Przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej mniejszej od kwot określonych w przepiach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29-01-2004r Prawo zamówień publicznych na dostawy nabiału, artykułów z zawartością tłuszczów roślinnych

Publication date 2016-05-13
End date 2016-07-04 09:30:00
Instytucja Zakład Karny
Miejscowość Racibórz
Województwo śląskie
Branża
  • Margaryna i podobne produkty,
  • Mleko,
  • Śmietana,
  • Ser świeży,
  • Ser twardy,
  • Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 121802 / 2016
Document type ZP-400
Cpv code 155117000, 154312000, 155120000, 155120000, 155421000, 155440003, 155513101, 155210000, 31425003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz
They depend on the

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy niżej wymienionych artykułów spożywczych :
grupa I
1
Mleko w proszku granulowane odtłuszczone
(produkt mleczarski granulowany w proszku) produkt uzyskany przez usunięcie wody z mleka odtłuszczonego ; bez domieszki tłuszczów roślinnych
zawartość wody: nie więcej niż 4%, minimalna zawartość białka-34%
termin przydatności do spożycia minimum 3 miesiące liczony od dnia dostawy do magazynu zamawiającego
wygląd: sypkie granulki barwy białokremowej -jednolitej, o zapachu charakterystycznym dla mleka pasteryzowanego bez posmaków i zapachów obcych
Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostaw mleka cukierniczego.; w przypadku , gdy podczas gotowanie mleko sie waży- zamawiający wymaga zmiany mleka na inny gatunek odpowiadający ogólnie przyjętym normom
cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia antybiotykami i innymi substancjami hamującymi, zanieczyszczenia mechaniczne, nalot pleśni, oznaki psucia, zjełczenia, trwałe zbrylenia, zmiana koloru, obce zapachy i posmaki, uszkodzenia mechaniczne opakowań, ich zanieczyszczenia, brak oznakowania
w opakowaniach jednostkowych do 25 kg, ilość: 3100 kg
2
Kostka topiona 100g
produkt topiony, mleczno-tłuszczowy, w którym sery podpuszczkowe zostały częściowo zastąpione tłuszczem roślinnym utwardzonym
o zawartości tłuszczu min. 16%
opakowanie opakowanie jednostkowe: kostka 100g
Skład: sery, woda, tłuszcz roślinny do 12%, mleko w proszku, białka mleka, skrobia, serwatka w proszku, sole emulgujące, sól
opakowanie bezpośrednie nie może być uszkodzone, kształt poszczególnych jednostek regularny(o kształcie podstawy zbliżonym do prostokąta), powierzchnia gładka, miąższ w miarę miękki, elastyczny, jednolity w całej kostce, barwa naturalna, jednolita w całej masie; smak i zapach- charakterystyczny dla odpowiedniego rodzaju produktu topionego ze swoistym posmakiem topienia,
etykietowany, z naniesioną na każdej sztuce dacie przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym
cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, jełczenia, zapleśnienia, zmiana zabarwienia, obce posmaki i zapachy,smak jełki, piekący, mdły, mydlasty, gorzki zafałszowanie zawartości tłuszczu, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone, zdeformowane kształty;
opakowanie zbiorcze: karton max 10 kg
minimalny termin przydatności do spożycia: 60 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego; ilość 2800 kg
3
Śmietanka spożywcza - warstwa tłuszczu, która tworzy się w sposób naturalny na powierzchni mleka przez powolne zbrylanie emulgujących kuleczek tłuszczu. Jeżeli zostaje ona usunięta z powierzchni mleka poprzez zbieranie lub ekstrahowanie z mleka przez odwirowanie w oddzielaczu śmietanki, posiada ona, poza innymi składnikami mleka, stosunkowo wysoką zawartość tłuszczu; śmietanka sterylizowana lub pasteryzowana
słodka
Produkt mleczny w formie emulsji tłuszczu w mleku odtłuszczonym, otrzymywany przez separację tłuszczu metodami fizycznymi; , o zawartości tłuszczu 12% ;
surowiec- mleko;
Wymagania
Wygląd i barwa :płyn jednorodny, bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju serwatki, w przypadku śmietanki niehomogenizowanej dopuszcza się lekki podstój tłuszczu, barwy jednolitej i jasnokremowej do kremowej
Smak i zapach : Smak czysty, lekko słodki, lekki zapach i posmak pasteryzacji, niedopuszczalny smak i zapach obcy z wyjątkiem lekkiego zapachu i posmaku pasteryzacji
Konsystencja : Płynna, jednolita w całej masie; bez grudek tłuszczu; lekko zawiesista
cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, jełczenia, zapleśnienia, zmiana zabarwienia, obce posmaki i zapachy, zafałszowanie zawartości tłuszczu, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone; niedopuszczalna obecność bakterii z grupy coli, salmonella, gronkowców chorobotwórczych
opakowanie bezzwrotne do 10 l, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy do magazynu zamawiającego min. 15dni, częstotliwość dostaw do magazynu żywnościowego 1-2 razy w tygodniu ; ilość 4500 l
4
Serek homogenizowany naturalny
zawartość tłuszczu nie mniej niż 30% +/-2%, zawartość wody nie więcej niż 70 %, smak- naturalny,

