Dostawy produktów żywnościowych dla Poddębickiego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. w Poddębicach

Publication date 2015-12-08
End date 2015-12-16 10:00:00
Instytucja "Poddębickie Centrum Zdrowia"spółka z o.o.
Miejscowość Poddębice
Województwo łódzkie
Branża
  • Produkty mleczarskie,
  • Śmietana,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
  • Kawa,
  • Herbata,
  • Produkty dietetyczne,
  • Produkty dla niemowląt,
  • Produkty głęboko mrożone,
  • Aparatura transmisyjna do radiotelefonii, radiotelegrafii, transmisji radiowej i telewizyjnej

Szczegóły

Numer ogłoszenia 181249 / 2015
Document type ZP-400
Cpv code 158000006, 158630005, 158610001, 155120000, 411000000, 31425003, 158100009, 155000003, 32121001, 32200009, 151100002, 151120006, 151315000, 151311305, 152200006, 158960005, 152300009, 158820004, 158840008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów żywnościowych dla Poddębickiego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. w Poddębicach, w ilościach i asortymencie szczegółowo określonych w Załączniku nr 3 do SIWZ - Formularz cenowy.
Kod CPV: 15.80.00.00-6; 15.86.30.00-5; 15.86.10.00-1; 15.51.20.00-0; 41.10.00.00-0; 03.14.25.00-3; 15.81.00.00-9, 15.50.00.00-3; 03.21.21.00-1; 03.22.00.00-9; 15.11.00.00-2; 15.11.20.00-6; 15.13.15.00-0; 15.13.11.30-5; 15.22.00.00-6; 15.89.60.00-5; 15.23.00.00-9; 15.88.20.00-4; 15.88.40.00-8;
2. Oferowany towar winien spełniać warunki szczegółowo określone w Formularzu cenowym - załącznik nr 3 do SIWZ.
3. Wykonawca będzie dostarczał towar spełniający wymagania, co do jakości, terminu przydatności do spożycia i oznakowania, określone prawem, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006, Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.), ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. 2001r., Nr 5 poz. 44 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami z nimi powiązanymi.
4. Realizacja dostaw będzie się odbywać sukcesywnie na podstawie zamówień składanych przez upoważnionego pracownika Działu Żywienia Zamawiającego za pośrednictwem e-maila lub faxu, za potwierdzeniem transmisji.
5. Dostawy towaru nastąpią według potrzeb Zamawiającego:
a) 1 raz w tygodniu - (zamówienie złożone minimum 48h przed dostawą towarów) - dla pakietu: 1, 2, 3, 5, 6, 16, 17;
b) 6 razy w tygodniu (od poniedziałku do soboty do godziny 7:00) - dla pakietu 7;
c) 6 razy w tygodniu (od poniedziałku do soboty do godziny 8:00) - dla pakietu nr 13, 14, 15;
d) 3 razy w tygodniu - zamówienie złożone minimum 24 h przed dostawą - dla Pakietu nr 4, 8, 9, 10, 11, 12;
6. Realizacja dostaw będzie odbywać się w godzinach 7:00-14:00 lub innych uzgodnionych każdorazowo z upoważnionym pracownikiem Działu Żywienia Zamawiającego, a w przypadku pakietów 7, 8 i 9 do godziny 7:00, w przypadku pakietów 13, 14, 15 do godz.8:00.
7. Dostawa przedmiotu umowy odbywać się będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy do Działu Żywienia Zamawiającego mieszczącego się w siedzibie Poddębickiego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. w Poddębicach, przy ulicy Mickiewicza 16. Wykonawca zobowiązany jest do złożenia zamówionego towaru w miejscu wskazanym przez pracownika Działu Żywienia Zamawiającego.
8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwrotu niewykorzystanego pieczywa a Wykonawca obowiązany jest do przyjęcia zwrotu i dokonania korekty faktury o zwróconą ilość pieczywa. Zwrot pieczywa nastąpi nie później niż w ciągu 72h od dostawy pieczywa - dotyczy Pakietu nr 7.
9. Faktyczna ilość zamawianych produktów żywnościowych zależna będzie od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. Określone przez Zamawiającego w Załączniku nr 3 do SIWZ (stanowiącym załącznik nr 1 do umowy) ilości produktów żywnościowych nie stanowią zobowiązania Zamawiającego do ich zakupienia u Wykonawcy i nie mogą być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy.
