DOSTAWA PRODUKTÓW GARMAŻERYJNYCH CHŁODZONYCH NA RZECZ 24. WOJSKOWEGO ODDZIAŁU GOSPODARCZEGO W GIŻYCKU

Publication date 2016-07-27
End date 2016-08-04 09:00:00
Instytucja 24 Wojskowy Oddział Gospodarczy
Miejscowość Giżycko
Województwo warmińsko-mazurskie
Branża
  • Przetworzone produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 161603 / 2016
Document type ZP-400
Cpv code 158943004
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

ZAMÓWIENIE PODSTAWOWE
1. Pierogi z kapusta i grzybami kg 1845
2. Pierogi ruskie kg 1245
3. Pierożki z mięsem kg 3045
4. Pierożki z grzybami kg 945
5. Kluski śląskie kg 2145
6. Kluski śląskie z mięsem kg 3045
7. Krokiety z mięsem kg 3045
8. Krokiety z kapustą i mięsem kg 3045
9. Naleśniki z serem kg 3645
10. Kopytka kg 2145
ZAMÓWIENIE OPCJONALNE
1. Pierogi z kapusta i grzybami kg 1384
2. Pierogi ruskie kg 934
3. Pierożki z mięsem kg 2284
4. Pierożki z grzybami kg 709
5. Kluski śląskie kg 1609
6. Kluski śląskie z mięsem kg 2284
7. Krokiety z mięsem kg 2284
8. Krokiety z kapustą i mięsem kg 2284
9. Naleśniki z serem kg 2734
10. Kopytka kg 1609

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa 24 Wojskowy Oddział Gospodarczy
Ulica ul. Nowowiejska 20
Nr domu 20
Miejscowosc Giżycko
Kod poczt 11-500
Wojewodztwo warmińsko-mazurskie
Tel 261 335 922
Fax 261 335 641
Internet www.24wog.wp.mil.pl
Regon 28060211800000
E mail 24wog.zam@wp.mil.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: Jednostka Wojskowa
Rodzaj zam inny Jednostka Wojskowa
Rodz zam D
Czy czesci Nie
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 31/12/2017
Wadium 1. Zamawiający żąda wniesienia wadium na cały przedmiot zamówienia, w wysokości 8 500,00 zł. 2. Zamawiający żąda wniesienia wadium w pełnej wysokości przed terminem do składania ofert. 3. Wadium przetargowe należy wnieść do Zamawiającego w jednej lub kilku następujących formach: a. pieniądzu (przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego w NBP O/Okr./Olsztyn nr 51 1010 1397 0020 1713 9120 1000 z dopiskiem: Wadium - post. nr 75/2016 Dostawa produktów garmażeryjnych chłodzonych na rzecz 24. Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Giżycku), b. poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, c. gwarancjach bankowych, d. gwarancjach ubezpieczeniowych, e. poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158 z późn. zm.). 4. W przypadku wadium wnoszonego w pieniądzu za termin wniesienia uznaje się chwilę uznania kwoty na rachunku Zamawiającego. 5. Do oferty należy dołączyć kserokopię dowodu bankowego potwierdzającego wniesienie wadium w pieniądzu. W przypadku realizowania przez Wykonawcę rozliczeń bankowych w formie elektronicznej do oferty należy załączyć potwierdzenie wykonania operacji bankowej w formie kserokopii wydruku operacji. Zarówno kserokopia dowodu bankowego jak i kserokopia dowodu pochodzącego z systemu elektronicznych rozliczeń - wymaga potwierdzenia przez Wykonawcę za zgodność z oryginałem. 6. Wadium wnoszone w formie: poręczeń, gwarancji bankowych lub ubezpieczeniowych należy złożyć w formie oryginału i kopii (przy czym kopia dokumentu winna być trwale spięta z ofertą).
Zaliczka Nie
Uprawnienie Wykonawca udokumentuje fakt posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, poprzez złożenie: obowiązującej decyzji administracyjnej właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 ze zm.) lub obowiązującej decyzji administracyjnej właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010, Nr 136 , poz. 914 ze zm.), lub zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów zgodnego z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730)
Wiedza Zamawiający nie żąda od wykonawców udowodnienia faktu posiadania niezbędnej wiedzy i doświadczenia, przyjmując jako dokument potwierdzający spełnianie tego warunku, podpisane oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, co jest dopuszczone w art. 44 ustawy Pzp
Potencjal Zamawiający nie żąda od wykonawców udowodnienia faktu dysponowania niezbędnym potencjałem technicznym do wykonywania zamówienia, przyjmując jako dokument potwierdzający spełnianie tego warunku, podpisane oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, co jest dopuszczone w art. 44 ustawy Pzp
Zdolne Zamawiający nie żąda od wykonawców udowodnienia faktu dysponowania osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, przyjmując jako dokument potwierdzający spełnianie tego warunku, podpisane oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, co jest dopuszczone w art. 44 ustawy Pzp
Sytuacja Zamawiający nie żąda od wykonawców udowodnienia faktu znajdowania się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, przyjmując jako dokument potwierdzający spełnianie tego warunku, podpisane oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, co jest dopuszczone w art. 44 ustawy Pzp
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok potw 3 Tak
Inne dokumenty W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Zamawiający żąda potwierdzenia wdrożonego systemu HACCP, a Wykonawca udokumentuje to poprzez złożenie: Certyfikatu HACCP, wystawionego przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub Zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydanego na podstawie art. 59 i 73, ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub Protokołu z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Formularz ofertowy podpisany na każdej stronie (załącznik nr 1 do siwz) Zestawienie cenowe przedmiotu zamówienia podpisane na każdej stronie (załącznik nr 5 do siwz) Pełnomocnictwo złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej notarialnie. DOWÓD WNIESIENIA WADIUM - kserokopia dowodu potwierdzona za zgodność z oryginałem przez osobę uprawnioną do reprezentowania Wykonawcy
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Na podstawie art. 144 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych, zastrzega się dokonanie zmian treści umowy w zakresie: a. Zmiany Odbiorcy lub miejsca dostawy zgodnie ze wskazaniem właściwej instytucji wojskowej, wynikającej z potrzeb Sił Zbrojnych RP; b. Zmiany zakresu świadczenia, a tym samym ilości przewidzianych w ofercie, jednak bez zmiany wartości umowy, wynikającej z potrzeb Sił Zbrojnych RP; c. zmiany wysokości zobowiązania w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług w 2017r., lub w przypadku, gdy wskaźnik waloryzacji uległ zmianie o 5 % w stosunku do wskaźnika wzrostu cen towarów dla poszczególnych grup produktów obowiązującego w miesiącu rozpoczęcia realizacji umowy
Kryt cena A
Spec www http://www.24wog.wp.mil.pl, http://www.bip.mon.gov.pl
Spec war 24. WOJSKOWY ODDZIAŁ GOSPODARCZY, Adres: ul. Nowowiejska 20, 11-500 GIŻYCKO, budynek sztabowy pok. 6
Data skl 04/08/2016
Godz skl 09:00
Miejsce 24. WOJSKOWY ODDZIAŁ GOSPODARCZY, Adres: ul. Nowowiejska 20, 11-500 GIŻYCKO, budynek sztabowy pok. 109.
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Inf dodat 3. Zgodnie z art. 24 ust. 2a Zamawiający wyklucza z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcę, który w okresie 3 lat przed wszczęciem postepowania, w sposób zawiniony poważnie naruszył obowiązki zawodowe, w szczególności, gdy Wykonawca w wyniku zamierzonego działania lub rażącego niedbalstwa nie wykonał lub nienależycie wykonał zamówienia, co Zamawiający jest w stanie wykazać za pomocą dowolnych środków dowodowych
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)