Dostawy produktów żywnościowych dla Poddębickiego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. w Poddębicach
Publication date | 2015-12-08 |
End date | 2015-12-16 10:00:00 |
Instytucja | "Poddębickie Centrum Zdrowia"spółka z o.o. |
Miejscowość | Poddębice |
Województwo | łódzkie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 181249 / 2015 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006, 158630005, 158610001, 155120000, 411000000, 31425003, 158100009, 155000003, 32121001, 32200009, 151100002, 151120006, 151315000, 151311305, 152200006, 158960005, 152300009, 158820004, 158840008 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów żywnościowych dla Poddębickiego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. w Poddębicach, w ilościach i asortymencie szczegółowo określonych w Załączniku nr 3 do SIWZ - Formularz cenowy. Kod CPV: 15.80.00.00-6; 15.86.30.00-5; 15.86.10.00-1; 15.51.20.00-0; 41.10.00.00-0; 03.14.25.00-3; 15.81.00.00-9, 15.50.00.00-3; 03.21.21.00-1; 03.22.00.00-9; 15.11.00.00-2; 15.11.20.00-6; 15.13.15.00-0; 15.13.11.30-5; 15.22.00.00-6; 15.89.60.00-5; 15.23.00.00-9; 15.88.20.00-4; 15.88.40.00-8; 2. Oferowany towar winien spełniać warunki szczegółowo określone w Formularzu cenowym - załącznik nr 3 do SIWZ. 3. Wykonawca będzie dostarczał towar spełniający wymagania, co do jakości, terminu przydatności do spożycia i oznakowania, określone prawem, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006, Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.), ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. 2001r., Nr 5 poz. 44 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami z nimi powiązanymi. 4. Realizacja dostaw będzie się odbywać sukcesywnie na podstawie zamówień składanych przez upoważnionego pracownika Działu Żywienia Zamawiającego za pośrednictwem e-maila lub faxu, za potwierdzeniem transmisji. 5. Dostawy towaru nastąpią według potrzeb Zamawiającego: a) 1 raz w tygodniu - (zamówienie złożone minimum 48h przed dostawą towarów) - dla pakietu: 1, 2, 3, 5, 6, 16, 17; b) 6 razy w tygodniu (od poniedziałku do soboty do godziny 7:00) - dla pakietu 7; c) 6 razy w tygodniu (od poniedziałku do soboty do godziny 8:00) - dla pakietu nr 13, 14, 15; d) 3 razy w tygodniu - zamówienie złożone minimum 24 h przed dostawą - dla Pakietu nr 4, 8, 9, 10, 11, 12; 6. Realizacja dostaw będzie odbywać się w godzinach 7:00-14:00 lub innych uzgodnionych każdorazowo z upoważnionym pracownikiem Działu Żywienia Zamawiającego, a w przypadku pakietów 7, 8 i 9 do godziny 7:00, w przypadku pakietów 13, 14, 15 do godz.8:00. 7. Dostawa przedmiotu umowy odbywać się będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy do Działu Żywienia Zamawiającego mieszczącego się w siedzibie Poddębickiego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. w Poddębicach, przy ulicy Mickiewicza 16. Wykonawca zobowiązany jest do złożenia zamówionego towaru w miejscu wskazanym przez pracownika Działu Żywienia Zamawiającego. 8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwrotu niewykorzystanego pieczywa a Wykonawca obowiązany jest do przyjęcia zwrotu i dokonania korekty faktury o zwróconą ilość pieczywa. Zwrot pieczywa nastąpi nie później niż w ciągu 72h od dostawy pieczywa - dotyczy Pakietu nr 7. 9. Faktyczna ilość zamawianych produktów żywnościowych zależna będzie od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. Określone przez Zamawiającego w Załączniku nr 3 do SIWZ (stanowiącym załącznik nr 1 do umowy) ilości produktów żywnościowych nie stanowią zobowiązania Zamawiającego do ich zakupienia u Wykonawcy i nie mogą być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy. 10. Wykonawca jest zobowiązany dostarczać produkty oznaczone w pakietach odpowiadające normom kontroli jakości w obowiązującym systemie GHP, GMP, HACCP. Przedmiot zamówienia musi być dostarczany: w najlepszym gatunku, zgodnie z obowiązującymi normami, wolny od zapachów obcych i zanieczyszczeń oraz szkodników, nieuszkodzony, zawsze świeży i zgodny z terminem ważności. 