1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów żywnościowych dla Poddębickiego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. w Poddębicach, w ilościach i asortymencie szczegółowo określonych w Załączniku nr 3 do SIWZ - Formularz cenowy.
Kod CPV: 15.80.00.00-6; 15.86.30.00-5; 15.86.10.00-1; 15.51.20.00-0; 41.10.00.00-0; 03.14.25.00-3; 15.81.00.00-9, 15.50.00.00-3; 03.21.21.00-1; 03.22.00.00-9; 15.11.00.00-2; 15.11.20.00-6; 15.13.15.00-0; 15.13.11.30-5; 15.22.00.00-6; 15.89.60.00-5; 15.23.00.00-9; 15.88.20.00-4; 15.88.40.00-8;
2. Oferowany towar winien spełniać warunki szczegółowo określone w Formularzu cenowym - załącznik nr 3 do SIWZ.
3. Wykonawca będzie dostarczał towar spełniający wymagania, co do jakości, terminu przydatności do spożycia i oznakowania, określone prawem, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006, Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.), ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. 2001r., Nr 5 poz. 44 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami z nimi powiązanymi.
4. Realizacja dostaw będzie się odbywać sukcesywnie na podstawie zamówień składanych przez upoważnionego pracownika Działu Żywienia Zamawiającego za pośrednictwem e-maila lub faxu, za potwierdzeniem transmisji.
5. Dostawy towaru nastąpią według potrzeb Zamawiającego:
a) 1 raz w tygodniu - (zamówienie złożone minimum 48h przed dostawą towarów) - dla pakietu: 1, 2, 3, 5, 6, 16, 17;
b) 6 razy w tygodniu (od poniedziałku do soboty do godziny 7:00) - dla pakietu 7;
c) 6 razy w tygodniu (od poniedziałku do soboty do godziny 8:00) - dla pakietu nr 13, 14, 15;
d) 3 razy w tygodniu - zamówienie złożone minimum 24 h przed dostawą - dla Pakietu nr 4, 8, 9, 10, 11, 12;
6. Realizacja dostaw będzie odbywać się w godzinach 7:00-14:00 lub innych uzgodnionych każdorazowo z upoważnionym pracownikiem Działu Żywienia Zamawiającego, a w przypadku pakietów 7, 8 i 9 do godziny 7:00, w przypadku pakietów 13, 14, 15 do godz.8:00.
7. Dostawa przedmiotu umowy odbywać się będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy do Działu Żywienia Zamawiającego mieszczącego się w siedzibie Poddębickiego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. w Poddębicach, przy ulicy Mickiewicza 16. Wykonawca zobowiązany jest do złożenia zamówionego towaru w miejscu wskazanym przez pracownika Działu Żywienia Zamawiającego.
8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwrotu niewykorzystanego pieczywa a Wykonawca obowiązany jest do przyjęcia zwrotu i dokonania korekty faktury o zwróconą ilość pieczywa. Zwrot pieczywa nastąpi nie później niż w ciągu 72h od dostawy pieczywa - dotyczy Pakietu nr 7.
9. Faktyczna ilość zamawianych produktów żywnościowych zależna będzie od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. Określone przez Zamawiającego w Załączniku nr 3 do SIWZ (stanowiącym załącznik nr 1 do umowy) ilości produktów żywnościowych nie stanowią zobowiązania Zamawiającego do ich zakupienia u Wykonawcy i nie mogą być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy.
10. Wykonawca jest zobowiązany dostarczać produkty oznaczone w pakietach odpowiadające normom kontroli jakości w obowiązującym systemie GHP, GMP, HACCP. Przedmiot zamówienia musi być dostarczany: w najlepszym gatunku, zgodnie z obowiązującymi normami, wolny od zapachów obcych i zanieczyszczeń oraz szkodników, nieuszkodzony, zawsze świeży i zgodny z terminem ważności.
11. Dostawa przedmiotu zamówienia odbywać się będzie w odpowiednich opakowaniach (zamkniętych i nieuszkodzonych), transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi i przystosowanym do przewozu żywności - zgodnie z obowiązującymi przepisami.
12. Produkty muszą być odpowiednio oznakowane, posiadać datę minimalnej trwałości.
13. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotu zamówienia określono we wzorze umowy - Załącznik Nr 2 do SIWZ.
