DOSTAWA MIĘSA, PRODUKTÓW MIĘSNYCH,PODROBÓW ORAZ WĘDLIN I WYROBÓW WĘDLINIARSKICH DO OBIEKTÓW SOLPARK KLESZCZÓW SP. Z O.O. W KLESZCZOWIE

Publication date 2016-03-25
End date 2016-04-08 10:00:00
Instytucja "SOLPARK KLESZCZÓW" Sp. z o.o.
Miejscowość Kleszczów
Województwo łódzkie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 68608 / 2016
Document type ZP-400
Cpv code 151000009
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

4. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

4.1. Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa, produktów mięsnych, podrobów, wędlin
i wyrobów wędliniarskich do obiektów SOLPARK KLESZCZÓW Sp. z o.o. w Kleszczowie, o wysokiej jakości zdrowotnej spełniające wymogi określone przepisami Ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594) oraz aktów wykonawczych do niej i wytworzone zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności:
Ustawa z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2014 r. poz. 1577)
Rozporządzenie (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 14) oraz w przepisach Unii Europejskiej wydanych w trybie tego rozporządzenia.
Rozporządzenie (WE) nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego I Rady z dnia 29 2004 r. ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli
w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 206; Z Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 75) oraz w przepisach Unii Europejskiej wydanych
w trybie tego rozporządzenia.
Ustawa z dnia 29 stycznia 2004r. o Inspekcji Weterynaryjnej (tekst jednolity Dz. U.
z 2015r. poz. 1482)
zapewniających bezpieczeństwo konsumenta, odpowiadających jakości handlowej określonej w obowiązujących przepisach o jakości handlowej i deklarowanej przez producenta w jego oznakowaniu.
4.2. Przedmiot zamówienia określony w pkt. 4.1. obejmuje dostawy mięsa, produktów mięsnych, podrobów, wędlin i wyrobów wędliniarskich, które są:
dopuszczone do sprzedaży,
świeże i pierwszego gatunku,
wolne od wad,
oznakowane widoczną nazwą handlową produktu oraz aktualnym terminem ważności
i terminem produkcji (terminem przydatności do spożycia pozwalającym na przechowywanie go przez okres co najmniej 72 godzin od dnia dostawy do obiektów Zamawiającego),
zgodne z obowiązującymi normami stawianymi towarom.
4.3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia tj. asortyment i gramaturę ilość określa załącznik nr 2 do niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
4.4. Przedmiot zamówienia będzie dostarczany przez Wykonawcę w pojemnikach przeznaczonych do kontaktów z żywnością, zamkniętych (każdy asortyment w oddzielnym zamkniętym pojemniku) zawierający zapis daty, godziny produkcji, pieczęć producenta (nazwa i adres) oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Opakowania jednostkowe dla produktów muszą być suche, czyste, bez uszkodzeń mechanicznych i obcych zapachów oraz powinny zapewnić ochronę przed uszkodzeniami mechanicznymi oraz zanieczyszczeniami, jak również odpowiednie warunki w czasie przechowywania i transportu.
4.5. Do każdej dostawy przedmiotu zamówienia dołączony zostanie Handlowy Dokument Identyfikacyjny zawierający informacje dotyczące producenta, datę produkcji oraz datę ważności.
4.6. Częstotliwość dostaw: Dostawa następować będzie w dniach pracy obiektu (od poniedziałku do soboty z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy), do 6 (sześciu) razy w tygodniu, do obiektu Zamawiającego, w godzinach określonych przez Zamawiającego tj. 6.00-7.00. W przypadku stosunkowo małej ilości cząstkowej dostawy towaru - w zakresie planowanego terminu dostawy - Zamawiający może uwzględnić sugestię Wykonawcy.
4.7. Transport do siedziby Zamawiającego będzie realizowany środkami transportu dostosowanymi do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości. Natomiast osoby wykonujące zamówienia (tj. kierowcy
i pomocnicy) muszą posiadać aktualne zaświadczenie lekarskie: sanitarno-epidemiologiczne, zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością.
4.8. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania towarów do obiektów Zamawiającego transportem na własny koszt.
4.9. Wykonawca zobowiązany jest do dokonywania we własnym zakresie wyładunku i wniesienia dostarczonego towaru do pomieszczeń magazynowych Zamawiającego wskazanych przez przedstawiciela Zamawiającego (strefa magazynowa lub strefa przyjęcia towaru).
