Sukcesywne dostawy ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych
Publication date | 2017-12-04 |
End date | 2017-12-12 00:00:00 |
Instytucja | Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie |
Miejscowość | Dęblin |
Województwo | lubelskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 626740-N-2017 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158940001, 158100009 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych z podziałem na zadania: zadanie I – ciasto; zadanie II – pieczywo; zadanie III – świeże wyroby garmażeryjne. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Formularzu ofertowym – w załączniku nr 1 do SIWZ. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. Do oferty Wykonawca musi dołączyć próbki artykułów zaznaczonych w Formularzu cenowym w celu umożliwienia Zamawiającemu dokonania oceny przedmiotu zamówienia w kryterium jakość; Miejscem wykonania umowy są magazyny stołówki studenckiej i bufet Zamawiającego; Wykonawca zobowiązany jest, aby dostarczane produkty były pierwszej jakości, spełniające polskie normy oraz posiadały aktualne terminy przydatności do spożycia te same dla danego asortymentu. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 / 7. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na zadanie I, II, III. Oferent poniesie wszystkie koszty związane z przygotowaniem i przedłożeniem oferty. Wspólny Słownik Zamówień CPV: 15894000-1 – Przetworzone produkty spożywcze 15810000-9 – Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15812000-3 – Wyroby ciastkarskie i ciasto |
Dodatkowe informacje
GuidZP400 | c86fd1e5-1396-459c-956a-7d552adc8bf0 |
Biuletyn | 626740-N-2017 |
Zamawiajacy nazwa | Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie |
Regon | 6005921600000 |
Zamawiajacy adres ulica | Dywizjonu 303 |
Zamawiajacy adres numer domu | 35 |
Zamawiajacy miejscowosc | Dęblin |
Zamawiajacy kod pocztowy | 08-521 |
Zamawiajacy panstwo | Polska |
Zamawiajacy wojewodztwo | lubelskie |
Zamawiajacy telefon | 261 517 453 |
Zamawiajacy fax | 261 517 452 |
Zamawiajacy email | zp@wsosp.pl |
Adres strony url | www.wsosp.pl |
Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
Ogloszenie dotyczy | 1 |
Czy finansowane z unii | 2 |
Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
Rodzaj zamawiajacego | 8 |
Rodzaj zamawiajacego inny | Uczelnia Publiczna |
Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
Dostep dokumentow zamowienia | www.wsosp.pl |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.wsosp.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
Wymagane przeslanie ofert inny | Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego przy ul. Dywizjonu 303 nr 35 (Rektorat - Pałac Jabłonowskich) kancelaria jawna – pok. nr 116 (Wjazd do Pałacu Jabłonowskich możliwy również od strony os. Lotnisko, od ul. płk. Pilota Szczepana Ścibiora) |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych ul. Dywizjonu 303 nr 35 08 – 521 Dęblin |
Nazwa nadana zamowieniu | Sukcesywne dostawy ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych |
Numer referencyjny | Zp/pn/119/2017 |
Rodzaj zamowienia | 1 |
Czy podzielone na czesci | 1 |
Okreslenie przedmiotu | Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych z podziałem na zadania: zadanie I – ciasto; zadanie II – pieczywo; zadanie III – świeże wyroby garmażeryjne. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Formularzu ofertowym – w załączniku nr 1 do SIWZ. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. Do oferty Wykonawca musi dołączyć próbki artykułów zaznaczonych w Formularzu cenowym w celu umożliwienia Zamawiającemu dokonania oceny przedmiotu zamówienia w kryterium jakość; Miejscem wykonania umowy są magazyny stołówki studenckiej i bufet Zamawiającego; Wykonawca zobowiązany jest, aby dostarczane produkty były pierwszej jakości, spełniające polskie normy oraz posiadały aktualne terminy przydatności do spożycia te same dla danego asortymentu. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 / 7. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na zadanie I, II, III. Oferent poniesie wszystkie koszty związane z przygotowaniem i przedłożeniem oferty. Wspólny Słownik Zamówień CPV: 15894000-1 – Przetworzone produkty spożywcze 15810000-9 – Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15812000-3 – Wyroby ciastkarskie i ciasto |
Cpv glowny przedmiot | 15894000-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
Data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Okreslenie warunkow | Zamawiający wyznacza szczegółowy warunek w tym zakresie. Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że: -posiada aktualną decyzję/zaświadczenie/opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej/Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
Zakresie warunkow udzialu | Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że: posiada aktualną decyzję/zaświadczenie/opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej/Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest złożyć: a) dokument potwierdzający wdrożenie i stosowanie systemu HACCP w jednej z następujących form: -certyfikatu HACCP wystawionego przez niezależną akredytowaną jednostkę certyfikującą lub -zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia lub -protokołu z kontroli sanitarnej przeprowadzonego przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej/Weterynaryjnej jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; b) decyzję/zaświadczenie/opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej /Weterynaryjnej dotyczące spełnienia przez środki transportu (minimum dwa) wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie artykułami żywnościowymi w zakresie przystosowania do przewozu produktów wymagających mrożenia. |
