Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej w Łabuniach przez okres roku szkolnego 2015/2016. Dostawa artykułów żywnościowych obejmuje sukcesywne dostarczanie artykułów żywnościowych w ilościach niezbędnych do sporządzania posiłków zgodnie z zapotrzebowaniem składanym przez Zamawiającego w całym okresie obowiązywania umowy.
OpisDostarczane produkty będą świeże, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 5 dni od dostawy. Dostarczane produkty muszą być zgodne z opisem zawartym w złożonej ofercie, a w przypadku dostawy produktu równoważnego, Zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w ofercie.Dostarczane produkty będą świeże, pełnowartościowe, należytej jakości oraz będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. Zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w ofercie.Dostarczane produkty będą świeże, pełnowartościowe, należytej jakości oraz będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem: ryby i mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy; Zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w ofercie.Dostarczane produkty będą świeże, pełnowartościowe, należytej jakości oraz będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy gnicia; Zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w ofercie.Dostarczane produkty będą świeże, pełnowartościowe. Pieczywo, wyroby cukiernicze wyprodukowane będą w dobie dostawy; Zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.) wskazanych w ofercie.Liczba punktów uzyskanych w poszczególnych kryteriach ustalona zostanie w następujący sposób: Cena (max. ilość punktów 30) będzie obliczana zgodnie z poniższym wzorem: liczba punktów w kryterium cena = (Amin /A bad) x30, przy czym 1% to 1 pkt, gdzie: Amin - najniższa cena spośród badanych ofert
Abad - cena oferty badanej.
Jakość (max. ilość punktów 60). Przy dokonywaniu oceny według kryterium jakości będą decydować takie elementy jak: smak, zapach, konsystencja, wygląd zewnętrzny. Oceny dokona trzyosobowy zespół degustacyjny powołany spośród pracowników szkoły. Jakość zostanie określona przy pomocy zmysłów człowieka i dokonana zostanie w skali od 0 do 20 punktów, przy czym wartość punktowa podkryteriów wynosić będzie: smak - od 0 do 10 pkt; zapach - od 0 do 3 pkt.; konsystencja - od 0 do 5 pkt.; wygląd zewnętrzny - od 0 do 2 pkt.
Liczba uzyskanych punków kryterium jakość zostanie ustalona zgodnie ze wzorem: liczba punktów w kryterium jakość = (Jbad /J max) x70, przy czym 1% to 1 pkt, gdzie: Jbad - liczba uzyskanych punktów oferty badanej
Jmax - liczba uzyskanych punktów oferty najwyżej ocenionej
Regulamin Zespołu Degustacyjnego określa załącznik Nr 5.
Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć próbkę produktu podlegającego ocenie tj. pierogi ruskie, naleśniki z nadzieniem w dniu 18 sierpnia 2015 r. w godz. 7.30 - 9.00. Próbka powinna być zapakowana w opakowanie posiadające dopuszczenie do kontaktu z żywnością (np. woreczek foliowy). Próbka produktów podlegających ocenie nie może być większa niż 0,5 kg. ocenianego produktu. Opakowanie musi zawierać etykietę z opisem: nazwa i rodzaj produktu, skład, termin przydatności do spożycia, masę netto, warunki przechowywania, wskazania co do sposobu obróbki termicznej, nazwę adres producenta. Próbka nie powinna zawierać dodatków smakowych Np: słonina, śmietana. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć Zamawiającemu wraz z przedstawionymi do degustacji w ramach oceny jakości produktami fakturę za dostarczone produkty według cen zawartych w ofercie z terminem płatności min. 14 dni. Niedostarczenie próbki równoważne będzie z odrzuceniem oferty. |