14. Wykonawca wskaże części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom w pkt. 9 załącznika nr 1 do SIWZ - Formularz ofertowy.
15. W przypadku, gdy przedmiot zamówienia został określony poprzez wskazanie znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, Wykonawca może zaoferować produkty równoważne.
16. Zamawiający dopuszcza możliwość zamieszczenia przez Wykonawcę w formularzu ofertowym i cenowym tylko tych pakietów na które składa ofertę.
Zamówienie publiczne o wartości poniżej 207 000 euro.
Opis1. Cukier kg 2 000;
2. Sól jodowana kg 600;
3. Mąka pszenna typ 450 kg 1 800;
4. Mąka pszenna typ 480 kg 200;
5. Przyprawa warzywna 200g szt. 600;
6. Przyprawa do drobiu kg 4;
7. Przyprawa do gulaszu kg 2;
8. Przyprawa w płynie 1L szt. 50;
9. Papryka mielona słodka kg 1;
10. Pieprz biały kg 1;
11. Majeranek kg 2;
12. Liść laurowy kg 2;
13. Ziele angielskie kg 2;
14. Pieprz mielony kg 10;
15. Pieprz ziarnisty 20g szt. 10;
16. Olej rzepakowy 1L szt. 650;
17. Herbata 100g szt. 1 000;
18. Herbata czarna, expresowa torebka min. 1,4g, 300 szt w opakowaniu, okrągłe saszetki w oryginalnym opakowaniu opakowań 160;
19. Kakao ciemne 200g szt. 30;
20. Ryż sypki kg 500;
21. Kasza manna kg 400;
22. Kasza jęczmienna gruba kg 300;
23. Kasza jęczmienna średnia kg 300;
24. Kasza gryczana kg 50;
25. Kwasek cytrynowy 20g szt. 1 700;
26. Zacierka makaronowa o nieregularnym kształcie kg 200;
27. Makaron - świderki kg 500;
28. Makaron - wstążka kg 200;
29. Makaron - nitka kg 200;
30. Makaron - muszelka kg 200;
31. Aronia - koncentrat w proszku 100g szt. 700;
32. Majonez (zawartość tłuszczu min.68%) 700g szt. 100;
33. Musztarda 190g szt. 150;
34. Ketchup 250g szt. 150;
35. Chrzan 190g szt. 30;
36. Groszek konserwowy 400g szt. 150;
37. Kukurydza konserwowa 400g szt. 100;
38. Szczaw konserwowy 0,9 L szt. 50;
39. Syrop owocowy 0,5 l szt. 320;
40. Barszcz biały w płynie 0,5L szt. 300;
41. Dżem 25g szt. 600;
42. Dżem brzoskwiniowy 1kg szt. 120;
43. Dżem wiśniowy 1kg szt. 120;
44. Dżem z czarnej porzeczki 1kg szt. 120;
45. Miód 25g szt. 120;
46. Kisiel 40g szt. 300;
47. Galaretka 79g szt. 300;
48. Budyń (½ l mleka) 40g szt. 350;
49. Herbatniki 16g szt. 1 000;
50. Wafelki 20g szt. 800;
51. Chrupki kukurydziane 70g szt. 150;
52. Suchary bez cukru 270 - 300 g szt. 120;
53. Pasztet drobiowy 130g szt. 500;
54. Wafle ryżowe 100g szt. 130;
55. Listki waflowe bez cukru 38-40g szt. 180;
56. Drożdże 100g szt. 50;
57. Żelatyna 50g szt. 20;
58. Słonecznik łuskany kg 2;
59. Tuńczyk w sosie własnym 170g szt. 20;
60. Cynamon 20g szt. 20;
61. Koncentrat pomidorowy 1000g, 30% szt. 250;
62. Koncentrat barszczu czerwonego, zagęszczony sok z buraków min. 59,3% 300ml szt. 120;
63. Płatki owsiane 500g kg 30;
64. Płatki kukurydziane 1000g kg 30;
65. Kawa zbożowa 1000g szt. 20;
66. Przyprawa do ryb kg 2;
67. Fasola czerwona 400g szt. 80;
68. Brzoskwinie w syropie 820g szt. 200;
69. Ananasy w syropie 565g szt. 150;
70. Oliwa z oliwek 1L szt. 10;
71. Bazylia 10g szt. 60;
72. Tymianek 10g szt. 80;
73. Rozmaryn 10g szt. 40;
74. Herbata owocowa 25 torebek a 45g opak. 30;
75. Sok pomidorowy 0,33L łagodny szt. 400;
76. Zioła prowansalskie kg 1;
77. Mięta 20 torebek opak. 40;
