Dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Białej
Publication date | 2016-12-09 |
End date | 2016-12-19 09:00:00 |
Instytucja | Gmina Biała |
Miejscowość | Biała |
Województwo | opolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 363382 / 2016 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008, 31425003 |
Adres strony internetowej siwz |
Przedmiot zamówienia
Nazwa zamówienia: „Dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Białej”. Główny kod CPV: 15.00.00.00-8. 2. Przedmiotem zamówienia będzie dostawa artykułów spożywczych dla placówek szkolnych i przedszkolnych na terenie gminy Biała. 3.Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka, lub wszystkie części zamówienia. Oferta częściowa musi obejmować wszystkie pozycje określone w danej części. Oferta częściowa musi obejmować minimum jedną z poniższych części: Część 1: Jaja (jaja świeże klasy M) – CPV 15.00.00.00-8, 03.14.25.00-3. Część 2: Mięso i wędliny (mięso drobiowe, mięso wieprzowe, mięso wołowe, wędliny) – CPV 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9. Część 3: Ryby (ryby, filety rybne, śledzie)-CPV15.20.00.00.-0 Część 4: Warzywa i owoce świeże (warzywa i owoce krajowe, owoce cytrusowe) – CPV 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1. Część 5: Warzywa i owoce mrożone – CPV 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1, 15.33.11.70-9 Część 6: Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne (olej rzepakowy, oliwa z oliwek )-CPV15.40.00.00.-2 Część 7: Produkty mleczarskie (masło, sery, mleko, śmietana, jogurty, sery twarde )-CPV15.50.00.00.-3 Część 8: Produkty przemiału ziarna (ryż, mąka, otręby, kasze)-CPV15.60.00.00.-4 Część 9: Pieczywo i świeże wyroby piekarskie: (bułki, chleby pszenne, pełnoziarniste i razowe, bułka tarta) – CPV 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9. Część 10: Produkty ogólnospożywcze (przyprawy, makarony, soki, sosy, koncentraty, syropy, słodycze, owoce w puszkach itp., woda mineralna niegazowana) – CPV 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 15.90.00.00-7. 4. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia przedmiotu umowy do siedziby Zamawiającego po uprzednim zamówieniu telefonicznym, pisemnym lub elektronicznym (z jednodniowym wyprzedzeniem, składanym do godziny 15:00) przez pracownika upoważnionego przez Zamawiającego oraz wniesienia przedmiotu zamówienia do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego. 5. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów w przypadku zmniejszenia się ilości stołujących dzieci do 20 % wartości netto zamawianego towaru w poszczególnej części, ewentualnie zwiększenia ilości stołujących dzieci do 20% wartości netto zamawianego towaru w poszczególnej części. Z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe ani prawne. 6. Zamawiający nie przewiduje waloryzacji cen w trakcie realizacji umowy. 7. Należność za dostawy w danym miesiącu będzie płatna przelewem na konto Wykonawcy w terminie do 14 dni po otrzymaniu prawidłowo wystawionej faktury od Wykonawcy. Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w kosztorysie ofertowym na poszczególne części. 8. Wykonawca dostarczać będzie zamówioną partię towaru do Zamawiającego własnym środkiem transportu i na własne ryzyko oraz nie będzie obciążał kosztami transportu Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynów żywnościowych znajdujących się w obiektach. 9. Oferowane produkty winny spełniać wymogi sanitarno- epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz powinny być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016 r. ( DZ.U. z 2016 poz.1154) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach między innymi: - odpowiednie normy jakościowe i atesty, - dostarczane produkty będą świeże, pełnowartościowe, należytej jakości oraz będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem: pieczywo i wyroby cukiernicze oraz wyroby garmażeryjne - wyprodukowane będą w dobie dostawy; ryby i mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy; jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania; warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy gnicia; mięso i wędliny będą produktami świeżymi, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 5 dni od dostawy. 10. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za wady jakościowe dostaw (ukryte, nie ukryte) oraz uszkodzenia powstałe w transporcie produktów oraz zobowiązany jest do niezwłocznej wymiany wadliwego towaru we własnym zakresie i na własny koszt. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego danego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowe w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. 11.Wykonawca dostarcza produkty do siedziby zamawiającego w następujących przedziałach godzinowych i do następujących podległych placówek: 1. jaja (07:00-10:00) do stołówki PSP Biała i stołówki PP Biała 2. mięso i wędliny (07:00-10:00) do stołówki PSP Biała i stołówki PP Biała 3. ryby (07:00-10:00) do stołówki PSP Biała i stołówki PP Biała 4. warzywa i owoce świeże (07:00-10:00) do stołówki PSP Biała i stołówki PP Biała 5. warzywa i owoce mrożone ( 07:00-10:00) do stołówki PSP Biała i stołówki PP Biała 6. oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne ( 07:00-10:00) do stołówki PSP Biała i stołówki PP Biała 7. produkty mleczarskie ( 07:00-10:00) do stołówki PSP Biała i stołówki PP Biała 8. produkty przemiału ziarna ( 07:00-10:00) do stołówki PSP Biała i stołówki PP Biała 9. pieczywo i świeże wyroby piekarskie (06:30–08:00) do stołówki PSP Biała i stołówki PP Biała oraz do Oddziałów Zamiejscowych w Gostomi, Ligocie Bialskiej ,Solcu, Prężynie 10. produkty ogólnospożywcze (07:00-10:00) do stołówki PSP Biała i stołówki PP Biała 12. Zamawiający, wskazując w opisie poszczególnych produktów nazwy handlowe lub nazwy producentów, zgodnie z art. 29 ust. 3 oraz art. 30 ust. 4, dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych, z zachowaniem podanych w opisie wymagań minimalnych dla produktu. W przypadku zaoferowania produktu równoważnego zamawiający wymaga, aby opakowanie produktu zawierało informacje umożliwiające identyfikację spełnienia wskazanych wymagań minimalnych (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawartość procentowa poszczególnych składników, wydajność z opakowania, wartość odżywcza itp.). Wystawianie faktur za okres dostawy nie częściej niż co 2 tygodnie. Zamawiający przewiduje przerwy w dostawie artykułów spożywczych wynikające z organizacji roku szkolnego ( m.in. ferie, wakacje). Opiszałącznik nr 1.1 do formularza ofertowegoZałącznik nr 1.2 do formularza ofertowegoZałącznik 1.3 do formularza ofertowegoZałącznik nr 1.4 do formularza ofertowegoZałącznik nr 1.5 do formularza ofertowegoZałącznik nr 1.6 do formularza ofertowego Załącznik nr 1.7 do formularza ofertowegoZałącznik 1.8 do formularza ofertowego Załącznik 1.9 do formularza ofertowegoZałącznik nr 1.10 |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 2016 |
Nazwa | Gmina Biała |
Ulica | ul. Rynek |
Nr domu | 10 |
Miejscowosc | Biała |
Kod poczt | 48210 |
Panstwo | Polska |
Wojewodztwo | opolskie |
Tel | 77 4388542, 4388540 |
Fax | 774 387 679 |
zp@biala.gmina.pl | |
Adres strony url | www.bip.biala.gmina.pl |
Regon | 53141334300000 |
Czy obowiazkowa | Tak |
Zamieszczanie obowiazkowe | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | administracja samorządowa |
Czy dostep dokumentow zamowienia | Tak |
Dostep dokumentow zamowienia | http://bip.biala.gmina.pl/708/1105/zamowienia-publiczne.html |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | Tak |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | http://bip.biala.gmina.pl/708/1105/zamowienia-publiczne.html |
Czy wymagane przeslanie ofert | Tak |
Wymagane przeslanie ofert inny | Foma pisemna |
Czy podzielone na czesci | Tak |
Oferty lub wnioski | Wszystkie |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Urząd Miejski w Białej Rynek 10, 48-210 Biała |
Numer referencyjny | GKZP.271.2.7.2016 |
Rodz zam | D |
Okres2c | 02/01/201731/12/2017 |
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 | Nie |
Czas | O |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa warunku w ww. zakresie. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa warunku w ww. zakresie. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa warunku w ww. zakresie. |
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow | Nie |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 1 | Tak |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | Tak |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy, chyba, że Wykonawca wskaże dostępność tego dokumentu w formie elektronicznej pod określonym adresem internetowym ogólnodostępnej i bezpłatnej bazy danych i Zamawiający może pobrać go samodzielnie z tej bazy danych. |
Inne dokumenty niewymienione | Formularz ofertowy, kosztorysy ofertowe. |
Czy wadium | Nie |
Czy przewiduje udzielenie zaliczek | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | 1. Zamawiający informuje, iż przewiduje możliwość zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy, w przypadku wystąpienia co najmniej jednej z okoliczności wymienionych poniżej, z uwzględnieniem podawanych warunków ich wprowadzenia: 1) Zmiany unormowań prawnych powszechnie obowiązujących w szczególności: a) zmiana urzędowej stawki podatku VAT - Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia lub zwiększenia wynagrodzenia o kwotę równą różnicy w kwocie podatku VAT. Strony dokonają odpowiedniej zmiany wynagrodzenia umownego – dotyczy to części wynagrodzenia za roboty, których w dniu zmiany stawki podatku VAT jeszcze nie wykonano. b) wprowadzenie w życie po dniu podpisania umowy regulacji prawnych wywołujących potrzebę zmiany umowy. 2) Przewiduje się zmiany postanowień umowy, jeżeli zmiany te będą korzystne dla Zamawiającego lub konieczność wprowadzenia zmian będzie wynikać z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, w szczególności: a) sposobu wykonywania przedmiotu umowy wraz ze skutkiem wprowadzenia takiej zmiany, przy czym zmiana spowodowana może być okolicznościami zaistniałymi w trakcie realizacji przedmiotu umowy, b) oznaczenia danych dotyczących Zamawiającego i/lub Wykonawcy c) zmiany zakresu części zamówienia powierzonej Podwykonawcom, d) innych zmian, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy i mających charakter zmian nieistotnych tj. nie odnoszących się do warunków, które gdyby zostały ujęte w ramach pierwotnej procedury udzielenia zamówienia, umożliwiłyby dopuszczenie innej oferty niż ta, która została pierwotnie dopuszczona. 2.Przewidziane powyżej okoliczności stanowiące podstawę zmian do umowy, stanowią uprawnienie Zamawiającego nie zaś jego obowiązek wprowadzenia takich zmian. 3. Wszelkie zmiany muszą być dokonywane z zachowaniem przepisów ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2015 r., poz. 2164, z poźn. zm.) tj. art.140 ust. 3 stanowiącego, że umowa podlega unieważnieniu w części wykraczającej poza określenie przedmiotu zamówienia zawartego w SIZW z uwzględnieniem art. 144 pzp. |
Kryt 0 | cena |
Kryt 0p | 60 |
Czy aukcja | Nie |
Data skl | 19/12/2016 |
Godz skl | 9:00 |
IV 4 4 jezyki | Polski |
Termin | on |
Okres liczba dni | 30 |
Zastosowanie procedury pzp | Tak |