Inne dokumenty niewymienione | Do oceny jakości należy przedłożyć próbki produktów będących przedmiotem zamówienia w zamkniętym opakowaniu (karton, pudełko, pojemnik, itp.) oznaczonym nazwą i adresem Wykonawcy z dopiskiem: „Oferta na sukcesywną dostawę ciast, pieczywa oraz wyrobów garmażeryjnych. Nie otwierać przed dniem 12.12.2017 r. godz. 10.30”. Ocenie podlegać będą wszystkie asortymenty oznaczone „” w Formularzu ofertowym zawartym w Dziele II niniejszej specyfikacji, tj.: a)w Zadaniu I – próbki z poz. 8, 9, 10, 12, 13, 14, 20, 24, 35, 54 (UWAGA chlebek weselny ma być w całości żeby Zamawiający mógł ocenić walory estetyczne); b)w Zadaniu II – próbki z poz. 1, 2, 3, 4, 5, c)w Zadaniu III – próbki z poz. 1, 2, 3, 9, 13, 18, 19. Przez próbkę produktu należy rozumieć: a)opakowanie zawierające nie więcej niż 200 gram ocenianego artykułu żywnościowego lub b)150-200 gram badanego artykułu żywnościowego w jednym kawałku. Zamawiający wymaga, żeby wielkość produktów załączonych do oferty jako próbki miała wielkość jaką wskazano w Formularzu cenowym tj. Zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia. Do każdego produktu powinna być dołączona metryczka (etykieta )z nazwą produktu, składem i pozycją z Formularza ofertowego wypełnionego przez Wykonawcę (np. Zadanie II poz. 4- Bułka wieloziarnista, skład: bułka pszenna, mieszanka wieloziarnista 13-15% (siemię lniane, płatki owsiane, sezam, kasza jaglana, ziarna słonecznika, śruta sojowa, z dodatkiem ziół prowansalskich) waga 50-80g.). Zamawiający informuje, że wszystkie próbki są przeznaczone do testowania, w trakcie którego będzie dokonana ocena jakości zaoferowanych produktów i sprawdzenie zgodności z zapisami SIWZ, co spowoduje ich zużycie i zniszczenie. Niedostarczenie przez Wykonawcę wszystkich wyszczególnionych próbek produktu, dostarczenie produktów niezgodnych z opisem przedmiotu zamówienia – równoznaczne będzie z odrzuceniem oferty. Każdy z Wykonawców biorących udział w ocenie jakości dołącza oświadczenie, którego wzór stanowi Zał. nr 3 do SIWZ. |
Zmiana umowy | 1 |
Zmiana umowy tekst | Zgodnie z § 17. Zmiana umowy -wzoru umowy |
IV 4 4 data | 2017-12-12T00:00:00+01:00 |
IV 4 4 godzina | 10:00 |
IV 4 4 jezyki | polski |
IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
Zalacznik czesc nr | 1 |
Zalacznik nazwa | ciasto |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15810000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych z podziałem na zadania: zadanie I – ciasto Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Formularzu ofertowym – w załączniku nr 1 do SIWZ. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. Do oferty Wykonawca musi dołączyć próbki artykułów zaznaczonych w Formularzu cenowym w celu umożliwienia Zamawiającemu dokonania oceny przedmiotu zamówienia w kryterium jakość; Miejscem wykonania umowy są magazyny stołówki studenckiej i bufet Zamawiającego; Wykonawca zobowiązany jest, aby dostarczane produkty były pierwszej jakości, spełniające polskie normy oraz posiadały aktualne terminy przydatności do spożycia te same dla danego asortymentu. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 / 7. Oferent poniesie wszystkie koszty związane z przygotowaniem i przedłożeniem oferty. |
Zalacznik czesc nr | 2 |
Zalacznik nazwa | pieczywo |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15810000-9 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych z podziałem na zadania: zadanie II – pieczywo Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Formularzu ofertowym – w załączniku nr 1 do SIWZ. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. Do oferty Wykonawca musi dołączyć próbki artykułów zaznaczonych w Formularzu cenowym w celu umożliwienia Zamawiającemu dokonania oceny przedmiotu zamówienia w kryterium jakość; Miejscem wykonania umowy są magazyny stołówki studenckiej i bufet Zamawiającego; Wykonawca zobowiązany jest, aby dostarczane produkty były pierwszej jakości, spełniające polskie normy oraz posiadały aktualne terminy przydatności do spożycia te same dla danego asortymentu. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 / 7. Oferent poniesie wszystkie koszty związane z przygotowaniem i przedłożeniem oferty. |
Zalacznik czesc nr | 3 |
Zalacznik nazwa | świeże wyroby garmażeryjne |
Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15894000-1 |
Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
Zalacznik krotki opis | Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych z podziałem na zadania: zadanie III – świeże wyroby garmażeryjne. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Formularzu ofertowym – w załączniku nr 1 do SIWZ. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. Do oferty Wykonawca musi dołączyć próbki artykułów zaznaczonych w Formularzu cenowym w celu umożliwienia Zamawiającemu dokonania oceny przedmiotu zamówienia w kryterium jakość; Miejscem wykonania umowy są magazyny stołówki studenckiej i bufet Zamawiającego; Wykonawca zobowiązany jest, aby dostarczane produkty były pierwszej jakości, spełniające polskie normy oraz posiadały aktualne terminy przydatności do spożycia te same dla danego asortymentu. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 / 7. Oferent poniesie wszystkie koszty związane z przygotowaniem i przedłożeniem oferty. |
Criterion
Kryteria | jakość |
Znaczenie | 40,00 |
Kryteria | Cena |
Znaczenie | 60,00 |