Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Zwierzyńcu na rok 2018.
| Publication date | 2017-12-18 |
| End date | 2017-12-28 00:00:00 |
| Instytucja | Szkoła Podstawowa im. Dzieci Zamojszczyzny w Zwierzyńcu |
| Miejscowość | Zwierzyniec |
| Województwo | lubelskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 633874-N-2017 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 158000006, 152200006, 153000001, 151000009, 151311305, 158110006, 158942003 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w roku 2018 określonych kodem we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV). Każda ze wskazanych poniżej części Zamówienia określana będzie dalej mianem Zadania: Zadanie Nr I: różne produkty spożywcze Zadanie Nr II: filety rybne, ryby mrożone przetworzone, mrożonki warzywne i owocowe, produkty głęboko mrożone Zadanie Nr III: owoce, warzywa i świeże jaja Zadanie Nr IV: produkty zwierzęce, mięso (mięso wieprzowe i drobiowe) Zadanie Nr V: produkty zwierzęce, przetwory mięsne (wędliny wieprzowe i drobiowe) Zadanie Nr VI: pieczywo Zadanie Nr VII : wyroby garmażeryjne Wykonawca może złożyć ofertę na jedną część zamówienia, kilka lub na całość zamówienia. Przez ofertę częściową Zamawiający rozumie cały asortyment obejmujący daną część zamówienia. Oferta musi być kompletna i zawierać wszystkie pozycje w zakresie poszczególnych części zamówienia. Nieuwzględnienie w danej części, na którą składana jest oferta, chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych spowoduje odrzucenie oferty. 2. Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz asortymentowo – cenowy będący integralną częścią SIWZ (załącznik formularze cenowe 2017). Ilości asortymentów podane w formularzu asortymentowo - cenowym stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres 12 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odbioru mniejszych lub większych ilości wymienionych produktów, bez podania przyczyny, gdyż rzeczywiste zapotrzebowanie uzależnione będzie od ilości osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tego tytułu. |
Dodatkowe informacje
| GuidZP400 | 39c688d1-937b-41a0-9d82-7744b2c01c80 |
| Biuletyn | 633874-N-2017 |
| Zamawiajacy nazwa | Szkoła Podstawowa im. Dzieci Zamojszczyzny w Zwierzyńcu |
| Regon | 000563789 |
| Zamawiajacy adres ulica | Partyzantów |
| Zamawiajacy adres numer domu | 3 |
| Zamawiajacy miejscowosc | Zwierzyniec |
| Zamawiajacy kod pocztowy | 22-470 |
| Zamawiajacy panstwo | Polska |
| Zamawiajacy wojewodztwo | lubelskie |
| Zamawiajacy telefon | 846873275, 846873807 |
| Zamawiajacy fax | 846873275 |
| Zamawiajacy email | sp-zwierzyniec3@wp.pl, kowalczykkatarzyna@vp.pl |
| Adres strony url | www.spzwierzyniec.pl |
| Zamieszczanie obowiazkowe | 1 |
| Ogloszenie dotyczy | 1 |
| Czy finansowane z unii | 2 |
| Czy ubiegac zaklady pracy | 2 |
| Minimalny procent zatrudnienia | 0% |
| Rodzaj zamawiajacego | 9 |
| Czy dostep dokumentow zamowienia | 1 |
| Dostep dokumentow zamowienia | spzwierzyniec.pl |
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | 1 |
| Zamieszczona bedzie specyfikacja | spzwierzyniec.pl |
| Czy wymagane przeslanie ofert | 1 |
| Wymagane przeslanie ofert inny | Szkoła Podstawowa im. Dzieci Zamojszczyzny w Zwierzyńcu |
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | ul. Partyzantów 3, 22-470 Zwierzyniec |
| Nazwa nadana zamowieniu | Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Zwierzyńcu na rok 2018. |
| Numer referencyjny | ZS.435.1.2017 |
| Rodzaj zamowienia | 1 |
| Czy podzielone na czesci | 1 |
| Zastrzega prawo grup czesci | 7 |
| Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 7 |
| Okreslenie przedmiotu | 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w roku 2018 określonych kodem we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV). Każda ze wskazanych poniżej części Zamówienia określana będzie dalej mianem Zadania: Zadanie Nr I: różne produkty spożywcze Zadanie Nr II: filety rybne, ryby mrożone przetworzone, mrożonki warzywne i owocowe, produkty głęboko mrożone Zadanie Nr III: owoce, warzywa i świeże jaja Zadanie Nr IV: produkty zwierzęce, mięso (mięso wieprzowe i drobiowe) Zadanie Nr V: produkty zwierzęce, przetwory mięsne (wędliny wieprzowe i drobiowe) Zadanie Nr VI: pieczywo Zadanie Nr VII : wyroby garmażeryjne Wykonawca może złożyć ofertę na jedną część zamówienia, kilka lub na całość zamówienia. Przez ofertę częściową Zamawiający rozumie cały asortyment obejmujący daną część zamówienia. Oferta musi być kompletna i zawierać wszystkie pozycje w zakresie poszczególnych części zamówienia. Nieuwzględnienie w danej części, na którą składana jest oferta, chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych spowoduje odrzucenie oferty. 2. Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz asortymentowo – cenowy będący integralną częścią SIWZ (załącznik formularze cenowe 2017). Ilości asortymentów podane w formularzu asortymentowo - cenowym stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres 12 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odbioru mniejszych lub większych ilości wymienionych produktów, bez podania przyczyny, gdyż rzeczywiste zapotrzebowanie uzależnione będzie od ilości osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tego tytułu. |
| Cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc | 0,00 |
| Okres w miesiacach | 12 |
| Data rozpoczecia | 2018-01-08T00:00:00+01:00 |
| Data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