10. Wykonawca jest zobowiązany dostarczać produkty oznaczone w pakietach odpowiadające normom kontroli jakości w obowiązującym systemie GHP, GMP, HACCP. Przedmiot zamówienia musi być dostarczany: w najlepszym gatunku, zgodnie z obowiązującymi normami, wolny od zapachów obcych i zanieczyszczeń oraz szkodników, nieuszkodzony, zawsze świeży i zgodny z terminem ważności.
11. Dostawa przedmiotu zamówienia odbywać się będzie w odpowiednich opakowaniach (zamkniętych i nieuszkodzonych), transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi i przystosowanym do przewozu żywności - zgodnie z obowiązującymi przepisami.
12. Produkty muszą być odpowiednio oznakowane, posiadać datę minimalnej trwałości.
13. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotu zamówienia określono we wzorze umowy - Załącznik Nr 2 do SIWZ.
14. Wykonawca wskaże części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom w pkt. 9 załącznika nr 1 do SIWZ - Formularz ofertowy.
15. W przypadku, gdy przedmiot zamówienia został określony poprzez wskazanie znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, Wykonawca może zaoferować produkty równoważne.
16. Zamawiający dopuszcza możliwość zamieszczenia przez Wykonawcę w formularzu ofertowym i cenowym tylko tych pakietów na które składa ofertę.
Zamówienie publiczne o wartości poniżej 207 000 euro.

Opis

1. Cukier kg 2 000;
2. Sól jodowana kg 600;
3. Mąka pszenna typ 450 kg 1 800;
4. Mąka pszenna typ 480 kg 200;
5. Przyprawa warzywna 200g szt. 600;
6. Przyprawa do drobiu kg 4;
7. Przyprawa do gulaszu kg 2;
8. Przyprawa w płynie 1L szt. 50;
9. Papryka mielona słodka kg 1;
10. Pieprz biały kg 1;
11. Majeranek kg 2;
12. Liść laurowy kg 2;
13. Ziele angielskie kg 2;
14. Pieprz mielony kg 10;
15. Pieprz ziarnisty 20g szt. 10;
16. Olej rzepakowy 1L szt. 650;
17. Herbata 100g szt. 1 000;
18. Herbata czarna, expresowa torebka min. 1,4g, 300 szt w opakowaniu, okrągłe saszetki w oryginalnym opakowaniu opakowań 160;
19. Kakao ciemne 200g szt. 30;
20. Ryż sypki kg 500;
21. Kasza manna kg 400;
22. Kasza jęczmienna gruba kg 300;
23. Kasza jęczmienna średnia kg 300;
24. Kasza gryczana kg 50;
25. Kwasek cytrynowy 20g szt. 1 700;
26. Zacierka makaronowa o nieregularnym kształcie kg 200;
27. Makaron - świderki kg 500;
28. Makaron - wstążka kg 200;
29. Makaron - nitka kg 200;
30. Makaron - muszelka kg 200;
31. Aronia - koncentrat w proszku 100g szt. 700;
32. Majonez (zawartość tłuszczu min.68%) 700g szt. 100;
33. Musztarda 190g szt. 150;
34. Ketchup 250g szt. 150;
35. Chrzan 190g szt. 30;
36. Groszek konserwowy 400g szt. 150;
37. Kukurydza konserwowa 400g szt. 100;
38. Szczaw konserwowy 0,9 L szt. 50;
39. Syrop owocowy 0,5 l szt. 320;
40. Barszcz biały w płynie 0,5L szt. 300;
41. Dżem 25g szt. 600;
42. Dżem brzoskwiniowy 1kg szt. 120;
43. Dżem wiśniowy 1kg szt. 120;
44. Dżem z czarnej porzeczki 1kg szt. 120;
45. Miód 25g szt. 120;
46. Kisiel 40g szt. 300;
47. Galaretka 79g szt. 300;
48. Budyń (½ l mleka) 40g szt. 350;
49. Herbatniki 16g szt. 1 000;
50. Wafelki 20g szt. 800;
51. Chrupki kukurydziane 70g szt. 150;
52. Suchary bez cukru 270 - 300 g szt. 120;
53. Pasztet drobiowy 130g szt. 500;
54. Wafle ryżowe 100g szt. 130;
55. Listki waflowe bez cukru 38-40g szt. 180;
56. Drożdże 100g szt. 50;
57. Żelatyna 50g szt. 20;
58. Słonecznik łuskany kg 2;
59. Tuńczyk w sosie własnym 170g szt. 20;
60. Cynamon 20g szt. 20;
61. Koncentrat pomidorowy 1000g, 30% szt. 250;
62. Koncentrat barszczu czerwonego, zagęszczony sok z buraków min. 59,3% 300ml szt. 120;
63. Płatki owsiane 500g kg 30;
64. Płatki kukurydziane 1000g kg 30;
65. Kawa zbożowa 1000g szt. 20;
66. Przyprawa do ryb kg 2;
67. Fasola czerwona 400g szt. 80;
68. Brzoskwinie w syropie 820g szt. 200;
69. Ananasy w syropie 565g szt. 150;
70. Oliwa z oliwek 1L szt. 10;
71. Bazylia 10g szt. 60;
72. Tymianek 10g szt. 80;
73. Rozmaryn 10g szt. 40;
74. Herbata owocowa 25 torebek a 45g opak. 30;
75. Sok pomidorowy 0,33L łagodny szt. 400;
76. Zioła prowansalskie kg 1;
77. Mięta 20 torebek opak. 40;
78. Rumianek 20 torebek opak. 25;
79. Gruszka w syropie 850g szt. 100;
80. Rodzynki kg 2;
81. Makaron mąka durum kg 100;1. Herbata czarna typu Lipton lub równoważna 100 torebek opak. 15;
2. Herbata aromatyzowana czarna różne smaki typu Lipton lub równoważna 20 torebek opak. 12;
3. Herbata owocowa różne smaki typu Saga lub równoważna 25 torebek opak. 10;
4. Orzeszki ziemne 500g opak. 100;
5. Słone przekąski - krakersy typu Lajkonik lub równoważne 180g opak. 96;
6. Chrupiące krążki talarki wypiekane na złocisty kolor typu Krakowskie talarki lub równoważne 170g opak. 96;
7. Lekka, chrupiąca przekąska w kształcie tradycyjnego precla typu Lajkonik lub równoważne 130g opak. 96;
8. Paluszki słone typu Lajkonik lub równoważne 300g opak. 96;
9. Aromatyczna kawa rozpuszczalna z naturalną kawową pianką typu Jacobs Velvet lub równoważna 200g szt. 24;
10. Aromatyczna kawa mielona typu Jacobs Kronung lub równoważna 250g szt. 3;1. Kawa ziarnista o normalnym poziomie zawartości kofeiny, kompozycja odmian Arabiki, kawa typu LAVAZZA Qualita Rossa lub równoważna kg 241. Śmietanka do kawy Poj. 0,25l - 12% opak. 1001. Woda mineralna gazowana, suma składników mineralnych min. 311,5 mg/l typu Żywiec Zdrój lub równoważna 1,5L szt. 96;
2. Woda mineralna niegazowana, suma składników mineralnych 230 mg/dm3, typu Żywiec Zdrój lub równoważna 1,5L szt. 96;
3. Naturalna woda mineralna ogólna zawartość rozpuszczalnych składników 1920,1 mg/l, typu Muszynianka lub równoważna 1,5L szt. 96;1. Jaja L (60-65) szt. 21 0001. Chleb pszenno-żytni 1100-1200g szt. 7 000;
2. Chleb razowy 600g szt. 5 500;
3. Bułka zwykła 50g szt. 8 000;
4. Bułka razowa z ziarnami 50 - 55g szt. 8 000;
5. Bułka tarta - kg 50;
6. Pączek 80g szt. 100;
7. Angielka 400 g szt. 3 500;
8. Bułka grahamka 50 - 55g szt. 11 000;
9. Rogal 100g szt. 600;
10. Bułka czerstwa 100g szt. 2 000;
11. Chleb razowy z ziarnami 600g szt. 3 000;1. Mleko 2% 10L L 12 000;
2. Śmietana 12% 400 g szt. 150;
3. Śmietana 18% 400 g szt. 200;
4. Ser biały twarogowy półtłusty folia kg 2 000;
5. Ser żółty, twardy typu Salami lub równoważny kg 200;
6. Ser żółty kg 100;
7. Ser topiony-plastry 130g szt. 1 800;
8. Ser topiony-krążki 140g szt. 1 000;
9. Ser twarogowy plaster 140- 150g szt. 500;
10. Ser twarogowy krążki 140- 150g szt. 500;
11. Margaryna 250g szt. 100;
12. Masło naturalne 200g, min. 82% tłuszczu zw. szt. 6 000;
13. Kefir 1L szt. 30;
14. Serek homogenizowany naturalny 120 - 150g szt. 500;
15. Serek homogenizowany waniliowy 120 - 150g szt. 300;
16. Jogurt owocowy 120 - 150g szt. 2 000;
17. Jogurt naturalny 400g szt. 150;
18. Jogurt naturalny grecki 350g szt. 70;1. Jogurt naturalny bez cukru 120- 150g szt. 8001. Ziemniaki kg 24 0001. Marchew kg 4 200;
