Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Internacie Zespołu Szkół Nr 3 w Tomaszowie Lubelskim ul. Hallera 5

Publication date 2016-07-26
End date 2016-08-05 12:00:00
Instytucja Zespół Szkół nr 3 im. Macieja Rataja
Miejscowość Tomaszów Lubelski
Województwo lubelskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Warzywa przetworzone,
  • Produkty mleczarskie,
  • Mąka zbożowa lub roślinna i podobne produkty,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 157881 / 2016
Document type ZP-400
Cpv code 150000008, 151000009, 152000000, 153000001, 155000003, 158000006, 32121001, 151121007, 31425003, 156125006, 153311008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Internacie Zespołu Szkół nr 3 w Tomaszowie Lubelskim ,ul. Hallera 5.
Przedmiot zamówienia został podzielony na 12 CZĘŚCI od nr 1 do 12 .
Wspólny słownik kodów CPV: 15000000-8
CZĘŚĆ I pieczywo Kod CPV 15612500-6
CZĘŚĆ II Produkty Mleczarskie Kod CPV 15500000-3
CZĘŚĆ III Produkty zwierzęce, mięso i produkty wędliniarskie Kod CPV 15100000-9
Kod CPV 15131120-2
CZĘŚĆ IV różne produkty spożywcze Kod CPV 15800000-6
CZĘŚĆ V ryby przetworzone i konserwowane Kod CPV 15200000-0
CZĘŚĆ VI drób Kod CPV 15112000- 6
CZĘŚĆ VII mrożonki Kod CPV 15331100-8
CZĘŚĆ VIII owoce świeże Kod CPV 03121000-5
CZĘŚĆ IX warzywa Kod CPV 15300000-1
CZĘŚĆ X jaja kurze Kod CPV 03142500-3
CZĘŚĆ XI produkty mączne gotowe Kod CPV 15851000-8
CZĘŚĆ XII ziemniaki Kod CPV 03212100-1
Szczegółowy wykaz każdej części zawierają Arkusze kalkulacyjne oferty, jako załączniki
nr 1.1 do 1.12 do Specyfikacji istotnych warunków zamówienia, stanowiący integralną ich część.

Opis

1 Chleb zwykły krojony waga nie mniej jak 500 g szt. 6000
2 Chleb razowy mieszany waga nie mniej jak 500 g szt. 300
3 Bułka zwykła waga nie mniej jak 50 g Szt. 11 000
4 Bułka tarta kg 150
5 Drożdżówka 100 g szt. 1100
6 Pierożki ( z kaszą , kapustą ) waga nie mniej niż 60 g
szt. 2000
7 Pączek waga nie mniej jak 60 g szt. 300
8 Makowiec 500 g szt. 20
9 Cebularz waga nie mniej niż 100 g Szt. 12001 Mleko spożywcze zaw.
2% tł. w opak. 1 litr.
litr 3500
2 Śmietana zaw. 18 % tł.
litr 400

3 Śmietana Kubek op.450 ml zaw.18% tł.
szt. 100
3 Masło ex .zawartość
tł. 82,5% op. 0.200 g
kg 700
4 Twaróg półtłusty
Kg. 350


5 Ser topiony 100 g
Szt. 1900


6 Ser żółty półtłusty
kg 300


7 Jogurt kubek op.
nie mniej jak 125 ml.
Szt. 1400
8 Serek wiejski op. nie mniej jak 150 g szt 12001. 1 Mięso mielone wieprzowo-wołowe
kg 350
2. 2 Mięso wieprzowe gulaszowe II kl.
kg 450
3. 4 Karkówka
wieprzowa b/k
kg 150
4. Karkówka z kością kg 200


5. 5 Schab wieprzowy z kością
kg 450
6. 6 Schab wieprzowy b/k kg 50
7. 7 Wątroba wieprzowa
kg 100
8. 8 Żeberka wieprzowe
(Paski)
kg 150
9. 10 Boczek wędzony parzony kg. 60
10. 12 Kiełbasa krakowska
kg 200
11. 13 Mielonka wieprzowa Smaczek w galaretce kg 100
12. 14 Kiełbasa zwyczajna kg 70
13. 16 Kiełbasa wiejska kg. 200
14. 17 Kiełbasa szynkowa z
kminkiem kg 300
15. 18 Pieczeń rzymska kg 150
16. 1 Polędwica sopocka kg 320
17. Ogonówka kg 220
18. 21 Paróweczki szynkowe wieprzowe kg 200
19. 22 Szynka parzona domowa kg 400
20. 24 Flaki krojone odgotowane kg 501. Cukier biały kryształ- paczkowany op.1kg 600 Kg

2. Chrzan tarty w słoiku op. Nie mniej jak 160 g 50 Szt
3. Kakao ciemne holenderskie sypkie op. Nie mniej jak 100 g 60 Szt
4. Dżem wiśniowy op. nie mniej jak 280g 400 Szt
5. Dżem truskawkowy , op. nie mniej jak 280 g 400 Szt
6. Dżem śliwkowy - nie mniej jak 280g 100 Szt

7. Fasolka konserwowa czerwona
op. nie mniejsze jak 400g 25 szt
8. Fasolka konserwowa biała op. 400 g 30 Szt

9. Groszek konserwowy op. nie mniej jak 400 g 120 Szt
10. Gałka muszkatołowa mielona 20 g 10 Szt
11. Herbata granulowana 100 g 90 Szt
12. Kawa inka op. nie mniejsze
jak 150 g 60 Szt
13. Keczup PIKANTNY
op. nie mniej jak 500 g
220 Szt

14. Koncentrat pomidorowy 30 %
op. Nie mniej jak 200g 230 Szt
15. Kukurydza konserwowa słodka -
op. nie mniejsze jak 400 g
120 Szt
16. Kwasek cytrynowy op. Nie mniej
jak 20g 100 Szt
17. Majonez dekoracyjny nie mniej
jak 700 g Firmy Winiary
lub równoważny 100 Szt
18. Musztarda delikatesowa op. nie mniej 180g 100 Szt
19. Majeranek torebka op. 20g 110 Szt
20. Ocet spirytusowy 10 % op. 05 l. 10 Szt
21. Przyprawa do zup w płynie op. - 1 l Firmy Winiar lub równoważny 120 Szt
22. Pieprz naturalny czarny mielony
Op. nie mniej jak 20g 220
Szt
23. Pieprz ziołowy torebka op. 20 g 50 Szt
24. Papryka w proszku słodka mielona
Op. nie mniej jak 20 g 160 Szt
25. Pietruszka susz- natka op. nie mniej jak 20g 130 Szt.
26. Koper susz nać op. nie mniej jak
20 g
100 Szt.
27. Przyprawa do potraw typu Vegeta lub równoważny op.200 g 140 Szt.
28. Ryż biały op. 1 kg 100 Kg
29. Rosołki drobiowe 120 g Firmy Winiar lub równoważny 140 Szt.
30. Sól sodowo-potasowa op. 350 g 130 Szt.
31. Ziele angielskie torebka 15g 10 Szt.
32. Liść laurowy torebka 15 g 10 Szt.
33. Mąka ziemniaczana op. 1000 g 20 Kg
34. Mąka pszenna luksusowa typ 550 200 Kg
35. Olej jadalny rzepakowy op. 1 litr 400 Szt.
36. Olej jadalny rzepakowy op. Nie mniej jak 3 l. 20 Szt.
37. Margaryna śniadaniowa z zaw. olejów roślinnych op. 500 g 400 Szt.
38. Kasza jęczmienna wiejska op.1000g 60 Kg
39. Kasza gryczana op. 1000 g 60 Kg
40. Płatki kukurydziane zwykłe op.
nie mniej jak 425 g. 70 Szt.
41. Ogórek konserwowy op. poj. 0.9 l 220 Szt

