Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla stołówki Szkoły Podstawowej nr 10 w Rzeszowie ul. Dominikańska 4
Publication date | 2016-07-21 |
End date | 2016-08-18 10:00:00 |
Instytucja | Szkoła Podstawowa Nr 10 |
Miejscowość | Rzeszów |
Województwo | podkarpackie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 148193 / 2016 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151130003, 151120006, 153000000, 32121001, 155000003, 31425003, 158110006, 152210003, 153311709, 153300000, 158000006, 158700007, 158943004 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa - zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego - następujących artykułów spożywczych: Część I zamówienia: Mięso i wędliny, mięso drobiowe (świeże z bieżącej produkcji). Część II zamówienia: Warzywa i owoce, ziemniaki (dobrej jakości). Część III zamówienia: Wyroby mleczarskie i nabiał, jajka (wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej przez zamawiającego dostawy i zużycia, jajka świeże z bieżącej produkcji). Część IV zamówienia: Pieczywo (świeże z bieżącej produkcji maksymalnie 12 godzin od momentu wypieku poz. 1,2,4). Część V zamówienia: Ryby i mrożonki (wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej przez zamawiającego dostawy i zużycia). Część VI zamówienia: Pozostałe artykuły żywnościowe (wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej przez zamawiającego dostawy i zużycia). Część VII zamówienia: Wyroby garmażeryjne {świeże z bieżącej produkcji). Zakres zamówienia został określony w Formularzu cenowym - cz. C SIWZ oraz w ogólnych warunkach przyszłej umowy - cz. B SIWZ.OpisDostawa mięsa i wędliny, mięsa drobiowego (świeże z bieżącej produkcji) - Zakres zamówienia został określony w Formularzu cenowym - cz. C SIWZ oraz w ogólnych warunkach przyszłej umowy - cz. B SIWZ.Dostawa warzyw i owoców, ziemniaków (dobrej jakości) - zakres zamówienia został określony w Formularzu cenowym - cz. C SIWZ oraz w ogólnych warunkach przyszłej umowy - cz. B SIWZ.Dostawa wyrobów mleczarskich i nabiału, jajek (wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej przez zamawiającego dostawy i zużycia, jajka świeże z bieżącej produkcji) - zakres zamówienia został określony w Formularzu cenowym - cz. C SIWZ oraz w ogólnych warunkach przyszłej umowy - cz. B SIWZ.Dostawa peczywa (świeże z bieżącej produkcji maksymalnie 12 godzin od momentu wypieku poz. 1,2,4 formularza cenowego) -zakres zamówienia został określony w Formularzu cenowym - cz. C SIWZ oraz w ogólnych warunkach przyszłej umowy - cz. B SIWZ.Dostawa ryb i mrożonek (wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej przez zamawiającego dostawy i zużycia) - zakres zamówienia został określony w Formularzu cenowym - cz. C SIWZ oraz w ogólnych warunkach przyszłej umowy - cz. B SIWZ.Dostawa pozostałych artykułów żywnościowych (wg ważnej daty do spożycia - w okresie zaplanowanej przez zamawiającego dostawy i zużycia) - zakres zamówienia został określony w Formularzu cenowym - cz. C SIWZ oraz w ogólnych warunkach przyszłej umowy - cz. B SIWZ.Dostawa wyrobów garmażeryjnych (świeże z bieżącej produkcji) - zakres zamówienia został określony w Formularzu cenowym - cz. C SIWZ oraz w ogólnych warunkach przyszłej umowy - cz. B SIWZ |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Szkoła Podstawowa Nr 10 |
Ulica | ul. Dominikańska 4 |
Nr domu | 4 |
Miejscowosc | Rzeszów |
Kod poczt | 35-077 |
Wojewodztwo | podkarpackie |
Tel | 17 748 23 50 |
Fax | 17 748 23 74 |
Internet | www.sp10.net |
Regon | 00024280300000 |
E mail | sekretariat@sp10.resman.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: Szkoła Podstawowa |
Rodzaj zam inny | Szkoła Podstawowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 7 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 29/12/2017 |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | na podstawie złożonego oświadczenia - zał. Nr 1 do oferty - wg wzoru |