78. Rumianek 20 torebek opak. 25;
79. Gruszka w syropie 850g szt. 100;
80. Rodzynki kg 2;
81. Makaron mąka durum kg 100;1. Herbata czarna typu Lipton lub równoważna 100 torebek opak. 15;
2. Herbata aromatyzowana czarna różne smaki typu Lipton lub równoważna 20 torebek opak. 12;
3. Herbata owocowa różne smaki typu Saga lub równoważna 25 torebek opak. 10;
4. Orzeszki ziemne 500g opak. 100;
5. Słone przekąski - krakersy typu Lajkonik lub równoważne 180g opak. 96;
6. Chrupiące krążki talarki wypiekane na złocisty kolor typu Krakowskie talarki lub równoważne 170g opak. 96;
7. Lekka, chrupiąca przekąska w kształcie tradycyjnego precla typu Lajkonik lub równoważne 130g opak. 96;
8. Paluszki słone typu Lajkonik lub równoważne 300g opak. 96;
9. Aromatyczna kawa rozpuszczalna z naturalną kawową pianką typu Jacobs Velvet lub równoważna 200g szt. 24;
10. Aromatyczna kawa mielona typu Jacobs Kronung lub równoważna 250g szt. 3;1. Kawa ziarnista o normalnym poziomie zawartości kofeiny, kompozycja odmian Arabiki, kawa typu LAVAZZA Qualita Rossa lub równoważna kg 241. Śmietanka do kawy Poj. 0,25l - 12% opak. 1001. Woda mineralna gazowana, suma składników mineralnych min. 311,5 mg/l typu Żywiec Zdrój lub równoważna 1,5L szt. 96;
2. Woda mineralna niegazowana, suma składników mineralnych 230 mg/dm3, typu Żywiec Zdrój lub równoważna 1,5L szt. 96;
3. Naturalna woda mineralna ogólna zawartość rozpuszczalnych składników 1920,1 mg/l, typu Muszynianka lub równoważna 1,5L szt. 96;1. Jaja L (60-65) szt. 21 0001. Chleb pszenno-żytni 1100-1200g szt. 7 000;
2. Chleb razowy 600g szt. 5 500;
3. Bułka zwykła 50g szt. 8 000;
4. Bułka razowa z ziarnami 50 - 55g szt. 8 000;
5. Bułka tarta - kg 50;
6. Pączek 80g szt. 100;
7. Angielka 400 g szt. 3 500;
8. Bułka grahamka 50 - 55g szt. 11 000;
9. Rogal 100g szt. 600;
10. Bułka czerstwa 100g szt. 2 000;
11. Chleb razowy z ziarnami 600g szt. 3 000;1. Mleko 2% 10L L 12 000;
2. Śmietana 12% 400 g szt. 150;
3. Śmietana 18% 400 g szt. 200;
4. Ser biały twarogowy półtłusty folia kg 2 000;
5. Ser żółty, twardy typu Salami lub równoważny kg 200;
6. Ser żółty kg 100;
7. Ser topiony-plastry 130g szt. 1 800;
8. Ser topiony-krążki 140g szt. 1 000;
9. Ser twarogowy plaster 140- 150g szt. 500;
10. Ser twarogowy krążki 140- 150g szt. 500;
11. Margaryna 250g szt. 100;
12. Masło naturalne 200g, min. 82% tłuszczu zw. szt. 6 000;
13. Kefir 1L szt. 30;
14. Serek homogenizowany naturalny 120 - 150g szt. 500;
15. Serek homogenizowany waniliowy 120 - 150g szt. 300;
16. Jogurt owocowy 120 - 150g szt. 2 000;
17. Jogurt naturalny 400g szt. 150;
18. Jogurt naturalny grecki 350g szt. 70;1. Jogurt naturalny bez cukru 120- 150g szt. 8001. Ziemniaki kg 24 0001. Marchew kg 4 200;
2. Pietruszka kg 100;
3. Seler kg 1 700;
4. Por kg 50;
5. Burak Kg 2 500;
6. Botwina w sezonie szt. 150;
7. Kapusta biała kg 1 600;
8. Kapusta młoda w sezonie szt. 350;
9. Kapusta pekińska kg 500;
10. Kapusta czerwona Kg 100;
11. Kapusta kwaszona Kg 1 000;
12. Włoszczyzna Pęczek szt. 1 400;
13. Cebula kg 650;
14. Pieczarka kg 350;
15. Jabłka średniej wielkości - kg 3 500;
16. Ogórek zielony kg 300;
17. Ogórek kiszony kg 900;
18. Pomidory w sezonie (V-X) kg 600;
