Sprzedaż wraz z dostawą sukcesywną literatury i norm w ramach projektu PO RYBY 2007-2013. Projekt pilotażowy. Testowanie technologii produkcji pstrąga stosowanych w Polsce w świetle Rozporządzenia Komisji (WE) Nr 710/2009 Umowa nr 00001-61724-OR1400002/10 z dnia 02 listopada 2010 r.
Publication date | 2012-08-06 |
End date | 2012-08-14 10:00:00 |
Instytucja | |
Miejscowość | Olsztyn |
Województwo | warmińsko-mazurskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 169663 / 2012 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 221000001 |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż wraz z dostawą sukcesywną literatury i norm w ramach projektu PO RYBY 2007-2013. Projekt pilotażowy. Testowanie technologii produkcji pstrąga stosowanych w Polsce w świetle Rozporządzenia Komisji (WE) Nr 710/2009 Umowa nr 00001-61724-OR1400002/10 z dnia 02 listopada 2010 r. 2. Przedmiot zamówienia został podzielony na 3 części. Część nr 1. Książki chemiczne Część nr 2. Książki mikrobiologiczne Część nr 3. Normy EU i PL 3. W przypadku wskazania w opisie przedmiotu zamówienia nazw własnych, patentów, pochodzenia lub wskazania parametrów technicznych wskazujących na produkt konkretnego producenta Zamawiający zgodnie z treścią art. 29 ust. 3 Ustawy Prawo zamówień publicznych dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych. Opis1. Tytuł: Omega-3 To co w rybach jest najlepsze, Autor: Libke F., Rok wydania: 2007,Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza ABA - 1 sztuka 2. Tytuł: Ryby z naszych rzek i jezior, Autor: Ingo Swoboda, Wydawnictwo: MAK - 1 sztuka 3. Tytuł: Tabele składu i wartości odżywczej żywności, Autor: Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Przygoda Beata, Iwanow Krystyna, Rok wydania: Warszawa 2005, Ilość stron: 672, Okładka: twarda - 1 sztuka 4. Tytuł: Metody instrumentalne w analizie chemicznej, Autor: Szczepaniak Walenty, Rok wydania: Warszawa 2010, Numer wydania: 5, Ilość stron: 414, Format: 16.5x23.5cm, Okładka: miękka oprawa, Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN - 1 sztuka, 5. Tytuł: Fizyczno-chemiczne badanie wody i ścieków, Autor: Dojlido Jan, Dożańska Wiera, Hermanowicz Witold, Koziorowski Bohdan, Zerbe Jerzy, Wydawnictwo Arkady, 1999, ISBN: 83-213-4067-9 - 1 sztuka 6. Tytuł: Podstawy chromatografii jonowej, Autor: Rajmund Michalski, Wydawnictwo Śląskiej Wyższej Szkoły Zarządzania im. Gen. J. Ziętka w Katowicach - 1 sztuka1. Tytuł: Bacterial Pathogenesis Methods and Protocols, Autor: Fran R., DeLeo, Michael Otto,Humana Press - 1 sztuka 2. Tytuł: Mikologia Weterynaryjna, Autor: Bożena Dworecka-Kaszak, SGGW - 1 sztuka 3. Tytuł: Mikrobiologia Środowiskowa, Autor: Mieczysław Błaszczyk, Wydawnictwo Naukowe PWN - 1 sztuka 4. Tytuł: Mikologia laboratoryjna, Autor: Dynowska, Ejdys, Wydawnictwo UWM w Olsztynie - 1 sztuka 5. Tytuł: Mikologia lekarska dla lekarzy i studentów, Autor: Adamski Z., Batura- Gabryel, Wydawnictwo Naukowe Akademii Medycznej im. K. Marcinkowskiego - 1 sztuka 6. Tytuł: Immunologia, Autor: Male D., Wydawnictwo Medyczne Urban and Partner - 1 sztuka.1. PN-A- 86710:1971, Ryby żywe - Pobieranie próbek, wersja elektroniczna do pobrania, Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 2. PN-A-86712:1976, Ryby żywe - Metody badań, wersja elektroniczna do pobrania,Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa -1 sztuka 3. PN-A-86734:1967, Ryby, przetwory rybne i produkty uboczne z ryb - Oznaczanie zawartości tłuszczu, wersja elektroniczna do pobrania, Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 4. PN-A-86750:1996, Ryby i inne zwierzęta wodne - Ryby słodkowodne świeże i mrożone, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 5. PN-A- 86751:1996, Ryby i inne zwierzęta wodne - Ryby żywe, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 6. PN-A-86760:1996, Ryby i inne zwierzęta wodne oraz produkty z nich otrzymywane - Mięso mielone i farsz rybny, mrożone, wersja elektroniczna do pobrania, Wydawca:Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 7. PN-A-86761:1974, Ryby świeże - Chłodzenie lodem wodnym, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa -1 sztuka 8. PN-A- 86767:1986, Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone -Wspólne wymagania i badania, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 9. PN-A-86770:1999, Ryby i przetwory rybne - Terminologia, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 10. PNEN 14962:2006, Jakość wody - Wytyczne dotyczące zakresu i wyboru metod pobierania próbek ryb, Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 11. PN-EN ISO 13299:2010, Tytuł: Analiza sensoryczna - Metodologia - Ogólne wytyczne ustalania profilu sensorycznego (oryg.) Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 12. PN-EN ISO 5492:2009, Tytuł: Analiza sensoryczna - Terminologia (oryg.), wersja elektroniczna do pobrania, Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 13. PN-EN ISO 6887-3:2005, Mikrobiologia żywności i pasz - Przygotowanie próbek, zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych do badań mikrobiologicznych - Część 3: Specyficzne zasady przygotowania ryb i przetworów rybnych, wersja elektroniczna do pobrania, Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 14. PN-ISO 11035:1999, Tytuł: Analiza sensoryczna - Identyfikacja i wybór deskryptorów do ustalania profilu sensorycznego z użyciem metod wielowymiarowych, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 15. PN-ISO 11036:1999, Tytuł: Analiza sensoryczna - Metodologia - Profilowanie tekstury. Wytyczne ogólne, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 16. PN-ISO 4121:1998, Tytuł: Analiza sensoryczna - Metodologia - Ocena produktów żywnościowych przy użyciu metod skalowania. Wytyczne ogólne, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 17. PN-ISO 6564:1999, Tytuł: Analiza sensoryczna - Metodologia - Metody profilowania smakowitości. Wytyczne ogólne, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 18. PN-ISO 6658:1998, Tytuł: Analiza sensoryczna - Metodologia - Wytyczne ogólne, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 19. PN-ISO 8586-1:1996, Tytuł: Analiza sensoryczna - Ogólne wytyczne wyboru, szkolenia i monitorowania oceniających - Wybrani oceniający, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka. |