42. Papryka konserwowa op. poj. 0,9 l 200 Szt

43. Serek top. Krążek op. 140 g
320 op
44. Serek top. plastry op. 150g
500 op
45. Konserwa turystyczna nie mniej
jak op. 135g 700 Szt
46. Pasztet drobiowy nie mniej jak op.135g 1200 Szt
47. Delikat do mięs Knor
Lub równoważny op. 700 g 15 Szt

48. Delikat do ryb op. 700g 2 Szt

49. Delikat do drobiu op. 700 g 6 Szt.

50. Sos ogrodowy sałatkowy op.900 g 10 Szt.

51. Cukier puder op.500g
20 Szt.
52. Cukier waniliowy
20 Szt.
53. Czekolada Wedell op. 100 g
lub równoważny 300 Szt.

54. Makaron świderki
op. Nie mniej jak 1000 g
100 Szt.
55. Makaron krajanka do rosołu
4- jajeczny op. 250 g. 100 Szt.


56. Makaron zacierka op. 250 g.
50 Szt.


57. Makaron spaghetti Lubella
lub równoważny op. 400 g
450 Szt.
58. Makaron łazanki Lubella
lub równoważny op. 400g

100
Szt.1 Filet z ryby morszczuk mrożony SHP
Kg 300
2 Filet śledziowy b/skóry
w zalewie octowo-olejowej
kg 150
3 Makrela wędzona Kg 1501 Filet drobiowy
/ świeży /
kg 430
2 Porcje rosołowe
Kg

200
3 Udka z kurczaka świeża
Kg 5001 Mieszanka mrożona
wielowarzywna
7 składnikowa
Op.2,5 kg
Op. 35
2 Kalafior mrożony
Op.2.50 kg
op. 30
3 Szpinak mrożony - liść
op.2.50 kg
op. 201 Jabłka gat. I kg 27001 Burak ćwikła kg. 350
2 Cebula biała kg. 300
3 marchew kg. 500
4 seler ( korzeń ) kg. 30
5 por kg. 100
6 Pietruszka korzeń kg. 20
7 Kapusta czerwona kg. 100
8 Kapusta biała kg. 500
9 Kapusta włoska kg. 100
10 Kapusta pekińska kg. 260
11 Kapusta kiszona kg. 150
12 Ogórek kwaszony kg. 150
13 Fasola biała kg. 120
14 Groch łupany kg. 20
15 Czosnek kg. 22
16 Pieczarka kg. 80
17 Szczypior Peczk. 100
18 Papryka świeżą Kg 30
19 pomidor kg 350
20 Ogórek zielony kg 350
21 Sałata szt 300
22 Szczypiorek p. 80Jaja kurze świeże kl. A wielkość M Szt. 70001 Pierogi ruskie domowe Kg. 40
2 Pierogi z kapustą i pieczarkami kg 40
3 Krokiety z kapustą i pieczarkami kg 60
4 Kopytka świeże Kg 1501
Ziemniaki jadalne późne op. worek nie mniej jak 30 kg
Polska Norma -
PN-R-74450:1975