19. Pomidory poza sezonem (XI-IV) kg 300;
20. Pomidory polne w sezonie (IX-X) kg 50;
21. Ogórek zielony - sałatkowy w sezonie (VII- VIII) kg 70;
22. Koperek Pęczek szt. 1 300;
23. Natka pietruszki Pęczek szt. 650;
24. Sałata min. 0,20 kg szt. 2 500;
25. Kalafior min 1,20 kg szt. 750;
26. Groch łupany - kg 20;
27. Czosnek szt. 50;
28. Papryka poza sezonem kg 100;
29. Papryka w sezonie (VIII-X) kg 100;
30. Szczypior szt. 250;
31. Brokuły min. 500g szt. 50;
32. Fasolka szparagowa w sezonie kg 30;
33. Brukselka w sezonie kg 20;
34. Truskawka w sezonie kg 80;
35. Banany kg 250;
36. Cytryny kg 30;
37. Rzodkiewka pęczek szt. 150;1. Kiwi kg 40;
2. Winogrono czerwone kg 50;
3. Winogrono zielone w sezonie kg 30;
4. Brzoskwinie w sezonie kg 70;
5. Maliny w sezonie kg 40;
6. Arbuz w sezonie kg 100;
7. Mandarynka kg 50;
8. Grejpfrut kg 20;
9. Pomarańcza kg 40;
10. Borówka kg 5;1. Wieprzowina gulaszowa kg 1 000;
2. Wołowina gulaszowa kostka gruba chuda kg 100;
3. Wołowina gulaszowa kostka drobna kg 570;
4. Wieprzowina tłusta kg 570;
5. Łopatka b/k kg 1 500;
6. Kości rozbiorowe ze schabu i karczku kg 20;
7. Kości wędzone kg 20;
8. Schab b /k kg 900;
9. Żeberka (cienkie paski, nie odmięśnione) kg 100;
10. Słonina kg 100;
11. Wątroba wieprzowa kg 300;
12. Karczek b/k kg 450;
13. Od szynki kg 450;1. Udziec z kurczaka min. 200g kg 1 100;
2. Ćwiartka kurczaka 0,45kg kg 1 100;
3. Filet z kurczaka kg 700;
4. Porcje rosołowe kg 900;
5. Kurczak kg 50;
6. Żołądki drobiowe kg 50;
7. Wątróbki drobiowe kg 200;
8. Mięso drobiowe mielone kg 50;
9. Wędlina drobiowa gruba, parzona kg 190;
10. Wędlina drobiowa gruba inna niż w poz. 10 kg 400;
11. Pasztet drobiowy drobno rozdrobniony pieczony, zawartość mięsa drobiowego min. 58% oraz wątroby drobiowej min. 28% kg 80;
12. Parówka drobiowa cienka, paluszek, o zawartości mięsa z kurczaka min. 80% kg 90;1. KIEŁBASA KRAKOWSKA lub równoważna- wędlina grubo rozdrobniona wędzona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 68%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 500;
2. KIEŁBASA SZYNKOWA lub równoważna- wędlina grubo rozdrobniona wędzona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 68%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 350;
3. KIEŁBASA ZIELONOGÓRSKA lub równoważna- wędlina grubo rozdrobniona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 69%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy parzonej oraz użytych przypraw i dodatków. kg 300;
4. KIEŁBASA RAWSKA lub równoważna- wędlina średnio rozdrobniona parzona, wędzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 63%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 500;
5. MIELONKA lub równoważna- wyrób wieprzowo - drobiowy średnio rozdrobniony parzony, zawartość mięsa wieprzowego min. 62%, mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka. kg 500;
6. KIEŁBASA ŁOPATKOWA lub równoważna- wędlina grubo rozdrobniona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 63%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 300;
7. KIEŁBASA DĘBICKA lub równoważna- wędlina średnio rozdrobniona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 63%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 250;
