Kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowywania i dostarczania posiłków

Publication date 2016-04-28
End date 2016-05-11 12:00:00
Instytucja Zespół Opieki Zdrowotnej w Reszlu
Miejscowość Reszel
Województwo warmińsko-mazurskie
Branża
  • Przetworzone produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 47603 / 2016
Document type ZP-400
Cpv code 158942209, 553210006, 555200001
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja kompleksowej usługi pełnego, codziennego przygotowywania i dostarczania posiłków pacjentom Zespół Opieki Zdrowotnej w Reszlu zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami dotyczącymi placówek leczniczych, która obejmuje m.in.:
1) przygotowywanie przez Wykonawcę posiłków poza siedzibą Zamawiającego, na bazie lokalowo-sprzętowej Wykonawcy - minimum trzy posiłki dziennie z zastrzeżeniem diet specjalnych ustalanych przez lekarza w porozumieniu z dietetykiem Wykonawcy,
2) sporządzanie dekadowego jadłospisu przez dietetyka Wykonawcy z uwzględnieniem jadłospisu przedstawionego w ofercie oraz przekazywanie Zamawiającemu do zatwierdzenia w terminie min. siedmiu dni przed rozpoczynającą się dekadą,
3) dostarczanie posiłków do Zamawiającego środkami transportu Wykonawcy, (w termosach, pojemnikach GN lub innych szczelnie zamkniętych pojemnikach utrzymujących odpowiednią temperaturę posiłków).
- szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik Nr 2 do SIWZ.
2. Zamawiający wymaga świadczenia kompleksowej usługi gastronomicznej zgodnie z zarządzeniami i zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego oraz Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia, jakie obowiązują w zamkniętych zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Zespół Opieki Zdrowotnej w Reszlu
Ulica ul. Słowackiego 3
Nr domu 3
Miejscowosc Reszel
Kod poczt 11-440
Wojewodztwo warmińsko-mazurskie
Tel 0-89 7529450, 7529456
Fax 0-89 7529451
Internet http://www.zozreszel.pl
Regon 00133846800000
E mail zoz@post.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Rodz zam U
Czy czesci Nie
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas mies 24
Wadium Zamawiający w niniejszym postępowaniu nie żąda wniesienia wadium.
Zaliczka Nie
Uprawnienie Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada uprawnienia do wykonywania działalności objętej przedmiotem zamówienia, zgodnie z przepisami, o których mowa w art. 61, w związku z art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U. 2015 poz. 594)
Wiedza Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże posiadanie wiedzy i doświadczenia polegających na wykonaniu lub wykonywaniu w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie spośród usług głównych, minimum jednej usługi potwierdzającej zdolność Wykonawcy do należytego wykonania zamówienia o wartości brutto nie mniejszej niż 100 000,00 złotych, słownie sto tysięcy złotych brutto.
Potencjal 1. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje kuchnią, w której będą przygotowywane posiłki dla Zamawiającego, która posiada aktualną decyzję lub pozwolenie, właściwego Inspektoratu Sanitarnego na jej prowadzenie. Ponadto Zamawiający wymaga oświadczenia Wykonawcy, że na wypadek awarii kuchni głównej, bądź zdarzenia losowego albo z innych przyczyn czasowego braku możliwości przygotowywania posiłków będzie dysponował w celu zapewnienia ciągłości żywienia drugą tzw. kuchnią awaryjną, zapasową. 2. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że realizacja transportu zewnętrznego będzie odbywać się środkiem transportu posiadającym pozytywną decyzję właściwego Inspektoratu Sanitarnego, przy czym Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże się posiadaniem, np.: ostatniego protokołu kontrolnego sporządzonego przez właściwy Inspektorat Sanitarny lub inny dokument potwierdzający nadzór nad transportem służącym do przewożenia żywności. Ponadto Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże posiadanie w okresie zamówienia, co najmniej dwóch środków transportu przeznaczonych do transportu żywności.