11. Dostawa przedmiotu zamówienia odbywać się będzie w odpowiednich opakowaniach (zamkniętych i nieuszkodzonych), transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi i przystosowanym do przewozu żywności - zgodnie z obowiązującymi przepisami. 12. Produkty muszą być odpowiednio oznakowane, posiadać datę minimalnej trwałości. 13. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotu zamówienia określono we wzorze umowy - Załącznik Nr 2 do SIWZ. 14. Wykonawca wskaże części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom w pkt. 9 załącznika nr 1 do SIWZ - Formularz ofertowy. 15. W przypadku, gdy przedmiot zamówienia został określony poprzez wskazanie znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, Wykonawca może zaoferować produkty równoważne. 16. Zamawiający dopuszcza możliwość zamieszczenia przez Wykonawcę w formularzu ofertowym i cenowym tylko tych pakietów na które składa ofertę. Zamówienie publiczne o wartości poniżej 207 000 euro. Opis1. Cukier kg 2 000;2. Sól jodowana kg 600; 3. Mąka pszenna typ 450 kg 1 800; 4. Mąka pszenna typ 480 kg 200; 5. Przyprawa warzywna 200g szt. 600; 6. Przyprawa do drobiu kg 4; 7. Przyprawa do gulaszu kg 2; 8. Przyprawa w płynie 1L szt. 50; 9. Papryka mielona słodka kg 1; 10. Pieprz biały kg 1; 11. Majeranek kg 2; 12. Liść laurowy kg 2; 13. Ziele angielskie kg 2; 14. Pieprz mielony kg 10; 15. Pieprz ziarnisty 20g szt. 10; 16. Olej rzepakowy 1L szt. 650; 17. Herbata 100g szt. 1 000; 18. Herbata czarna, expresowa torebka min. 1,4g, 300 szt w opakowaniu, okrągłe saszetki w oryginalnym opakowaniu opakowań 160; 19. Kakao ciemne 200g szt. 30; 20. Ryż sypki kg 500; 21. Kasza manna kg 400; 22. Kasza jęczmienna gruba kg 300; 23. Kasza jęczmienna średnia kg 300; 24. Kasza gryczana kg 50; 25. Kwasek cytrynowy 20g szt. 1 700; 26. Zacierka makaronowa o nieregularnym kształcie kg 200; 27. Makaron - świderki kg 500; 28. Makaron - wstążka kg 200; 29. Makaron - nitka kg 200; 30. Makaron - muszelka kg 200; 31. Aronia - koncentrat w proszku 100g szt. 700; 32. Majonez (zawartość tłuszczu min.68%) 700g szt. 100; 33. Musztarda 190g szt. 150; 34. Ketchup 250g szt. 150; 35. Chrzan 190g szt. 30; 36. Groszek konserwowy 400g szt. 150; 37. Kukurydza konserwowa 400g szt. 100; 38. Szczaw konserwowy 0,9 L szt. 50; 39. Syrop owocowy 0,5 l szt. 320; 40. Barszcz biały w płynie 0,5L szt. 300; 41. Dżem 25g szt. 600; 42. Dżem brzoskwiniowy 1kg szt. 120; 43. Dżem wiśniowy 1kg szt. 120; 44. Dżem z czarnej porzeczki 1kg szt. 120; 45. Miód 25g szt. 120; 46. Kisiel 40g szt. 300; 47. Galaretka 79g szt. 300; 48. Budyń (½ l mleka) 40g szt. 350; 49. Herbatniki 16g szt. 1 000; 50. Wafelki 20g szt. 800; 51. Chrupki kukurydziane 70g szt. 150; 52. Suchary bez cukru 270 - 300 g szt. 120; 53. Pasztet drobiowy 130g szt. 500; 54. Wafle ryżowe 100g szt. 130; 55. Listki waflowe bez cukru 38-40g szt. 180; 56. Drożdże 100g szt. 50; 57. Żelatyna 50g szt. 20; 58. Słonecznik łuskany kg 2; 59. Tuńczyk w sosie własnym 170g szt. 20; 60. Cynamon 20g szt. 20; 61. Koncentrat pomidorowy 1000g, 30% szt. 250; 62. Koncentrat barszczu czerwonego, zagęszczony sok z buraków min. 59,3% 300ml szt. 120; 63. Płatki owsiane 500g kg 30; 64. Płatki kukurydziane 1000g kg 30; 65. Kawa zbożowa 1000g szt. 20; 66. Przyprawa do ryb kg 2; 67. Fasola czerwona 400g szt. 80; 68. Brzoskwinie w syropie 820g szt. 200; 69. Ananasy w syropie 565g szt. 150; 70. Oliwa z oliwek 1L szt. 10; 71. Bazylia 10g szt. 60; 72. Tymianek 10g szt. 80; 73. Rozmaryn 10g szt. 40; 74. Herbata owocowa 25 