Smak i zapach: czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji

Konsystencja i struktura: jednolita, pastowata, dopuszcza się lekki wypływ serwatki i lekką mączystość, porowata, bez grudek, barwa naturalna, charakterystyczna dla użytych składników,

Barwa: biała do lekko kremowej, jednolita w całej masie

Zawartość całkowitej suchej masy, ułamek masowy wynoszący %, nie mniej niż18 (zg. Z PN-EN ISO 5534)
Zawartość tłuszczu, ułamek masowy wynoszący [%] 5,5±0,5 (zg z PN-EN ISO 1735 )

Zawartość zanieczyszczeń w produkcie oraz dozwolonych substancji dodatkowych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem

cechy dyskwalifikujące:
niedopuszczane jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, jełczenia, zapleśnienia, zmiana zabarwienia, obce posmaki i zapachy, zafałszowanie zawartości tłuszczu, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone, wystąpienie rozwarstwienia produktu;

Masa netto powinna zgodna z deklaracją producenta.
Dopuszczalna ujemna wartość błędu masy netto powinna być zgodna z obowiązującym prawem.

Okres przydatności do spożycia serka homogenizowanego naturalnego deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy do magazynu żywnościowego.

Opakowanie jednostkowe powinny stanowić kształtki z tworzywa sztucznego zamykane zakrywką z folii aluminiowej termozgrzewalnej o gramaturze od 100g do 200g. oferent zobowiązuje się dostarczać wyrób o stałej gramaturze
Opakowanie jednostkowe winno być etykietowane, z naniesioną na każdej sztuce dacie przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym
Materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością.
Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.
częstotliwość dostaw do 4 razy w miesiącu,ilośc: 650 kg

5
Serek twarogowy granulowany - wiejski (ziarnisty)
Ser twarogowy ziarnisty, półtłusty, kwasowo -podpuszczkowy, termizowany z dodatkiem śmietanki i soli wyprodukowany z odtłuszczonego mleka pasteryzowanego z dodatkiem pasteryzowanej śmietanki przez odpowiednią obróbkę skrzepu uzyskanego przez dodatek zakwasu czystych kultur mleczarskich lub zakwasu czystych kultur mleczarskich i podpuszczki.
struktura i konsystencja- jednolita, porowata, z wyraźnymi kształtnymi grudkami przypominający mi swym wyglądem rozdrobniony styropian w lekko płynnym serze,ziarna nieregularne, różnej wielkości, dopuszcza się lekki opływ śmietanki barwa naturalna, biała do lekko kremowej, jednolita w całej masie, smak i zapach- śmietankowy, dopuszczalny lekko kwaśny, lekko słony, czysty, łagodny, lekki posmak pasteryzacji zawartość tłuszczu w suchej masie nie mniej niż 30%, dopuszcza się nieznaczny posmak pasteryzacji, lekko mączystą konsystencję, +/- 2% odstępstwa od zawartości tłuszczu
cechy dyskwalifikujące:
niedopuszczane jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, jełczenia, zapleśnienia, zmiana zabarwienia, obce posmaki i zapachy, zafałszowanie zawartości tłuszczu, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone, wystąpienie rozwarstwienia produktu,
Zawartość zanieczyszczeń w produkcie oraz dozwolonych substancji dodatkowych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem
opakowania jednostkowe: kubek z tworzywa sztucznego od 150g do 200g; etykietowany, z naniesioną na każdej sztuce dacie przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym
częstotliwość dostaw do 4 razy w miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy do magazynu zamawiającego min. 10 dni;
oferent zobowiązuje się dostarczać wyrób o stałej gramaturze
Masa netto powinna być zgodna z deklaracją producenta.
Dopuszczalna ujemna wartość błędu masy netto powinna być zgodna z obowiązującym prawem.
Materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością.
Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.
Opakowania transportowe powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń, pleśni, załamań i innych uszkodzeń mechanicznych.
Opakowania powinny być wykonane z materiałów opakowaniowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością; ilość: 800 kg
6
Serek homogenizowany waniliowy
jest serkiem twarogowym kwasowo-podpuszczkowym z dodatkiem aromatu waniliowego otrzymanym z mleka pasteryzowanego, ukwaszonego za pomocą czystych kultur bakteryjnych, metodą wirówkową lub ultrafiltracji.
struktura i konsystencja : jednolita, zwarta, porowata, pastowata, bez grudek, dopuszcza się lekki wypływ serwatki i lekką mączystość smak i zapach- czysty, łagodny, aromatyczny, charakterystyczny dla użytych składników wanilii, barwa naturalna, charakterystyczna dla użytych składników,
zawartość tłuszczu w suchej masie nie mniej niż 30% +/-2%, zawartość wody nie więcej niż 70 %, smak- waniliowy,

cechy dyskwalifikujące:
niedopuszczane jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, jełczenia, zapleśnienia, zmiana zabarwienia, obce posmaki i zapachy, zafałszowanie zawartości tłuszczu, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone, wystąpienie rozwarstwienia produktu;

Zawartość zanieczyszczeń w produkcie oraz dozwolonych substancji dodatkowych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem.

opakowanie jednostkowe : kubek z tworzywa sztucznego o gramaturze od 100g do 125g , etykietowany, z naniesioną na każdej sztuce dacie przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym częstotliwość dostaw 2 razy w miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy do magazynu zamawiającego min. 10 dni

oferent zobowiązuje się dostarczać wyrób o stałej gramaturze

Masa netto powinna być zgodna z deklaracją producenta.
Dopuszczalna ujemna wartość błędu masy netto powinna być zgodna z obowiązującym prawem

Materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością.
Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.

Opakowania transportowe powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń, pleśni, załamań i innych uszkodzeń mechanicznych.
Opakowania powinny być wykonane z materiałów opakowaniowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością; ilość 2500kg

7
Ser typu fromage
Ser twarogowy z dodatkiem tłuszczu roślinnego i różnych przypraw i warzyw.
Smak i zapach: czysty, właściwy, lekko kwaśny, bez obcych posmaków, konsystencja i struktura: kremowa, jednolita, smarowna z lekkim opływem serwatki, barwa:niejednolita w zależności od dodanych przypraw

Zawartość całkowitej suchej masy, ułamek masowy wynoszący %, nie mniej niż 60 (PN-EN ISO 5534), zawartość tłuszczu, ułamek masowy wynoszący [%] nie mniej niż 28 (PN-EN ISO 1735)

Zawartość zanieczyszczeń w produkcie oraz dozwolonych substancji dodatkowych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem

Okres przydatności do spożycia sera typu fromage deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy

Opakowania jednostkowe o gramaturze od 80g-100g- folia wielowarstwowa lub kształtka z tworzywa sztucznego zamykana zakrywką z folii aluminiowej termozgrzewalnej.

