1. Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż wraz z dostawą sukcesywną literatury i norm w ramach projektu PO RYBY 2007-2013. Projekt pilotażowy. Testowanie technologii produkcji pstrąga stosowanych
w Polsce w świetle Rozporządzenia Komisji (WE) Nr 710/2009 Umowa nr 00001-61724-OR1400002/10 z dnia 02 listopada 2010 r.
2. Przedmiot zamówienia został podzielony na 3 części.
Część nr 1. Książki chemiczne
Część nr 2. Książki mikrobiologiczne
Część nr 3. Normy EU i PL
3. W przypadku wskazania w opisie przedmiotu zamówienia nazw własnych, patentów, pochodzenia lub wskazania parametrów technicznych wskazujących na produkt konkretnego producenta Zamawiający zgodnie z treścią art. 29 ust. 3 Ustawy Prawo zamówień publicznych dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych.
Opis1. Tytuł: Omega-
3 To co w rybach jest najlepsze, Autor: Libke F., Rok wydania: 2007,Wydawnictwo:
Oficyna Wydawnicza ABA - 1 sztuka 2. Tytuł: Ryby z naszych rzek i jezior, Autor:
Ingo Swoboda, Wydawnictwo: MAK - 1 sztuka 3. Tytuł: Tabele składu i wartości
odżywczej żywności, Autor: Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Przygoda Beata,
Iwanow Krystyna, Rok wydania: Warszawa 2005, Ilość stron: 672, Okładka: twarda -
1 sztuka 4. Tytuł: Metody instrumentalne w analizie chemicznej, Autor: Szczepaniak
Walenty, Rok wydania: Warszawa 2010, Numer wydania: 5, Ilość stron: 414, Format:
16.5x23.5cm, Okładka: miękka oprawa, Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe
PWN - 1 sztuka, 5. Tytuł: Fizyczno-chemiczne badanie wody i ścieków, Autor:
Dojlido Jan, Dożańska Wiera, Hermanowicz Witold, Koziorowski Bohdan, Zerbe
Jerzy, Wydawnictwo Arkady, 1999, ISBN: 83-213-4067-9 - 1 sztuka 6. Tytuł:
Podstawy chromatografii jonowej, Autor: Rajmund Michalski, Wydawnictwo Śląskiej
Wyższej Szkoły Zarządzania im. Gen. J. Ziętka w Katowicach - 1 sztuka1. Tytuł:
Bacterial Pathogenesis Methods and Protocols, Autor: Fran R., DeLeo, Michael
Otto,Humana Press - 1 sztuka 2. Tytuł: Mikologia Weterynaryjna, Autor: Bożena
Dworecka-Kaszak, SGGW - 1 sztuka 3. Tytuł: Mikrobiologia Środowiskowa, Autor:
Mieczysław Błaszczyk, Wydawnictwo Naukowe PWN - 1 sztuka 4. Tytuł: Mikologia
laboratoryjna, Autor: Dynowska, Ejdys, Wydawnictwo UWM w Olsztynie - 1 sztuka
5. Tytuł: Mikologia lekarska dla lekarzy i studentów, Autor: Adamski Z., Batura-
Gabryel, Wydawnictwo Naukowe Akademii Medycznej im. K. Marcinkowskiego - 1
sztuka 6. Tytuł: Immunologia, Autor: Male D., Wydawnictwo Medyczne Urban and
Partner - 1 sztuka.1. PN-A-
86710:1971, Ryby żywe - Pobieranie próbek, wersja elektroniczna do pobrania,
Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa -
1 sztuka 2. PN-A-86712:1976, Ryby żywe - Metody badań, wersja elektroniczna do
pobrania,Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050
Warszawa -1 sztuka 3. PN-A-86734:1967, Ryby, przetwory rybne i produkty uboczne
z ryb - Oznaczanie zawartości tłuszczu, wersja elektroniczna do pobrania, Wydawca:
Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 4.
PN-A-86750:1996, Ryby i inne zwierzęta wodne - Ryby słodkowodne świeże i
mrożone, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet
Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 5. PN-A-
86751:1996, Ryby i inne zwierzęta wodne - Ryby żywe, wersja elektroniczna do
pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050
Warszawa - 1 sztuka 6. PN-A-86760:1996, Ryby i inne zwierzęta wodne oraz
produkty z nich otrzymywane - Mięso mielone i farsz rybny, mrożone, wersja
elektroniczna do pobrania, Wydawca:Polski Komitet Normalizacyjny, ul.
Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 7. PN-A-86761:1974, Ryby świeże -
Chłodzenie lodem wodnym, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski
Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa -1 sztuka 8. PN-A-
86767:1986, Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone -Wspólne wymagania i
badania, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny,
ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 9. PN-A-86770:1999, Ryby i
przetwory rybne - Terminologia, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski
Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 10. PNEN
14962:2006, Jakość wody - Wytyczne dotyczące zakresu i wyboru metod
pobierania próbek ryb, Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska
14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 11. PN-EN ISO 13299:2010, Tytuł: Analiza
sensoryczna - Metodologia - Ogólne wytyczne ustalania profilu sensorycznego (oryg.)
Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa -
1 sztuka 12. PN-EN ISO 5492:2009, Tytuł: Analiza sensoryczna - Terminologia
(oryg.), wersja elektroniczna do pobrania, Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny,
ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 13. PN-EN ISO 6887-3:2005,
Mikrobiologia żywności i pasz - Przygotowanie próbek, zawiesiny wyjściowej i
rozcieńczeń dziesięciokrotnych do badań mikrobiologicznych - Część 3: Specyficzne
zasady przygotowania ryb i przetworów rybnych, wersja elektroniczna do pobrania,
Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa -
1 sztuka 14. PN-ISO 11035:1999, Tytuł: Analiza sensoryczna - Identyfikacja i wybór
deskryptorów do ustalania profilu sensorycznego z użyciem metod
wielowymiarowych, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet
Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 15. PN-ISO
11036:1999, Tytuł: Analiza sensoryczna - Metodologia - Profilowanie tekstury.
Wytyczne ogólne, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet
Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 16. PN-ISO
4121:1998, Tytuł: Analiza sensoryczna - Metodologia - Ocena produktów
żywnościowych przy użyciu metod skalowania. Wytyczne ogólne, wersja
elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul.
Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 17. PN-ISO 6564:1999, Tytuł:
Analiza sensoryczna - Metodologia - Metody profilowania smakowitości. Wytyczne
ogólne, wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny,
ul. Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka 18. PN-ISO 6658:1998, Tytuł:
Analiza sensoryczna - Metodologia - Wytyczne ogólne, wersja elektroniczna do
pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul. Świętokrzyska 14, 00-050
Warszawa - 1 sztuka 19. PN-ISO 8586-1:1996, Tytuł: Analiza sensoryczna - Ogólne
wytyczne wyboru, szkolenia i monitorowania oceniających - Wybrani oceniający,
wersja elektroniczna do pobrania Wydawca: Polski Komitet Normalizacyjny, ul.
Świętokrzyska 14, 00-050 Warszawa - 1 sztuka. |