torebek a 45g opak. 30; 75. Sok pomidorowy 0,33L łagodny szt. 400; 76. Zioła prowansalskie kg 1; 77. Mięta 20 torebek opak. 40; 78. Rumianek 20 torebek opak. 25; 79. Gruszka w syropie 850g szt. 100; 80. Rodzynki kg 2; 81. Makaron mąka durum kg 100;1. Herbata czarna typu Lipton lub równoważna 100 torebek opak. 15; 2. Herbata aromatyzowana czarna różne smaki typu Lipton lub równoważna 20 torebek opak. 12; 3. Herbata owocowa różne smaki typu Saga lub równoważna 25 torebek opak. 10; 4. Orzeszki ziemne 500g opak. 100; 5. Słone przekąski - krakersy typu Lajkonik lub równoważne 180g opak. 96; 6. Chrupiące krążki talarki wypiekane na złocisty kolor typu Krakowskie talarki lub równoważne 170g opak. 96; 7. Lekka, chrupiąca przekąska w kształcie tradycyjnego precla typu Lajkonik lub równoważne 130g opak. 96; 8. Paluszki słone typu Lajkonik lub równoważne 300g opak. 96; 9. Aromatyczna kawa rozpuszczalna z naturalną kawową pianką typu Jacobs Velvet lub równoważna 200g szt. 24; 10. Aromatyczna kawa mielona typu Jacobs Kronung lub równoważna 250g szt. 3;1. Kawa ziarnista o normalnym poziomie zawartości kofeiny, kompozycja odmian Arabiki, kawa typu LAVAZZA Qualita Rossa lub równoważna kg 241. Śmietanka do kawy Poj. 0,25l - 12% opak. 1001. Woda mineralna gazowana, suma składników mineralnych min. 311,5 mg/l typu Żywiec Zdrój lub równoważna 1,5L szt. 96; 2. Woda mineralna niegazowana, suma składników mineralnych 230 mg/dm3, typu Żywiec Zdrój lub równoważna 1,5L szt. 96; 3. Naturalna woda mineralna ogólna zawartość rozpuszczalnych składników 1920,1 mg/l, typu Muszynianka lub równoważna 1,5L szt. 96;1. Jaja L (60-65) szt. 21 0001. Chleb pszenno-żytni 1100-1200g szt. 7 000; 2. Chleb razowy 600g szt. 5 500; 3. Bułka zwykła 50g szt. 8 000; 4. Bułka razowa z ziarnami 50 - 55g szt. 8 000; 5. Bułka tarta - kg 50; 6. Pączek 80g szt. 100; 7. Angielka 400 g szt. 3 500; 8. Bułka grahamka 50 - 55g szt. 11 000; 9. Rogal 100g szt. 600; 10. Bułka czerstwa 100g szt. 2 000; 11. Chleb razowy z ziarnami 600g szt. 3 000;1. Mleko 2% 10L L 12 000; 2. Śmietana 12% 400 g szt. 150; 3. Śmietana 18% 400 g szt. 200; 4. Ser biały twarogowy półtłusty folia kg 2 000; 5. Ser żółty, twardy typu Salami lub równoważny kg 200; 6. Ser żółty kg 100; 7. Ser topiony-plastry 130g szt. 1 800; 8. Ser topiony-krążki 140g szt. 1 000; 9. Ser twarogowy plaster 140- 150g szt. 500; 10. Ser twarogowy krążki 140- 150g szt. 500; 11. Margaryna 250g szt. 100; 12. Masło naturalne 200g, min. 82% tłuszczu zw. szt. 6 000; 13. Kefir 1L szt. 30; 14. Serek homogenizowany naturalny 120 - 150g szt. 500; 15. Serek homogenizowany waniliowy 120 - 150g szt. 300; 16. Jogurt owocowy 120 - 150g szt. 2 000; 17. Jogurt naturalny 400g szt. 150; 18. Jogurt naturalny grecki 350g szt. 70;1. Jogurt naturalny bez cukru 120- 150g szt. 8001. Ziemniaki kg 24 0001. Marchew kg 4 200; 2. Pietruszka kg 100; 3. Seler kg 1 700; 4. Por kg 50; 5. Burak Kg 2 500; 6. Botwina w sezonie szt. 150; 7. Kapusta biała kg 1 600; 8. Kapusta młoda w sezonie szt. 350; 9. Kapusta pekińska kg 500; 10. Kapusta czerwona Kg 100; 11. Kapusta kwaszona Kg 1 000; 12. Włoszczyzna Pęczek szt. 1 400; 13. Cebula kg 650; 14. Pieczarka kg 350; 15. Jabłka średniej wielkości - kg 3 500; 16. Ogórek zielony kg 300; 17. Ogórek kiszony kg 900; 18. Pomidory w sezonie (V-X) kg 600; 19. Pomidory poza sezonem (XI-IV) kg 300; 20. Pomidory polne w sezonie (IX-X) kg 50; 21. Ogórek zielony - sałatkowy w sezonie (VII- VIII) kg 70; 22. Koperek Pęczek szt. 1 300; 23. Natka pietruszki Pęczek szt. 650; 24. Sałata min. 0,20 kg szt. 2 500; 25. Kalafior min 1,20 kg szt. 750; 26. Groch łupany - kg 20; 27. Czosnek szt. 50; 28. Papryka poza sezonem kg 100; 29. Papryka w sezonie (VIII-X) kg 100; 30. Szczypior szt. 250; 31. Brokuły min. 500g szt. 50; 32. Fasolka