Dostawa artykułów żywnościowych dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Bochni Szpital Powiatowy im. bł. Marty Wieckiej
Publication date | 2016-07-06 |
End date | 2016-07-15 13:00:00 |
Instytucja | Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Bochni "Szpital Powiatowy" im. bł. Marty Wieckiej |
Miejscowość | Bochnia |
Województwo | małopolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 123109 / 2016 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem Zamówienia jest Dostawa artykułów żywnościowych dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Bochni Szpital Powiatowy im. bł. Marty Wieckiej Przedmiot zamówienia został podzielony na 9 pakietów: Pakiet 1 - Nabiał Pakiet 2 - Pieczywo Pakiet 3 - Warzywa i owoce Pakiet 4 - Artykuły spożywcze Pakiet 5 - Mięso i przetwory mięsne Pakiet 6 - Ryby Pakiet 7 - Jaja Pakiet 8 - Kleiki, kaszki i zupki Pakiet 9 - Woda mineralna OpisLp. Opis przedmiotu zamówienia J.m Wielkość opakowania oczekiwana przez Zamawiającego Ilość zamawiana (wg. wielkości opakowania oczekiwanego przez Zamawiającego - wg kol. 4)1. 2. 3. 4. 5. 1. Mleko świeże pasteryzowane 2% litr 1 litr 18 000 2. Śmietana 18% litr 1 litr 960 3. Masło exstra szt. kostka 200 gram 5 500 4. Ser topiony bez dodatków szt. opakowanie 100 gram 1 800 5. Ser żółty półtłusty; twardy podpuszczkowy typu gouda, krojony, pakowany hermetycznie op. 1 kg kg opakowanie 1 kg 240 6. Ser biały półtłusty mielony kg opakowanie 1 kg 1 740 7. Jogurt owocowy o zawartości tłuszczu 1 - 4% szt. pojemnik 125 g 1 470 8. Ser miękki solankowy - półtłusty kg opakowanie 1 kg 30 9. Ser biały półtłusty w pergaminie kg opakowanie 1kg 100 10. Jogurt naturalny o zawartości tłuszczu 0-1% szt. pojemnik 150 g 3 200Lp. Opis przedmiotu zamówienia Ilość J. m. 1. 2. 3. 4. 1. chleb pszenny krojony 700 g 6700 szt. 2. chleb graham 750g krojony 2700 szt. 3. chleb pszenno-żytni krojony 700g 4950 szt. 4. chleb bezglutenowy 300g 30 szt.Lp. Opis przedmiotu zamówienia Ilość J. m. 1. 2. 3. 4. 1. Banany 104 kg 2. Brokuły 140 kg 3. Buraki czerwone 2400 kg 4. Cebula 520 kg 5. Cytryna 105 kg 6. Fasola typu Jaś 30 kg 7. Frytki mrożone proste 100 kg 8. Grejfrut 460 kg 9. Jabłka deserowe 4250 kg 10. Kalafiory świeże 900 szt 11. Kapusta biała 1900 kg 12. Kapusta biała nowa 330 szt 13. Kapusta czerwona 220 kg 14. Kapusta kiszona 100 kg 15. Koper świeży 2700 pęk 16. Marchew 3650 kg 17. Morele 20 kg 18. Ogórek kiszony 600 kg 19. Ogórki świeże 400 kg 20. Papryka czerwona 200 kg 21. Pieczarki 240 kg 22. Pietruszka 670 kg 23. Pietruszka zielona świeża 2180 pęk 24. Pomidory 1710 kg 25. Pory 70 kg 26. Rzodkiewka 1030 pęk 27. Sałata zielona 2500 szt 28. Seler 550 kg 29. Susz buraczany 3 kg 30. Susz warzywny 3 kg 31. Szczypiorek 170 pęk 32. Śliwki 5 kg 33. Truskawki 25 kg 34. Ziemniaki 18500 kgLp. Opis przedmiotu zamówienia J.m Wielkość opakowania oczekiwana przez Zamawiającego Ilość zamawiana (wg. wielkości opakowania oczekiwanego przez Zamawiającego - wg kol. 4) 1. 2. 3. 4. 5. 