2. Pietruszka kg 100;
3. Seler kg 1 700;
4. Por kg 50;
5. Burak Kg 2 500;
6. Botwina w sezonie szt. 150;
7. Kapusta biała kg 1 600;
8. Kapusta młoda w sezonie szt. 350;
9. Kapusta pekińska kg 500;
10. Kapusta czerwona Kg 100;
11. Kapusta kwaszona Kg 1 000;
12. Włoszczyzna Pęczek szt. 1 400;
13. Cebula kg 650;
14. Pieczarka kg 350;
15. Jabłka średniej wielkości - kg 3 500;
16. Ogórek zielony kg 300;
17. Ogórek kiszony kg 900;
18. Pomidory w sezonie (V-X) kg 600;
19. Pomidory poza sezonem (XI-IV) kg 300;
20. Pomidory polne w sezonie (IX-X) kg 50;
21. Ogórek zielony - sałatkowy w sezonie (VII- VIII) kg 70;
22. Koperek Pęczek szt. 1 300;
23. Natka pietruszki Pęczek szt. 650;
24. Sałata min. 0,20 kg szt. 2 500;
25. Kalafior min 1,20 kg szt. 750;
26. Groch łupany - kg 20;
27. Czosnek szt. 50;
28. Papryka poza sezonem kg 100;
29. Papryka w sezonie (VIII-X) kg 100;
30. Szczypior szt. 250;
31. Brokuły min. 500g szt. 50;
32. Fasolka szparagowa w sezonie kg 30;
33. Brukselka w sezonie kg 20;
34. Truskawka w sezonie kg 80;
35. Banany kg 250;
36. Cytryny kg 30;
37. Rzodkiewka pęczek szt. 150;1. Kiwi kg 40;
2. Winogrono czerwone kg 50;
3. Winogrono zielone w sezonie kg 30;
4. Brzoskwinie w sezonie kg 70;
5. Maliny w sezonie kg 40;
6. Arbuz w sezonie kg 100;
7. Mandarynka kg 50;
8. Grejpfrut kg 20;
9. Pomarańcza kg 40;
10. Borówka kg 5;1. Wieprzowina gulaszowa kg 1 000;
2. Wołowina gulaszowa kostka gruba chuda kg 100;
3. Wołowina gulaszowa kostka drobna kg 570;
4. Wieprzowina tłusta kg 570;
5. Łopatka b/k kg 1 500;
6. Kości rozbiorowe ze schabu i karczku kg 20;
7. Kości wędzone kg 20;
8. Schab b /k kg 900;
9. Żeberka (cienkie paski, nie odmięśnione) kg 100;
10. Słonina kg 100;
11. Wątroba wieprzowa kg 300;
12. Karczek b/k kg 450;
13. Od szynki kg 450;1. Udziec z kurczaka min. 200g kg 1 100;
2. Ćwiartka kurczaka 0,45kg kg 1 100;
3. Filet z kurczaka kg 700;
4. Porcje rosołowe kg 900;
5. Kurczak kg 50;
6. Żołądki drobiowe kg 50;
7. Wątróbki drobiowe kg 200;
8. Mięso drobiowe mielone kg 50;
9. Wędlina drobiowa gruba, parzona kg 190;
10. Wędlina drobiowa gruba inna niż w poz. 10 kg 400;
11. Pasztet drobiowy drobno rozdrobniony pieczony, zawartość mięsa drobiowego min. 58% oraz wątroby drobiowej min. 28% kg 80;
12. Parówka drobiowa cienka, paluszek, o zawartości mięsa z kurczaka min. 80% kg 90;1. KIEŁBASA KRAKOWSKA lub równoważna- wędlina grubo rozdrobniona wędzona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 68%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 500;
2. KIEŁBASA SZYNKOWA lub równoważna- wędlina grubo rozdrobniona wędzona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 68%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 350;
3. KIEŁBASA ZIELONOGÓRSKA lub równoważna- wędlina grubo rozdrobniona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 69%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy parzonej oraz użytych przypraw i dodatków. kg 300;
4. KIEŁBASA RAWSKA lub równoważna- wędlina średnio rozdrobniona parzona, wędzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 63%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 500;
5. MIELONKA lub równoważna- wyrób wieprzowo - drobiowy średnio rozdrobniony parzony, zawartość mięsa wieprzowego min. 62%, mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka. kg 500;