kg 6500

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Zespół Szkół nr 3 im. Macieja Rataja
Ulica ul. Hallera 5
Nr domu 5
Miejscowosc Tomaszów Lubelski
Kod poczt 22-600
Wojewodztwo lubelskie
Tel 084 6650505
Fax 084 6650505
Internet www.zs3tl.pl
Regon 00019851600000
E mail jadwigazerebiec@vp.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Adres dyn zak http://www.zs3tl.pl/przetarg
Rodzaj zam Inny: jednostka organizacyjna powiatu
Rodzaj zam inny jednostka organizacyjna powiatu
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 12
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 30/06/2017
Wadium nie dotyczy
Zaliczka Nie
Uprawnienie Zamawiający nie precyzuje żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku nastąpi przez złożenie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia zostanie dokonana na zasadzie formuły spełnia nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w wymaganych dokumentach i oświadczeniach, których wykaz znajduje się w pkt. 6 niniejszej SIWZ.
Wiedza Zamawiający nie precyzuje żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku nastąpi przez złożenie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia zostanie dokonana na zasadzie formuły spełnia nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w wymaganych dokumentach i oświadczeniach, których wykaz znajduje się w pkt. 6 niniejszej SIWZ.
Potencjal Zamawiający nie precyzuje żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku nastąpi przez złożenie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia zostanie dokonana na zasadzie formuły spełnia nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w wymaganych dokumentach i oświadczeniach, których wykaz znajduje się w pkt. 6 niniejszej SIWZ.
Zdolne Zamawiający nie precyzuje żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku nastąpi przez złożenie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia zostanie dokonana na zasadzie formuły spełnia nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w wymaganych dokumentach i oświadczeniach, których wykaz znajduje się w pkt. 6 niniejszej SIWZ.
Sytuacja Zamawiający nie precyzuje żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku nastąpi przez złożenie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia zostanie dokonana na zasadzie formuły spełnia nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w wymaganych dokumentach i oświadczeniach, których wykaz znajduje się w pkt. 6 niniejszej SIWZ.
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 15.2. Istotne postanowienia i warunki umowy zawiera projekt umowy. Zał. nr 6 2. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany postanowień niniejszej umowy w niżej wymienionych przypadkach : 2.1.Nie przewiduje się wzrostu cen netto , 2.2. zmiany przepisów prawnych, w tym zmiany stawki podatku VAT. 2.3. zmiany nazwy towaru w przypadku, kiedy nowy towar spełnia wszystkie parametry towaru, który przestał być wytwarzany. a/ wystąpienia okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawierania umowy, b/ wprowadzenia zmian korzystnych dla Zamawiającego, d/ wystąpienia sytuacji niezależnych od stron umowy i działania siły wyższej. (powódź, pożar, zamieszki, strajki, ataki terrorystyczne, przerwy w dostawie energii elektrycznej) mającej wpływ na realizację umowy; 3. W sprawach nieuregulowanych niniejszą umową zastosowanie mają przepisy Kodeksu Cywilnego. 4. Powiadomienie każdej ze Stron umowy jest ważne wyłącznie, gdy dokonane zostało pisemnie i skutecznie doręczone adresatowi. 5. Strony zobowiązane są do wzajemnego pisemnego powiadamiania o zmianie siedziby, adresu, zmiany formy prawnej w terminie do 14 dni od dnia wystąpienia zdarzenia. 6. Zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu
Kryt cena B
Kryt 1p 97
Kryt 2 termin płatności
Kryt 2p 3
Spec www http://www.zs3tl.pl/przetarg
Spec war Zespół Szkół Nr 3 w Tomaszowie Lubelskim ul. Hallera 5 22-600 Tomaszów Lubelski
Data skl 05/08/2016
Godz skl 12:00
Miejsce Zespół Szkół Nr 3 w Tomaszowie Lubelskim ul. Hallera 5 22-600 Tomaszów Lubelski
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Inf dodat nie dotyczy
Czy uniewaznienie Nie
Inne dok potw . Pełnomocnictwo, jeżeli oferta i załączniki nie będą podpisane przez osobę/y/wskazane w rejestrze sądowym lub innym dokumencie właściwym dla formy organizacyjnej wykonawcy. Z pełnomocnictwa musi jednoznacznie wynikać do jakich czynności prawnych dana osoba/y/ zostały umocowana/e/.Pełnomocnictwo powinno być złożone w oryginale lub kopii poświadczonej przez notariusza za zgodność z oryginałem.
Inne dokumenty . Pełnomocnictwo, jeżeli oferta i załączniki nie będą podpisane przez osobę/y/wskazane w rejestrze sądowym lub innym dokumencie właściwym dla formy organizacyjnej wykonawcy. Z pełnomocnictwa musi jednoznacznie wynikać do jakich czynności prawnych dana osoba/y/ zostały umocowana/e/.Pełnomocnictwo powinno być złożone w oryginale lub kopii poświadczonej przez notariusza za zgodność z oryginałem.

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)