Dostawa mięsa i wędlin z drobiu

Publication date 2016-12-08
End date 2016-12-19 10:00:00
Instytucja Wielospecjalistyczny Szpital Wojewódzki w Gorzowie Wlkp. Spółka z o.o.
Miejscowość Gorzów Wielkopolski
Województwo lubuskie

Szczegóły

Numer ogłoszenia 362398 / 2016
Document type ZP-400
Cpv code 151311006, 151121007
Adres strony internetowej siwz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa świeżego mięsa i wędlin z drobiu na potrzeby Wielospecjalistycznego Szpitala Wojewódzkiego w Gorzowie Wlkp. Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz szacunkowa ilość zawarta jest w dodatku nr 2 do siwz (załącznik nr 1 do oferty), będącym integralną częścią Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia(dalej: siwz).

Dodatkowe informacje

Biuletyn 2016
Nazwa Wielospecjalistyczny Szpital Wojewódzki w Gorzowie Wlkp. Spółka z o.o.
Ulica ul. Dekerta
Nr domu 1
Miejscowosc Gorzów Wielkopolski
Kod poczt 66400
Panstwo Polska
Wojewodztwo lubuskie
Tel 95 7331222, 7331173
Fax 95 7331222, 7331173
Email kacmar@szpital.gorzow.pl
Regon 21122838100000
Czy obowiazkowa Tak
Zamieszczanie obowiazkowe Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam inny:
Czy dostep dokumentow zamowienia Tak
Dostep dokumentow zamowienia www.szpital.gorzow.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja Tak
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.szpital.gorzow.pl
Czy wymagane przeslanie ofert Tak
Wymagane przeslanie ofert inny Obowiązkowa forma pisemna
Czy podzielone na czesci Nie
Oferty lub wnioski Tylko jednej
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Wielospecjalistyczny Szpital Wojewódzki w Gorzowie Wlkp., Sp. z o.o., ul. Dekerta 1, 66-400 Gorzów Wlkp., SEKREARIAT pok. nr 44.
Numer referencyjny ZP/N/46/16
Rodz zam D
Okres2c 10
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 Nie
Czas O
Okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w tym zakresie
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w tym zakresie
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w tym zakresie
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow Nie
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie Nie
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia Tak
Inne dokumenty niewymienione 1) Jeżeli ofertę podpisuje osoba niefigurująca w dokumencie rejestrowym, do oferty należy dołączyć oryginał pełnomocnictwa do podpisania oferty lub kopię potwierdzoną notarialnie „za zgodność z oryginałem” (pełnomocnictwo udzielone przez osoby uprawnione, figurujące w rejestrze handlowym lub innym dokumencie dołączonym do oferty). 2)Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia zobowiązani są do złożenia wraz z ofertą oryginału pełnomocnictwa do reprezentowania wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Pełnomocnictwo powinno: a) jednoznacznie określać postępowanie, do którego się odnosi i precyzować zakres umocowania, b) wymieniać wszystkich Wykonawców, którzy wspólnie ubiegają sie o udzielenie zamówienia, c)każdy z tych Wykonawców musi podpisać się na dokumencie pełnomocnictwa. 3) Zobowiązanie z art. 22a ustawy Pzp -jeśli dotyczy- Zobowiązanie innych podmiotów do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia (składane w oryginale). 4/. Prawidłowo wypełniony i podpisany przez osobę upoważnioną Formularz ofertowy, którego wzór stanowi dodatek do siwz; 5/. Prawidłowo wypełniony i podpisany przez osobę upoważnioną załącznik cenowy (dodatek nr 2 do siwz).
Wykaz potwierdzenie okolicznosci 1) Świadectwo/zaświadczenie/ wydane przez właściwy terytorialnie organ Inspekcji Weterynaryjnej (Powiatowego Lekarza Weterynarii) w sprawie nadania zakładowi uprawnień i kwalifikacji do prowadzenia działalności w wymaganym zakresie tj. obrót świeżym mięsem drobiowym, produkcja wędlin z mięsa drobiowego; 2) Zaświadczenie wystawione przez właściwy terytorialnie organ Inspekcji Weterynaryjnej (Powiatowego Lekarza Weterynarii), że zakład produkcyjny podlega nadzorowi sanitarno- weterynaryjnemu. 3) -Certyfikat systemu HACCP lub -potwierdzenie o wdrożeniu i stosowaniu systemu HACCP, oraz że produkcja jest zgodna z zasadami GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna), GHP (Dobra Praktyka Higieniczna) -wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności lub -Certyfikat potwierdzający wprowadzenie wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodnego z normą PN- EN ISO 22000:2006.