6. KIEŁBASA ŁOPATKOWA lub równoważna- wędlina grubo rozdrobniona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 63%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 300;
7. KIEŁBASA DĘBICKA lub równoważna- wędlina średnio rozdrobniona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 63%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 250;
8. KIEŁBASA DOMOWA lub równoważna- wędlina wieprzowo - drobiowo - wołowa, średnio rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem czosnku, zawartość mięsa wieprzowego min. 51% oraz mięsa wołowego min. 13%. Batony w jelitach wieprzowych cienkich, odkręcane w odcinki - krótkie. Powierzchnia batonu od jasnobrązowej do ciemnobrązowej, osłonka pomarszczona. Na przekroju surowce równomiernie rozłożone. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytych surowców peklowanych; mięsa od bladoróżowej do ciemnoczerwonej; tłuszczu od kremowej do białej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego i wołowego oraz użytych przypraw. Pętka do 100 g. kg 400;
9. KIEŁBASA ZWYCZAJNA lub równoważna- wędlina wieprzowo - drobiowo - wołowa, cienka, średnio rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem czosnku i majeranku, zawartość mięsa wieprzowego min. 51% oraz mięsa wołowego min. 12%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej parzonej z mięsa wieprzowego i wołowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 150;
10. Pachwina wędzona, wędzonka parzona z dodatkiem wody, pachwina wieprzowa min. 89% kg 50;
11. Pachwina formowana wędzona, wędzonka w ziołach, pachwina wieprzowa min. 89% kg 50;
12. PARÓWKA PALUSZEK, kiełbasa wieprzowo - drobiowa drobno rozdrobniona wędzona parzona o zawartości mięsa wieprzowego min. 63% kg 450;
13. PIECZEŃ ŁOPATKOWA - wyrób wieprzowy średnio rozdrobniony pieczony, zawartość mięsa wieprzowego z łopatki min. 72% kg 180;
14. PIECZEŃ WIEPRZOWA - wyrób wieprzowy, drobno rozdrobniony pieczony o zawartości mięsa wieprzowego min. 56%. kg 120;
15. Kaszanka - wyrób podrobowy parzony, zawartość mięsa wieprzowego min. 30% kg 150;
16. SZYNKA DELIKATESOWA - kiełbasa wieprzowa grubo rozdrobniona parzona z białkiem wieprzowym o zawartości mięsa wieprzowego min. 78%. kg 130;
17. MORTADELA - kiełbasa wieprzowo - drobiowa drobno rozdrobniona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 55% kg 20;
18. PASZTET MIĘSNY W FOREMCE- wyrób wieprzowy drobno rozdrobniony pieczony z dodatkiem pieprzu i majeranku, zawartość mięsa z głów wieprzowych min. 57% kg 120;
19. SALCESON - wyrób podrobowy parzony z dodatkiem czosnku, zawartość mięsa wieprzowego min. 56% oraz podroby wieprzowe min. 15% kg 30;
20. KIEŁBASA BIAŁA PARZONA - kiełbasa parzona wieprzowo - drobiowa średnio rozdrobniona z dodatkiem czosnku, kardamonu, pieprzu i majeranku, zawartość mięsa wieprzowego min. 63% kg 40;
21. KIEŁBASA OGONÓWKA lub równoważna- wędzonka wieprzowa parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 83%. Wędzonka otrzymana z części szynki wieprzowej peklowanej bez kości, wędzona, parzona. Wędzonka osznurowana wzdłuż i w poprzek; barwa mięsa różowa do blado czerwonej, barwa tłuszczu biała do jasno żółtej, częściowo pokryta warstewką tłuszczu. kg 20;
22. SZYNKA WĘDZONA - wędzonka parzona, szynka wieprzowa min. 83%. Smak i zapach charakterystyczny dla wędliny wędzonej parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 20;
23. KABANOSY - kiełbasa średnio zmielona wędzona parzona, 100g produktu wyprodukowana z min.105 g mięsa wieprzowego. kg 50;
24. KIEŁBASA BAWARSKA - kiełbasa wieprzowo - drobiowa średnio rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem kminku, zawartość mięsa wieprzowego min. 80% kg 50;
25. SZYNKA - wieprzowa, parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 70%. Smak i zapach charakterystyczny dla wędliny parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków kg 150;
Należy dostarczyć katalogi, opisy, foldery potwierdzające spełnianie wymagań Zamawiającego w zakresie składu i zawartości mięsa w przedmiocie zamówienia opisanym w Pakiecie nr 15.1. Filet mrożony z ryby - mintaj 25% glazury kg 200;
2. Mrożona miruna 150- 180g kg 600;
3. Truskawka mrożona kg 100;
4. Brokuł mrożony kg 500;
5. Fasolka zielona - mrożona (cięta) kg 20;
6. Kalafior mrożony kg 900;
7. Mieszanka warzywna 6 - składnikowa kg 120;
8. Płaty śledziowe - solone kg 50;
9. Makrela wędzona kg 60;
10. Szprotki wędzone kg 50;
11. Bukiet warzyw kg 360;1. Kleik ryżowy przeznaczony dla dzieci powyżej 4 miesiąca życia zawierający witaminę B1 160g szt. 140;
2. Kleik kukurydziany przeznaczony dla dzieci powyżej 4 miesiąca życia zawierający witaminę B1 160g szt. 40;
3. Sok przecierowy owocowo- warzywny zawierający dodatek witaminy C oraz błonnik pokarmowy - przeznaczony dla dzieci powyżej 6 miesiąca życia 175ml szt. 200;
4. Deser owocowy wzbogacony witaminą C 125- 130g szt. 120;
5. Deser owocowy nie zawierający mleka ani masła dla dzieci mających alergię pokarmową 190-200g szt. 60;
6. Mus z owoców przeznaczony dla niemowląt, które ukończyły 6 miesiąc życia, wzbogacony witaminą C lub jogurcik z owocami (z gruszką, maliną lub jagodą) dla niemowląt, które ukończyły 6 miesiąc życia. 4x100g opakowanie 18;
7. Kaszka mleczna z owocami 230g szt. 70;
8. Kaszka bezmleczna z owocami 180g szt. 70;
9. Kaszka mleczna do picia 200 ml szt. 150;
10. Zupka jarzynowa dla niemowląt powyżej 4 miesiąca życia 125- 130g szt. 150;
11. Zupka jarzynowa z mięsem dla niemowląt powyżej 5 miesiąca życia 125- 130g szt. 150;
12. Bezglutenowy i bezlaktozowy produkt zbożowy z ryżu i mąki z chleba świętojańskiego z witaminami i składnikami mineralnymi bez zawartości białka krowiego i białka sojowego. Produkt do stosowania przy alergii na białko mleka krowiego, profilaktyce alergii, diecie bezglutenowej, nietolerancji laktozy i niedoborach masy ciała. Do stosowania u niemowląt powyżej 4 miesiąca życia 500g szt. 10;
13. Hydrolizat serwatki o znacznym stopniu hydrolizy w płynie. Zawiera min. 66 kcal/100ml, błonnik pokarmowy (min. 0,8g/100 ml), białko (równoważnik białka 1,6g/100 ml), Laktozę (2,9g/100 ml) 90-100 ml szt. 48;
14. Mleko modyfikowane początkowe dla niemowląt (od urodzenia do 6 miesiąca życia) gotowe do spożycia o zawartości: serwatka/kazeina 70/30, minimalna zawartość białka 1,2g w 100ml 32x 90 ml opakowań 40;
15. Kompletna pod względem odżywczym, wysokoenergetyczna dieta dla dzieci powyżej 1 roku życia, kaloryczność 1,5 kcal./ml. Skład dostosowany do potrzeb dzieci. Odpowiednia do stosowania jako jedyne źródło pożywienia bądź uzupełnienia codziennej diety 4x200 ml opakowań 50;
Należy dostarczyć katalogi, opisy, foldery potwierdzające spełnianie wymagań Zamawiającego w przedmiocie zamówienia opisanym w Pakiecie nr 17.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa "Poddębickie Centrum Zdrowia"spółka z o.o.
