Dostawa żywności - pieczywo
Publication date | 2016-02-15 |
End date | 2016-02-22 09:00:00 |
Instytucja | Centrum Kształcenia i Wychowania Ochotnicze Hufce Pracy |
Miejscowość | Pleszew |
Województwo | wielkopolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 33036 / 2016 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158100009 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Pieczywo musi być wyprodukowane na naturalnym zakwasie. Wykonawca dostarczy próbki każdego towaru w ilości dla 3 osobowej komisji przetargowej w celu ocenienia jakości, walorów smakowych. Próbki muszą zostać opisane, umożliwiając identyfikację Wykonawcy. osoby oceniające produkty będą znały wyłącznie nr oferty przypisany danemu Wykonawcy. Osoba dokonująca zamiany opisu próbek nie bierze udziału w ocenie próbek. Lp. Nazwa towaru Jednostka miary Ilość 1 Chleb pszenno - żytni 1 kg szt. 2700 2 Bułka min. 70 g szt. 15000 3 Bułka kanapkowa min. 300 g szt. 7000 4 Bułka tarta 0,5 kg szt. 200 5 Bułka tarta extra 0,5 kg szt. 100 6 Drożdżówka min. 100 g szt. 200 7 Chleb razowy min. 500 g szt. 100 8 Pączek min. 50 g szt. 200 W przypadku podania w nazw własnych lub typów to zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy pzp, Zamawiający dopuszcza złożenie ofert równoważnych. Za równoważne Zamawiający uzna produkty, które posiadać będą te same składniki, konsystencję, gramaturę oraz wartości odżywcze i walory smakowe co produkty podane przykładowo. W takim przypadku należy wpisać jaki produkt oferuje Wykonawca . Wszystkie produkty spożywcze muszą być wysokiej jakości, bez konserwantów i uszkodzeń, z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu 3.2. Dodatkowy opis przedmiotu zamówienia: 3.2.1. Zadanie będzie realizowane sukcesywnie wg. zapotrzebowania Zamawiającego. Dostawy asortymentu odbywać się będą na koszt i ryzyko Wykonawcy od poniedziałku do piątku w godz. od 900 do 1100. 3.2.2. Zamawiający przekaże faksem lub telefonicznie Wykonawcy wykaz produktów wraz z terminem i godzinami dostawy. 3.2.3. Dostawy winny być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3.2.4. Odbioru towaru w siedzibie Zamawiający zgodnie z jego upoważnieniem dokona wyznaczony przez Zamawiającego pracownik. 3.2.5. Koszty przewozu, zabezpieczenia towaru i ubezpieczenia za czas przewozu ponosi Wykonawca, a Zamawiający zapewni odbiór towaru w siedzibie Zamawiającego. 3.2.6. Za dostarczoną żywność (w tym ubezpieczenie, stan jakościowy) odpowiada Wykonawca do czasu odbioru zrealizowanego zamówienia przez Zamawiającego. 3.2.7. Dostarczany towar winien być świeży z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości t.j. I-go gatunku bez wad fizycznych i jakościowych i odpowiadać Polskim Normom. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. W przypadku dostarczenia towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także niedokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę. 3.2.8. W przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami i opisem zawartym w SIWZ, Zamawiający odmówi odbioru tych artykułów a Wykonawca poniesie koszty zgodnie z zapisem pkt. 3.2.7. 3.2.9. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian do umowy w zakresie zmniejszania ilości dostaw w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości dostaw przewidzianych w umowie. 3.2.10. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru i dostarczenia nowej partii do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji. 3.2.11. W przypadku produktów równoważnych - Wykonawca dostarczy do Zamawiającego (na pisemne wezwanie Zamawiającego) próbkę reprezentacyjną, w celu porównania zgodności opisu przedmiotu zamówienia z oferowanymi przez Wykonawcę produktami. Do każdej próbki należy dołączyć etykietę. Komisja dokonując oceny próbek weźmie pod uwagę cechy charakterystyczne danego produktu zawarte w opisie przedmiotu zamówienia. Z przeprowadzonej oceny komisja sporządzi notatki zawierające opis oferowanego produktu wraz ze zdjęciem asortymentu |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Centrum Kształcenia i Wychowania Ochotnicze Hufce Pracy |
Ulica | Al. Wojska Polskiego 21 |
Nr domu | 21 |
Miejscowosc | Pleszew |
Kod poczt | 63-300 |
Wojewodztwo | wielkopolskie |
Tel | 062 7420602 |
Fax | 062 7420602 |
Internet | www.ckiw-pleszew.ohp.pl |
Regon | 25101239400000 |
E mail | ckiwpleszew@ohp.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: Jednostka budżetowa podległa Ministerstwu Pracy i Polityki Społecznej |
Rodzaj zam inny | Jednostka budżetowa podległa Ministerstwu Pracy i Polityki Społecznej |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Nie |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 28/02/2017 |
Wadium | Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium. |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Zamawiający nie stawia szczególnych warunków. Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia wg formuły spełnia - nie spełnia. |
Wiedza | Zamawiający nie stawia szczególnych warunków. Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia wg formuły spełnia - nie spełnia. |
Potencjal | Zamawiający nie stawia szczególnych warunków. Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia wg formuły spełnia - nie spełnia. |
Zdolne | Zamawiający nie stawia szczególnych warunków. Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia wg formuły spełnia - nie spełnia. |
Sytuacja | Zamawiający nie stawia szczególnych warunków. Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia wg formuły spełnia - nie spełnia. |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok potw 1 | Tak |
Inne dokumenty | Formularz ofertowy, informacja o podwykonawcach |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Kryt cena | B |
Kryt 1p | 60 |
Kryt 2 | Jakość |
Kryt 2p | 40 |
Spec www | www.ckiw-pleszew.ohp.pl |
Spec war | Centrum Kształcenia i Wychowania OHP 63-300 Pleszew, al. Wojska Polskiego 21 Sekretariat |
Data skl | 22/02/2016 |
Godz skl | 09:00 |
Miejsce | Centrum Kształcenia i Wychowania OHP 63-300 Pleszew, al. Wojska Polskiego 21 Sekretariat |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |