Biuletyn |
1
|
Nazwa |
Jednostka Wojskowa 3378 Drawsko Pomorskie
|
Ulica |
ul. Główna 1
|
Nr domu |
1
|
Miejscowość |
Oleszno
|
Kod Pocztowy |
78-513
|
Województwo |
zachodniopomorskie
|
Tel |
261474572
|
Fax |
261474571
|
Internet |
www.16wog.wp.mil.pl
|
Regon |
32099164900000
|
E-mail |
16wog.zam.pub@wp.mil.pl
|
Obowiązkowa |
Tak
|
Dotyczy |
1
|
Rodzaj zamówienia |
Inny: MON - jednostka wojskowa
|
Rodzaj zam inny |
MON - jednostka wojskowa
|
Rodz zam |
D
|
Czy częsci |
Nie
|
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej |
Nie
|
Czy dialog |
Nie
|
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających |
Nie
|
Czas |
D
|
Data zakończenia |
31/12/2015
|
Wadium |
Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium na przedmiot zamówienia w kwocie: 16 300,00 zł,
|
Zaliczka |
Nie
|
Uprawnienie |
Warunek ten spełniają Wykonawcy, którzy posiadają:
a) potwierdzenia wdrożonego systemu HACCP w formie certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla da-nego kraju
albo
zaświadczenia właściwego organu Państwowej inspekcji Sanitarnej lub organu In-spekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdrożonego systemu HACCP
b) aktualnej decyzji administracyjnej:
właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w sprawie za-twierdzenia, warunkowego zatwierdzenia, przedłużenia warunkowego zatwierdze-nia zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010, Nr 136 , poz. 914 ze zm.),
lub
zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących re-jestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730),
|
Wiedza |
Warunek ten spełniają Wykonawcy, którzy wykonali, lub wykonują, w okresie ostat-nich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej dwie dostawy główne odpowiadające swoim ro-dzajem dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia i odpowiada wartości brutto:
57 000,00 zł/każda
wraz z załączeniem dowodów (poświadczeń) potwierdzających, że dostawy zostały wy-konane lub są wykonywane należycie.
W przypadku, gdy Zamawiający jest podmiotem, na rzecz którego usługi wskazane w wykazie zostały wcześniej wykonane, wykonawca nie ma obowiązku przedkładania ww. dowodów (poświadczeń).
|
Potencjał |
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia (zał. nr 3 do SIWZ);
|
Zdolne |
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia (zał. nr 3 do SIWZ);
|
Sytuacja |
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia (zał. nr 3 do SIWZ);
|
Oswiadczenie potwierdzenia 4 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 2 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 3 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 4 |
Tak
|
Dok grup kap 1 |
Tak
|
Dokument podmiotów |
Tak
|
Dok podm zag 2 |
Tak
|
Dok potw 5 |
Tak
|
Inne dokumenty |
Ponadto zamawiający żąda dołączenia do oferty:
a) potwierdzenia wdrożonego systemu HACCP w formie certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla da-nego kraju
albo
zaświadczenia właściwego organu Państwowej inspekcji Sanitarnej lub organu In-spekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdrożonego sys-temu HACCP
b) aktualnej decyzji administracyjnej:
właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w sprawie zatwier-dzenia, warunkowego zatwierdzenia, przedłużenia warunkowego zatwierdzenia za-kładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010, Nr 136 , poz. 914 ze zm.),
lub
zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730),
Pozostałe dokumenty, które należy dołączyć do oferty:
1) wypełniony i podpisany druk formularz ofertowy - o treści załącznika nr 2 do niniejszej specyfikacji,
2) wypełniony i podpisany druk formularz cenowy - o treści załącznika nr 3 do niniejszej specyfikacji
3) dowód wniesienia wadium - w formie określonej w Rozdziale IX SIWZ.
4) oświadczenie, że dostarczany przedmiot zamówienia odpowiada wymaganiom zamieszczonym w załączniku Nr 1 do SIWZ, zatytułowanym Szczegółowy opis przed-miotu zamówienia (załącznik nr 6)
5) oświadczenie o posiadaniu polisy ubezpieczeniowej w momencie zawarcia umowy (załącznik nr 10 do SIWZ)
|
Niepełnosprawne |
Nie
|
Kod trybu zamówienia |
PN
|
Czy zmiana umowy |
Tak
|
Zmiana umowy |
1. W razie wystąpienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, Zamawiający może odstąpić od umowy w terminie 30 dni od powzięcia wiadomości o powyższych okolicznościach. W takim wypadku Wykonawca może żądać jedynie wynagrodzenia należnego mu z tytułu wykonania części umowy.
2. Zamawiający zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych przewiduje możliwość wprowadzenia istotnych zmian do treści zawartej umowy w stosunku do treści oferty na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, jeżeli one dotyczą:
a) zmiany świadczenia Wykonawcy na świadczenie lepszej jakości przy zachowaniu tożsamości przedmiotu zamówienia,
b) wydłużenia terminu wykonania umowy z powodu okoliczności niezależnych od Wykonawcy,
c) zmiany danych Wykonawcy ( np. zmiana siedziby, adresu, nazwy),
podwykonawcy uczestniczącego w realizacji umowy, w wypadku, kiedy Wykonawca określi go co do tożsamości w ofercie.
3. Zmiany umowy wymagają formy pisemnego aneksu pod rygorem nieważności.
|
Kod kryterium |
A
|
Adres strony internetowej siwz |
www.16wog.wp.mil.pl
|
Adres uzyskania siwz |
Jednostka Wojskowa 3378 Drawsko Pomorskie
ul. Główna 1
78-513 Oleszno
|
Data składania wniosków |
01/07/2015
|
Godzina składania wniosków |
08:30
|
Miejsce |
Jednostka Wojskowa 3378 Drawsko Pomorskie
ul. Główna 1
78-513 Oleszno
|
Termin |
Obowiązuje termin
|
Termin związania ofertą |
30
|
Czy unieważnienie |
Nie
|