4.10. Wielkość poszczególnych dostaw Zamawiający będzie określał na podstawie pisemnego zamówienia wysłanego w formie elektronicznej na adres e-mail z potwierdzeniem przyjęcia zamówienia wysyłanym na adres e-mail, z którego zamówienie zostało złożone w terminie nie później niż 6 godzin od złożenia zamówienia i ze wskazaniem planowanej daty i godziny dostawy mając na uwadze pkt. 4.12b. W sytuacji, gdy skorzystanie ze skrzynki e-mailowej będzie niemożliwe z powodu usterek technicznych dopuszcza się przekazanie zamówienia:
Faksem na numer z wynikiem OK. WYSŁANIE UDANE
u Zamawiającego;
lub złożenie telefonicznie na numer .
Zamawiający zastrzega sobie możliwość korekty zamówienia do godziny 15:30 przed dniem realizacji.
4.11. Termin realizacji zamówienia przez Wykonawcę nie może być dłuższy niż 2 (słownie: dwa) dni robocze od dnia przesłania zamówienia przez Zamawiającego.
4.12. Zamawiający w zamówieniu wyszczególni:
nazwę asortymentu i ilość,
termin realizacji dostawy,
ewentualne specyficzne warunki zamówienia.
4.13. Ilość asortymentu będącego przedmiotem zamówienia określona w kalkulacji cenowej produktów stanowiącej załącznik nr 2 do SIWZ jest ilością szacunkową. Zamawiający zastrzega sobie prawo do jednostronnego ograniczenia ilości i związanej z nią wartości przedmiotu umowy do faktycznie zamówionego asortymentu (w zależności od rzeczywistych potrzeb
w okresie obowiązywania niniejszej umowy wynikających z rodzaju diet klientów oraz ze zmiennej ilości klientów Zamawiającego uzależnionych od zakresu zarezerwowanych szkoleń, konferencji, eventów, sezonu, w związku z zakresem świadczonych usługi i prowadzonej przez Zamawiającego działalności) w okresie obowiązywania niniejszej umowy.
4.14. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany rodzaju asortymentu w czasie wykonywania umowy jeżeli produkt zaoferowany przez Wykonawcę zostanie wycofany z produkcji - w tej sytuacji po uzgodnieniu z Zamawiającym, Wykonawca może zaproponować inny produkt równoważny nie gorszy jakościowo po cenach zaproponowanych dla produktu wycofanego.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa "SOLPARK KLESZCZÓW" Sp. z o.o.
Ulica ul. Sportowa 8
Nr domu 8
Miejscowosc Kleszczów
Kod poczt 97-410
Wojewodztwo łódzkie
Tel 44 731 65 00
Regon 10068625300000
E mail biuro@kompleks-solpark.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Rodzaj zam inny SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Rodz zam D
Czy czesci Nie
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data roz 01/05/2016
Zaliczka Nie
Uprawnienie 12.1.1 Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; Zamawiający określa minimalne wymagania, tj. o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: posiadają zgłoszoną działalność podlegającą urzędowej kontroli produktów pochodzenia zwierzęcego, w świetle postanowień ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2014 poz. 1577) albo ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2015 poz. 594) mając na uwadze przedmiot zamówienia oraz przedłożą dokument: 12.1.1.A. Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych przepisami art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ.
Wiedza 12.1.2 Posiadają wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia: Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu do składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, wykonał lub wykonuje należycie co najmniej dwa zamówienia odpowiadające swoim rodzajem i wartościom dostawom stanowiącym przedmiot niniejszego postępowania, tj. związane z dostarczaniem mięs, wędlin i wyrobów wędliniarskich o wartości łącznej co najmniej na kwotę 80.000,00 zł z podatkiem VAT oraz z załączeniem dowodów potwierdzających, że usługa ta została wykonana lub jest wykonywana należycie.
