Sukcesywna dostawa mięsa, podrobów i wędlin wieprzowych

Publication date 2016-07-14
End date 2016-07-28 10:00:00
Instytucja Uzdrowisko Kołobrzeg Spółka Akcyjna
Miejscowość Kołobrzeg
Województwo zachodniopomorskie

Szczegóły

Numer ogłoszenia 135965 / 2016
Document type ZP-400
Cpv code 151130003, 151311006, 151311202
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa, podrobów i wyrobów wędliniarskich wieprzowych oraz niewielkiej ilości wołowych z podziałem na:
1.1. mięso w postaci różnych elementów rozbioru tuszy oraz podrobów i tłuszczu wieprzowego o ogólnej masie około 20.360 kg.
1.2. wędliny wysokogatunkowe w postaci około 34 różnych wyrobów o ogólnej przewidywanej masie 14.745 kg,
1.3. wędliny pozostałe i wyroby garmażeryjne z mięsa wieprzowego w postaci 26 różnych wyrobów o masie około 9.975 kg.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Uzdrowisko Kołobrzeg Spółka Akcyjna
Ulica ks. Piotra Ściegiennego 1
Nr domu 1
Miejscowosc Kołobrzeg
Kod poczt 78-100
Wojewodztwo zachodniopomorskie
Tel 094 3548802
Fax 0-94 35 225 16
Internet www.uzdrowisko.kolobrzeg.pl
Regon 00028817100000
E mail m.zasada@uzdrowisko.kolobrzeg.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Podmiot prawa publicznego
Rodz zam D
Czy czesci Nie
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas mies 12
Wadium 10.000,00 zł
Zaliczka Nie
Potencjal Wykonawca winien dysponować co najmniej dwoma środkami transportu przeznaczonymi do przewozu żywności. Do wniosku o dopuszczenie do udziału w przetargu należy dołączyć wykaz środków transportu przewidywanych do użycia podczas realizacji dostaw sporządzony z podaniem: typu, marki, numeru rejestracyjnego i statusu własności (pojazd własny lub wypożyczany) oraz z załączoną kserokopią wpisu dokonanego przez PPIS do książki kontroli sanitarnej pojazdu o wyrażeniu zgody na transport artykułów spożywczych lub kserokopią decyzji PPIS o dopuszczeniu pojazdów do przewozu żywności (Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002 r. - Dz. U. z 2003 r. nr 21 poz. 179). 4. Jeżeli w realizacji zamówienia przewidywany jest udział podwykonawców, do wniosku należy dołączyć wykaz podmiotów innych niż Wykonawca, które będą wykonywać zamówienie jako podwykonawcy, wraz z danymi na temat ich kwalifikacji niezbędnych do wykonania zamówienia. 5. Wykonawca dostarczy informację o stanie zatrudnienia z uwzględnieniem przygotowania zawodowego pracowników oraz o odbyciu przeszkolenia w zakresie przestrzegania podstawowych zasad higieny przy produkcji i obrocie żywnością.
Zdolne kopię certyfikatu bezpieczeństwa zdrowotnego żywności HACCP, a w przypadku nieposiadania takiego certyfikatu podpisane przez uprawnioną osobę oświadczenie, że wykonawca spełnia wymagania w zakresie stosowania systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP), wynikających z przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2006 r. nr 171 poz. 1225. W oświadczeniu należy ponadto wyrazić zgodę na udostępnienie upoważnionemu przedstawicielowi zamawiającego magazynów i pomieszczeń produkcyjnych wykonawcy oraz dokumentów z przeprowadzonych kontroli przez organ urzędowej kontroli żywności w celu sprawdzenia prawdziwości złożonych deklaracji (audit strony drugiej)
Sytuacja O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy znajdują sie w sytuacji finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Zamawiający uzna niniejszy warunek za spełniony, gdy Wykonawca wykaże, że posiada środki własne lub zdolność kredytową na kwotę nie mniejszą niż 100.000,00 zł.
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 9 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 12 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 13 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 15 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 16 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Inne dokumenty 2. Wykonawca złoży wraz z wnioskiem: a) informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w których posiada rachunek, potwierdzającą wysokość posiadanych środków lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed terminem składania wniosków. b) opłaconą polisę lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzającego, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na kwotę nie mniejszą niż 100.000,00 zł. c) oświadczenie, iż wyraża zgodę na 30 dniowy termin zapłaty należnego wynagrodzenia wykazanego w fakturze.
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PO
Liczba wyk 5
Wybor wyk 1. Do postępowania zostanie zakwalifikowanych 5 Wykonawców spełniających warunki udziału. Jeżeli liczba wniosków spełniających warunki udziału będzie większa od 5 zamawiający dokona oceny wniosków. 2.2. Ocena wniosków polegać będzie na przyznaniu punktów wg następujących zasad: 1) za realizację w okresie ostatnich trzech lat umów: - 1 punkt za każdą umowę o wartości umownej do 50 000zł, - 5 punktów za każdą umowę o wartości powyżej 50 000 do 200 000 zł, - 10 punktów za każdą umowę o wartości powyżej 200 000 do 500 000 zł, - 15 punktów za każdą umowę o wartości powyżej 500 000 zł. 2) za wysokość sumy gwarancyjnej zawartej w polisie ubezpieczeniowej: - od 100.000,00 zł do 500.000,00 zł - 5 punktów, - powyżej 500.000,00 zł - 10 punktów. 3) kwota posiadanych na swoim rachunku bankowym środków finansowych lub zdolność kredytowa poświadczona opinią banku: - od 100.000,00 zł do 400.000,00 zł - 5 punktów, - powyżej 400.000,00 zł do 1.000.000,00 zł - 10 punktów. O końcowym wyniku decydować będzie wysokość sumy uzyskanych punktów.
Kryt cena B
Kryt 1p 50
Kryt 2 jakość oferowanych wyrobów
Kryt 2p 50
Spec www www.uzdrowisko.kolobrzeg.pl
Spec war Uzdrowisko Kołobrzeg S.A. ul. Ściegiennego 1 78-100 Kołobrzeg
Data skl 28/07/2016
Godz skl 10:00
Miejsce Uzdrowisko Kołobrzeg S.A. ul. Ściegiennego 1 78-100 Kołobrzeg
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)