Zdolne 1. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, tj. kierownikiem kuchni, dietetykiem i minimum jednym wykwalifikowanym kucharzem, 1) Kierownik kuchni (szef): wskazana osoba posiada minimum 2-letni staż pracy (przy czym, co najmniej rok pracy w okresie 3 letnim poprzedzającym dzień, w którym upływa termin składania ofert), jako kierownik kuchni w jednostkach stacjonarnych, całodobowo udzielających świadczeń żywienia szpitalnego, posiada wykształcenie związane z gastronomią lub żywieniem i żywnością. 2) Wykwalifikowany dietetyk - zawód dietetyk: wskazana osoba posiada minimum 2 letni staż pracy (przy czym, co najmniej rok pracy w okresie 3 letnim poprzedzającym dzień, w którym upływa termin składania ofert), jako dietetyk w jednostkach stacjonarnych, całodobowo udzielających świadczeń żywienia szpitalnego, legitymuje się minimum średnim lub wyższym wykształceniem o profilu dietetyka. 3) Wykwalifikowany kucharz - zawód kucharz: wskazana osoba posiada minimum 2 letni staż pracy (przy czym, co najmniej rok pracy w okresie 3 letnim poprzedzającym dzień, w którym upływa termin składania ofert), w zawodzie kucharz w jednostkach stacjonarnych, całodobowo udzielających świadczeń żywienia szpitalnego, legitymuje się minimum średnim wykształceniem gastronomicznym lub związanym z żywnością i żywieniem
Sytuacja Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej (deliktowej i kontraktowej) w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na kwotę, co najmniej 100 000,00 zł. na jedno i wiele zdarzeń
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 6 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 9 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 10 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 13 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 16 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dok potw 1) Wykonawca wykaże, że przedmiot zamówienia w zakresie świadczenia usługi Zamawiającemu będzie realizowany zgodnie z wdrożonym systemem analizy i nadzoru jakości zdrowotnej żywności, system produkcji żywności zgodnie z wymogami HACCP lub są stosowane zasady jakościowe oparte na podstawie certyfikatu jakości ISO 22000 lub równoważne. Na potwierdzenie powyższych przedłoży zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań Wykonawcy z normami jakościowymi, systemów zapewniania jakości opartych na odpowiednich normach europejskich, tj. HACCP albo certyfikat jakości ISO 22000 lub równoważne. 2) Oświadczenie Wykonawcy dotyczące dysponowania na wypadek awarii kuchni głównej, bądź zdarzenia losowego albo z innych przyczyn czasowego braku możliwości przygotowywania posiłków, drugą tzw. kuchnię awaryjną, zapasową w celu zapewnienia ciągłości żywienia.
Inne dokumenty 1) Wypełniony i podpisany przez osoby upoważnione do reprezentowania Wykonawcy formularz ofertowy (wzór stanowi Załącznik Nr 1 do SIWZ). 2) Sporządzony i dołączony do oferty dekadowy wykaz diet zgodnie z opisem kryterium Różnorodność dekadowa oferowanych posiłków. 3) Wykaz części zamówienia, jakie Wykonawca zamierza powierzyć do wykonania Podwykonawcom (wzór stanowi Załącznik Nr 6 do SIWZ). 4) Pełnomocnictwo w oryginale do podpisywania oferty o ile nie wynika ono z dokumentów rejestrowych załączonych do oferty lub poświadczone notarialnie
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Wszelkie zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty przewidziano w Załączniku Nr 9 do SIWZ Projekt Umowy
Kryt cena B
Kryt 1p 95
Kryt 2 Różnorodność dekadowa oferowanych posiłków
Kryt 2p 5
Spec www http://www.zozreszel.pl
Spec war Zespół Opieki Zdrowotnej w Reszlu, ul. Słowackiego 3, 11-440 Reszel, Sekretariat
Data skl 11/05/2016
Godz skl 12:00
Miejsce Zespół Opieki Zdrowotnej w Reszlu, ul. Słowackiego 3, 11-440 Reszel, Sekretariat
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)