Wiedza | na podstawie złożonego oświadczenia - zał. Nr 1 do oferty- wg wzoru; - ponadto Zamawiający uzna za spełnienie tego wymogu przez Wykonawcę, który w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie, wykonał lub wykonuje co najmniej jedną dostawę (chodzi o jedną umowę niezależnie od ilości dostaw sukcesywnych w ramach tej jednej umowy) o wartości brutto odpowiadającej przedmiotowi zamówienia, odrębnie dla każdej części zamówienia tj.: Część I zamówienia: Mięso i wędliny, mięso drobiowe - min. brutto 40.000,00 PLN Część II zamówienia: Warzywa i owoce, ziemniaki- min. brutto 25.000,00 PLN Część III zamówienia: Wyroby mleczarskie i nabiał, jajka -min. brutto 25.000,00 PLN Część IV zamówienia: Pieczywo - min. brutto 10.000,00 PLN Część V zamówienia: Ryby i mrożonki - min. brutto 12.000,00 PLN Część VI zamówienia: Pozostałe artykuły żywnościowe - min. brutto 30.000,00 PLN Część VII zamówienia: Wyroby garmażeryjne - min. brutto 15.000,00 PLN |
Potencjal | na podstawie złożonego oświadczenia - zał. Nr 1 do oferty - wg wzoru |
Zdolne | na podstawie złożonego oświadczenia - zał. Nr 1 do oferty - wg wzoru |
Sytuacja | na podstawie złożonego oświadczenia - zał. Nr 1 do oferty - wg wzoru |
Oswiadczenie potwierdzenia 1 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok podm zag 4 | Tak |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | 1. Strony dopuszczają możliwość zmiany postanowień zawartej umowy w granicach unormowania art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych ( Dz. U. z 2010r. Nr 113, poz. 759 ), w szczególności w przypadkach: a. zmiany obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy, b. zmiany, która jest korzystna dla Zamawiającego lub zmiany, której nie można było przewidzieć na etapie przygotowywania postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, c. innych nieistotnych zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy. 2. Wykonawca może wystąpić z wnioskiem o zmianę ceny netto poszczególnych artykułów spożywczych na wyższą wyłącznie w przypadku znacznego wzrostu (co najmniej 5%) cen na rynku i nie więcej niż o wskaźnik wzrostu cen danego artykułu ogłaszany w Biuletynie Statystycznym województwa podkarpackiego wydawanym przez GUS w Rzeszowie, nie wcześniej niż od dnia 1 grudnia 2014 r. oraz nie częściej niż dwa razy w okresie obowiązywania umowy. Jeżeli Biuletyn Statystyczny województwa podkarpackiego nie będzie publikował wskaźnika wzrostu cen któregoś z artykułów, podwyżka będzie dokonana w oparciu o wskaźnik wzrostu średnich cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszany w tymże Biuletynie. 3. Zmiany powinny zostać zgłoszone w formie wniosku (pisemnie, faksem) z uzasadnieniem faktycznym i prawnym ich wprowadzenia. 4. Zmiany, o których mowa w ust. 1 i 2 zostaną wprowadzone drogą uzgodnionego przez strony aneksu do umowy, sporządzonego w formie pisemnej pod rygorem nieważności. 5. Zmiana ceny na wyższą może nastąpić w terminie nie krótszym niż 21 dni od daty złożenia wniosku o jej podwyższenie. W przypadku obniżek cen danego asortymentu na rynku, ceny dostaw zostaną obniżone wg tych samych zasad. 6. Zmiana stawki VAT w trakcie obowiązywania umowy nie stanowi jej zmiany i nie wymaga podpisania stosownego aneksu do umowy. |
Kryt cena | B |
Kryt 1p | 50 |
Kryt 2 | Smak |
Kryt 2p | 40 |
Kryt 3 | Współpraca |
Kryt 3p | 10 |
Spec www | www.sp10.net |
Spec war | SIWZ w cenie 10 zł (forma papierowa) można odebrać osobiście w siedzibie Zamawiającego lub pobrać bezpłatnie ze strony internetowej szkoły. |
Data skl | 18/08/2016 |
Godz skl | 10:00 |
Miejsce | Sekretariat SP Nr 10 przy ul. Dominikańska 4 w Rzeszowie (dotrzymanie ww. terminu dotyczy również ofert składanych drogą pocztową). Otwarcie dnia 18/08/2016 o godz 10:00 w sali nr 8. |
Termin | D |
Okres data do | 01/09/2016 |
Czy uniewaznienie | Nie |