Przygotowywanie i dostarczanie posiłków (dieta ogólna i cukrzycowa) pacjentom Oddziału Rehabilitacyjnego i Oddziału Rehabilitacji Neurologicznej SP ZOZ Ośrodka Rehabilitacji w Suwałkach

Publication date 2016-03-29
End date 2016-04-06 10:00:00
Instytucja Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Ośrodek Rehabilitacjiw Suwałkach
Miejscowość Suwałki
Województwo podlaskie
Branża
  • Przetworzone produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 70012 / 2016
Document type ZP-400
Cpv code 158942209
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków pacjentom oddziału SP ZOZ Ośrodka Rehabilitacji w Suwałkach w diecie ogólnej i cukrzycowej zgodnie z przedłożonymi jadłospisami opracowanymi przez Wykonawców na powtarzające się 2-tygodniowe cykle żywieniowe.
Wymagania dotyczące jadłospisów:
- muszą spełniać wymagania żywienia pacjentów Oddziału Rehabilitacyjnego i Oddziału Rehabilitacji Neurologicznej w diecie ogólnej i cukrzycowej,
- opracowane i podpisane przez upoważnioną osobę (posiadającą wymagane kwalifikacje i doświadczenie tj. dietetyka - informacje dot. osoby opracowującej jadłospisy i jej kwalifikacji należy dołączyć do Wyliczenia kosztów osobodnia żywienia...), każda strona powinna być parafowana przez dietetyka,
- codziennie dostarczony posiłek musi być zgodny z jadłospisem podpisanym przez dietetyka, opracowanym na 2 tygodniowy cykl żywieniowy,
- jadłospisy mogą uwzględniać stosowanie zamiennie warzyw i owoców występujących sezonowo,
- wymagane jest aby posiłki były pozbawione kości.
Wymagane jest aby dostarczane pożywienie było umieszczane w pojemnikach zamkniętych (nie dopuszczane są dostawy w reklamówkach, opakowaniach otwartych).
Odbiór termosów wykorzystywanych do przewożenia posiłków - musi następować bezpośrednio po wydaniu posiłków, temperatura dostarczonego posiłku nie może być niższa niż 63 °C (w przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego, że temperatura dostarczonego posiłku jest niższa Wykonawca zobowiązuje się w ciągu 60 minut dostarczyć posiłki zgodnie z przedmiotem zamówienia: z jadłospisem, odpowiednią temperaturą 63 °C, odpowiednią jakością), jadłospisy muszą zawierać co najmniej następujące dane:
- nazwę posiłku,
- nazwę potrawy i jej gramaturę,
- wyszczególnienie produktów każdej potrawy i ich masy,
- wartość kaloryczną poszczególnych posiłków, wartość odżywcza z białka i tłuszczu,
- przy sporządzaniu jadłospisów należy przyjąć zalecane normy:
a) dieta ogólna przewidziane 3 posiłki,
b) dieta cukrzycowa - 5 posiłków dziennie.
Właściwe ilości składników odżywczych (białko, tłuszcz, węglowodany), śniadania i kolacje urozmaicone w warzywa i owoce, rozłożenie udziału energii w poszczególnych posiłkach w przybliżeniu np. w diecie ogólnej: śniadanie 30-35%, obiad 35-40%, kolacja 25-30%, w diecie cukrzycowej zaleca się uwzględnić:
- do każdego śniadania dodatkowo warzywa,
- drugie śniadania i podwieczorki bardziej urozmaicić np. sok warzywny, owoc, ser biały, wędlina,
- nie dopuszcza się w żywieniu dodatku chrupek i wafli ryżowych bądź sucharów ze względu na stan zdrowia pacjentów z zaburzeniami odruchu połykania,
- do kolacji zupy mleczne.
Przygotowane posiłki w kuchni wykonawcy, dostarczane będą w termosach/opakowaniach wykonawcy do SP ZOZ Ośrodka Rehabilitacji w Suwałkach, ul. Waryńskiego 22A, w jedno miejsce, każdego dnia tygodnia środkiem transportu i na koszt Wykonawcy do kuchenki oddziału w niżej podanych godzinach:
śniadanie 7.30
obiad 12.00
kolacja 16.00
oraz dodatkowo o 9.30 i 17.30 posiłki pacjentom z dietą cukrzycową.
Posiłki muszą być przygotowywane i dostarczone do Kuchenki oddziału w sposób umożliwiający ich bezpośrednie rozłożenie na talerze i wydanie pacjentom (gorące, podział na porcje tj. wędlina i ser żółty w plastrach, chleb krojony, porcje mięsne itp.). Dodatkowo porcje mięsne muszą być pozbawione kości.
Tak przygotowane i pokrojone przez Wykonawcę potrawy umożliwią sprawne rozłożenie posiłków pacjentom.