1. Budyń bez cukru kg 1 kg 36 2. Chrupki kukurydziane bez dodatków op. 70 g 170 3. Chrzan tarty op. 290 g 100 4. Cukier kg 1 kg 1800 5. Cukier puder kg 0,4 kg 2 6. Cynamon op. 20 g 130 7. Drożdże op. 100 g 93 8. Dżem op. 280 g 1360 9. Groszek konserwowy op. 400 g 210 10. Herbata czarna w torebkach, ekspertowa op. 150 g 350 11. Kakao op. 100 g 100 12. Kasza jęczmienna mazurska 1 kg 1 kg 750 13. Kasza kukurydziana 1 kg 1 kg 300 14. Kasza manna 1 kg 1 kg 460 15. Kawa zbożowa op. 500 g 44 16. Ketchup op. 500 g 29 17. Kisiel bez cukru 1 kg 1 kg 30 18. Kminek op. 20 g 90 19. Koncentrat pomidorowy 1 litr 1 litr 275 20. Kukurydza konserwowa op. 400 g 170 21. Kwasek cytrynowy op. 50 g 240 22. Liście laurowe op. 50 g 6 23. Majeranek op. 10 g 84 24. Majonez op. 500 g 58 25. Makaron - nitka, łazanka, świdry 1 kg 1 kg 620 26. Mąka pszenna typ. 500 1 kg 1 kg 1350 27. Mąka ziemniaczana 1 kg 1 kg 40 28. Miód naturalny op. 400 g 76 29. Musztarda 1 litr 1 litr 2 30. Ocet 1 litr 1 litr 66 31. Ogórek konserwowy 1 litr 1 litr 170 32. Olej roślinny 1 litr 1 litr 840 33. Oregano op. 20 g 30 34. Papryka mielona ostra op. 50g 30 35. Papryka mielona słodka op. 20 g 100 36. Pieprz czarny mielony op. 20 g 270 37. Placek z mąki pszennej - Tortilla 30 cm op. 80 g/18 szt. 30 38. Płatki owsiane 1 kg 1 kg 490 39. Proszek do ciast op. 40 g 6 40. Przyprawa sypka 1 kg 1 kg 105 41. Przyprawa w płynie 1 litr 1 litr 385 42. Ryż 1 kg 1 kg 540 43. Sól 1 kg 1 kg 730 44. Sucharki op. 290 g 510 45. Ziele angielskie op. 15 g 60 46. Zioła prowansalskie op. 50g 30 47. Żurek w torebkach op. 50 g 190Lp. Opis przedmiotu zamówienia Ilość J. m. 1. 2. 3. 4. 1. Gulasz wołowy b/k 1180 kg 2. Kiełbasa drobiowa z warzywami, krojona, pakowany hermetycznie op. 1 kg 100 kg 3. Kiełbasa drobiowa (gruba) krojona, pakowany hermetycznie op. 1 kg 34 kg 4. Kiełbasa szynkowa (gruba), krojona, pakowany hermetycznie op. 1 kg 640 kg 5. Kurczak cały 2500 kg 6. Łopatka wieprzowa b/k 420 kg 7. Filet z kurczaka 300 kg 8. Parówki drobiowe 210 kg 9. Pasztet drobiowy 40 kg 10. Schab wieprzowy b/k 2050 kg 11. Udko z kurczaka 270 kg 12. Szynka wieprzowa - gotowana, krojona, pakowany hermetycznie op. 1 kg 900 kg 13. Wątróbka drobiowa 40 kgOpis przedmiotu zamówienia Ilość J. m. 2. 3. 4. Ryba wędzona (makrela) 88 kg Filet do smażenia (mintaj), mrożony płat filetowy, 0% glazury 800 kgLp. Opis przedmiotu zamówienia Ilość J. m. 1. 2. 3. 4. 1. Jaja kurze M - średnie: od 53 g do 63 g 13 800 szt.Lp. Opis przedmiotu zamówienia Nazwa handlowa Ilość J. m. 1. 2. 3. 4. 5. 1. Kleik ryżowy a180g+/-50g, nie zawierając białka mleka krowiego, produkt bezglutenowy, zawierając łatwo przyswajalną skrobię, wzbogacony w witaminę B1 14 szt. 2. Modyfikowane mleko początkowe dla niemowląt od urodzenia op. 350 g 5 szt. 3. Mleko następne dla niemowląt po 6. miesiącu op. 350 g 5 szt. 4. Kaszka mleczno-ryżowa a230g+/-50g, bez dodatków smakowych, dopuszcza się tylko i wyłącznie smak bananowy 20 szt. 5. Zupka marchewkowa z ryżem, o gładkiej konsystencji, produkt bezglutenowy, bez konserwantów, sztucznych barwników i dodatków smakowych, pasteryzowany w słoiczkach a125g+/-50g 200 szt. 6. Zupka jarzynowa z kurczakiem o gładkiej konsystencji, produkt bezglutenowy, bez konserwantów, sztucznych barwników i dodatków smakowych, pasteryzowany w słoiczkach a125g+/-50g 350 szt. 7. Zupka jarzynowa o gładkiej konsystencji, produkt bezglutenowy, bez konserwantów, sztucznych barwników i dodatków smakowych, pasteryzowany w słoiczkach a125g+/-50g 100 szt.Lp. Opis przedmiotu zamówienia Nazwa handlowa Ilość J. m. 1. 