Sukcesywne dostawy ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych

Data publikacji 2017-12-04
Data zakończenia 2017-12-12 00:00:00
Instytucja Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie
Miejscowość Dęblin
Województwo lubelskie
Branża
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
  • Przetworzone produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 626740-N-2017
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 158940001, 158100009
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych z podziałem na zadania:
zadanie I – ciasto;
zadanie II – pieczywo;
zadanie III – świeże wyroby garmażeryjne.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Formularzu ofertowym – w załączniku nr 1 do SIWZ.
Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ.
Do oferty Wykonawca musi dołączyć próbki artykułów zaznaczonych
w Formularzu cenowym w celu umożliwienia Zamawiającemu dokonania oceny przedmiotu zamówienia w kryterium jakość;
Miejscem wykonania umowy są magazyny stołówki studenckiej i bufet Zamawiającego;
Wykonawca zobowiązany jest, aby dostarczane produkty były pierwszej jakości, spełniające polskie normy oraz posiadały aktualne terminy przydatności do spożycia te same dla danego asortymentu.
Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 / 7.
Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na zadanie I, II, III.
Oferent poniesie wszystkie koszty związane z przygotowaniem i przedłożeniem oferty.
Wspólny Słownik Zamówień CPV:
15894000-1 – Przetworzone produkty spożywcze
15810000-9 – Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
15812000-3 – Wyroby ciastkarskie i ciasto