szparagowa w sezonie kg 30; 33. Brukselka w sezonie kg 20; 34. Truskawka w sezonie kg 80; 35. Banany kg 250; 36. Cytryny kg 30; 37. Rzodkiewka pęczek szt. 150;1. Kiwi kg 40; 2. Winogrono czerwone kg 50; 3. Winogrono zielone w sezonie kg 30; 4. Brzoskwinie w sezonie kg 70; 5. Maliny w sezonie kg 40; 6. Arbuz w sezonie kg 100; 7. Mandarynka kg 50; 8. Grejpfrut kg 20; 9. Pomarańcza kg 40; 10. Borówka kg 5;1. Wieprzowina gulaszowa kg 1 000; 2. Wołowina gulaszowa kostka gruba chuda kg 100; 3. Wołowina gulaszowa kostka drobna kg 570; 4. Wieprzowina tłusta kg 570; 5. Łopatka b/k kg 1 500; 6. Kości rozbiorowe ze schabu i karczku kg 20; 7. Kości wędzone kg 20; 8. Schab b /k kg 900; 9. Żeberka (cienkie paski, nie odmięśnione) kg 100; 10. Słonina kg 100; 11. Wątroba wieprzowa kg 300; 12. Karczek b/k kg 450; 13. Od szynki kg 450;1. Udziec z kurczaka min. 200g kg 1 100; 2. Ćwiartka kurczaka 0,45kg kg 1 100; 3. Filet z kurczaka kg 700; 4. Porcje rosołowe kg 900; 5. Kurczak kg 50; 6. Żołądki drobiowe kg 50; 7. Wątróbki drobiowe kg 200; 8. Mięso drobiowe mielone kg 50; 9. Wędlina drobiowa gruba, parzona kg 190; 10. Wędlina drobiowa gruba inna niż w poz. 10 kg 400; 11. Pasztet drobiowy drobno rozdrobniony pieczony, zawartość mięsa drobiowego min. 58% oraz wątroby drobiowej min. 28% kg 80; 12. Parówka drobiowa cienka, paluszek, o zawartości mięsa z kurczaka min. 80% kg 90;1. KIEŁBASA KRAKOWSKA lub równoważna- wędlina grubo rozdrobniona wędzona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 68%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 500; 2. KIEŁBASA SZYNKOWA lub równoważna- wędlina grubo rozdrobniona wędzona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 68%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 350; 3. KIEŁBASA ZIELONOGÓRSKA lub równoważna- wędlina grubo rozdrobniona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 69%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy parzonej oraz użytych przypraw i dodatków. kg 300; 4. KIEŁBASA RAWSKA lub równoważna- wędlina średnio rozdrobniona parzona, wędzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 63%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 500; 5. MIELONKA lub równoważna- wyrób wieprzowo - drobiowy średnio rozdrobniony parzony, zawartość mięsa wieprzowego min. 62%, mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka. kg 500; 6. KIEŁBASA ŁOPATKOWA lub równoważna- wędlina grubo rozdrobniona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 63%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 300; 7. KIEŁBASA DĘBICKA lub równoważna- wędlina średnio rozdrobniona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 63%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 250; 8. KIEŁBASA DOMOWA lub równoważna- wędlina wieprzowo - drobiowo - wołowa, średnio rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem czosnku, zawartość mięsa wieprzowego min. 51% oraz mięsa wołowego min. 13%. Batony w jelitach wieprzowych cienkich, odkręcane w odcinki - krótkie. Powierzchnia batonu od jasnobrązowej do ciemnobrązowej, osłonka pomarszczona. Na przekroju surowce równomiernie rozłożone. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytych surowców peklowanych; mięsa od bladoróżowej do ciemnoczerwonej; tłuszczu od kremowej do białej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego i wołowego oraz użytych przypraw. Pętka do 100 g. kg 400; 9. KIEŁBASA ZWYCZAJNA lub równoważna- wędlina wieprzowo - drobiowo - wołowa, cienka, średnio rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem czosnku i majeranku, zawartość mięsa wieprzowego min. 51% oraz mięsa wołowego min. 12%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej parzonej z mięsa wieprzowego i wołowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 