Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Zwierzyńcu na rok 2018.

Data publikacji 2017-12-18
Data zakończenia 2017-12-28 00:00:00
Instytucja Szkoła Podstawowa im. Dzieci Zamojszczyzny w Zwierzyńcu
Miejscowość Zwierzyniec
Województwo lubelskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo,
  • Przetworzone produkty spożywcze,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 633874-N-2017
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 158000006, 152200006, 153000001, 151000009, 151311305, 158110006, 158942003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w roku 2018 określonych kodem we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV).
Każda ze wskazanych poniżej części Zamówienia określana będzie dalej mianem Zadania:
Zadanie Nr I: różne produkty spożywcze
Zadanie Nr II: filety rybne, ryby mrożone przetworzone, mrożonki warzywne i owocowe, produkty głęboko mrożone
Zadanie Nr III: owoce, warzywa i świeże jaja
Zadanie Nr IV: produkty zwierzęce, mięso (mięso wieprzowe i drobiowe)
Zadanie Nr V: produkty zwierzęce, przetwory mięsne (wędliny wieprzowe i drobiowe)
Zadanie Nr VI: pieczywo
Zadanie Nr VII : wyroby garmażeryjne
Wykonawca może złożyć ofertę na jedną część zamówienia, kilka lub na całość zamówienia.
Przez ofertę częściową Zamawiający rozumie cały asortyment obejmujący daną część zamówienia. Oferta musi być kompletna i zawierać wszystkie pozycje w zakresie poszczególnych części zamówienia. Nieuwzględnienie w danej części, na którą składana jest oferta, chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych spowoduje odrzucenie oferty.
2. Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz asortymentowo – cenowy będący integralną częścią SIWZ (załącznik formularze cenowe 2017). Ilości asortymentów podane w formularzu asortymentowo - cenowym stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres 12 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odbioru mniejszych lub większych ilości wymienionych produktów, bez podania przyczyny, gdyż rzeczywiste zapotrzebowanie uzależnione będzie od ilości osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tego tytułu.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 39c688d1-937b-41a0-9d82-7744b2c01c80
Biuletyn 633874-N-2017
Zamawiajacy nazwa Szkoła Podstawowa im. Dzieci Zamojszczyzny w Zwierzyńcu
Regon 000563789
Zamawiajacy adres ulica Partyzantów
Zamawiajacy adres numer domu 3
Zamawiajacy miejscowosc Zwierzyniec
Zamawiajacy kod pocztowy 22-470
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo lubelskie
Zamawiajacy telefon 846873275, 846873807
Zamawiajacy fax 846873275
Zamawiajacy email sp-zwierzyniec3@wp.pl, kowalczykkatarzyna@vp.pl
Adres strony url www.spzwierzyniec.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 9
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia spzwierzyniec.pl
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja spzwierzyniec.pl
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny Szkoła Podstawowa im. Dzieci Zamojszczyzny w Zwierzyńcu
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres ul. Partyzantów 3, 22-470 Zwierzyniec
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Zwierzyńcu na rok 2018.
Numer referencyjny ZS.435.1.2017
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Zastrzega prawo grup czesci 7
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy 7
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w roku 2018 określonych kodem we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV). Każda ze wskazanych poniżej części Zamówienia określana będzie dalej mianem Zadania: Zadanie Nr I: różne produkty spożywcze Zadanie Nr II: filety rybne, ryby mrożone przetworzone, mrożonki warzywne i owocowe, produkty głęboko mrożone Zadanie Nr III: owoce, warzywa i świeże jaja Zadanie Nr IV: produkty zwierzęce, mięso (mięso wieprzowe i drobiowe) Zadanie Nr V: produkty zwierzęce, przetwory mięsne (wędliny wieprzowe i drobiowe) Zadanie Nr VI: pieczywo Zadanie Nr VII : wyroby garmażeryjne Wykonawca może złożyć ofertę na jedną część zamówienia, kilka lub na całość zamówienia. Przez ofertę częściową Zamawiający rozumie cały asortyment obejmujący daną część zamówienia. Oferta musi być kompletna i zawierać wszystkie pozycje w zakresie poszczególnych części zamówienia. Nieuwzględnienie w danej części, na którą składana jest oferta, chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych spowoduje odrzucenie oferty. 2. Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz asortymentowo – cenowy będący integralną częścią SIWZ (załącznik formularze cenowe 2017). Ilości asortymentów podane w formularzu asortymentowo - cenowym stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres 12 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odbioru mniejszych lub większych ilości wymienionych produktów, bez podania przyczyny, gdyż rzeczywiste zapotrzebowanie uzależnione będzie od ilości osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tego tytułu.
Cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w miesiacach 12
Data rozpoczecia 2018-01-08T00:00:00+01:00
Data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności zgodnie z poniższymi aktami prawnymi: 1) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 2) Ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2015, poz. 678 ze zm.); 3) Rozporządzeniem WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r ze zm.).
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie określa warunku w tym zakresie.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, gwarantującymi dowóz surowców w pojemnikach oraz opakowaniach posiadających atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, tak, by dostawy realizowane były zgodnie z zasadami „dobrej praktyki higienicznej” (dotyczy to głównie: stanu higienicznego samochodu, higieny osobistej kierowcy, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu);
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Zakresie warunkow udzialu Oświadczenie potwierdzające, że oferowane artykuły są dopuszczone do obrotu na terenie Polski zgodnie z ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz że wykonawca wdrożył system HCCP w zakładzie, sporządzonego zgodnie z Załącznikiem Nr 5 do SIWZ.
Inne dokumenty niewymienione Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej zamawiającego informacji, o których mowa w art. 86 ust. 5 ustawy (informacji z otwarcia ofert), jest zobowiązany do przekazania zamawiającemu oświadczenia o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy. W przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu. Wzór oświadczenia stanowi Załącznik Nr 7 do SIWZ.
IV 4 4 data 2017-12-28T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Różne produkty spożywcze.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-08T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz asortymentowo – cenowy będący integralną częścią SIWZ (załącznik „formularze cenowe 2017”). Ilości asortymentów podane w formularzu asortymentowo - cenowym stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres 12 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odbioru mniejszych lub większych ilości wymienionych produktów, bez podania przyczyny, gdyż rzeczywiste zapotrzebowanie uzależnione będzie od ilości osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tego tytułu. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności zgodnie z poniższymi aktami prawnymi: 1) Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 2) Ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2015, poz. 678 ze zm.); 3) Rozporządzenie WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r ze zm.), Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w opakowaniach zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności z: 1) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29); 2) Rozporządzeniem WE nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG; 3) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); Wymagania w zakresie znakowania opakowań: Każde opakowanie musi posiadać etykietę zawierającą, co najmniej następujące dane: a) nazwa produktu, odmiana, b) termin przydatności do spożycia, c) masa netto, d) skład surowcowy, e) warunki przechowywania, f) nazwa i adres producenta. g) w przypadku kiełbas wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100g produktu. Przy dostawie mięsa, mrożonych warzyw, ryby oraz jaj zamawiający wymaga dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego ( HDI ). Na czas realizacji dostawy (rok 2018) zawartość cukru, soli i tłuszczu w produktach wymienionych w formularzach asortymentowo-cenowych muszą być zgodne z obowiązującym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą zawartą w 100g produktu.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Filety rybne, ryby mrożone przetworzone, mrożonki warzywne i owocowe, produkty głęboko mrozone.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15220000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-08T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz asortymentowo – cenowy będący integralną częścią SIWZ (załącznik „formularze cenowe 2017”). Ilości asortymentów podane w formularzu asortymentowo - cenowym stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres 12 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odbioru mniejszych lub większych ilości wymienionych produktów, bez podania przyczyny, gdyż rzeczywiste zapotrzebowanie uzależnione będzie od ilości osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tego tytułu. 3. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności zgodnie z poniższymi aktami prawnymi: 1) Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 2) Ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2015, poz. 678 ze zm.); 3) Rozporządzenie WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r ze zm.), 4. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w opakowaniach zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności z: 1) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29); 2) Rozporządzeniem WE nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG; 3) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 5. Wymagania w zakresie znakowania opakowań: Każde opakowanie musi posiadać etykietę zawierającą, co najmniej następujące dane: a) nazwa produktu, odmiana, b) termin przydatności do spożycia, c) masa netto, d) skład surowcowy, e) warunki przechowywania, f) nazwa i adres producenta. g) w przypadku kiełbas wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100g produktu. Przy dostawie mięsa, mrożonych warzyw, ryby oraz jaj zamawiający wymaga dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego ( HDI ). Na czas realizacji dostawy (rok 2018) zawartość cukru, soli i tłuszczu w produktach wymienionych w formularzach asortymentowo-cenowych muszą być zgodne z obowiązującym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą zawartą w 100g produktu.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Owoce, warzywa i świeże jaja.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-08T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz asortymentowo – cenowy będący integralną częścią SIWZ (załącznik „formularze cenowe 2017”). Ilości asortymentów podane w formularzu asortymentowo - cenowym stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres 12 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odbioru mniejszych lub większych ilości wymienionych produktów, bez podania przyczyny, gdyż rzeczywiste zapotrzebowanie uzależnione będzie od ilości osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tego tytułu. 3. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności zgodnie z poniższymi aktami prawnymi: 1) Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 2) Ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2015, poz. 678 ze zm.); 3) Rozporządzenie WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r ze zm.), 4. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w opakowaniach zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności z: 1) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29); 2) Rozporządzeniem WE nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG; 3) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 5. Wymagania w zakresie znakowania opakowań: Każde opakowanie musi posiadać etykietę zawierającą, co najmniej następujące dane: a) nazwa produktu, odmiana, b) termin przydatności do spożycia, c) masa netto, d) skład surowcowy, e) warunki przechowywania, f) nazwa i adres producenta. g) w przypadku kiełbas wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100g produktu. Przy dostawie mięsa, mrożonych warzyw, ryby oraz jaj zamawiający wymaga dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego ( HDI ). Na czas realizacji dostawy (rok 2018) zawartość cukru, soli i tłuszczu w produktach wymienionych w formularzach asortymentowo-cenowych muszą być zgodne z obowiązującym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą zawartą w 100g produktu.
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Produkty zwierzęce, mięso.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-08T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz asortymentowo – cenowy będący integralną częścią SIWZ (załącznik „formularze cenowe 2017”). Ilości asortymentów podane w formularzu asortymentowo - cenowym stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres 12 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odbioru mniejszych lub większych ilości wymienionych produktów, bez podania przyczyny, gdyż rzeczywiste zapotrzebowanie uzależnione będzie od ilości osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tego tytułu. 3. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności zgodnie z poniższymi aktami prawnymi: 1) Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 2) Ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2015, poz. 678 ze zm.); 3) Rozporządzenie WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r ze zm.), 4. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w opakowaniach zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności z: 1) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29); 2) Rozporządzeniem WE nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG; 3) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 5. Wymagania w zakresie znakowania opakowań: Każde opakowanie musi posiadać etykietę zawierającą, co najmniej następujące dane: a) nazwa produktu, odmiana, b) termin przydatności do spożycia, c) masa netto, d) skład surowcowy, e) warunki przechowywania, f) nazwa i adres producenta. g) w przypadku kiełbas wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100g produktu. Przy dostawie mięsa, mrożonych warzyw, ryby oraz jaj zamawiający wymaga dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego ( HDI ). Na czas realizacji dostawy (rok 2018) zawartość cukru, soli i tłuszczu w produktach wymienionych w formularzach asortymentowo-cenowych muszą być zgodne z obowiązującym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą zawartą w 100g produktu.