Dodatkowe informacje

GuidZP400 c86fd1e5-1396-459c-956a-7d552adc8bf0
Biuletyn 626740-N-2017
Zamawiajacy nazwa Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie
Regon 6005921600000
Zamawiajacy adres ulica Dywizjonu 303
Zamawiajacy adres numer domu 35
Zamawiajacy miejscowosc Dęblin
Zamawiajacy kod pocztowy 08-521
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo lubelskie
Zamawiajacy telefon 261 517 453
Zamawiajacy fax 261 517 452
Zamawiajacy email zp@wsosp.pl
Adres strony url www.wsosp.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Uczelnia Publiczna
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia www.wsosp.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.wsosp.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego przy ul. Dywizjonu 303 nr 35 (Rektorat - Pałac Jabłonowskich) kancelaria jawna – pok. nr 116 (Wjazd do Pałacu Jabłonowskich możliwy również od strony os. Lotnisko, od ul. płk. Pilota Szczepana Ścibiora)
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych ul. Dywizjonu 303 nr 35 08 – 521 Dęblin
Nazwa nadana zamowieniu Sukcesywne dostawy ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych
Numer referencyjny Zp/pn/119/2017
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych z podziałem na zadania: zadanie I – ciasto; zadanie II – pieczywo; zadanie III – świeże wyroby garmażeryjne. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Formularzu ofertowym – w załączniku nr 1 do SIWZ. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. Do oferty Wykonawca musi dołączyć próbki artykułów zaznaczonych w Formularzu cenowym w celu umożliwienia Zamawiającemu dokonania oceny przedmiotu zamówienia w kryterium jakość; Miejscem wykonania umowy są magazyny stołówki studenckiej i bufet Zamawiającego; Wykonawca zobowiązany jest, aby dostarczane produkty były pierwszej jakości, spełniające polskie normy oraz posiadały aktualne terminy przydatności do spożycia te same dla danego asortymentu. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 / 7. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na zadanie I, II, III. Oferent poniesie wszystkie koszty związane z przygotowaniem i przedłożeniem oferty. Wspólny Słownik Zamówień CPV: 15894000-1 – Przetworzone produkty spożywcze 15810000-9 – Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15812000-3 – Wyroby ciastkarskie i ciasto
Cpv glowny przedmiot 15894000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow Zamawiający wyznacza szczegółowy warunek w tym zakresie. Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że: -posiada aktualną decyzję/zaświadczenie/opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej/Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Zakresie warunkow udzialu Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że: posiada aktualną decyzję/zaświadczenie/opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej/Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością
Wykaz potwierdzenie okolicznosci W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest złożyć: a) dokument potwierdzający wdrożenie i stosowanie systemu HACCP w jednej z następujących form: -certyfikatu HACCP wystawionego przez niezależną akredytowaną jednostkę certyfikującą lub -zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia lub -protokołu z kontroli sanitarnej przeprowadzonego przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej/Weterynaryjnej jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; b) decyzję/zaświadczenie/opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej /Weterynaryjnej dotyczące spełnienia przez środki transportu (minimum dwa) wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie artykułami żywnościowymi w zakresie przystosowania do przewozu produktów wymagających mrożenia.
Inne dokumenty niewymienione Do oceny jakości należy przedłożyć próbki produktów będących przedmiotem zamówienia w zamkniętym opakowaniu (karton, pudełko, pojemnik, itp.) oznaczonym nazwą i adresem Wykonawcy z dopiskiem: „Oferta na sukcesywną dostawę ciast, pieczywa oraz wyrobów garmażeryjnych. Nie otwierać przed dniem 12.12.2017 r. godz. 10.30”. Ocenie podlegać będą wszystkie asortymenty oznaczone „” w Formularzu ofertowym zawartym w Dziele II niniejszej specyfikacji, tj.: a)w Zadaniu I – próbki z poz. 8, 9, 10, 12, 13, 14, 20, 24, 35, 54 (UWAGA chlebek weselny ma być w całości żeby Zamawiający mógł ocenić walory estetyczne); b)w Zadaniu II – próbki z poz. 1, 2, 3, 4, 5, c)w Zadaniu III – próbki z poz. 1, 2, 3, 9, 13, 18, 19. Przez próbkę produktu należy rozumieć: a)opakowanie zawierające nie więcej niż 200 gram ocenianego artykułu żywnościowego lub b)150-200 gram badanego artykułu żywnościowego w jednym kawałku. Zamawiający wymaga, żeby wielkość produktów załączonych do oferty jako próbki miała wielkość jaką wskazano w Formularzu cenowym tj. Zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia. Do każdego produktu powinna być dołączona metryczka (etykieta )z nazwą produktu, składem i pozycją z Formularza ofertowego wypełnionego przez Wykonawcę (np. Zadanie II poz. 4- Bułka wieloziarnista, skład: bułka pszenna, mieszanka wieloziarnista 13-15% (siemię lniane, płatki owsiane, sezam, kasza jaglana, ziarna słonecznika, śruta sojowa, z dodatkiem ziół prowansalskich) waga 50-80g.). Zamawiający informuje, że wszystkie próbki są przeznaczone do testowania, w trakcie którego będzie dokonana ocena jakości zaoferowanych produktów i sprawdzenie zgodności z zapisami SIWZ, co spowoduje ich zużycie i zniszczenie. Niedostarczenie przez Wykonawcę wszystkich wyszczególnionych próbek produktu, dostarczenie produktów niezgodnych z opisem przedmiotu zamówienia – równoznaczne będzie z odrzuceniem oferty. Każdy z Wykonawców biorących udział w ocenie jakości dołącza oświadczenie, którego wzór stanowi Zał. nr 3 do SIWZ.
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Zgodnie z § 17. Zmiana umowy -wzoru umowy
IV 4 4 data 2017-12-12T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki polski
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa ciasto
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15810000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych z podziałem na zadania: zadanie I – ciasto Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Formularzu ofertowym – w załączniku nr 1 do SIWZ. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. Do oferty Wykonawca musi dołączyć próbki artykułów zaznaczonych w Formularzu cenowym w celu umożliwienia Zamawiającemu dokonania oceny przedmiotu zamówienia w kryterium jakość; Miejscem wykonania umowy są magazyny stołówki studenckiej i bufet Zamawiającego; Wykonawca zobowiązany jest, aby dostarczane produkty były pierwszej jakości, spełniające polskie normy oraz posiadały aktualne terminy przydatności do spożycia te same dla danego asortymentu. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 / 7. Oferent poniesie wszystkie koszty związane z przygotowaniem i przedłożeniem oferty.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa pieczywo
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15810000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych z podziałem na zadania: zadanie II – pieczywo Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Formularzu ofertowym – w załączniku nr 1 do SIWZ. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. Do oferty Wykonawca musi dołączyć próbki artykułów zaznaczonych w Formularzu cenowym w celu umożliwienia Zamawiającemu dokonania oceny przedmiotu zamówienia w kryterium jakość; Miejscem wykonania umowy są magazyny stołówki studenckiej i bufet Zamawiającego; Wykonawca zobowiązany jest, aby dostarczane produkty były pierwszej jakości, spełniające polskie normy oraz posiadały aktualne terminy przydatności do spożycia te same dla danego asortymentu. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 / 7. Oferent poniesie wszystkie koszty związane z przygotowaniem i przedłożeniem oferty.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa świeże wyroby garmażeryjne
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15894000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych z podziałem na zadania: zadanie III – świeże wyroby garmażeryjne. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Formularzu ofertowym – w załączniku nr 1 do SIWZ. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ. Do oferty Wykonawca musi dołączyć próbki artykułów zaznaczonych w Formularzu cenowym w celu umożliwienia Zamawiającemu dokonania oceny przedmiotu zamówienia w kryterium jakość; Miejscem wykonania umowy są magazyny stołówki studenckiej i bufet Zamawiającego; Wykonawca zobowiązany jest, aby dostarczane produkty były pierwszej jakości, spełniające polskie normy oraz posiadały aktualne terminy przydatności do spożycia te same dla danego asortymentu. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 / 7. Oferent poniesie wszystkie koszty związane z przygotowaniem i przedłożeniem oferty.
  

Criterion

Kryteria jakość
Znaczenie 40,00
  
Kryteria Cena
Znaczenie 60,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)