Ulica ul. Mickiewicza 16
Nr domu 16
Miejscowosc Poddębice
Kod poczt 99-200
Wojewodztwo łódzkie
Tel 43 828 82 50
Fax 43 828 82 55
Internet www.nzozpcz.pl
Regon 10107597100000
E mail zamowienia@nzozpcz.pl; sekretariat@nzozpcz.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Rodzaj zam inny Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 17
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas mies 12
Wadium Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Zaliczka Nie
Uprawnienie Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnił w/w warunek, jeżeli złoży oświadczenie o spełnianiu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, które stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożony dokument metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia
Wiedza Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnił w/w warunek, jeżeli złoży oświadczenie o spełnianiu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, które stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożony dokument metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia
Potencjal Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnił w/w warunek, jeżeli złoży oświadczenie o spełnianiu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, które stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożony dokument metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia
Zdolne Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnił w/w warunek, jeżeli złoży oświadczenie o spełnianiu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, które stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożony dokument metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia
Sytuacja Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnił w/w warunek, jeżeli złoży oświadczenie o spełnianiu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, które stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożony dokument metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia. W ogólnym zakresie spełnienia warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, Wykonawca zobligowany jest do złożenia oświadczenia, którego treść stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. Ocena spełniania w/w warunków dokonana zostanie na zasadzie spełnia/nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach wymienionych w pkt. 8 SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w/w warunki Wykonawca spełnił.
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dok potw 1. Katalogi, opisy, foldery potwierdzające spełnianie wymagań Zamawiającego w zakresie składu i zawartości mięsa w przedmiocie zamówienia opisanym w Pakiecie nr 15 w Załączniku nr 3 do SIWZ. Z załączonych dokumentów powinno wynikać, iż zaoferowany produkt spełnia w/w parametry opisane przez Zamawiającego w załączniku nr 3 do SIWZ. 2. Katalogi, opisy, foldery potwierdzające spełnianie wymagań Zamawiającego w przedmiocie zamówienia opisanym w Pakiecie nr 17 w Załączniku nr 3 do SIWZ. Z załączonych dokumentów powinno wynikać, iż zaoferowany produkt spełnia w/w parametry opisane przez Zamawiającego w załączniku nr 3 do SIWZ. 3. Oświadczenie o dysponowaniu zatwierdzonym przez Państwowego/ Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Weterynaryjnego środkiem transportu do przewozu artykułów będących przedmiotem zamówienia - dotyczy Pakietu nr 4, 6, 7, 8, 9, 13, 14, 15, 16.
Inne dokumenty Inne dokumenty wymagane SIWZ: 1. Formularz cenowy - Załącznik Nr 3 do SIWZ. Informacja o zawartości oferty: Ofertę stanowi: Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez osoby upoważnione do reprezentowania Wykonawcy (zgodnie z dokumentem określającym status prawny Wykonawcy lub dołączonym do oferty pełnomocnictwem) stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ. Dokumenty składane z ofertą: - Oświadczenia i dokumenty wymienione w pkt 8.1-8.7 SIWZ. - Formularz cenowy - Załącznik Nr 3 do SIWZ. Jeżeli oferta zawiera informacje, które stanowią tajemnicę przedsiębiorstw w rozumieniu ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, składający ofertę zobowiązany jest do oznakowania i oddzielenia od części jawnej złożonej oferty oraz poprzedzenia oświadczeniem o zakazie udostępniania odpowiednio oznaczonych stron oraz wykazaniem dlaczego stanowią one tajemnicę przedsiębiorstwa. Nie ujawnia się informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, jeżeli wykonawca, nie później niż w terminie składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, zastrzegł, że nie mogą być one udostępniane oraz wykazał, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Wykonawca nie może zastrzec informacji, o których mowa w art. 86 ust. 4 ustawy Prawo zamówień publicznych. Jeżeli ofertę i załączniki podpisuje osoba inna niż wynika to ze złożonych