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Produkty zwierzęce, przetwory mięsne.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15131130-5
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-08T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz asortymentowo – cenowy będący integralną częścią SIWZ (załącznik „formularze cenowe 2017”). Ilości asortymentów podane w formularzu asortymentowo - cenowym stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres 12 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odbioru mniejszych lub większych ilości wymienionych produktów, bez podania przyczyny, gdyż rzeczywiste zapotrzebowanie uzależnione będzie od ilości osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tego tytułu. 3. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności zgodnie z poniższymi aktami prawnymi: 1) Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 2) Ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2015, poz. 678 ze zm.); 3) Rozporządzenie WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r ze zm.), 4. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w opakowaniach zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności z: 1) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29); 2) Rozporządzeniem WE nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG; 3) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 5. Wymagania w zakresie znakowania opakowań: Każde opakowanie musi posiadać etykietę zawierającą, co najmniej następujące dane: a) nazwa produktu, odmiana, b) termin przydatności do spożycia, c) masa netto, d) skład surowcowy, e) warunki przechowywania, f) nazwa i adres producenta. g) w przypadku kiełbas wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100g produktu. Przy dostawie mięsa, mrożonych warzyw, ryby oraz jaj zamawiający wymaga dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego ( HDI ). Na czas realizacji dostawy (rok 2018) zawartość cukru, soli i tłuszczu w produktach wymienionych w formularzach asortymentowo-cenowych muszą być zgodne z obowiązującym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą zawartą w 100g produktu.
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Pieczywo.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15811000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-08T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz asortymentowo – cenowy będący integralną częścią SIWZ (załącznik „formularze cenowe 2017”). Ilości asortymentów podane w formularzu asortymentowo - cenowym stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres 12 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odbioru mniejszych lub większych ilości wymienionych produktów, bez podania przyczyny, gdyż rzeczywiste zapotrzebowanie uzależnione będzie od ilości osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tego tytułu. 3. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności zgodnie z poniższymi aktami prawnymi: 1) Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 2) Ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2015, poz. 678 ze zm.); 3) Rozporządzenie WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r ze zm.), 4. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w opakowaniach zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności z: 1) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29); 2) Rozporządzeniem WE nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG; 3) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 5. Wymagania w zakresie znakowania opakowań: Każde opakowanie musi posiadać etykietę zawierającą, co najmniej następujące dane: a) nazwa produktu, odmiana, b) termin przydatności do spożycia, c) masa netto, d) skład surowcowy, e) warunki przechowywania, f) nazwa i adres producenta. g) w przypadku kiełbas wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100g produktu. Przy dostawie mięsa, mrożonych warzyw, ryby oraz jaj zamawiający wymaga dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego ( HDI ). Na czas realizacji dostawy (rok 2018) zawartość cukru, soli i tłuszczu w produktach wymienionych w formularzach asortymentowo-cenowych muszą być zgodne z obowiązującym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą zawartą w 100g produktu.
  
Zalacznik czesc nr 7
Zalacznik nazwa Wyroby garmażeryjne.
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15894200-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2018-01-08T00:00:00+01:00
Zalacznik data zakonczenia 2018-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz asortymentowo – cenowy będący integralną częścią SIWZ (załącznik „formularze cenowe 2017”). Ilości asortymentów podane w formularzu asortymentowo - cenowym stanowią przewidywane zapotrzebowanie na okres 12 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odbioru mniejszych lub większych ilości wymienionych produktów, bez podania przyczyny, gdyż rzeczywiste zapotrzebowanie uzależnione będzie od ilości osób żywionych w stołówce szkolnej w okresie realizacji umowy. Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń finansowych z tego tytułu. 3. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności zgodnie z poniższymi aktami prawnymi: 1) Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 2) Ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2015, poz. 678 ze zm.); 3) Rozporządzenie WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r ze zm.), 4. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w opakowaniach zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności z: 1) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29); 2) Rozporządzeniem WE nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG; 3) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594); 5. Wymagania w zakresie znakowania opakowań: Każde opakowanie musi posiadać etykietę zawierającą, co najmniej następujące dane: a) nazwa produktu, odmiana, b) termin przydatności do spożycia, c) masa netto, d) skład surowcowy, e) warunki przechowywania, f) nazwa i adres producenta. g) w przypadku kiełbas wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą w 100g produktu. Przy dostawie mięsa, mrożonych warzyw, ryby oraz jaj zamawiający wymaga dostarczenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego ( HDI ). Na czas realizacji dostawy (rok 2018) zawartość cukru, soli i tłuszczu w produktach wymienionych w formularzach asortymentowo-cenowych muszą być zgodne z obowiązującym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia. Wymagane są etykiety ze składem surowcowym i wartością odżywczą zawartą w 100g produktu.
  

Criterion

Kryteria Cena (C)
Znaczenie 90,00
  
Kryteria Termin płatności
Znaczenie 10,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)