Przedmiotem zamówienia jest dostawa świeżych owoców i warzyw oraz kwaszonek zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ do Zespołów Oświatowych w : Białkach, Nowych Iganiach, Stoku Lackim, Strzale i Żelkowie-Kolonii
Wymagania przy każdej dostawie:
1. Dostarczane produkty powinny być zgodne z zapisami Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225 z późn. zm. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 poz. 1256 oraz Rozporządzeniem (WE) 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych.
2. Trwałe etykiety zgodne z Rozporządzeniem (UE) nr 1169/2001 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Czytelne, zawierające nazwę handlową, producenta, nazwy i skład proponowanych produktów w języku polskim.
3. Warunki transportowe i higiena dostawy:
- muszą być zgodne z zasadami GMP/GHP
- dokumenty do wglądu: dopuszczenie środka transportu przez PPIS do przewozu żywności, aktualna karta zdrowia kierowcy, potwierdzenie wykonywania mycia i dezynfekcji pojazdu, którym przewożona jest żywność, potwierdzenie zachowania łańcucha chłodniczego - zapisy temperatur z komory transportowej.
- wymagana czysta odzież ochronna kierowcy oraz schludny, estetyczny, nie budzący zastrzeżeń co do higieny wygląd.
- realizacja zamówienia zgodnie z faktycznymi potrzebami w godz. 7.00 - 7.20 w dniu następującym po dniu złożenia zamówienia, bezpośrednio do magazynu żywnościowego do osoby upoważnionej - intendenta
- dostawy we wszystkie dni robocze tygodnia, od poniedziałku do piątku.
4. W przypadku nie spełnienia w/w kryteriów, kryteriów jakościowych oraz wątpliwości co do zachowania łańcucha chłodniczego nastąpi odmowa przyjęcia żywności i spisany protokół reklamacji zgodnie z załącznikiem nr 2 do umowy.
5. Wykonawca musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, uwzględniającą zakres i wielkość prowadzonej działalności (produkcji, obrotu itd.).
6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość przeprowadzenia badań mikrobiologicznych przywożonego towaru na koszt Wykonawcy w przypadku wystąpienia istotnych wątpliwości Zamawiającego co do jakości artykułów.
7. Zamawiający dokonuje kontroli jakości dostarczanych produktów pod kątem zgodności oferowanego produktu z opisem produktu załączonym do oferty przy każdej dostawie.
1 Pomarańcza Świeża, I klasa, duża, słodka kg 3440
2 Owoc kiwi Świeże, I klasa, duże kg 514
3 Jabłko Świeże, I klasa, słodkie kg 8320
4 Gruszka Świeże, I klasa, słodka kg 4892
5 Banan Świeży, I klasa, nieprzemrożony kg 5451
6 Mandarynka Świeże, I klasa, słodka kg 4550
7 Nektarynka Świeże, I klasa, słodka kg 842
8 Brzoskwinie Świeże, I klasa, słodka kg 805
9 Śliwka Świeża, I klasa, słodka, duża kg 1805
10 Truskawka Świeża, I klasa, słodka, duża kg 240
11 Cytryna Świeża, I klasa, cienka skórka kg 272
12 Winogron Świeży, zielony, słodki, I klasa kg 30
13 Brokuły Świeży, I klasa szt. 171
14 Kalafior Świeży, I klasa szt. 162
15 Fasolka szparagowa Świeża, I klasa żółta/zielona kg 154
16 Sałata Masłowa, świeża, ładna główka, chrupiąca szt. 6658
17 Sałata lodowa Świeża, ładna główka szt. 1334
18 Ogórek świeży Zielony gruntowy/wąż, świeży, klasa I kg 1854
19 Ogórek kiszony Cały, pakowany w wiaderku po 3 kg kg 977
20 Ogórek kiszony Cały, pakowany hermetycznie w folii 400 g. kg 68
21 Koperek Świeży, zielony pakowany w pęczkach szt. 1028
22 Natka pietruszki Świeża, zielona pakowana w pęczkach szt. 1202
23 Szczypior Świeży, zielony pakowany w pęczkach szt. 1010
24 Rzodkiewka Świeża, jędrna, pakowana w pęczkach szt. 2386
25 Marchew Świeża, I klasa, duża, pakowana w ilości ze złożonym zamówieniem kg 5300
26 Seler Korzeń, świeży, jędrny, pakowany w ilości ze złożonym zamówieniem kg 1005
27 Pietruszka Korzeń, długa, świeża, jędrna kg 1005
28 Kapusta biała Duża główka, kg 2345
29 Kapusta młoda Świeża, jędrna, duże główki szt. 1208
30 Kapusta kiszona Pakowana w wiaderku po 5 kg, naturalnie kiszona, bez octu kg 2258
31 Kapusta kiszona Pakowana hermetycznie w folii po 1 kg, naturalnie kiszona, bez octu kg 75
32 Kapusta włoska Świeża, duża główka kg 210
33 Kapusta pekińska Świeża, średnia, kg 2168
34 Kapusta czerwona Świeża, średnia kg 800
35 Pomidor Świeży, klasy I, jędrny, kg 1473
36 Pomidor Świeży, klasy II, jędrny kg 100
37 Papryka Świeża, czerwona lub żółta, jędrna, klasa I kg 616
38 Cebula biała zwykła Duża, klasa I kg 987
39 Cebula czerwona Duża, klasa I kg 20
40 Burak czerwony Średni, klasa I kg 1358
41 Por Sałatkowy, świeży, klasa I kg 680
42 Ziemniaki Wysokoskrobiowe, duże, pakowane po 15 kg w worku kg 39850
43 Pieczarka Klasa I, świeża kg 446
44 Rzodkiew biała Świeża, klasa I, duża, długa kg 335
45 Cukinia Świeża, zielona, klasa I kg 100
46 Rukola Świeża, pakowana po 100g szt. 620
Dostarczane produkty powinny być zgodne z zapisami Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. 2006 nr 171 poz. 1225 z późn. zm. oraz Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. poz. 1256. |