Dostawca zobowiązuje się dostarczać wyrób w stałej gramaturze

Masa netto powinna być zgodna z deklaracją producenta.
Dopuszczalna ujemna wartość błędu masy netto powinna być zgodna z obowiązującym prawem
Materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością.
Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.
Opakowanie transportowe stanowią pudła kartonowe do 5kg.
Opakowania transportowe powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń, pleśni, załamań i innych uszkodzeń mechanicznych.
Opakowania powinny być wykonane z materiałów opakowaniowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością; ilość 850 kg

8
Ser edamski/gouda pełnotłusty
Ser podpuszczkowy dojrzewający wyrabiany z mleka pasteryzowanego o ustalonej zawartości tłuszczu, bez dodatku tłuszczu roślinnego

Ser pełnotłusty- kostka lub blok cylindryczny o masie netto 1,5 - 5kg.

Kształt i wygląd: Płaski cylinder lub blok o bokach prostych lub lekko zaokrąglonych, wierzch i spód lekko wypukłe

Skórka : Gładka, mocna, sucha, czysta, bez uszkodzeń mechanicznych i wżerów; dopuszcza się lekkie odciski chust i małe powierzchniowe skazy; może być pokryta powłoką z tworzyw sztucznych

Oczkowanie : Oczka nieliczne, okrągłe i owalne wielkości ryżu do grochu, przy brzegach nieco mniejsze; dopuszcza się pojedyncze oczka nieregularne oraz pojedyncze szczelinki

Konsystencja: Miąższ elastyczny, w miarę miękki, zwarty, jednolity w całej masie; dopuszcza się lekko plastyczny; niedopuszczalna nadmierna kruchość, twardość

Barwa : W serach niebarwionych naturalna, w serach barwionych jasnożółta, jednolita w całej masie; niedopuszczalne są: smugowatość, dwubarwność, białe i szare plamy oraz cętki w miąższu pochodzenia mikrobiologicznego

Smak i zapach : Łagodny, czysty, lekko orzechowy; dopuszcza się lekko kwaskowaty w serach młodych lub lekko pikantny w serach starszych; niedopuszczalny jełki, gnilny, gorzki i inny obcy

Minimalny okres dojrzewania sera powinien wynosić 2 miesiące.

Zawartość całkowitej suchej masy (ułamek masowy wynoszący %,) nie mniej niż 60 ( zg z PN-EN ISO 5534), zawartość tłuszczu w suchej masie, %, nie mniej niż 45 (zg z PN-EN ISO 1735)

Zawartość zanieczyszczeń w produkcie oraz dozwolonych substancji dodatkowych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem

Opakowanie bezpośrednie powinny stanowić:
- powłoka z parafiny lub tworzyw sztucznych;
- folia aluminiowa lub laminat z folii aluminiowej.
Materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością.
Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.

Opakowania transportowe powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń, pleśni, załamań i innych uszkodzeń mechanicznych.
Opakowania powinny być wykonane z materiałów opakowaniowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością.

Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 30 dni od daty dostawy do magazynu; ilość 1200 kg

9
Jogurt naturalny
Napój wyprodukowany z mleka znormalizowanego, zagęszczonego przez dodatek odtłuszczonego mleka w proszku lub odparowanie części wody, poddanego procesowi pasteryzacji, a następnie ukwaszonego zakwasem czystych kultur bakterii z grupy Streptococcus thermophilus i Lactobacillus bulgaricus.
Wymagania organoleptyczne
Wygląd
Skrzep jednolity, zwarty; dopuszcza się lekki podciek serwatki oraz nieznaczne gazowanie; przy metodzie zbiornikowej - skrzep rozbity
Barwa: Biała do lekko kremowej
Smak i zapach :Czysty, orzeźwiający, lekko kwaśny; dopuszcza się lekko cierpki
Konsystencja :Jednolita, zwarta, w przekroju galaretowata; skrzep dający się kroić; przy metodzie zbiornikowej - jednolita, gęsta

