Dostawa art. mięsa drobiowego, pieczywa i art. mleczarskich dla Głogowskiego Szpitala Powiatowego sp. z o.o. Znak sprawy ZP/12/2016
Publication date | 2016-07-18 |
End date | 2016-07-26 10:00:00 |
Instytucja | Głogowski Szpital Powiatowy Sp. z o.o. |
Miejscowość | Głogów |
Województwo | dolnośląskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 140921 / 2016 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151120006, 151121007, 151140000, 158100009, 155000003 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę art. mięsa drobiowego, pieczywa i art. mleczarskich dla Głogowskiego Szpitala Powiatowego sp. z o.o. Znak sprawy: ZP/12/2016. 2. Szczegółowo przedmiot zamówienia dotyczący asortymentu i ilości został opisany w Załączniku Nr 1do SIWZ Formularzu cenowym (specyfikacji ilościowo-asortymentowej). 3. Przedmiot zamówienia stanowi jedno zadanie podzielone na 3 Pakiety. 4. Zamawiający w postępowaniu dopuszcza składanie ofert częściowych tj. na pełny, dowolnie wybrany Pakiet/y (jeden lub więcej). Przy czym w ramach Pakietu wymagany jest pełny zakres asortymentu, nie zezwala natomiast na składanie ofert na wybrane pozycje w Pakietach: - Pakiet nr 1 - art. mięsa drobiowego. Dokładny opis pakietu znajduje się w Załączniku Nr 1 do SIWZ Formularz cenowy (specyfikacja asortymentowo-ilościowa); - Pakiet nr 2 - pieczywo. Dokładny opis pakietu znajduje się w Załączniku Nr do SIWZ Formularz cenowy (specyfikacja asortymentowo-ilościowa); - Pakiet nr 3 - art. mleczarskie. Dokładny opis pakietu znajduje się w Załączniku Nr 1 do SIWZ Formularz cenowy (specyfikacja asortymentowo-ilościowa). 5. Wykonawca zobowiązuje się wykonać przedmiot zamówienia zgodnie ze wszystkimi wymaganiami zamawiającego wskazanymi w SIWZ. 6. Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu mniejszej ilości produktów. 7. W trakcie realizacji umowy zamawiający może dokonywać przesunięć ilościowych między poszczególnymi pozycjami asortymentu w granicach wartości zawartej umowy. 8. Warunki i termin dostawy: Pakiet nr 1- art. mięsa drobiowego: a) dostawa dwa razy w tygodniu w zamkniętych, plombowanych pojemnikach, w godzinach od 600 do 1000, wg dziennego zapotrzebowania Zamawiającego, składanego telefonicznie lub faxem; b) dostawa transportem Wykonawcy przeznaczonym do przewozu artykułów spożywczych, zgodnie z wymaganiami Państwowej Inspekcji Sanitarnej; c) Do każdej dostawy wymagane świadectwo wystawione przez Zakład Higieny Weterynaryjnej oraz handlowy dokument identyfikacyjny; d) Wykonawca dostarczać będzie przedmiot zamówienia środkami transportu spełniającymi wymogi rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymogów sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności; e) Wykonawca dostarczy produkty żywnościowe odpowiadające warunkom jakościowym, zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami lub równoważnymi, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami i systemem HACCP, posiadające ważne zezwolenia i decyzje wymagane przepisami prawa na produkcję i obrót oferowanym przedmiotem zamówienia, spełniające wymogi określone przepisami ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz aktów wykonawczych do niej; f) Wykonawca zobowiązuje się w ramach świadczenia umownego, do dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego na własny koszt i ryzyko; g) Miejsce dostawy: Kuchnia Szpitalna, Głogów, ul. Kościuszki 15. Pakiet nr 2- pieczywo: a) dostawa pieczywa odbywać się będzie codziennie, od poniedziałku do soboty, w godzinach od 600 do 630 zgodnie z rodzajem zamówionego przedmiotu umowy, transportem Wykonawcy. b) zamówienie telefonicznie lub faxem z jednodniowym wyprzedzeniem; c) Wykonawca zobowiązuje się do dostawy pieczywa świeżego, z bieżącej produkcji. Dostarczony przedmiot umowy winien być oznaczony datą ważności do spożycia, do każdej faktury wymagany handlowy dokument identyfikacyjny; d) opakowanie jednostkowe i zbiorcze przedmiotu umowy winno odpowiadać wymogom norm przedmiotowych; e) Wykonawca dostarczy produkty żywnościowe spełniające wymogi określone przepisami ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz aktów wykonawczych do niej (Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914) w szczególności z zachowaniem przez podmioty zobowiązane, zasad