dokumentów wówczas musi być wraz z ofertą złożony oryginał pełnomocnictwa lub jego kserokopia potwierdzona za zgodność z oryginałem przez notariusza. Treść dokumentu stanowiącego pełnomocnictwo musi zawierać zapis do jakich czynności osoba ta ma uprawnienie. Dokumenty wymienione w rozdziale 8 SIWZ mogą być składane w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez uprawnioną osobę do reprezentowania podmiotu - wykonawcę. W przypadku nieczytelnej kserokopii, lub gdy kopia budzi wątpliwości co do jej prawdziwości, Zamawiający wezwie Wykonawcę do okazania oryginału dokumentu lub notarialnie poświadczonej kopii tego dokumentu. Dokumenty sporządzone w języku obcym muszą być składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczone za zgodność z oryginałem przez uprawnioną osobę do reprezentowania podmiotu - wykonawcę. Wykonawcy, którzy mają siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej. Wykonawca, który ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, 1. zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. 8.2 składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, 2. dokumenty określone w pkt 1 lit. a powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3. Jeżeli w kraju miejsca zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów określonych powyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy, złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, lub przed notariuszem. Dokumenty te powinny być wystawione w terminach określonych w pkt 2. Podmioty występujące wspólnie: W przypadku, gdy wykonawcą są podmioty występujące wspólnie muszą załączyć do oferty dokument (pismo, oświadczenie) na mocy którego wspólnicy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu lub reprezentowania ich w postępowaniu przetargowym i zawarciu umowy /dotyczy również spółek cywilnych utworzonych przez osoby fizyczne, zamiast tego dokumentu może być załączona umowa spółki/. Ponadto dokument ten musi zawierać nazwę podmiotów wspólnych i wskazanie zakresu działania każdego z nich. Do dnia podpisania umowy z zamawiającym podmioty występujące wspólnie, których oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, muszą podpisać umowę /dla spółek cywilnych może to być umowa spółki/. Nie może ona być zawarta na czas krótszy niż okres realizacji umowy z zamawiającym. Zamiast powyższego dokumentu zamawiający dopuszcza złożenie wraz z ofertą umowy o wspólnej działalności. Umowa ta będzie załącznikiem do umowy z zamawiającym. Każdy z podmiotów występujących wspólnie ma obowiązek złożyć dokumenty określone w SIWZ w pkt. 8.2 - 8.4. Pozostałe dokumenty wymienione w pkt. 8 SIWZ wykonawcy składają wspólnie i muszą one wykazywać wspólne spełnienie warunków udziału w postępowaniu.
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1. Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmiany w umowie w przypadku zaprzestania produkcji którejkolwiek z części asortymentu będącego przedmiotem umowy, wówczas Wykonawca zobowiązuje się do niezwłocznego potwierdzenia stosownym dokumentem zaprzestania wytwarzania produktu oraz do przedstawienia Zamawiającemu propozycji zamiennika takiego wyrobu o parametrach nie gorszych niż zaoferowane w przetargu w cenie zaoferowanej za przedmiot umowy w przetargu lub cenie korzystniejszej dla Zamawiającego niż w przetargu. Zmiana umowy w tym zakresie nastąpi po pisemnym zaakceptowaniu przez Zamawiającego propozycji zamiennika. W przypadku dwukrotnego braku pisemnej akceptacji Zamawiającego na zaproponowany produkt zamienny, Zamawiający dokona zakupu produktu we własnym zakresie obciążając Wykonawcę różnicą cen oraz naliczy kary umowne zgodnie z zapisami §6 ust. 1 ppkt. 1.2, 1.4 umowy. 2. Dopuszcza się zmianę postanowień zawartej umowy polegającą na obniżeniu ceny jednostkowej przedmiotu umowy np. w przypadku okresowych promocji cenowych towaru, stosowanych przez producentów. Strony uzgadniają że w tym okresie dostawy towarów wyszczególnionych w załączniku nr 1 do umowy będą realizowane przez Wykonawcę po cenach niższych, uwzględniających promocję cenową, po wcześniejszym poinformowaniu Zamawiającego w formie pisemnej. 3. Dopuszcza się zmiany umowy polegające na obniżeniu ceny jednostkowej towaru. 4. Dopuszcza się zmiany stawki podatku VAT, które to obowiązują z chwilą wprowadzenia ich stosowanymi przepisami, w tej sytuacji cena jednostkowa netto nie ulega zmianie.
Kryt cena B
Kryt 1p 90
Kryt 2 Termin płatności
Kryt 2p 10
Spec www www.nzozpcz.pl
Spec war Poddębickie Centrum Zdrowia Sp. z o.o., 99-200 Poddębice ul. Mickiewicza 16, Zamówienia Publiczne, pokój nr 15
Data skl 16/12/2015
Godz skl 10:00
Miejsce Poddębickie Centrum Zdrowia Sp. z o.o., 99-200 Poddębice ul. Mickiewicza 16 Budynek Administracji, I piętro - Sekretariat Zarządu
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)