Potencjal 12.1.3 Dysponują odpowiednim potencjałem technicznym do wykonania zamówienia. Posiadają pojazdy służące do realizacji zamówienia (co najmniej 2), spełniające wymagania do przewożenia mięs, wędlin i wyrobów wędliniarskich do obiektu Zamawiającego - wg. załącznika nr 9 do SIWZ
Zdolne 12.1.4 Dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wszystkie osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia posiadają aktualne zaświadczenie lekarskie: sanitarno - epidemiologiczne, zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością - wg. Załącznika nr 10 do SIWZ
Sytuacja 12.1.5 Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. warunek ten zostanie uznany, jeżeli Wykonawca posiada ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej (deliktowej, kontraktowej,) w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na łączną sumę gwarancyjną co najmniej 200.000,00 PLN
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 13 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 16 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Dok potw 2 Tak
Dok potw 3 Tak
Inne dokumenty 13.1.4. W zakresie dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia: wykaz pojazdów służących do transportu mięs, wędlin, wyrobów wędliniarskich dopuszczonych do przewozu żywności wg załącznika nr 9 do SIWZ (co najmniej 2 pojazdy) oświadczenie, że wszystkie osoby, które będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia posiadają aktualne zaświadczenie lekarskie: sanitarno-epidemiologiczne zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością wg załącznika nr 10 do SIWZ 13.8.1. Dokument pełnomocnictwa musi być załączony do oferty i zawierać w szczególności wskazanie: postępowania o zamówienie publiczne, którego dotyczy, wszystkich wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia z wymienieniem nazwy, ustanowionego Pełnomocnika oraz zakres jego umocowania, obejmujący przede wszystkim: reprezentowanie konsorcjum w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, zaciąganie w imieniu konsorcjum zobowiązań, złożenie oferty wspólnie, prowadzenie korespondencji i podejmowanie zobowiązań związanych postępowaniem o zamówienie publiczne. Dokument pełnomocnictwa musi być podpisany przez wszystkich Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego. Podpisy muszą być złożone przez osoby uprawnione do składania oświadczeń woli i zaciągania zobowiązań wymienione we właściwym rejestrze lub ewidencji Wykonawców. W przypadku podmiotów występujących wspólnie (konsorcjum, spółka cywilna) każdy z uczestników musi załączyć do oferty dokumenty określone w pkt. 13.2 Pozostałe dokumenty i oświadczenia przedkłada w imieniu wszystkich Wykonawców ustanowiony Wykonawca - Pełnomocnik jako wspólne - wpisując w miejscu przeznaczonym na podanie nazwy i adresu Wykonawcy, nazwy i adresy wszystkich Wykonawców składających ofertę wspólną lub osoby umocowane do działania u Wykonawców wspólnie składających ofertę. 13.8.2. Pełnomocnictwo dla ustanowionego pełnomocnika do podpisania oferty, jeżeli z dokumentów Wykonawcy nie wynika umocowanie do działania w firmie. WAŻNE! Pełnomocnictwa należy przedłożyć w oryginale lub w formie kserokopii poświadczonej przez notariusza za zgodność z oryginałem oraz powinny wskazywać postępowanie, którego dotyczą. 13.8.3. W przypadku oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu przez podmioty występujące wspólnie, warunki te będą zsumowane w celu łącznej oceny. Nie dopuszcza się uczestnictwa danego Wykonawcy w więcej niż jednym podmiocie występującym wspólnie.