| Okreslenie warunkow | Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności zgodnie z poniższymi aktami prawnymi: 1) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 2) Ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2015, poz. 678 ze zm.); 3) Rozporządzeniem WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r ze zm.). |
| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa warunku w tym zakresie. |
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, gwarantującymi dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu); |
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | 1 |
| Zakresie warunkow udzialu | Oświadczenie potwierdzające, że oferowane artykuły są dopuszczone do obrotu na terenie Polski zgodnie z ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz że wykonawca wdrożył system HCCP w zakładzie, sporządzonego zgodnie z Załącznikiem Nr 5 do SIWZ. |
| Inne dokumenty niewymienione | Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej zamawiającego informacji, o których mowa w art. 86 ust. 5 ustawy (informacji z otwarcia ofert), jest zobowiązany do przekazania zamawiającemu oświadczenia o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy. W przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu. Wzór oświadczenia stanowi Załącznik Nr 7 do SIWZ. |
| IV 4 4 data | 2017-12-28T00:00:00+01:00 |
| IV 4 4 godzina | 10:00 |
| IV 4 5 okres | 30 |
Attchment
| Zalacznik czesc nr | 1 |
| Zalacznik nazwa | Różne produkty spożywcze. |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15800000-6 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2018-01-08T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz asortymentowo – cenowy będący integralną częścią SIWZ (załącznik „formularze cenowe 2017”). Ilości asortymentów podane w formularzu asortymentowo - cenowym stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres 12 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odbioru mniejszych lub większych ilości wymienionych produktów, bez podania przyczyny, gdyż rzeczywiste zapotrzebowanie uzależnione będzie od ilości osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tego tytułu. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności zgodnie z poniższymi aktami prawnymi: 1) Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 2) Ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2015, poz. 678 ze zm.); 3) Rozporządzenie WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r ze zm.), Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w opakowaniach zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności z: 1) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29); 2) Rozporządzeniem WE nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG; 3) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); Wymagania w zakresie znakowania opakowań: Każde opakowanie musi posiadać etykietę zawierającą, co najmniej następujące dane: a) nazwa produktu, odmiana, b) termin przydatności do spożycia, c) masa netto, d) skład surowcowy, e) warunki przechowywania, f) nazwa i adres producenta. g) w przypadku kiełbas wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100g produktu. Przy dostawie mięsa, mrożonych warzyw, ryby oraz jaj zamawiający wymaga dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego ( HDI ). Na czas realizacji dostawy (rok 2018) zawartość cukru, soli i tłuszczu w produktach wymienionych w formularzach asortymentowo-cenowych muszą być zgodne z obowiązującym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą zawartą w 100g produktu. |
| Zalacznik czesc nr | 2 |
| Zalacznik nazwa | Filety rybne, ryby mrożone przetworzone, mrożonki warzywne i owocowe, produkty głęboko mrozone. |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15220000-6 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2018-01-08T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz asortymentowo – cenowy będący integralną częścią SIWZ (załącznik „formularze cenowe 2017”). Ilości asortymentów podane w formularzu asortymentowo - cenowym stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres 12 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odbioru mniejszych lub większych ilości wymienionych produktów, bez podania przyczyny, gdyż rzeczywiste zapotrzebowanie uzależnione będzie od ilości osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tego tytułu. 3. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności zgodnie z poniższymi aktami prawnymi: 1) Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 2) Ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2015, poz. 678 ze zm.); 3) Rozporządzenie WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r ze zm.), 4. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w opakowaniach zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności z: 1) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29); 2) Rozporządzeniem WE nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG; 3) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 5. Wymagania w zakresie znakowania opakowań: Każde opakowanie musi posiadać etykietę zawierającą, co najmniej następujące dane: a) nazwa produktu, odmiana, b) termin przydatności do spożycia, c) masa netto, d) skład surowcowy, e) warunki przechowywania, f) nazwa i adres producenta. g) w przypadku kiełbas wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100g produktu. Przy dostawie mięsa, mrożonych warzyw, ryby oraz jaj zamawiający wymaga dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego ( HDI ). Na czas realizacji dostawy (rok 2018) zawartość cukru, soli i tłuszczu w produktach wymienionych w formularzach asortymentowo-cenowych muszą być zgodne z obowiązującym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą zawartą w 100g produktu. |
