Dostawa przetworów warzywnych kwaszonych, warzyw i owoców konserwowych
Publication date | 2016-06-29 |
End date | 2016-07-07 10:00:00 |
Instytucja | 3 Regionalna Baza Logistyczna |
Miejscowość | Kraków |
Województwo | małopolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 110517 / 2016 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 153300000, 153311424, 153310007 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
They depend on the |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa przetworów warzywnych kwaszonych, warzyw i owoców konserwowych do Jednostek Wojskowych rejonu zaopatrywania 3 RBLog Kraków na 2016 r. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje 2 grupy produktów: Grupa I (zadania 1 - 6) - Przetwory warzywne kwaszone: kapusta kwaszona i ogórki kwaszone Grupa II (zadania 7 - 12) - Warzywa i owoce konserwowe: ogórki konserwowe, ogórki słodko-kwaśne, papryka konserwowa, chrzan tarty, buraczki konserwowe, oliwki zielone konserwowe, ćwikła z chrzanem, sałatka z czerwonej kapusty, sałatka warzywna 5 składnikowa, sałatka 2 składnikowa, sałatka szwedzka, sałatka rubinowa, sałatka naddunajska, sałatka selerowo - marchewkowa, sałatka warzywna, szczaw konserwowy, sałatka patisonowa, przecier ogórkowy, kukurydza konserwowa, pieczarki konserwowe, leczo pieczarkowe, seler konserwowy, powidła śliwkowe jednoporcjowe, ananas w syropie, brzoskwinia w syropie, żurawina do mięsa. Każda z 2 grup produktów dostarczana będzie do 6 obszarów dostaw. Zakres zamówienia obejmuje 12 zadań. Wykaz obszarów dostaw oraz odpowiadających każdemu obszarowi - miejsc dostaw zawiera załącznik do SIWZ. 3..Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w odniesieniu do 12 zadań. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań. Pełna oferta częściowa musi zawierać wypełnione wszystkie pozycje asortymentowe (w zakresie zadania/zadań, których realizację Wykonawca oferuje), wymienione w formularzach cenowych, w przeciwnym wypadku będzie podlegała odrzuceniu jako niezgodna z treścią SIWZ. 4.Zamawiający informuje, że w ramach niniejszego postępowania przewiduje zamówienie gwarantowane oraz zamówienie opcjonalne w zakresie nieprzekraczającym asortymentu i ilości zawartych w odpowiednich załącznikach do SIWZ. 5.Ostateczna ilość zakupionej w ramach prawa opcji żywności będzie uzależniona od bieżących potrzeb Zamawiającego i posiadanych przez niego środków finansowych. 5.Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako -prawo opcji- jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Zamawiający może nie skorzystać z prawa opcji w szczególności w przypadku nieuzyskania środków finansowych na ten cel. 6.Zamawiający może z prawa opcji skorzystać jednorazowo lub wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej ilości przedmiotów zamówienia przewidzianej w ramach prawa opcji. 7.Zamówienie w ramach prawa opcji będzie realizowane według cen jednostkowych określonych przez Wykonawcę w formularzu cenowym dla zamówienia podstawowego - gwarantowanego. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | 3 Regionalna Baza Logistyczna |
Ulica | ul. Montelupich 3 |
Nr domu | 3 |
Miejscowosc | Kraków |
Kod poczt | 30-901 |
Wojewodztwo | małopolskie |
Tel | 261 137 554 |
Fax | 261 137 553 |
Internet | www.3rblog.wp.mil.pl |
Regon | 12139041500000 |
E mail | 3rblog.zamowieniapubliczne@wp.mil.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: jednostka wojskowa |
Rodzaj zam inny | jednostka wojskowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 12 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 31/12/2016 |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Ocena spełniania warunku dokonana zostanie na podstawie oświadczenia wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu |
Wiedza | Ocena spełniania warunku dokonana zostanie na podstawie oświadczenia wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu |
Potencjal | Ocena spełniania warunku dokonana zostanie na podstawie oświadczenia wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu |
Zdolne | Ocena spełniania warunku dokonana zostanie na podstawie oświadczenia wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu |
Sytuacja | Ocena spełniania warunku dokonana zostanie na podstawie oświadczenia wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Inne dokumenty | 1. Wypełniony druk OFERTA - załącznik 2 do specyfikacji. 2. Wypełnione formularze cenowe - załącznik nr 6 do specyfikacji, w zakresie zadań, których realizację wykonawca oferuje. 3. Oryginał lub kopię pełnomocnictwa |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Zmiana istotnych postanowień zawartej umowy, może nastąpić za zgodą obu Stron wyrażoną na piśmie, w formie aneksu do umowy, pod rygorem nieważności takiej zmiany w przypadkach i zakresie określonych we wzorze umowy który stanowi załacznik do SIWZ |
Kryt cena | A |
Spec www | www.3rblog.wp.mil.pl |
Spec war | 3 Regionalna Baza Logistyczna , ul. Montelupich 3, 30-901 Kraków, sekcja zamówień publicznych |
Data skl | 07/07/2016 |
Godz skl | 10:00 |
Miejsce | 3 Regionalna Baza Logistyczna , ul. Montelupich 3, 30-901 Kraków, kancelaria jawna |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |
Dok potw 5 | Tak |
Inne dok potw | W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą: 1) obowiązującą Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego. Podstawa prawna: art. 61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz.1225 z późn. zm.) lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzenia zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r., nr 106, poz. 730) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień. 2)Aktualny dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP, tj.: - Certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub - zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i art. 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub - protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład której wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymywania systemu HACCP na podstawie art. 59 i art. 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. |
Wadium | wadium nie jest wymagane |