Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej Łabuniach przez okres roku szkolnego 2015/2016

Publication date 2015-08-05
End date 2015-08-18 09:00:00
Instytucja Szkoła Podstawowa w Łabuniach
Miejscowość Łabunie
Województwo lubelskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Soki owocowe i warzywne,
  • Warzywa przetworzone,
  • Przetworzone owoce i orzechy,
  • Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne,
  • Produkty mleczarskie,
  • Produkty przemiału ziarna,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo,
  • Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości,
  • Cukier i produkty pokrewne,
  • Czekolada i wyroby cukiernicze,
  • Przyprawy i przyprawy korzenne,
  • Przetworzone produkty spożywcze,
  • Produkty głęboko mrożone,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 199582 / 2015
Document type ZP-400
Cpv code 150000008, 151000009, 151120006, 153000001, 153200007, 153314001, 153320004, 154000002, 155000003, 156100007, 158110006, 158000006, 158200002, 158300005, 158420002, 158700007, 158960005, 158943004
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej w Łabuniach przez okres roku szkolnego 2015/2016. Dostawa artykułów żywnościowych obejmuje sukcesywne dostarczanie artykułów żywnościowych w ilościach niezbędnych do sporządzania posiłków zgodnie z zapotrzebowaniem składanym przez Zamawiającego w całym okresie obowiązywania umowy.

Opis

Dostarczane produkty będą świeże, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 5 dni od dostawy. Dostarczane produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, Zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w ofercie.Dostarczane produkty będą świeże, pełnowartościowe, należytej jakości oraz będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. Zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w ofercie.Dostarczane produkty będą świeże, pełnowartościowe, należytej jakości oraz będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem: ryby i mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy; Zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w ofercie.Dostarczane produkty będą świeże, pełnowartościowe, należytej jakości oraz będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy gnicia; Zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w ofercie.Dostarczane produkty będą świeże, pełnowartościowe. Pieczywo, wyroby cukiernicze wyprodukowane będą w dobie dostawy; Zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w ofercie.Liczba punktów uzyskanych w poszczególnych kryteriach ustalona zostanie w następujący sposób: Cena (max. ilość punktów 30) będzie obliczana zgodnie z poniższym wzorem: liczba punktów w kryterium cena = (Amin /A bad) x30, przy czym 1% to 1 pkt, gdzie: Amin - najniższa cena spośród badanych ofert
Abad - cena oferty badanej.
Jakość (max. ilość punktów 60). Przy dokonywaniu oceny według kryterium jakości będą decydować takie elementy jak: smak, zapach, konsystencja, wygląd zewnętrzny. Oceny dokona trzyosobowy zespół degustacyjny powołany spośród pracowników szkoły. Jakość zostanie określona przy pomocy zmysłów człowieka i dokonana zostanie w skali od 0 do 20 punktów, przy czym wartość punktowa podkryteriów wynosić będzie: smak - od 0 do 10 pkt; zapach - od 0 do 3 pkt.; konsystencja - od 0 do 5 pkt.; wygląd zewnętrzny - od 0 do 2 pkt.
Liczba uzyskanych punków kryterium jakość zostanie ustalona zgodnie ze wzorem: liczba punktów w kryterium jakość = (Jbad /J max) x70, przy czym 1% to 1 pkt, gdzie: Jbad - liczba uzyskanych punktów oferty badanej
Jmax - liczba uzyskanych punktów oferty najwyżej ocenionej
Regulamin Zespołu Degustacyjnego określa załącznik Nr 5.
Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć próbkę produktu podlegającego ocenie tj. pierogi ruskie, naleśniki z nadzieniem w dniu 18 sierpnia 2015 r. w godz. 7.30 - 9.00. Próbka powinna być zapakowana w opakowanie posiadające dopuszczenie do kontaktu z żywnością (np. woreczek foliowy). Próbka produktów podlegających ocenie nie może być większa niż 0,5 kg. ocenianego produktu. Opakowanie musi zawierać etykietę z opisem: nazwa i rodzaj produktu, skład, termin przydatności do spożycia, masę netto, warunki przechowywania, wskazania co do sposobu obróbki termicznej, nazwę adres producenta. Próbka nie powinna zawierać dodatków smakowych Np: słonina, śmietana. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć Zamawiającemu wraz z przedstawionymi do degustacji w ramach oceny jakości produktami fakturę za dostarczone produkty według cen zawartych w ofercie z terminem płatności min. 14 dni. Niedostarczenie próbki równoważne będzie z odrzuceniem oferty.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Szkoła Podstawowa w Łabuniach
Ulica ul. Zamojska 1
Nr domu 1
Miejscowosc Łabunie
Kod poczt 22-437
Wojewodztwo lubelskie
Tel 84 6113911, 84 6113058
Fax 84 6116044
Internet www.splabunie.szkolnastrona.pl
Regon 00067804400000
E mail sp_labunie@onet.eu
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: Szkoła Podstawowa
Rodzaj zam inny Szkoła Podstawowa
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 6
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 24/06/2016
Zaliczka Nie
Uprawnienie Wykonawca jest zobowiązany złożyć w ofercie w celu potwierdzenia, że posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy: Oświadczenie Wykonawcy - wypełnione i podpisane odpowiednio przez osoby upoważnione do reprezentowania Wykonawcy (załącznik nr 2A i 2B do Specyfikacji), aktualny odpis z właściwego rejestru, aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, oraz: wypełniony i podpisany przez osoby upoważnione do reprezentowania wykonawcy formularz oferty według wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do Specyfikacji, oświadczenie Wykonawcy o przynależności lub braku przynależności do grupy kapitałowej (załącznik Nr 2C do Specyfikacji), pełnomocnictwo - do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu albo do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu i zawarcia umowy, jeżeli osoba reprezentująca Wykonawcę w postępowaniu o udzielenie zamówienia nie jest wskazana jako upoważniona do jego reprezentacji we właściwych dokumentach rejestrowych. Jeżeli Wykonawca, wykazując spełnianie warunków udziału w postępowaniu, polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy Prawo zamówień publicznych, zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia.
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 4 Tak
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Spec www www.splabunie.szkolnastrona.pl/bip/
Spec war Szkoła Podstawowa w Łabuniach ul. Zamojska 1 22-437 Łabunie
Data skl 18/08/2015
Godz skl 09:00
Miejsce Szkoła Podstawowa w Łabuniach ul. Zamojska 1, 22-437 Łabunie, pokój sekretariat.
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie
Inne dokumenty Oświadczenie Wykonawcy o przynależności lub braku przynależności do grupy kapitałowej - zał. nr 2c., pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu, jeżeli osoba reprezentująca Wykonawcę w postępowaniu o udzuelenie zamówienia nie jest wskazana jako upoważniona do jego reprezentacji we właściwych dokumentach rejestrowych.

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)