| Zalacznik czesc nr | 3 |
| Zalacznik nazwa | Owoce, warzywa i świeże jaja. |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15300000-1 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2018-01-08T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz asortymentowo – cenowy będący integralną częścią SIWZ (załącznik „formularze cenowe 2017”). Ilości asortymentów podane w formularzu asortymentowo - cenowym stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres 12 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odbioru mniejszych lub większych ilości wymienionych produktów, bez podania przyczyny, gdyż rzeczywiste zapotrzebowanie uzależnione będzie od ilości osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tego tytułu. 3. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności zgodnie z poniższymi aktami prawnymi: 1) Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 2) Ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2015, poz. 678 ze zm.); 3) Rozporządzenie WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r ze zm.), 4. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w opakowaniach zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności z: 1) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29); 2) Rozporządzeniem WE nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG; 3) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 5. Wymagania w zakresie znakowania opakowań: Każde opakowanie musi posiadać etykietę zawierającą, co najmniej następujące dane: a) nazwa produktu, odmiana, b) termin przydatności do spożycia, c) masa netto, d) skład surowcowy, e) warunki przechowywania, f) nazwa i adres producenta. g) w przypadku kiełbas wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100g produktu. Przy dostawie mięsa, mrożonych warzyw, ryby oraz jaj zamawiający wymaga dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego ( HDI ). Na czas realizacji dostawy (rok 2018) zawartość cukru, soli i tłuszczu w produktach wymienionych w formularzach asortymentowo-cenowych muszą być zgodne z obowiązującym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą zawartą w 100g produktu. |
| Zalacznik czesc nr | 4 |
| Zalacznik nazwa | Produkty zwierzęce, mięso. |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15100000-9 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2018-01-08T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz asortymentowo – cenowy będący integralną częścią SIWZ (załącznik „formularze cenowe 2017”). Ilości asortymentów podane w formularzu asortymentowo - cenowym stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres 12 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odbioru mniejszych lub większych ilości wymienionych produktów, bez podania przyczyny, gdyż rzeczywiste zapotrzebowanie uzależnione będzie od ilości osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tego tytułu. 3. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności zgodnie z poniższymi aktami prawnymi: 1) Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 2) Ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2015, poz. 678 ze zm.); 3) Rozporządzenie WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r ze zm.), 4. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w opakowaniach zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności z: 1) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29); 2) Rozporządzeniem WE nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG; 3) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 5. Wymagania w zakresie znakowania opakowań: Każde opakowanie musi posiadać etykietę zawierającą, co najmniej następujące dane: a) nazwa produktu, odmiana, b) termin przydatności do spożycia, c) masa netto, d) skład surowcowy, e) warunki przechowywania, f) nazwa i adres producenta. g) w przypadku kiełbas wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100g produktu. Przy dostawie mięsa, mrożonych warzyw, ryby oraz jaj zamawiający wymaga dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego ( HDI ). Na czas realizacji dostawy (rok 2018) zawartość cukru, soli i tłuszczu w produktach wymienionych w formularzach asortymentowo-cenowych muszą być zgodne z obowiązującym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą zawartą w 100g produktu. |
| Zalacznik czesc nr | 5 |
| Zalacznik nazwa | Produkty zwierzęce, przetwory mięsne. |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15131130-5 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2018-01-08T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz asortymentowo – cenowy będący integralną częścią SIWZ (załącznik „formularze cenowe 2017”). Ilości asortymentów podane w formularzu asortymentowo - cenowym stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres 12 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odbioru mniejszych lub większych ilości wymienionych produktów, bez podania przyczyny, gdyż rzeczywiste zapotrzebowanie uzależnione będzie od ilości osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tego tytułu. 3. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności zgodnie z poniższymi aktami prawnymi: 1) Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 2) Ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2015, poz. 678 ze zm.); 3) Rozporządzenie WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r ze zm.), 4. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w opakowaniach zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności z: 1) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29); 2) Rozporządzeniem WE nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG; 3) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 5. Wymagania w zakresie znakowania opakowań: Każde opakowanie musi posiadać etykietę zawierającą, co najmniej następujące dane: a) nazwa produktu, odmiana, b) termin przydatności do spożycia, c) masa netto, d) skład surowcowy, e) warunki przechowywania, f) nazwa i adres producenta. g) w przypadku kiełbas wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100g produktu. Przy dostawie mięsa, mrożonych warzyw, ryby oraz jaj zamawiający wymaga dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego ( HDI ). Na czas realizacji dostawy (rok 2018) zawartość cukru, soli i tłuszczu w produktach wymienionych w formularzach asortymentowo-cenowych muszą być zgodne z obowiązującym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą zawartą w 100g produktu. |
| Zalacznik czesc nr | 6 |
| Zalacznik nazwa | Pieczywo. |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15811000-6 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2018-01-08T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz asortymentowo – cenowy będący integralną częścią SIWZ (załącznik „formularze cenowe 2017”). Ilości asortymentów podane w formularzu asortymentowo - cenowym stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres 12 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odbioru mniejszych lub większych ilości wymienionych produktów, bez podania przyczyny, gdyż rzeczywiste zapotrzebowanie uzależnione będzie od ilości osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tego tytułu. 3. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności zgodnie z poniższymi aktami prawnymi: 1) Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 2) Ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2015, poz. 678 ze zm.); 3) Rozporządzenie WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r ze zm.), 4. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w opakowaniach zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności z: 1) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29); 2) Rozporządzeniem WE nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG; 3) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 5. Wymagania w zakresie znakowania opakowań: Każde opakowanie musi posiadać etykietę zawierającą, co najmniej następujące dane: a) nazwa produktu, odmiana, b) termin przydatności do spożycia, c) masa netto, d) skład surowcowy, e) warunki przechowywania, f) nazwa i adres producenta. g) w przypadku kiełbas wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100g produktu. Przy dostawie mięsa, mrożonych warzyw, ryby oraz jaj zamawiający wymaga dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego ( HDI ). Na czas realizacji dostawy (rok 2018) zawartość cukru, soli i tłuszczu w produktach wymienionych w formularzach asortymentowo-cenowych muszą być zgodne z obowiązującym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą zawartą w 100g produktu. |
| Zalacznik czesc nr | 7 |
| Zalacznik nazwa | Wyroby garmażeryjne. |
| Zalacznik cpv glowny przedmiot | 15894200-3 |
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal | 0,00 |
| Zalacznik data rozpoczecia | 2018-01-08T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik data zakonczenia | 2018-12-31T00:00:00+01:00 |
| Zalacznik krotki opis | Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz asortymentowo – cenowy będący integralną częścią SIWZ (załącznik „formularze cenowe 2017”). Ilości asortymentów podane w formularzu asortymentowo - cenowym stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres 12 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odbioru mniejszych lub większych ilości wymienionych produktów, bez podania przyczyny, gdyż rzeczywiste zapotrzebowanie uzależnione będzie od ilości osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tego tytułu. 3. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności zgodnie z poniższymi aktami prawnymi: 1) Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 2) Ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2015, poz. 678 ze zm.); 3) Rozporządzenie WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r ze zm.), 4. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w opakowaniach zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności z: 1) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29); 2) Rozporządzeniem WE nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG; 3) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 5. Wymagania w zakresie znakowania opakowań: Każde opakowanie musi posiadać etykietę zawierającą, co najmniej następujące dane: a) nazwa produktu, odmiana, b) termin przydatności do spożycia, c) masa netto, d) skład surowcowy, e) warunki przechowywania, f) nazwa i adres producenta. g) w przypadku kiełbas wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100g produktu. Przy dostawie mięsa, mrożonych warzyw, ryby oraz jaj zamawiający wymaga dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego ( HDI ). Na czas realizacji dostawy (rok 2018) zawartość cukru, soli i tłuszczu w produktach wymienionych w formularzach asortymentowo-cenowych muszą być zgodne z obowiązującym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą zawartą w 100g produktu. |
Criterion
| Kryteria | Cena (C) |
| Znaczenie | 90,00 |
| Kryteria | Termin płatności |
| Znaczenie | 10,00 |