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 28. ZMIANY UMOWY 28.1. Zamawiający może odstąpić od umowy w razie wystąpienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy. 28.2. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy oraz określa następujące warunki zmiany: 28.2.1. zmiany środka transportu przy pomocy którego Wykonawca będzie realizował zamówienie - w przypadku, gdy Wykonawca nie będzie korzystać przy wykonywaniu zamówienia ze środka transportu wskazanego w załączniku nr 3 do umowy (np. gdy ulegnie awarii) obowiązany jest wskazać inny środek transportu przystosowany do przewozu produktów objętych przedmiotem niniejszego zamówieniem, 28.2.2. sprostowania oczywistych omyłek pisarskich i rachunkowych. 28.3. Strony zgodnie oświadczają, że w przypadku nie uzyskania przez Zamawiającego zgody odpowiednich organów administracyjnych uprawniających do wykonywania przez Zamawiającego usług gastronomicznych bądź cofnięcia zgody lub wstrzymania takiej zgody oraz gdy świadczenie usług gastronomicznych w Solpark-u byłoby deficytowe i zagroziłoby to wypłacalności spółki, Zamawiającemu przysługuje prawo do jednostronnego odstąpienia od umowy w terminie 30 dni od dnia zaistnienia tych zdarzeń. W przypadku odstąpienia od Umowy z tego powodu przez Zamawiającego Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze, na co Wykonawca wyraża zgodę i zrzeka się tym samym ewentualnych roszczeń z tego tytułu. 28.4. Zamawiający dopuszcza zmianę terminu rozpoczęcia realizacji usług w przypadku przedłużenia się procedury wyboru Wykonawcy. 28.5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji z części przedmiotu zamówienia w zależności od rzeczywistych potrzeb w okresie obowiązywania niniejszej umowy, wynikających z rodzaju diet klientów Zamawiającego oraz ze zmiennej ilości klientów Zamawiającego uzależnionych od zakresu zarezerwowanych szkoleń, konferencji, eventów, sezonu w związku z zakresem świadczonych usługi i prowadzonej przez Zamawiającego działalności. Przedmiot zamówienia jest określony kalkulacyjnymi wartościami, które nie mogą stanowić podstawy do roszczeń ze strony Wykonawcy w przypadku zamówienia mniejszej ilości przez Zamawiającego. 28.6. Dopuszcza się waloryzację ceny w górę po upływie 3 miesięcy obowiązywania umowy nie częściej niż 1 raz na kwartał w przypadku gdy jednostkowa cena netto dostarczanego produktu, uległa zmianie, mając na uwadze pkt. 28.6.4 i 28.6.6 podwyższeniu o ponad 5% w stosunku do ceny towaru określonej przez Wykonawcę w kalkulacji cenowej stanowiącej załącznik nr 2 do SIWZ, w przypadku pierwszej waloryzacji, a w przypadku kolejnej waloryzacji o ponad 5% w stosunku do ceny uprzednio zwaloryzowanej. 28.6.1. Pkt. 28.6 stosuje się odpowiednio w przypadku obniżeniu ceny netto o ponad 5%. W takiej sytuacji cena netto ulega jednak obniżeniu. 28.6.2. Zmiana cen na poszczególne asortymenty jest możliwa tylko na wniosek Wykonawcy lub Zamawiającego. 28.6.3. Wykonawca ma obowiązek dostarczyć na każde żądanie Zamawiającego dowody zakupu produktów będących przedmiotem dostawy 28.6.4. Strony ustalają, że waloryzacja oraz obniżenie cen będzie następować w oparciu o średnią arytmetyczną publikowanych przez Ministerstwo Rozwoju Rolnictwa i Wsi notowań cen artykułów w Zintegrowanym Systemie Rolniczej Informacji uwzględniając w miarę możliwości region mazowiecko - łódzki i łącznie w przypadku waloryzacji w górę przedstawionego przez Wykonawcę dowodu faktycznego zakupu produktów będących przedmiotem dostawy po wyższej cenie. Obowiązującą strony cenę należy odnieść do średnich cen notowanych na jeden dzień przed datą złożenia wniosku. 28.6.5. Waloryzacja oraz obniżenie cen jednostkowych nie może mieć zastosowania do dostaw zrealizowanych i odebranych przed dokonaną waloryzacją. 28.6.6. Waloryzacja cen nie może doprowadzić do przekroczenia 10% wartości kwoty netto całego zamówienia określonej w załączniku nr 1 do SIWZ (formularz ofertowy pkt. 1.1a - odpowiednio w § 7 ust. 1 załącznika nr 11 do SIWZ - Wzoru umowy). W przypadku gdyby waloryzacja doprowadziła do tej okoliczności ceny pozostaną niezmienne.
Kryt cena B
Kryt 1p 90
Kryt 2 MINIMUM LOGISTYCZNE
Kryt 2p 10
Spec www www.solpark.bip.kleszczow.pl
Spec war SOLPAR KLESZCZÓW SP. Z O.O. 97-410 KLESZCZÓW UL. SPORTOWA 8 SEKRETARIAT BIURA ZARZĄDU I PIĘTRO
Data skl 08/04/2016
Godz skl 10:00
Miejsce SOLPAR KLESZCZÓW SP. Z O.O. 97-410 KLESZCZÓW UL. SPORTOWA 8 SEKRETARIAT BIURA ZARZĄDU I PIĘTRO
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)