Dostawa żywności - drób
Publication date | 2016-02-15 |
End date | 2016-02-22 09:00:00 |
Instytucja | Centrum Kształcenia i Wychowania Ochotnicze Hufce Pracy |
Miejscowość | Pleszew |
Województwo | wielkopolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 32924 / 2016 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151000009 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Lp. Nazwa towaru Jednostka miary Szacowana ilość 1 Filet z kurczaka kg 250 2 Filet z indyka kg 550 3 Kurczak kg 400 4 Rosołowa porcja drobiowe kg 450 5 Udko z kurczaka kg 350 6 Wątróbka drobiowa kg 150 7 Żołądki z kurczaka kg 100 8 Gulaszowe mięso drobiowe kg 200 9 Ozorki kg 80 10 Flaki wieprzowe krojone kg 10 11 Flaki wołowe krojone kg 10 W przypadku podania w nazw własnych lub typów to zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy pzp, Zamawiający dopuszcza złożenie ofert równoważnych. Za równoważne Zamawiający uzna produkty, które posiadać będą te same składniki, konsystencję, gramaturę oraz wartości odżywcze i walory smakowe co produkty podane przykładowo. W takim przypadku należy wpisać jaki produkt oferuje Wykonawca . Wszystkie produkty spożywcze muszą być wysokiej jakości, bez konserwantów i uszkodzeń, z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu 3.2. Dodatkowy opis przedmiotu zamówienia: 3.2.1. Zadanie będzie realizowane sukcesywnie wg. zapotrzebowania Zamawiającego. Dostawy asortymentu odbywać się będą na koszt i ryzyko Wykonawcy od poniedziałku do piątku w godz. od 900 do 1100. 3.2.2. Zamawiający przekaże faksem lub telefonicznie Wykonawcy wykaz produktów wraz z terminem i godzinami dostawy. 3.2.3. Dostawy winny być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3.2.4. Odbioru towaru w siedzibie Zamawiający zgodnie z jego upoważnieniem dokona wyznaczony przez Zamawiającego pracownik. 3.2.5. Koszty przewozu, zabezpieczenia towaru i ubezpieczenia za czas przewozu ponosi Wykonawca, a Zamawiający zapewni odbiór towaru w siedzibie Zamawiającego. 3.2.6. Za dostarczoną żywność (w tym ubezpieczenie, stan jakościowy) odpowiada Wykonawca do czasu odbioru zrealizowanego zamówienia przez Zamawiającego. 3.2.7. Dostarczany towar winien być świeży z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości t.j. I-go gatunku bez wad fizycznych i jakościowych i odpowiadać Polskim Normom. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. W przypadku dostarczenia towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także niedokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę. 3.2.8. W przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami i opisem zawartym w SIWZ, Zamawiający odmówi odbioru tych artykułów a Wykonawca poniesie koszty zgodnie z zapisem pkt. 3.2.7. 3.2.9. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian do umowy w zakresie zmniejszania ilości dostaw w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości dostaw przewidzianych w umowie. 3.2.10. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru i dostarczenia nowej partii do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji. 3.2.11. W przypadku produktów równoważnych - Wykonawca dostarczy do Zamawiającego (na pisemne wezwanie Zamawiającego) próbkę reprezentacyjną, w celu porównania zgodności opisu przedmiotu zamówienia z oferowanymi przez Wykonawcę produktami. Do każdej próbki należy dołączyć etykietę. Komisja dokonując oceny próbek weźmie pod uwagę cechy charakterystyczne danego produktu zawarte w opisie przedmiotu zamówienia. Z przeprowadzonej oceny komisja sporządzi notatki zawierające opis oferowanego produktu wraz ze zdjęciem asortymentu |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Centrum Kształcenia i Wychowania Ochotnicze Hufce Pracy |
Ulica | Al. Wojska Polskiego 21 |
Nr domu | 21 |
Miejscowosc | Pleszew |
Kod poczt | 63-300 |
Wojewodztwo | wielkopolskie |
Tel | 062 7420602 |
Fax | 062 7420602 |
Internet | www.ckiw-pleszew.ohp.pl |
Regon | 25101239400000 |
E mail | ckiwpleszew@ohp.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: Jednostka budżetowa podległa Ministerstwu Pracy i Polityki Społecznej |
Rodzaj zam inny | Jednostka budżetowa podległa Ministerstwu Pracy i Polityki Społecznej |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Nie |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 28/02/2017 |
Wadium | Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium. |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Zamawiający nie stawia szczególnych warunków. Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia wg formuły spełnia - nie spełnia. |
Wiedza | Zamawiający nie stawia szczególnych warunków. Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia wg formuły spełnia - nie spełnia. |
Potencjal | Zamawiający nie stawia szczególnych warunków. Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia wg formuły spełnia - nie spełnia. |
Zdolne | Zamawiający nie stawia szczególnych warunków. Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia wg formuły spełnia - nie spełnia. |
Sytuacja | Zamawiający nie stawia szczególnych warunków. Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia wg formuły spełnia - nie spełnia. |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Inne dokumenty | Formularz ofertowy, informacja o podwykonawcach |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Kryt cena | A |
Spec www | www.ckiw-pleszew.ohp.pl |
Spec war | Centrum Kształcenia i Wychowania OHP 63-300 Pleszew, al. Wojska Polskiego 21 Sekretariat |
Data skl | 22/02/2016 |
Godz skl | 09:00 |
Miejsce | Centrum Kształcenia i Wychowania OHP 63-300 Pleszew, al. Wojska Polskiego 21 Sekretariat |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |