| Biuletyn |
1
|
| Nazwa |
Dom Pomocy Społecznej "Leśny"
|
| Ulica |
ul. Tułowicka 3
|
| Nr domu |
3
|
| Miejscowosc |
Warszawa
|
| Kod poczt |
01-974
|
| Wojewodztwo |
mazowieckie
|
| Tel |
22 8342017
|
| Fax |
22 8354386
|
| Internet |
www.dps-lesny.waw.pl
|
| Regon |
00029664400000
|
| E mail |
piotr.kryszczuk@dps-lesny.waw.pl
|
| Czy obowiazkowa |
Tak
|
| Dotyczy |
1
|
| Rodzaj zam |
Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
|
| Rodz zam |
D
|
| Czy czesci |
Nie
|
| Czy wariant |
Nie
|
| Czy dialog |
Nie
|
| Czy uzup |
Nie
|
| Czas |
D
|
| Data zak |
30/04/2017
|
| Wadium |
NIE DOTYCZY
|
| Zaliczka |
Nie
|
| Uprawnienie |
posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania:
1) posiadają zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania
i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, zgodnie z ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych,
2) posiadają zgłoszoną działalność podlegającą urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
|
| Wiedza |
posiadania wiedzy i doświadczenia - Zamawiający określa minimalne wymagania: w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonali lub wykonują co najmniej dwa zamówienia odpowiadające swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, tj. związane z dostarczaniem artykułów spożywczych (wartość łączna zrealizowanych lub realizowanych zamówień ma wynosić co najmniej 200.000,00 zł brutto)
|
| Potencjal |
dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
|
| Zdolne |
nie dotyczy
|
| Sytuacja |
sytuacji ekonomicznej i finansowej - Zamawiający określa minimalne wymagania: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej (deliktowej i kontraktowej) w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na łączną sumę gwarancyjną co najmniej 100.000,00 zł.
|
| Oswiadczenie potwierdzenia 1 |
Tak
|
| Oswiadczenie potwierdzenia 4 |
Tak
|
| Oswiadczenie potwierdzenia 10 |
Tak
|
| Oswiadczenie potwierdzenia 13 |
Tak
|
| Oswiadczenia wykluczenia 1 |
Tak
|
| Oswiadczenia wykluczenia 2 |
Tak
|
| Oswiadczenia wykluczenia 3 |
Tak
|
| Oswiadczenia wykluczenia 4 |
Tak
|
| Oswiadczenia wykluczenia 6 |
Tak
|
| Oswiadczenia wykluczenia 7 |
Tak
|
| Oswiadczenia wykluczenia 8 |
Tak
|
| Dok grup kap 1 |
Tak
|
| Dok podm zag 1 |
Tak
|
| Dok podm zag 2 |
Tak
|
| Dok podm zag 3 |
Tak
|
| Dok podm zag 4 |
Tak
|
| Dok potw 5 |
Tak
|
| Inne dok potw |
Zaświadczenie podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym: zaświadczenia zawierające ocenę jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych będących przedmiotem niniejszego zamówienia pochodzące od podmiotów uprawnionych do kontroli jakości (np. świadectwo jakości handlowej wydane przez właściwy organ Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych lub decyzje wydane przez właściwy organ Inspekcji Weterynaryjnej w wyniku przeprowadzonych kontroli), a w przypadku gdy Wykonawca nie dysponuje zaświadczeniami lub decyzjami obowiązany jest przedłożyć oświadczenie, iż oferowane przez niego artykuły rolno-spożywcze spełniają wymagania w zakresie jakości handlowej określone w przepisach o jakości handlowej oraz dodatkowe wymagania dotyczące tych artykułów jeżeli ich spełnienie zostało zadeklarowane przez producenta - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 7 do SIWZ.
Zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań wykonawcy z normami jakościowymi, jeżeli zamawiający odwołują się do systemów zapewniania jakości opartych na odpowiednich normach europejskich: aktualny certyfikat HACCP wystawiony na Wykonawcę przez niezależną instytucję certyfikującą, (lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP przez Wykonawcę) a w przypadku gdy Wykonawca nie wdrożył systemu HACCP obowiązany jest przedłożyć oświadczenie o wdrażaniu w zakładzie produkcji / obrotu artykułami rolno-spożywczymi będącymi przedmiotem zamówienia systemu HACCP oraz o wdrożeniu i realizacji zasady dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej w zakresie produkcji / obrotu artykułami rolno-spożywczymi będącymi przedmiotem zamówienia - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 8 do SIWZ.
|
| Inne dokumenty |
9.16 Wypełniony formularz ofertowy - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ.
Wypełniona kalkulacja cenowa (opis przedmiotu zamówienia) - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ.
|
| Niepelnosprawne |
Nie
|
| Kod trybu |
PN
|
| Czy zmiana umowy |
Tak
|
| Zmiana umowy |
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany umowy w zakresie ilości zamawianego przedmiotu umowy między poszczególnymi pozycjami przedmiotu umowy do wysokości ogólnej wartości przedmiotu umowy. Zmiany ilości zamawianego przedmiotu umowy mogą nastąpić w przypadku zmiany zapotrzebowania Zamawiającego w zakresie przedmiotu umowy. W/w zmiany nie wymagają zawarcia aneksu do umowy w formie pisemnej.
Zamawiający przewiduje możliwość zmian umowy w następujących zakresach:5. Zmiana ceny na poszczególne asortymenty jest możliwa, tylko w formie aneksu do niniejszej umowy, nie częściej niż raz na kwartał w wysokości odpowiadającej wzrostom lub spadkom cen, określonej we wskaźnikach cen wybranych grup towarów i usług konsumpcyjnych opracowanych przez Główny Urząd Statystyczny.
|
| Kryt cena |
A
|
| Spec www |
www.dps-lesny.waw.pl
|
| Spec war |
Dom Pomocy Społecznej Leśny
ul. Tułowicka 3
01-974 Warszawa
|
| Data skl |
04/04/2016
|
| Godz skl |
09:00
|
| Miejsce |
w siedzibie Zamawiającego
Dom Pomocy Społecznej Leśny
ul. Tułowicka 3
01-974 Warszawa
|
| Termin |
Obowiązuje termin
|
| Okres liczba dni |
30
|
| Inf dodat |
nie dotyczy
|
| Czy uniewaznienie |
Nie
|