150; 10. Pachwina wędzona, wędzonka parzona z dodatkiem wody, pachwina wieprzowa min. 89% kg 50; 11. Pachwina formowana wędzona, wędzonka w ziołach, pachwina wieprzowa min. 89% kg 50; 12. PARÓWKA PALUSZEK, kiełbasa wieprzowo - drobiowa drobno rozdrobniona wędzona parzona o zawartości mięsa wieprzowego min. 63% kg 450; 13. PIECZEŃ ŁOPATKOWA - wyrób wieprzowy średnio rozdrobniony pieczony, zawartość mięsa wieprzowego z łopatki min. 72% kg 180; 14. PIECZEŃ WIEPRZOWA - wyrób wieprzowy, drobno rozdrobniony pieczony o zawartości mięsa wieprzowego min. 56%. kg 120; 15. Kaszanka - wyrób podrobowy parzony, zawartość mięsa wieprzowego min. 30% kg 150; 16. SZYNKA DELIKATESOWA - kiełbasa wieprzowa grubo rozdrobniona parzona z białkiem wieprzowym o zawartości mięsa wieprzowego min. 78%. kg 130; 17. MORTADELA - kiełbasa wieprzowo - drobiowa drobno rozdrobniona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 55% kg 20; 18. PASZTET MIĘSNY W FOREMCE- wyrób wieprzowy drobno rozdrobniony pieczony z dodatkiem pieprzu i majeranku, zawartość mięsa z głów wieprzowych min. 57% kg 120; 19. SALCESON - wyrób podrobowy parzony z dodatkiem czosnku, zawartość mięsa wieprzowego min. 56% oraz podroby wieprzowe min. 15% kg 30; 20. KIEŁBASA BIAŁA PARZONA - kiełbasa parzona wieprzowo - drobiowa średnio rozdrobniona z dodatkiem czosnku, kardamonu, pieprzu i majeranku, zawartość mięsa wieprzowego min. 63% kg 40; 21. KIEŁBASA OGONÓWKA lub równoważna- wędzonka wieprzowa parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 83%. Wędzonka otrzymana z części szynki wieprzowej peklowanej bez kości, wędzona, parzona. Wędzonka osznurowana wzdłuż i w poprzek; barwa mięsa różowa do blado czerwonej, barwa tłuszczu biała do jasno żółtej, częściowo pokryta warstewką tłuszczu. kg 20; 22. SZYNKA WĘDZONA - wędzonka parzona, szynka wieprzowa min. 83%. Smak i zapach charakterystyczny dla wędliny wędzonej parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 20; 23. KABANOSY - kiełbasa średnio zmielona wędzona parzona, 100g produktu wyprodukowana z min.105 g mięsa wieprzowego. kg 50; 24. KIEŁBASA BAWARSKA - kiełbasa wieprzowo - drobiowa średnio rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem kminku, zawartość mięsa wieprzowego min. 80% kg 50; 25. SZYNKA - wieprzowa, parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 70%. Smak i zapach charakterystyczny dla wędliny parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków kg 150; Należy dostarczyć katalogi, opisy, foldery potwierdzające spełnianie wymagań Zamawiającego w zakresie składu i zawartości mięsa w przedmiocie zamówienia opisanym w Pakiecie nr 15.1. Filet mrożony z ryby - mintaj 25% glazury kg 200; 2. Mrożona miruna 150- 180g kg 600; 3. Truskawka mrożona kg 100; 4. Brokuł mrożony kg 500; 5. Fasolka zielona - mrożona (cięta) kg 20; 6. Kalafior mrożony kg 900; 7. Mieszanka warzywna 6 - składnikowa kg 120; 8. Płaty śledziowe - solone kg 50; 9. Makrela wędzona kg 60; 10. Szprotki wędzone kg 50; 11. Bukiet warzyw kg 360;1. Kleik ryżowy przeznaczony dla dzieci powyżej 4 miesiąca życia zawierający witaminę B1 160g szt. 140; 2. Kleik kukurydziany przeznaczony dla dzieci powyżej 4 miesiąca życia zawierający witaminę B1 160g szt. 40; 3. Sok przecierowy owocowo- warzywny zawierający dodatek witaminy C oraz błonnik pokarmowy - przeznaczony dla dzieci powyżej 6 miesiąca życia 175ml szt. 200; 4. Deser owocowy wzbogacony witaminą C 125- 130g szt. 120; 5. Deser owocowy nie zawierający mleka ani masła dla dzieci mających alergię pokarmową 190-200g szt. 60; 6. Mus z owoców przeznaczony dla niemowląt, które ukończyły 6 miesiąc życia, wzbogacony witaminą C lub jogurcik z owocami (z gruszką, maliną lub jagodą) dla niemowląt, które ukończyły 6 miesiąc życia. 