DOSTAWY WĘDLIN, MIĘSA WIEPRZOWEGO I WOŁOWEGO ORAZ DROBIU I WYROBÓW DROBIOWYCH
Publication date | 2016-12-15 |
End date | 2016-12-29 09:00:00 |
Instytucja | Areszt Śledczy w Hajnówce |
Miejscowość | Hajnówka |
Województwo | podlaskie |
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 367993 / 2016 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151311305, 151313101 |
Adres strony internetowej siwz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia są cykliczne dostawy do Aresztu Śledczego w Hajnówce WĘDLIN, MIĘSA WIEPRZOWEGO I WOŁOWEGO ORAZ DROBIU I WYROBÓW DROBIOWYCH wraz z transportem i rozładunkiem podzielonych na części ZADANIE I - dostawa wędlin, mięsa wieprzowego i wołowego 1 Kiełbasa biała parzona 1680 kg 2 Kiełbasa krakowska parzona 735 kg 3 Kiełbasa mortadela 3150 kg 4 Kiełbasa parówkowa 3570 kg 5 Kiełbasa podwawelska 735 kg 6 Kiełbasa szynkowa wieprzowa 630 kg 7 Kiełbasa szynkowa wołowa 315 kg 8 Kiełbasa zwyczajna 2100 kg 9 kiełbasa jarmarczna 1050 kg 10 Kiełbasa toruńska 1050 kg 11 Kiełbasa żywiecka parzona 525 kg 12 Kiełbaski cienkie 1260 kg 13 Pasztetowa 1680 kg 14 Klops 1260 kg 15 Mielonka 2730 kg 16 Parówki cienkie 1890 kg 17 Pasztet mięsny 1680 kg 18 Salceson biały 1680 kg 19 Salceson czarny 1680 kg 20 Pieczeń 1260 kg 21 Kaszanka 1680 kg 22 Mięso wieprzowe do kiełbas kl. II 1680 kg 23 Mięso wieprzowe do kiełbas kl. III 420 kg 24 Mięso wieprzowe z łopatki bez kości 2100 kg 25 Boczek wieprzowy surowy 735 kg 26 Podgardle wieprzowe 735 kg 27 Mięso wołowe do kiełbas kl. II 1260 kg 28 Mięso wołowe antrykot 420 kg 29 Wątroba wieprzowa 3360 kg 30 Serca wieprzowe 840 kg ZADANIE II - dostawa drobiu i wyrobów drobiowych 1 Udka z kurczaka/ćwiartki 2520kg 2 Mortadela drobiowa 1260kg 3 Pasztet drobiowy 1260kg 4 Piersi z kurczaka 190kg 5 Skrzydełka z kurczaka 630kg Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową w ciągu trwania umowy. Ostateczna ilość dostarczonych WĘDLIN, MIĘSA WIEPRZOWEGO I WOŁOWEGO ORAZ DROBIU I WYROBÓW DROBIOWYCH może ulec zmniejszeniu, będzie ona wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będzie to wielkość nie mniejsza niż 70 % wielkości całego zamówienia. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych i finansowych. Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, fragmenty obcych ciał), o terminie przydatności do spożycia pozwalającym na przechowywanie go przez okres co najmniej 10 dni od dnia dostawy do siedziby Zamawiającego. Wszystkie artykuły w klasie I jakości handlowej z wyjątkiem mięsa wołowego do kiełbas kl. II oraz mięsa wieprzowego do kiełbas kl. II i III. Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: - nazwę środka spożywczego, - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, - dane identyfikujące producenta środka spożywczego, - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, - warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, - oznaczenie partii produkcji, - klasę jakości handlowej, - waga brutto OpisPrzedmiotem zamówienia są cykliczne dostawy do Aresztu Śledczego w Hajnówce WĘDLIN, MIĘSA WIEPRZOWEGO I WOŁOWEGO ORAZ DROBIU I WYROBÓW DROBIOWYCH wraz z transportem i rozładunkiem podzielonych na częściZADANIE I - dostawa wędlin, mięsa wieprzowego i wołowego 1 Kiełbasa biała parzona 1680 kg 2 Kiełbasa krakowska parzona 735 kg 3 Kiełbasa mortadela 3150 kg 4 Kiełbasa parówkowa 3570 kg 5 Kiełbasa podwawelska 735 kg 6 Kiełbasa szynkowa wieprzowa 630 kg 7 Kiełbasa szynkowa wołowa 315 kg 8 Kiełbasa zwyczajna 2100 kg 9 kiełbasa jarmarczna 1050 kg 10 Kiełbasa toruńska 1050 kg 11 Kiełbasa żywiecka parzona 525 kg 12 Kiełbaski cienkie 1260 kg 13 Pasztetowa 1680 kg 14 Klops 1260 kg 15 Mielonka 2730 kg 16 Parówki cienkie 1890 kg 17 Pasztet mięsny 1680 kg 18 Salceson biały 1680 kg 19 Salceson czarny 1680 kg 20 Pieczeń 1260 kg 