8. KIEŁBASA DOMOWA lub równoważna- wędlina wieprzowo - drobiowo - wołowa, średnio rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem czosnku, zawartość mięsa wieprzowego min. 51% oraz mięsa wołowego min. 13%. Batony w jelitach wieprzowych cienkich, odkręcane w odcinki - krótkie. Powierzchnia batonu od jasnobrązowej do ciemnobrązowej, osłonka pomarszczona. Na przekroju surowce równomiernie rozłożone. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytych surowców peklowanych; mięsa od bladoróżowej do ciemnoczerwonej; tłuszczu od kremowej do białej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego i wołowego oraz użytych przypraw. Pętka do 100 g. kg 400;
9. KIEŁBASA ZWYCZAJNA lub równoważna- wędlina wieprzowo - drobiowo - wołowa, cienka, średnio rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem czosnku i majeranku, zawartość mięsa wieprzowego min. 51% oraz mięsa wołowego min. 12%. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej parzonej z mięsa wieprzowego i wołowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 150;
10. Pachwina wędzona, wędzonka parzona z dodatkiem wody, pachwina wieprzowa min. 89% kg 50;
11. Pachwina formowana wędzona, wędzonka w ziołach, pachwina wieprzowa min. 89% kg 50;
12. PARÓWKA PALUSZEK, kiełbasa wieprzowo - drobiowa drobno rozdrobniona wędzona parzona o zawartości mięsa wieprzowego min. 63% kg 450;
13. PIECZEŃ ŁOPATKOWA - wyrób wieprzowy średnio rozdrobniony pieczony, zawartość mięsa wieprzowego z łopatki min. 72% kg 180;
14. PIECZEŃ WIEPRZOWA - wyrób wieprzowy, drobno rozdrobniony pieczony o zawartości mięsa wieprzowego min. 56%. kg 120;
15. Kaszanka - wyrób podrobowy parzony, zawartość mięsa wieprzowego min. 30% kg 150;
16. SZYNKA DELIKATESOWA - kiełbasa wieprzowa grubo rozdrobniona parzona z białkiem wieprzowym o zawartości mięsa wieprzowego min. 78%. kg 130;
17. MORTADELA - kiełbasa wieprzowo - drobiowa drobno rozdrobniona parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 55% kg 20;
18. PASZTET MIĘSNY W FOREMCE- wyrób wieprzowy drobno rozdrobniony pieczony z dodatkiem pieprzu i majeranku, zawartość mięsa z głów wieprzowych min. 57% kg 120;
19. SALCESON - wyrób podrobowy parzony z dodatkiem czosnku, zawartość mięsa wieprzowego min. 56% oraz podroby wieprzowe min. 15% kg 30;
20. KIEŁBASA BIAŁA PARZONA - kiełbasa parzona wieprzowo - drobiowa średnio rozdrobniona z dodatkiem czosnku, kardamonu, pieprzu i majeranku, zawartość mięsa wieprzowego min. 63% kg 40;
21. KIEŁBASA OGONÓWKA lub równoważna- wędzonka wieprzowa parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 83%. Wędzonka otrzymana z części szynki wieprzowej peklowanej bez kości, wędzona, parzona. Wędzonka osznurowana wzdłuż i w poprzek; barwa mięsa różowa do blado czerwonej, barwa tłuszczu biała do jasno żółtej, częściowo pokryta warstewką tłuszczu. kg 20;
22. SZYNKA WĘDZONA - wędzonka parzona, szynka wieprzowa min. 83%. Smak i zapach charakterystyczny dla wędliny wędzonej parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. kg 20;
23. KABANOSY - kiełbasa średnio zmielona wędzona parzona, 100g produktu wyprodukowana z min.105 g mięsa wieprzowego. kg 50;
24. KIEŁBASA BAWARSKA - kiełbasa wieprzowo - drobiowa średnio rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem kminku, zawartość mięsa wieprzowego min. 80% kg 50;
25. SZYNKA - wieprzowa, parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 70%. Smak i zapach charakterystyczny dla wędliny parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków kg 150;
Należy dostarczyć katalogi, opisy, foldery potwierdzające spełnianie wymagań Zamawiającego w zakresie składu i zawartości mięsa w przedmiocie zamówienia opisanym w Pakiecie nr 15.1. Filet mrożony z ryby - mintaj 25% glazury kg 200;
2. Mrożona miruna 150- 180g kg 600;
3. Truskawka mrożona kg 100;
4. Brokuł mrożony kg 500;
5. Fasolka zielona - mrożona (cięta) kg 20;
6. Kalafior mrożony kg 900;
7. Mieszanka warzywna 6 - składnikowa kg 120;
8. Płaty śledziowe - solone kg 50;
9. Makrela wędzona kg 60;
10. Szprotki wędzone kg 50;
11. Bukiet warzyw kg 360;1. Kleik ryżowy przeznaczony dla dzieci powyżej 4 miesiąca życia zawierający witaminę B1 160g szt. 140;
2. Kleik kukurydziany przeznaczony dla dzieci powyżej 4 miesiąca życia zawierający witaminę B1 160g szt. 40;
3. Sok przecierowy owocowo- warzywny zawierający dodatek witaminy C oraz błonnik pokarmowy - przeznaczony dla dzieci powyżej 6 miesiąca życia 175ml szt. 200;
4. Deser owocowy wzbogacony witaminą C 125- 130g szt. 120;
5. Deser owocowy nie zawierający mleka ani masła dla dzieci mających alergię pokarmową 190-200g szt. 60;
6. Mus z owoców przeznaczony dla niemowląt, które ukończyły 6 miesiąc życia, wzbogacony witaminą C lub jogurcik z owocami (z gruszką, maliną lub jagodą) dla niemowląt, które ukończyły 6 miesiąc życia. 4x100g opakowanie 18;
7. Kaszka mleczna z owocami 230g szt. 70;
8. Kaszka bezmleczna z owocami 180g szt. 70;
9. Kaszka mleczna do picia 200 ml szt. 150;
10. Zupka jarzynowa dla niemowląt powyżej 4 miesiąca życia 125- 130g szt. 150;
11. Zupka jarzynowa z mięsem dla niemowląt powyżej 5 miesiąca życia 125- 130g szt. 150;
12. Bezglutenowy i bezlaktozowy produkt zbożowy z ryżu i mąki z chleba świętojańskiego z witaminami i składnikami mineralnymi bez zawartości białka krowiego i białka sojowego. Produkt do stosowania przy alergii na białko mleka krowiego, profilaktyce alergii, diecie bezglutenowej, nietolerancji laktozy i niedoborach masy ciała. Do stosowania u niemowląt powyżej 4 miesiąca życia 500g szt. 10;
13. Hydrolizat serwatki o znacznym stopniu hydrolizy w płynie. Zawiera min. 66 kcal/100ml, błonnik pokarmowy (min. 0,8g/100 ml), białko (równoważnik białka 1,6g/100 ml), Laktozę (2,9g/100 ml) 90-100 ml szt. 48;
14. Mleko modyfikowane początkowe dla niemowląt (od urodzenia do 6 miesiąca życia) gotowe do spożycia o zawartości: serwatka/kazeina 70/30, minimalna zawartość białka 1,2g w 100ml 32x 90 ml opakowań 40;
15. Kompletna pod względem odżywczym, wysokoenergetyczna dieta dla dzieci powyżej 1 roku życia, kaloryczność 1,5 kcal./ml. Skład dostosowany do potrzeb dzieci. Odpowiednia do stosowania jako jedyne źródło pożywienia bądź uzupełnienia codziennej diety 4x200 ml opakowań 50;
Należy dostarczyć katalogi, opisy, foldery potwierdzające spełnianie wymagań Zamawiającego w przedmiocie zamówienia opisanym w Pakiecie nr 17. |