Czy wadium Nie
Czy przewiduje udzielenie zaliczek Nie
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych Nie
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych Nie
Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej Nie
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej Nie
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej zasadniczej Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1.Zamawiający dopuszcza możliwość wprowadzenia zmian do zawartej umowy, zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, w stosunku do treści oferty. 2. Warunki zmiany: a. istotne błędy pisarskie w treści umowy (np. w opisie przedmiotu umowy, w wysokości wynagrodzenia kwotowo lub słownie), b. wprowadzenie podwykonawcy lub zmiana zakresu realizacji zamówienia przez podwykonawcę, na pisemny wniosek Wykonawcy, c. brak środków na realizację zadania lub wystąpienie innych nie przewidzianych przyczyn, z powodu których Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ostatecznego terminu realizacji przedmiotu umowy lub rezygnacji z części zadania – o kwotę brakujących środków. d. zmiany sposobu/zasad dokonywania rozliczeń i płatności, zmiana płatnika. e. zmiana numeru rachunku bankowego. 3. Zamawiający dopuszcza zmianę warunków umowy w zakresie przedłużenia terminu jej obowiązywania ponad czas określony w §9 ust.1 w przypadku niezrealizowania dostaw asortymentu określonego w załączniku nr 1 do umowy w terminie określonym w §9 ust. 1 w limicie cenowym wynikającym z §2 ust. 2 umowy. 4. Strony niezwłocznie pisemnie informują o zmianach danych ujawnionych w rejestrze przedsiębiorców. 5. Strony dopuszczają zmianę zaoferowanych cen w przypadku zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian. Ustawowa zmiana stawki podatku VAT nie będzie wymagała aneksu do umowy. 6. W szczególnych przypadkach, takich jak np.: a. wstrzymanie lub zakończenie produkcji, b. bądź w sytuacji, gdy nastąpi przejściowy brak produktu przy jednoczesnej możliwości dostarczenia produktu zamiennego o parametrach nie gorszych od produktu objętego umową, strony dopuszczają zmianę przedmiotu umowy w zakresie: jakości lub innych cech charakterystycznych dla przedmiotu umowy, w tym zmianę, nazwy własnej produktu lub nazwy producenta (np. w przypadku zmian rejestrowych). Ewentualna zamiana produktu może być dokonana na pisemny wniosek Wykonawcy, rozpatrzony przez Zamawiającego. Cena dostarczonego odpowiednika nie może przekroczyć ceny jednostkowej netto produktu, którego dotyczy odpowiednik, a w przypadku dostarczenia odpowiednika o niższej cenie rynkowej strony określą jego wartość. 7. Strony dopuszczają obniżenie cen jednostkowych przedmiotu umowy w sytuacji: a. okresowych promocji, b. obniżenia ceny przez producenta w trakcie trwania umowy, c. krótszego terminu ważności niż określony w §3 ust.8. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnej wartości brutto umowy, wynikającej z przyczyn obiektywnych niezależnych od niego, w szczególności w przypadku zmiany stanu osobowego pacjentów lub zmiany stawki żywieniowej. 9. Zmiany, o których mowa w ust. 2, 3, 6 mogą zostać dokonane wyłącznie w drodze pisemnego aneksu do umowy pod rygorem nieważności. 10. Zmiana ceny przedmiotu umowy, o której mowa w ust. 7 będzie wymagała pisemnego zawiadomienia Zamawiającego przez Wykonawcę. Zmiana ta nie powoduje konieczności zmiany §2 ust. 2. 11. Strony przewidują zmianę ilości asortymentu do wartości wskazanej w §2 ust. 2 w przypadku, o którym mowa w ust. 7a lub 7b. 12. Zamawiający do treści SIWZ załącza projekt umowy (dodatek do siwz) zawierający wszystkie istotne postanowienia stron umowy.
Kryt 0 Cena ofertowa brutto
Kryt 0p 98
Czy aukcja Nie
Data skl 19/12/2016
Godz skl 10:00
IV 4 4 jezyki język polski
Termin on
Okres liczba dni 30
Zastosowanie procedury pzp Tak
IV 6 2 SkrocenieTerminu Nie
IV 6 5 Nie
Czy uniewaznienie Tak

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)