4x100g opakowanie 18; 7. Kaszka mleczna z owocami 230g szt. 70; 8. Kaszka bezmleczna z owocami 180g szt. 70; 9. Kaszka mleczna do picia 200 ml szt. 150; 10. Zupka jarzynowa dla niemowląt powyżej 4 miesiąca życia 125- 130g szt. 150; 11. Zupka jarzynowa z mięsem dla niemowląt powyżej 5 miesiąca życia 125- 130g szt. 150; 12. Bezglutenowy i bezlaktozowy produkt zbożowy z ryżu i mąki z chleba świętojańskiego z witaminami i składnikami mineralnymi bez zawartości białka krowiego i białka sojowego. Produkt do stosowania przy alergii na białko mleka krowiego, profilaktyce alergii, diecie bezglutenowej, nietolerancji laktozy i niedoborach masy ciała. Do stosowania u niemowląt powyżej 4 miesiąca życia 500g szt. 10; 13. Hydrolizat serwatki o znacznym stopniu hydrolizy w płynie. Zawiera min. 66 kcal/100ml, błonnik pokarmowy (min. 0,8g/100 ml), białko (równoważnik białka 1,6g/100 ml), Laktozę (2,9g/100 ml) 90-100 ml szt. 48; 14. Mleko modyfikowane początkowe dla niemowląt (od urodzenia do 6 miesiąca życia) gotowe do spożycia o zawartości: serwatka/kazeina 70/30, minimalna zawartość białka 1,2g w 100ml 32x 90 ml opakowań 40; 15. Kompletna pod względem odżywczym, wysokoenergetyczna dieta dla dzieci powyżej 1 roku życia, kaloryczność 1,5 kcal./ml. Skład dostosowany do potrzeb dzieci. Odpowiednia do stosowania jako jedyne źródło pożywienia bądź uzupełnienia codziennej diety 4x200 ml opakowań 50; Należy dostarczyć katalogi, opisy, foldery potwierdzające spełnianie wymagań Zamawiającego w przedmiocie zamówienia opisanym w Pakiecie nr 17. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | "Poddębickie Centrum Zdrowia"spółka z o.o. |
Ulica | ul. Mickiewicza 16 |
Nr domu | 16 |
Miejscowosc | Poddębice |
Kod poczt | 99-200 |
Wojewodztwo | łódzkie |
Tel | 43 828 82 50 |
Fax | 43 828 82 55 |
Internet | www.nzozpcz.pl |
Regon | 10107597100000 |
E mail | zamowienia@nzozpcz.pl; sekretariat@nzozpcz.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością |
Rodzaj zam inny | Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 17 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | Obowiązuje termin |
Czas mies | 12 |
Wadium | Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnił w/w warunek, jeżeli złoży oświadczenie o spełnianiu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, które stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożony dokument metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia |
Wiedza | Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnił w/w warunek, jeżeli złoży oświadczenie o spełnianiu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, które stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożony dokument metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia |
Potencjal | Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnił w/w warunek, jeżeli złoży oświadczenie o spełnianiu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, które stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożony dokument metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia |
Zdolne | Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnił w/w warunek, jeżeli złoży oświadczenie o spełnianiu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, które stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożony dokument metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia |
Sytuacja | Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnił w/w warunek, jeżeli złoży oświadczenie o spełnianiu warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych, które stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożony dokument metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia. W ogólnym zakresie spełnienia warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, Wykonawca zobligowany jest do złożenia oświadczenia, którego treść stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. Ocena spełniania w/w warunków dokonana zostanie na zasadzie spełnia/nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach wymienionych w pkt. 8 SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w/w warunki Wykonawca spełnił. |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok potw 5 | Tak |
Inne dok potw | 1. Katalogi, opisy, foldery potwierdzające spełnianie wymagań Zamawiającego w zakresie składu i zawartości mięsa w przedmiocie zamówienia opisanym w Pakiecie nr 15 w Załączniku nr 3 do SIWZ. Z załączonych dokumentów powinno wynikać, iż zaoferowany produkt spełnia w/w parametry opisane przez Zamawiającego w załączniku nr 3 do SIWZ. 2. Katalogi, opisy, foldery potwierdzające spełnianie wymagań Zamawiającego w przedmiocie zamówienia opisanym w Pakiecie nr 17 w Załączniku nr 3 do SIWZ. Z załączonych dokumentów powinno wynikać, iż zaoferowany produkt spełnia w/w parametry opisane przez Zamawiającego w załączniku nr 3 do SIWZ. 3. Oświadczenie o dysponowaniu zatwierdzonym przez Państwowego/ Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Weterynaryjnego środkiem transportu do przewozu artykułów będących przedmiotem zamówienia - dotyczy Pakietu nr 4, 6, 7, 8, 9, 13, 14, 15, 16. |
Inne dokumenty | Inne dokumenty wymagane SIWZ: 1. Formularz cenowy - Załącznik Nr 3 do SIWZ. Informacja o zawartości oferty: Ofertę stanowi: Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez osoby upoważnione do reprezentowania Wykonawcy (zgodnie z dokumentem określającym status prawny Wykonawcy lub dołączonym do oferty pełnomocnictwem) stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ. Dokumenty składane z ofertą: - Oświadczenia i dokumenty wymienione w pkt 8.1-8.7 SIWZ. - Formularz cenowy - Załącznik Nr 3 do SIWZ. Jeżeli oferta zawiera informacje, które stanowią tajemnicę przedsiębiorstw w rozumieniu ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, składający ofertę zobowiązany jest do oznakowania i oddzielenia od części jawnej złożonej oferty oraz poprzedzenia oświadczeniem o zakazie udostępniania odpowiednio oznaczonych stron oraz wykazaniem dlaczego stanowią one tajemnicę przedsiębiorstwa. Nie ujawnia się informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, jeżeli wykonawca, nie później niż w terminie składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, zastrzegł, że nie mogą być one udostępniane oraz wykazał, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Wykonawca nie może zastrzec informacji, o których mowa w art. 86 ust. 4 ustawy Prawo zamówień publicznych. Jeżeli ofertę i załączniki podpisuje osoba inna niż wynika to ze złożonych dokumentów wówczas musi być wraz z ofertą złożony oryginał pełnomocnictwa lub jego kserokopia potwierdzona za zgodność z oryginałem przez notariusza. Treść dokumentu stanowiącego pełnomocnictwo musi zawierać zapis do jakich czynności osoba ta ma uprawnienie. Dokumenty wymienione w rozdziale 8 SIWZ mogą być składane w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez uprawnioną osobę do reprezentowania podmiotu - wykonawcę. W przypadku nieczytelnej kserokopii, lub gdy kopia budzi wątpliwości co do jej prawdziwości, Zamawiający wezwie Wykonawcę do okazania oryginału dokumentu lub notarialnie poświadczonej kopii tego dokumentu. Dokumenty sporządzone w języku obcym muszą być składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczone za zgodność z oryginałem przez uprawnioną osobę do reprezentowania podmiotu - wykonawcę. Wykonawcy, którzy mają siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej. Wykonawca, który ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, 1. zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. 8.2 składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, 2. dokumenty określone w pkt 1 lit. a powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3. Jeżeli w kraju miejsca zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów określonych powyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy, złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, lub przed notariuszem. Dokumenty te powinny być wystawione w terminach określonych w pkt 2. Podmioty występujące wspólnie: W przypadku, gdy wykonawcą są podmioty występujące wspólnie muszą załączyć do oferty dokument (pismo, oświadczenie) na mocy którego wspólnicy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu lub reprezentowania ich w postępowaniu przetargowym i zawarciu umowy /dotyczy również spółek cywilnych utworzonych przez osoby fizyczne, zamiast tego dokumentu może być załączona umowa spółki/. Ponadto dokument ten musi zawierać nazwę podmiotów wspólnych i wskazanie zakresu działania każdego z nich. Do dnia podpisania umowy z zamawiającym podmioty występujące wspólnie, których oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, muszą podpisać umowę /dla spółek cywilnych może to być umowa spółki/. Nie może ona być zawarta na czas krótszy niż okres realizacji umowy z zamawiającym. Zamiast powyższego dokumentu zamawiający dopuszcza złożenie wraz z ofertą umowy o wspólnej działalności. Umowa ta będzie załącznikiem do umowy z zamawiającym. Każdy z podmiotów występujących wspólnie ma obowiązek złożyć dokumenty określone w SIWZ w pkt. 8.2 - 8.4. Pozostałe dokumenty wymienione w pkt. 8 SIWZ wykonawcy składają wspólnie i muszą one wykazywać wspólne spełnienie warunków udziału w postępowaniu. |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | 1. Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmiany w umowie w przypadku zaprzestania produkcji którejkolwiek z części asortymentu będącego przedmiotem umowy, wówczas Wykonawca zobowiązuje się do niezwłocznego potwierdzenia stosownym dokumentem zaprzestania wytwarzania produktu oraz do przedstawienia Zamawiającemu propozycji zamiennika takiego wyrobu o parametrach nie gorszych niż zaoferowane w przetargu w cenie zaoferowanej za przedmiot umowy w przetargu lub cenie korzystniejszej dla Zamawiającego niż w przetargu. Zmiana umowy w tym zakresie nastąpi po pisemnym zaakceptowaniu przez Zamawiającego propozycji zamiennika. W przypadku dwukrotnego braku pisemnej akceptacji Zamawiającego na zaproponowany produkt zamienny, Zamawiający dokona zakupu produktu we własnym zakresie obciążając Wykonawcę różnicą cen oraz naliczy kary umowne zgodnie z zapisami §6 ust. 1 ppkt. 1.2, 1.4 umowy. 2. Dopuszcza się zmianę postanowień zawartej umowy polegającą na obniżeniu ceny jednostkowej przedmiotu umowy np. w przypadku okresowych promocji cenowych towaru, stosowanych przez producentów. Strony uzgadniają że w tym okresie dostawy towarów wyszczególnionych w załączniku nr 1 do umowy będą realizowane przez Wykonawcę po cenach niższych, uwzględniających promocję cenową, po wcześniejszym poinformowaniu Zamawiającego w formie pisemnej. 3. Dopuszcza się zmiany umowy polegające na obniżeniu ceny jednostkowej towaru. 4. Dopuszcza się zmiany stawki podatku VAT, które to obowiązują z chwilą wprowadzenia ich stosowanymi przepisami, w tej sytuacji cena jednostkowa netto nie ulega zmianie. |
Kryt cena | B |
Kryt 1p | 90 |
Kryt 2 | Termin płatności |
Kryt 2p | 10 |
Spec www | www.nzozpcz.pl |
Spec war | Poddębickie Centrum Zdrowia Sp. z o.o., 99-200 Poddębice ul. Mickiewicza 16, Zamówienia Publiczne, pokój nr 15 |
Data skl | 16/12/2015 |
Godz skl | 10:00 |
Miejsce | Poddębickie Centrum Zdrowia Sp. z o.o., 99-200 Poddębice ul. Mickiewicza 16 Budynek Administracji, I piętro - Sekretariat Zarządu |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |