Zakup i dostawa mięsa, wędlin, konserw i tłuszczy zwierzęcych dla stołówek wojskowych.
Publication date | 2016-10-25 |
End date | 2016-11-08 10:00:00 |
Instytucja | Jednostka Wojskowa nr 3964 |
Miejscowość | Warszawa |
Województwo | mazowieckie |
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 330064 / 2016 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151110009, 151130003 |
Adres strony internetowej siwz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia w prowadzonym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego jest Zakup i dostawa mięsa, wędlin, konserw i tłuszczy zwierzęcych dla stołówek wojskowych: a) Stołówka Wojskowa Nr 1 ̶ Warszawa, ul. 11 Listopada 17/19; b) Stołówka Wojskowa Nr 2 ̶ Warszawa, ul. Filtrowa 2/4. Zakres przedmiotowy zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 2016 |
Nazwa | Jednostka Wojskowa nr 3964 |
Ulica | ul. Bystra |
Nr domu | 1 |
Miejscowosc | Warszawa |
Kod poczt | 03700 |
Panstwo | Polska |
Wojewodztwo | mazowieckie |
Tel | 261 892 326 |
Fax | 261 892 320 |
w.lewandowski@wp.mil.pl | |
Adres strony url | www.jw3964.wp.mil.pl |
Regon | 1717239200000 |
Czy obowiazkowa | Tak |
Zamieszczanie obowiazkowe | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | inny: |
Dostep dokumentow zamowienia | www.jw3964.wp.mil.pl |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.jw3964.wp.mil.pl |
Czy dostep do dokumentow ograniczony | Tak |
Wymagane przeslanie ofert inny | forma pismna |
Czy podzielone na czesci | Nie |
Czy oferty wnioski dostepne | Tak |
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert | Tak |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Jednostka Wojskowa Nr 39 64, ul. Bystra 1 03-700 Wrszawa, woj. mazowieckie |
Czy komunikacja elektroniczna wymaga | Tak |
Numer referencyjny | 3/2017/Z |
Rodz zam | D |
Okres2c | 01/01/201731/12/2017 |
Czas | O |
Okreslenie warunkow | decyzji (lub zaświadczenia) wydanego przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów – podstawa prawna art. 61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia – Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225 z późn. zm. art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego – Dz. U. z 2006 r. nr 17 , poz.127 z późn. zm. – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; - potwierdzenia zgłoszenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, wydane przez wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy – art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych – Dz. U. z 2001 r. nr 5, poz. 44 z późn. zm. - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; - zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225 z późn. zm.)- jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | - Informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w których wykonawca posiada rachunek, potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawionej nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Z informacji banku bądź kasy oszczędnościowo-kredytowej musi wynikać jednoznacznie, iż wykonawca posiada środki finansowe lub zdolność kredytową w wysokości minimum 300 000 zł. - Polisą ubezpieczeniową odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności wraz z dowodem opłacenia składki wynikającej z umowy ubezpieczenia na kwotę minimum 300 000 zł. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże,że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie wykonał z należytą starannością minimum dwa zamówienia odpowiadające swoim rodzajem i wartością tj. dostawy mięsa, wędlin, konserw i tłuszczy zwierzęcych dla stołówek wojskowych, stanowiącą przedmiot zamówienia, o wartości min. 300.000 zł brutto wraz z referencjami. |
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow | Nie |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 1 | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 2 | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 3 | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 4 | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 5 | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 6 | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 7 | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 8 | Tak |
Czy oswiadczenie spelnienie kryteriow | Tak |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | decyzji (lub zaświadczenia) wydanego przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów – podstawa prawna art. 61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225 z późn. zm. art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego – Dz. U. z 2006 r. nr 17 , poz.127 z późn. zm. – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; - potwierdzenia zgłoszenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, wydane przez wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy – art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych – Dz. U. z 2001 r. nr 5, poz. 44 z późn. zm. - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; - zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225 z późn. zm.)- jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. - Odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji. - Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego, potwierdzające odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu – wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. - Informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w których wykonawca posiada rachunek, potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawionej nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Z informacji banku bądź kasy oszczędnościowo-kredytowej musi wynikać jednoznacznie, iż wykonawca posiada środki finansowe lub zdolność kredytową w wysokości minimum 300 000zł. - Polisę ubezpieczeniową odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności wraz z dowodem opłacenia składki wynikającej z umowy ubezpieczenia na kwotę minimum 300 000zł. - Wykaz, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie wykonał z należytą starannością minimum dwa zamówienia odpowiadające swoim rodzajem i wartością tj. dostawy mięsa, wędlin, konserw i tłuszczy zwierzęcych dla stołówek wojskowych, stanowiącą przedmiot zamówienia, o wartości min. 300.000 zł brutto wraz z referencjami, wg wzoru załącznik 4 do SIWZ. |
Zakresie warunkow udzialu | Aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt.13-14 ustawy Pzp, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt. 21 ustawy Pzp, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upły¬wem terminu składania ofert. |
Wadium | 8000 zł |
Czy wadium | Tak |
Czy przewiduje udzielenie zaliczek | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej zasadniczej | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy ograniczenie liczby uczestnikow | Nie |
Czy obejmuje ustanowienie | Nie |
Czy pobranie umowy ramowej dynamicznego katalogow | Nie |
Czy umowy ramowej dynamicznego katalogow | Nie |
Czy zmiana umowy | Nie |
Kryt 0 | cena |
Kryt 0p | 100 |
Czy aukcja | Nie |
Data skl | 08/11/2016 |
Godz skl | 10:00 |
IV 4 4 jezyki | Polski |
Termin | on |
Okres liczba dni | 30 |
Le czy nast | Nie |
IV 3 1 Przewidziane jest zastrzezenie | Nie |
IV 3 1 Przewidziany podzial | Nie |
IV 3 2 PodzialDialogu | Nie |
IV 3 3 PodzialNegocjacji | Nie |
IV 6 5 | Nie |
Czy uniewaznienie | Tak |