systemu analizy i krytycznych punktów kontroli (HACCP); f) Wykonawca dostarczy produkty żywnościowe środkami transportu spełniającymi wymogi rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymogów sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (w tym czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem ); g) Wykonawca zobowiązuje się do przestrzegania reżimu technologicznego i sanitarnego w procesie produkcji oraz transportu przedmiotu umowy; h) Wykonawca oświadcza, że posiada odpowiednie środki i warunki techniczne potrzebne do realizacji przedmiotu umowy; i) Wykonawca zobowiązuje się w ramach świadczenia umownego, do dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego na własny koszt i ryzyko; j) Miejsce dostawy: Kuchnia Szpitalna, Głogów, ul. Kościuszki 15. Pakiet nr 3- art. mleczarskie: a) dostawa przedmiotu umowy odbywać się będzie codziennie od poniedziałku do soboty, w godzinach od 600 do 630; b) zamówienie codzienne telefonicznie lub faxem; c) na artykułach wymagane trwałe oznaczenia producenta tj.: nazwa dostarczanego produktu, data produkcji, waga, data przydatności do spożycia; Do każdej faktury wymagany handlowy dokument identyfikacyjny; d) artykuły nabiałowe muszą być świeże (spełniać wymagania norm sanitarnych, technologicznych i jakościowych, oraz spełniać warunki wynikające z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 171 poz. 1225 ze zm.); e) opakowanie jednostkowe i zbiorcze przedmiotu umowy winno odpowiadać wymogom norm przedmiotowych; f) Wykonawca zobowiązuje się w ramach świadczenia umownego, do dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego na własny koszt i ryzyko; g) osobą upoważnioną do kontroli jakościowej dostarczonego przedmiotu umowy ze strony Zamawiającego jest - magazynier magazynu spożywczego; h) Miejsce dostawy: Kuchnia Szpitalna, Głogów, ul. Kościuszki 15. OpisDokładny opis pakietu znajduje się w Załączniku Nr 1 do SIWZ Formularz cenowy (specyfikacja asortymentowo-ilościowa)Dokładny opis pakietu znajduje się w Załączniku Nr do SIWZ Formularz cenowy (specyfikacja asortymentowo-ilościowa)Dokładny opis pakietu znajduje się w Załączniku Nr do SIWZ Formularz cenowy (specyfikacja asortymentowo-ilościowa) |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Głogowski Szpital Powiatowy Sp. z o.o. |
Ulica | ul. Kościuszki 15 |
Nr domu | 15 |
Miejscowosc | Głogów |
Kod poczt | 67-200 |
Wojewodztwo | dolnośląskie |
Tel | 76 8373 216 |
Fax | 76 8373 377 |
Internet | www.szpital.glogow.pl |
Regon | 00030878400000 |
E mail | zam_pub@szpital.glogow.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: Spółka prawa handlowego |
Rodzaj zam inny | Spółka prawa handlowego |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 3 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | Obowiązuje termin |
Czas mies | 12 |
Wadium | Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium. |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia |
Wiedza | Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia |
Potencjal | Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia |
Zdolne | Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia |
Sytuacja | Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Inne dokumenty | 1. Wypełniony Formularz cenowy (specyfikacja ilościowo-asortymentowa) - Załącznik Nr 1 2. Pełnomocnictwo wystawione dla osoby podpisującej ofertę - tylko w przypadku jeżeli uprawnienie do podpisania oferty i reprezentowania podmiotu nie wynika z dokumentów dołączonych do oferty. 3. Dokument ustanawiający pełnomocnika i upoważniający go do podpisywania oferty oraz reprezentowania podmiotów występujących wspólnie w niniejszym postępowaniu - tylko w przypadku złożenia oferty wspólnej. |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Kryt cena | B |
Kryt 1p | 96 |
Kryt 2 | Termin płatności |
Kryt 2p | 4 |
Spec www | www.szpital.glogow.pl/bip |
Spec war | Głogowski Szpital Powiatowy sp. z o.o., ul. Kościuszki 15, 67-200 Głogów, Sekcja zamówień publicznych w dni robocze w godzinach od 8:00 do 15:00 |
Data skl | 26/07/2016 |
Godz skl | 10:00 |
Miejsce | Głogowski Szpital Powiatowy sp. z o.o., ulica Kościuszki 15, 67-200 Głogów budynek Dyrekcji - kancelaria |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |