Dostawa świeżych owoców i warzyw oraz kwaszonek do Zespołów Oświatowych na terenie Gminy Siedlce

Publication date 2016-04-04
End date 2016-04-19 09:30:00
Instytucja Gmina Siedlce
Miejscowość Siedlce
Województwo mazowieckie
Branża
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 76280 / 2016
Document type ZP-400
Cpv code 153000001
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa świeżych owoców i warzyw oraz kwaszonek zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ do Zespołów Oświatowych w : Białkach, Nowych Iganiach, Stoku Lackim, Strzale i Żelkowie-Kolonii
Wymagania przy każdej dostawie:
1. Dostarczane produkty powinny być zgodne z zapisami Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225 z późn. zm. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 poz. 1256 oraz Rozporządzeniem (WE) 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych.
2. Trwałe etykiety zgodne z Rozporządzeniem (UE) nr 1169/2001 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Czytelne, zawierające nazwę handlową, producenta, nazwy i skład proponowanych produktów w języku polskim.
3. Warunki transportowe i higiena dostawy:
- muszą być zgodne z zasadami GMP/GHP
- dokumenty do wglądu: dopuszczenie środka transportu przez PPIS do przewozu żywności, aktualna karta zdrowia kierowcy, potwierdzenie wykonywania mycia i dezynfekcji pojazdu, którym przewożona jest żywność, potwierdzenie zachowania łańcucha chłodniczego - zapisy temperatur z komory transportowej.
- wymagana czysta odzież ochronna kierowcy oraz schludny, estetyczny, nie budzący zastrzeżeń co do higieny wygląd.
- realizacja zamówienia zgodnie z faktycznymi potrzebami w godz. 7.00 - 7.20 w dniu następującym po dniu złożenia zamówienia, bezpośrednio do magazynu żywnościowego do osoby upoważnionej - intendenta
- dostawy we wszystkie dni robocze tygodnia, od poniedziałku do piątku.
4. W przypadku nie spełnienia w/w kryteriów, kryteriów jakościowych oraz wątpliwości co do zachowania łańcucha chłodniczego nastąpi odmowa przyjęcia żywności i spisany protokół reklamacji zgodnie z załącznikiem nr 2 do umowy.
5. Wykonawca musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, uwzględniającą zakres i wielkość prowadzonej działalności (produkcji, obrotu itd.).
6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość przeprowadzenia badań mikrobiologicznych przywożonego towaru na koszt Wykonawcy w przypadku wystąpienia istotnych wątpliwości Zamawiającego co do jakości artykułów.
7. Zamawiający dokonuje kontroli jakości dostarczanych produktów pod kątem zgodności oferowanego produktu z opisem produktu załączonym do oferty przy każdej dostawie.
1 Pomarańcza Świeża, I klasa, duża, słodka kg 3440
2 Owoc kiwi Świeże, I klasa, duże kg 514
3 Jabłko Świeże, I klasa, słodkie kg 8320
4 Gruszka Świeże, I klasa, słodka kg 4892
5 Banan Świeży, I klasa, nieprzemrożony kg 5451
6 Mandarynka Świeże, I klasa, słodka kg 4550
7 Nektarynka Świeże, I klasa, słodka kg 842
8 Brzoskwinie Świeże, I klasa, słodka kg 805
9 Śliwka Świeża, I klasa, słodka, duża kg 1805
10 Truskawka Świeża, I klasa, słodka, duża kg 240
11 Cytryna Świeża, I klasa, cienka skórka kg 272
12 Winogron Świeży, zielony, słodki, I klasa kg 30
13 Brokuły Świeży, I klasa szt. 171
14 Kalafior Świeży, I klasa szt. 162
15 Fasolka szparagowa Świeża, I klasa żółta/zielona kg 154
16 Sałata Masłowa, świeża, ładna główka, chrupiąca szt. 6658
17 Sałata lodowa Świeża, ładna główka szt. 1334
18 Ogórek świeży Zielony gruntowy/wąż, świeży, klasa I kg 1854
19 Ogórek kiszony Cały, pakowany w wiaderku po 3 kg kg 977
20 Ogórek kiszony Cały, pakowany hermetycznie w folii 400 g. kg 68
21 Koperek Świeży, zielony pakowany w pęczkach szt. 1028
22 Natka pietruszki Świeża, zielona pakowana w pęczkach szt. 1202
23 Szczypior Świeży, zielony pakowany w pęczkach szt. 1010
24 Rzodkiewka Świeża, jędrna, pakowana w pęczkach szt. 2386
25 Marchew Świeża, I klasa, duża, pakowana w ilości ze złożonym zamówieniem kg 5300
26 Seler Korzeń, świeży, jędrny, pakowany w ilości ze złożonym zamówieniem kg 1005
27 Pietruszka Korzeń, długa, świeża, jędrna kg 1005
28 Kapusta biała Duża główka, kg 2345
29 Kapusta młoda Świeża, jędrna, duże główki szt. 1208
30 Kapusta kiszona Pakowana w wiaderku po 5 kg, naturalnie kiszona, bez octu kg 2258
31 Kapusta kiszona Pakowana hermetycznie w folii po 1 kg, naturalnie kiszona, bez octu kg 75
32 Kapusta włoska Świeża, duża główka kg 210
33 Kapusta pekińska Świeża, średnia, kg 2168
34 Kapusta czerwona Świeża, średnia kg 800
35 Pomidor Świeży, klasy I, jędrny, kg 1473
36 Pomidor Świeży, klasy II, jędrny kg 100
37 Papryka Świeża, czerwona lub żółta, jędrna, klasa I kg 616
38 Cebula biała zwykła Duża, klasa I kg 987
39 Cebula czerwona Duża, klasa I kg 20
40 Burak czerwony Średni, klasa I kg 1358
41 Por Sałatkowy, świeży, klasa I kg 680
42 Ziemniaki Wysokoskrobiowe, duże, pakowane po 15 kg w worku kg 39850
43 Pieczarka Klasa I, świeża kg 446
44 Rzodkiew biała Świeża, klasa I, duża, długa kg 335
45 Cukinia Świeża, zielona, klasa I kg 100
46 Rukola Świeża, pakowana po 100g szt. 620

Dostarczane produkty powinny być zgodne z zapisami Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. 2006 nr 171 poz. 1225 z późn. zm. oraz Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. poz. 1256.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Gmina Siedlce
Ulica ul. Asłanowicza 10
Nr domu 10
Miejscowosc Siedlce
Kod poczt 08-110
Wojewodztwo mazowieckie
Tel 25 633 25 40 wew. 56
Fax 25 6323630
Internet www.gminasiedlce.pl i http://e-bip.pl/Start/26
Regon 71158255200000
E mail gmina@gminasiedlce.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Administracja samorządowa
Rodz zam D
Czy czesci Nie
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Tak
Zam uzupelniajace Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówienia uzupełniającego do wartości 20% zamówienia podstawowego. Zamówienie uzupełniające polegać będzie na powtórzeniu zakresu zamówienia podstawowego
Czas D
Data zak 31/12/2016
Wadium Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości 3.500,00 zł (słownie: trzy tysiące pięćset złotych). Wadium może być wnoszone w formach wymienionych w art. 45 ust. 6 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wadium musi obejmować okres związania ofertą, tj. 30 dni. Termin wniesienia wadium upływa dnia 19.04.2016 r. o godz. 9;30 Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przelewem na rachunek bankowy zamawiającego Bank Polska Kasa Opieki S.A. Podlaskie Centrum Korporacyjne Centrum Korporacyjne w Siedlcach, ul. Wojskowa 24, 08-110 Siedlce 77 1240 2685 1111 0010 6061 3364 Urząd Gminy Siedlce z dopiskiem: Dostawa świeżych owoców i warzyw oraz kwaszonek do Zespołów Oświatowych na terenie Gminy Siedlce Wadium wnoszone w pieniądzu zamawiający przechowuje na rachunku bankowym. Wniesienie wadium w pieniądzu będzie skuteczne jeżeli w podanym terminie znajdzie się na rachunku bankowym Zamawiającego. Wadium wnoszone w innej formie jak pieniądze Wykonawca składa w oryginale wraz z ofertą w oddzielnej kopercie. Nie należy oryginału dokumentu wadialnego trwale łączyć z ofertą. Gwarancje ubezpieczeniowe lub gwarancje bankowe oraz poręczenia złożone jako zabezpieczenie wadium muszą posiadać okres ważności nie krótszy niż okres związania ofertą, (pod rygorem wykluczenia Wykonawcy z postępowania) oraz umożliwiać Zamawiającemu otrzymanie określonej kwoty wadium bez jakichkolwiek warunków wstępnych i na jego pierwsze wezwanie.
Zaliczka Nie
Uprawnienie Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie
Wiedza Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 dostawy o wartości 30.000,00 zł brutto każda związana z przedmiotem zamówienia (dostawą owoców lub warzyw) wraz z podaniem ich rodzaju i wartości, daty i miejsca wykonania oraz załączeniem dowodu, określającego czy dostawy zostały wykonane w sposób należyty oraz wskazującego czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Przez dowody należy rozumieć: a) poświadczenie, b) inny dokument, jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać poświadczenia
Potencjal Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca przedstawi iż dysponuje sprzętem niezbędnym do prawidłowego wykonania zamówienia tj. min. 2 samochodami dostawczymi, posiadającymi decyzję wydaną przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą samochody dostawcze do transportu żywności
Zdolne Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie
Sytuacja Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 5 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia opis 5 Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 dostawy o wartości 30.000,00 zł brutto każda związana z przedmiotem zamówienia (dostawą owoców lub warzyw) wraz z podaniem ich rodzaju i wartości, daty i miejsca wykonania oraz załączeniem dowodu, określającego czy dostawy zostały wykonane w sposób należyty oraz wskazującego czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Przez dowody należy rozumieć: a) poświadczenie, b) inny dokument, jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać poświadczenia
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Inne dokumenty Oferta powinna zawierać następujące dokumenty: 1) Wypełniony i podpisany formularz oferty z podaniem ceny brutto przedmiotu przetargu oraz wypełniony o ceny jednostkowe oraz wartości poszczególnych pozycji załącznik cenowy. - załącznik nr 1 do oferty. 2) Dokumenty do oceny wiarygodności wymienione w pkt. 5 i 6 3) Wypełnione załączniki nr 2, 3, 4, 5, 6 do oferty. 4) Wypełniony i podpisany projekt umowy wraz z załącznikami- załącznik nr 7 do oferty. 5) Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy, o ile ofertę składa pełnomocnik. 6) Dokument potwierdzający wniesienie wadium.
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy . Wszelkie zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają formy pisemnej zaakceptowanej przez Zamawiającego i Wykonawcę pod rygorem nieważności. Zamawiający przewiduje zmianę umowy w przypadku gdy nastąpi zmniejszenie zakresu przedmiotowego umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia dostawy określonej w niniejszej umowie w stosunku do ilości, o której mowa w załączniku nr 1 do umowy bez praw do jakiegokolwiek wynagrodzenia i odszkodowania ze strony Wykonawcy
Kryt cena B
Kryt 1p 95
Kryt 2 termin płatności faktury
Kryt 2p 5
Spec www www.gminasiedlce.pl oraz na stronie http://e-bip.pl/Start/26
Spec war Urząd Gminy Siedlce ulica Asłanowicza 10 08-110 Siedlce pokój nr 12 pierwsze piętro
Data skl 19/04/2016
Godz skl 09:30
Miejsce Urząd Gminy Siedlce ulica Asłanowicza 10 08-110 Siedlce biuro podawcze parter
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie
Oswiadczenie potwierdzenia 6 Tak

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)