21 Kaszanka 1680 kg 22 Mięso wieprzowe do kiełbas kl. II 1680 kg 23 Mięso wieprzowe do kiełbas kl. III 420 kg 24 Mięso wieprzowe z łopatki bez kości 2100 kg 25 Boczek wieprzowy surowy 735 kg 26 Podgardle wieprzowe 735 kg 27 Mięso wołowe do kiełbas kl. II 1260 kg 28 Mięso wołowe antrykot 420 kg 29 Wątroba wieprzowa 3360 kg 30 Serca wieprzowe 840 kg Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową w ciągu trwania umowy. Ostateczna ilość dostarczonych WĘDLIN, MIĘSA WIEPRZOWEGO I WOŁOWEGO może ulec zmniejszeniu, będzie ona wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będzie to wielkość nie mniejsza niż 70 % wielkości całego zamówienia. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych i finansowych. Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, fragmenty obcych ciał), o terminie przydatności do spożycia pozwalającym na przechowywanie go przez okres co najmniej 10 dni od dnia dostawy do siedziby Zamawiającego. Wszystkie artykuły w klasie I jakości handlowej z wyjątkiem mięsa wołowego do kiełbas kl. II oraz mięsa wieprzowego do kiełbas kl. II i III. Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: - nazwę środka spożywczego, - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, - dane identyfikujące producenta środka spożywczego, - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, - warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, - oznaczenie partii produkcji, - klasę jakości handlowej, - waga brutto ZADANIE II - dostawa drobiu i wyrobów drobiowych Przedmiotem zamówienia są cykliczne dostawy do Aresztu Śledczego w Hajnówce DROBIU I WYROBÓW DROBIOWYCH wraz z transportem i rozładunkiem podzielonych na części 1 Udka z kurczaka/ćwiartki 2520kg 2 Mortadela drobiowa 1260kg 3 Pasztet drobiowy 1260kg 4 Piersi z kurczaka 190kg 5 Skrzydełka z kurczaka 630kg Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową w ciągu trwania umowy. Ostateczna ilość dostarczonego drobiu i wyrobów drobiowych może ulec zmniejszeniu, będzie ona wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będzie to wielkość nie mniejsza niż 70 % wielkości całego zamówienia. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych i finansowych. Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, fragmenty obcych ciał), o terminie przydatności do spożycia pozwalającym na przechowywanie go przez okres co najmniej 10 dni od dnia dostawy do siedziby Zamawiającego. Wszystkie artykuły w klasie I jakości handlowej z wyjątkiem mięsa wołowego do kiełbas kl. II oraz mięsa wieprzowego do kiełbas kl. II i III. Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: - nazwę środka spożywczego, - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, - dane identyfikujące producenta środka spożywczego, - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, - warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, - oznaczenie partii produkcji, - klasę jakości handlowej, - waga brutto |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 2016 |
Nazwa | Areszt Śledczy w Hajnówce |
Ulica | ul. Warszawska |
Nr domu | 67 |
Miejscowosc | Hajnówka |
Kod poczt | 17200 |
Panstwo | Polska |
Wojewodztwo | podlaskie |
Tel | 0-85 6832007 w.120, 6832008 |
Fax | 0-85 6832978 |
as_hajnówka@sw.gov.pl | |
Adres strony url | www.sw.gov.pl |
Regon | 125205700000 |
Czy obowiazkowa | Tak |
Zamieszczanie obowiazkowe | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | inny: |
Czy dostep dokumentow zamowienia | Tak |
Dostep dokumentow zamowienia | www.sw.gov.pl |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | Tak |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.zp.sw.gov.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | Tak |
Wymagane przeslanie ofert inny | Oferty, umowy i dokumenty wymienione w rozdziale VI SIWZ - wyłącznie forma pisemna |
Czy podzielone na czesci | Tak |
Oferty lub wnioski | Wszystkie |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 2 |
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert | Tak |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny | Oświadczenia wniosk i informacje przekazyane mogą być pisemnie, faksem lub drogą elektroiczną |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Areszt Śledczy w Hajnówce, ul. Warszaska 67, 17-200 Hajnówka |
Rodz zam | D |
Okres2c | 12 |
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 | Nie |
Czas | O |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie określił warunków w tym zakresie |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie określił warunków w tym zakresie |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie określił warunków w tym zakresie |
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow | Nie |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 1 | Tak |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | Tak |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | Oświadczenie że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust 1 pkt 12-23 ustawy Pzp, oraz na podstawie art. 24 ust. 5, 6 i 7 ustawy Pzp. Oświadczenie iż zostały podjęte kroki naprawcze zgodnie z art 24 ust 8 ustawy Pzp. Oświadczenie dotyczące podmiotu na którego zasoby powołuje się wykonawca. Oświadczenie dotyczące podwykonawcy niebędącego podmiotem na którego zasoby powołuje się wykonawca. Oświadczenie dotyczące podanych informacji. W terminie 3 dni od dnia za-mieszczenia informacji na stronie internetowej o której mowa w art 86 ust 5 wykonawca dostarcza oświadczenie o przynależności do grupy kapitałowej. |
Zakresie warunkow udzialu | Oświadczenie, że spełnia warunki udziału w postępowaniu określone w V rozdziale SIWZ. Oświadczenie, że w celu wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu określonym w V rozdziale SIWZ polega na zasobach innych podmiotów. Oświadczenie dotyczące podanych informacji |
Zakresie kryteriow selekcji | Zamawiający nie określił |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | Zamawiający przed dokonaniem wyboru najkorzystniejszej oferty wezwie wykonawcę którego oferta została najwyżej oceniona do złożenia w wyznaczonym terminem niżej wymienionych dokumentów. Zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. zaświadczenie właściwej terenowej jednostki ZUS lub KRUS albo innego dokumentu że wykonawca nie zalega z opłatami składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej. |
Czy wadium | Nie |
Czy przewiduje udzielenie zaliczek | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej zasadniczej | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | W szczególności Zamawiający dopuszcza: 1)aktualizację danych Wykonawcy i Zamawiającego poprzez: zmianę nazwy firmy, zmianę adresu, siedziby, osób reprezentujących strony, zmianę formy prawnej prowadzonej działalności; 2)zmianę postanowień w zakresie podatku VAT poprzez zapis: Jeżeli w trakcie obowiązywania umo-wy nastąpi zmiana w zakresie podatku VAT, Zamawiający zobowiązuje się do uiszczenia opłaty powiększonej lub pomniejszonej o obowiązującą stawkę podatku od towarów i usług na dzień wystawienia faktury VAT. 3)zmianę terminu realizacji przedmiotu zamówienia jedynie w przypadkach niezależnych od Wykonawcy, na skutek klęsk żywiołowych spowodowanych nieodwracalnymi działaniami przyrody lub na skutek działań osób trzecich. Udowodnienie ww. sytuacji leżeć będzie po stronie Wykonawcy. |
Kryt 0 | Cena |
Kryt 0p | 60 |
Czy aukcja | Nie |
Data skl | 29/12/2016 |
Godz skl | 9:00 |
IV 4 4 jezyki | język polsk |
Termin | on |
Okres liczba dni | 30 |
Zastosowanie procedury pzp | Tak |
IV 6 2 SkrocenieTerminu | Nie |
IV 6 5 | Nie |
Czy uniewaznienie | Tak |