Wykonawca odbiera termosy/opakowania wielokrotnego użytku bezpośrednio po zakończeniu wydawania przez Zamawiającego posiłków. Mycie ich i transport, dezynfekcja w zakresie Wykonawcy.
Mycie kompletnej zastawy stołowej i gospodarowanie odpadami resztek posiłków zabezpiecza Zamawiający.
Wykonawca będzie pobierał i przechowywał próbki potraw do celów sanitarno-epidemiologicznych w miejscu ich wyprodukowania.
Ilość i rodzaj średnie dzienne zapotrzebowanie w okresie od czerwca 2016r. do maja 2017r.: dieta ogólna - 31, dieta cukrzycowa - 14

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Ośrodek Rehabilitacjiw Suwałkach
Ulica ul. Waryńskiego 22A
Nr domu 22A
Miejscowosc Suwałki
Kod poczt 16-400
Wojewodztwo podlaskie
Tel 087 5662233
Fax 087 5662260
Internet WWW: http://bip.spzozors.wrotapodlasia.pl/ www.rehabilitacja.suwalki.pl
Regon 79031793700000
E mail sgt@spzozor.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Rodz zam U
Czy czesci Nie
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas mies 12
Wadium Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Zaliczka Nie
Uprawnienie działalność prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnień.
Wiedza wymagane jest wykazanie przez Wykonawcę realizacji co najmniej jednej usługi odpowiadającej swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia z dołączoną informacją o realizowaniu podobnego zadania pod względem wartości i rodzaju - przez podobne zamówienie należy rozumieć zamówienie którego czas wykonywania i zakres był co najmniej taki jak w prowadzonym postępowaniu, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie.
Potencjal wymagane jest wykazanie przez Wykonawcę posiadania zaplecza technicznego i lokalowego do prowadzenia zbiorowego żywienia i transportu posiłków (wskazane miejsce do przygotowania posiłków, sposób ich dostarczania we własnych termosach, muszą świadczyć o możliwości realizacji zamówienia i zachowania jego ciągłości oraz informacje o personelu - ilość, struktura zawodowa, w szczególności dot. dietetyka należy podać informacje i dołączyć dokumenty potwierdzające uprawnienia do sporządzania jadłospisów.
Zdolne Wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, niezależnie od tego, czy są one zatrudnione bezpośrednio przez wykonawcę, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności np. dokument potwierdzający uprawnienia dietetyka.
Sytuacja Opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokumentu potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 5 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia opis 5 Wymagane jest wykazanie przez Wykonawcę realizacji co najmniej jednej usługi odpowiadającej swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia z dołączoną informacją o realizowaniu podobnego zadania pod względem wartości i rodzaju - przez podobne zamówienie należy rozumieć zamówienie którego czas wykonywania i zakres był co najmniej taki jak w prowadzonym postępowaniu, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie.
Oswiadczenie potwierdzenia 9 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 13 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 16 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 5 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 6 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Dok podm zag 4 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dok potw Oświadczenie lub zaświadczenie wykonawcy o objęciu nadzorem i pozytywnej ocenie / opinii wydanej przez Inspektora Sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności na przygotowywanie i dostarczanie posiłków w miejscu wykonywania zamówienia oraz dopuszczenie środka transportu do przewozu żywności. Jeżeli z uzasadnionej przyczyny wykonawca nie może przedstawić dokumentów wymaganych przez zamawiającego, może przedstawić inny dokument, który w wystarczający sposób potwierdzi spełnianie opisanego przez zamawiającego warunku.
Inne dokumenty 1) Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę 2) Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 PZP. 3) Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia z art. 24 ust. 1 PZP 4) Oświadczenie dotyczące grupy kapitałowej z art. 26 ust. 2d PZP 5) Wzór umowy - parafowany przez wykonawcę 6) Wykaz kadry do realizacji zamówienia wraz z dołączonymi uprawnieniami 7) Wyliczenie kosztów osobodnia żywienia na podstawie jadłospisów sporządzonych przez Wykonawcę wraz z załączonym jadłospisem zatwierdzonym przez dietetyka - wypełniony i podpisany przez wykonawcę 8) Oświadczenie 9) Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień / pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub z przedstawionych dokumentów rejestrowych.
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Kryt cena B
Kryt 1p 99
Kryt 2 Doświadczenie
Kryt 2p 1
Spec www Strona WWW: http://bip.spzozors.wrotapodlasia.pl/ ,www.rehabilitacja.suwalki.pl
Spec war SP ZOZ Ośrodek Rehabilitacji w Suwałkach, ul. Waryńskiego 22 A, sekretariat pokój nr 210. Na wniosek wykonawcy zamawiający prześle SIWZ za zaliczeniem pocztowym.
Data skl 06/04/2016
Godz skl 10:00
Miejsce SP ZOZ Ośrodek Rehabilitacji w Suwałkach, ul. Waryńskiego 22A, 16-400 Suwałki, sekretariat pokój nr 210
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Inf dodat Nie dotyczy
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)