorskie ul. Główna 1 78-513 Oleszno
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)