2. 3. 4. 5. 1. Woda mineralna, nienasycona CO2, wysoko-zmineralizowana, kationy w mg/l: wapniowe 130-220, sodowe 11-133, magnezowy 21-132, opakowanie PET -1,5 L 1 500 szt. 2. Woda mineralna, średnio-nasycona CO2, wysoko-zmineralizowana, kationy w mg/l: wapniowe 130-220, sodowe 11-133, magnezowy 21-132, opakowanie PET -1,5 L 5 000 szt. 3. Woda mineralna, średnio-nasycona CO2, wysoko zmineralizowana, kationy w mg/l: wapniowe 130-220, sodowe 11-133, magnezowy 21-132, butelka zwrotna - 0,33l; 1 000 szt. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Bochni "Szpital Powiatowy" im. bł. Marty Wieckiej |
Ulica | ul. Krakowska 31 |
Nr domu | 31 |
Miejscowosc | Bochnia |
Kod poczt | 32-700 |
Wojewodztwo | małopolskie |
Tel | 14 6153201, 6153233, 50979196 |
Fax | 14 6153202 |
Internet | www.szpital-bochnia.pl |
Regon | 00090434900000 |
E mail | mdaniec@szpital-bochnia.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 9 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | Obowiązuje termin |
Czas mies | 12 |
Wadium | Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający oceniać będzie spełnienie tego warunku, w oparciu o przedstawione przez Wykonawcę oświadczenie, o którym mowa w punkcie III.4.1). Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie formalnej spełnia/nie spełnia |
Wiedza | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający oceniać będzie spełnienie tego warunku, w oparciu o przedstawione przez Wykonawcę oświadczenie, o którym mowa w punkcie III.4.1). Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie formalnej spełnia/nie spełnia |
Potencjal | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający oceniać będzie spełnienie tego warunku, w oparciu o przedstawione przez Wykonawcę oświadczenie, o którym mowa w punkcie III.4.1). Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie formalnej spełnia/nie spełnia |
Zdolne | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający oceniać będzie spełnienie tego warunku, w oparciu o przedstawione przez Wykonawcę oświadczenie, o którym mowa w punkcie III.4.1). Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie formalnej spełnia/nie spełnia |
Sytuacja | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający oceniać będzie spełnienie tego warunku, w oparciu o przedstawione przez Wykonawcę oświadczenie, o którym mowa w punkcie III.4.1). Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie formalnej spełnia/nie spełnia |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Inne dokumenty | III.6.1) W przypadku podpisywania oferty lub poświadczania za zgodność z oryginałem kopii dokumentów przez osob(ę)y nie wymienion(ą)e w dokumencie rejestracyjnym (ewidencyjnym) Wykonawcy, należy do oferty dołączyć stosowne pełnomocnictwa. W przypadku udzielenia pełnomocnictwa, wymagana jest forma, rodzaj i zakres pełnomocnictwa właściwy do poszczególnych czynności. Kserokopia pełnomocnictwa musi być poświadczona przez notariusza. III.6.2) Dokumenty mogą być przedstawione w formie oryginału lub kopii poświadczonych (każda strona dokumentu) za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę. |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | 1. Wszelkie zmiany niniejszej umowy z zastrzeżeniem art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych mogą być dokonywane za zgodą obu Stron, wyrażoną na piśmie, pod rygorem nieważności. 2. Strony dopuszczają zmiany w umowie w następującym zakresie: a. nazwy produktu przy zachowaniu jego istotnych parametrów, b. sposobu konfekcjonowania, c. zmiany terminu realizacji w przypadku nie zrealizowania wartości umowy na poziomie min. 60% w terminie jej obowiązywania, przewiduje się możliwość jej przedłużenia o czas niezbędny do zrealizowania ww. wartości. Przedłużenie terminu obowiązywania umowy może nastąpić na wniosek każdej ze stron. W przypadku braku zgody jednej ze stron na przedłużenie obowiązywania umowy, Wykonawcy nie przysługuje wobec Zamawiającego roszczenie odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia Zamówienia. 3. W przypadku zmiany wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta, strony dopuszczają zmianę ceny za zbiorcze opakowanie Towarów objętych umową z zachowaniem jednak zasady proporcjonalności w stosunku do ceny jednostkowej poszczególnych Towarów objętej umową 4. Wykonawca zobowiązuje się do nie zwiększania cen jednostkowych netto określonych w ofercie przetargowej przez okres trwania umowy, przy czym w czasie trwania umowy ceny brutto ulegają zmianie w przypadku wzrostu/spadku stawki podatku VAT. W przypadku urzędowej zmiany stawki VAT, uwzględnienie nowej stawki nastąpi automatycznie w dacie określonej przez właściwe przepisy prawa, bez konieczności zawierania odrębnego aneksu. 5. Za zgodą Zamawiającego Wykonawca może zaoferować odpowiednik, po cenie nie wyższej niż cena produktu objętego umową. 6. Zamawiający każdorazowo dopuszcza dostawy poszczególnych Towarów objętych umową po cenach niższych niż określone w niniejszej umowie. Wystawienie faktury z ceną niższą niż wymieniona w załączniku nr 1 do niniejszej umowy jest równoznaczne z zaoferowaniem przez Wykonawcę niższej ceny. 7. Zaistnienie okoliczności wymienionych w ust 3-6 nie wymaga sporządzenia aneksu. 8. W przypadku zmiany bądź rezygnacji z podwykonawcy, na którego zasoby Wykonawca powoływał się na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo Zamówień Publicznych, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie w formie pisemnej wykazać Zamawiającemu, iż proponowany inny podwykonawca lub wykonawca samodzielnie spełnia warunki w stopniu nie mniejszym niż wymagany w trakcie postępowania. |
Kryt cena | A |
Spec www | www.szpital-bochnia.pl |
Spec war | Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Bochni Szpital Powiatowy im. bł. Marty Wieckiej 32-700, Bochnia ul. Krakowska 31 |
Data skl | 15/07/2016 |
Godz skl | 13:00 |
Miejsce | IX.2) Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego w Bochni przy ul. Krakowskiej 31, na Dzienniku podawczym pokój nr 3, Pawilon A. |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |