Dostawa przetworów warzywnych kwaszonych, warzyw i owoców konserwowych

Publication date 2016-06-29
End date 2016-07-07 10:00:00
Instytucja 3 Regionalna Baza Logistyczna
Miejscowość Kraków
Województwo małopolskie
Branża
  • Przetworzone owoce i warzywa,
  • Warzywa przetworzone

Szczegóły

Numer ogłoszenia 110517 / 2016
Document type ZP-400
Cpv code 153300000, 153311424, 153310007
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz
They depend on the

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa przetworów warzywnych kwaszonych, warzyw i owoców konserwowych do Jednostek Wojskowych rejonu zaopatrywania 3 RBLog Kraków na 2016 r.
2. Przedmiot zamówienia obejmuje 2 grupy produktów:
Grupa I (zadania 1 - 6) - Przetwory warzywne kwaszone: kapusta kwaszona i ogórki kwaszone
Grupa II (zadania 7 - 12) - Warzywa i owoce konserwowe: ogórki konserwowe, ogórki słodko-kwaśne, papryka konserwowa, chrzan tarty, buraczki konserwowe, oliwki zielone konserwowe, ćwikła z chrzanem, sałatka z czerwonej kapusty, sałatka warzywna 5 składnikowa, sałatka 2 składnikowa, sałatka szwedzka, sałatka rubinowa, sałatka naddunajska, sałatka selerowo - marchewkowa, sałatka warzywna, szczaw konserwowy, sałatka patisonowa, przecier ogórkowy, kukurydza konserwowa, pieczarki konserwowe, leczo pieczarkowe, seler konserwowy, powidła śliwkowe jednoporcjowe, ananas w syropie, brzoskwinia w syropie, żurawina do mięsa.
Każda z 2 grup produktów dostarczana będzie do 6 obszarów dostaw. Zakres zamówienia obejmuje 12 zadań. Wykaz obszarów dostaw oraz odpowiadających każdemu obszarowi - miejsc dostaw zawiera załącznik do SIWZ.
3..Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w odniesieniu do 12 zadań. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań. Pełna oferta częściowa musi zawierać wypełnione wszystkie pozycje asortymentowe (w zakresie zadania/zadań, których realizację Wykonawca oferuje), wymienione w formularzach cenowych, w przeciwnym wypadku będzie podlegała odrzuceniu jako niezgodna z treścią SIWZ.
4.Zamawiający informuje, że w ramach niniejszego postępowania przewiduje zamówienie gwarantowane oraz zamówienie opcjonalne w zakresie nieprzekraczającym asortymentu i ilości zawartych w odpowiednich załącznikach do SIWZ.
5.Ostateczna ilość zakupionej w ramach prawa opcji żywności będzie uzależniona od bieżących potrzeb Zamawiającego i posiadanych przez niego środków finansowych.
5.Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako -prawo opcji- jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Zamawiający może nie skorzystać z prawa opcji w szczególności w przypadku nieuzyskania środków finansowych na ten cel.
6.Zamawiający może z prawa opcji skorzystać jednorazowo lub wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej ilości przedmiotów zamówienia przewidzianej w ramach prawa opcji.
7.Zamówienie w ramach prawa opcji będzie realizowane według cen jednostkowych określonych przez Wykonawcę w formularzu cenowym dla zamówienia podstawowego - gwarantowanego.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa 3 Regionalna Baza Logistyczna
Ulica ul. Montelupich 3
Nr domu 3
Miejscowosc Kraków
Kod poczt 30-901
Wojewodztwo małopolskie
Tel 261 137 554
Fax 261 137 553
Internet www.3rblog.wp.mil.pl
Regon 12139041500000
E mail 3rblog.zamowieniapubliczne@wp.mil.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: jednostka wojskowa
Rodzaj zam inny jednostka wojskowa
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 12
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 31/12/2016
Zaliczka Nie
Uprawnienie Ocena spełniania warunku dokonana zostanie na podstawie oświadczenia wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Wiedza Ocena spełniania warunku dokonana zostanie na podstawie oświadczenia wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Potencjal Ocena spełniania warunku dokonana zostanie na podstawie oświadczenia wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Zdolne Ocena spełniania warunku dokonana zostanie na podstawie oświadczenia wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Sytuacja Ocena spełniania warunku dokonana zostanie na podstawie oświadczenia wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Inne dokumenty 1. Wypełniony druk OFERTA - załącznik 2 do specyfikacji. 2. Wypełnione formularze cenowe - załącznik nr 6 do specyfikacji, w zakresie zadań, których realizację wykonawca oferuje. 3. Oryginał lub kopię pełnomocnictwa
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Zmiana istotnych postanowień zawartej umowy, może nastąpić za zgodą obu Stron wyrażoną na piśmie, w formie aneksu do umowy, pod rygorem nieważności takiej zmiany w przypadkach i zakresie określonych we wzorze umowy który stanowi załacznik do SIWZ
Kryt cena A
Spec www www.3rblog.wp.mil.pl
Spec war 3 Regionalna Baza Logistyczna , ul. Montelupich 3, 30-901 Kraków, sekcja zamówień publicznych
Data skl 07/07/2016
Godz skl 10:00
Miejsce 3 Regionalna Baza Logistyczna , ul. Montelupich 3, 30-901 Kraków, kancelaria jawna
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie
Dok potw 5 Tak
Inne dok potw W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą: 1) obowiązującą Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego. Podstawa prawna: art. 61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz.1225 z późn. zm.) lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzenia zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r., nr 106, poz. 730) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień. 2)Aktualny dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP, tj.: - Certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub - zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i art. 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub - protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład której wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymywania systemu HACCP na podstawie art. 59 i art. 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
Wadium wadium nie jest wymagane

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)