Zawartość zanieczyszczeń w produkcie oraz dozwolonych substancji dodatkowych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem

Masa netto powinna być zgodna z deklaracją producenta.
Dopuszczalna ujemna wartość błędu masy netto powinna być zgodna z obowiązującym prawem

Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 10 dni od daty dostawy do magazynu

Opakowanie jednostkowe powinny stanowić kształtki z tworzywa sztucznego zamykane zakrywką z folii aluminiowej termozgrzewalnej o zawartości od 100g do 200g. Dostawca zobowiązuje się do dostarczania produktu w stałej gramaturze
Materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością.
Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.
ilość 300 kg
10
Twaróg chudy
świeży, dobrze odciśnięty, dający możliwość pokrojenia w plastry ,
ser formowany w kostki 200g , opakowanie jednostkowe - folia z tworzywa sztucznego;etykietowany, z naniesioną na każdej sztuce dacie przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym
częstotliwość dostaw do 4 razy w miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy do magazynu zamawiającego min. 14 dni; ilość 7500 kg
grupa II
1. Jajka spożywcze
wymagania jakościowe: jajka zgodne z klasą A, wg kategorii M(średnie), jaja muszą być oznakowane zgodnie z normą, na opakowaniach transportowych musi być umieszczona etykieta lub nalepka z informacjami zawierającymi nazwę lub nr producenta oraz adres, klasę jakości,  kategorię wagową, datę pakowania, częstotliwość dostaw 1 raz w tygodniu, termin do spożycia liczony od dnia dostawy do magazynu zamawiającego min. 14 dni; ilośc 130000 szt


Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu powinien spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego, w szczególności:
1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Z 2015 poz 594.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy
2) rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. Dz.U.UE.L.2002.31.1z późn. zm.);
3) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1 - 54; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, tom 34, str. 319 - 337, z późn. zm.);
4) rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 338 z 13.11.2004 r., str. 4 - 17, z późn. zm.);
5) Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U. Z 2015 poz 29);

Przedmiot zamówienia powinien być dostarczany do zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Zakład Karny
Ulica ul. Eichendorffa 14
Nr domu 14
Miejscowosc Racibórz
Kod poczt 47-400
Wojewodztwo śląskie
Tel 032 4539600
Internet www.sw.gov.pl
Regon 00032021300000
E mail dkw_raciborz@sw.gov.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej: zakład karny
Rodzaj zam inny państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej: zakład karny
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 2
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 21/08/2017
Wadium Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium. Zamawiający określa wadium na kwotę 5400 PLN.-słownie:pięć tysięcy czterysta złotych 00/100: grupa I 4600,00 zł grupa II 800 zł (Formy wnoszenia wadium-zgodnie z art. 45.1 pkt. 6 ustawy ) Wadium należy wnosić na konto zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 04-07-2016r do godziny 9:30 Nazwa i numer konta: Zakład Karny w Raciborzu ul. Józefa von Eichendorffa 14 47-400 Racibórz Konto: NBP O/ Katowice Nr 92 1010 1212 3061 0213 9120 0000 z dopiskiem WADIUM NA DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH znak postępowania D/Kw-220/04/2016 Wadium wnoszone w formie innej niż pieniężna należy zdeponować w kasie zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 04-07-2016r do godziny 9:30 . Do oferty należy dołączyć dokument potwierdzający wniesienie wadium. Zamawiający uzna , że termin wpłaty wadium został dotrzymany,jeżeli przed upływem terminu składania ofert zostało uznane konto zamawiającego. Wadium wniesione w pieniądzu Zamawiający przechowuje na nieoprocentowanym rachunku bankowym.
Zaliczka Nie
Uprawnienie na podstawie złozonych dokumentów i oświadczeń, zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia
Wiedza na podstawie złozonych dokumentów i oświadczeń, zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia
Potencjal na podstawie złozonych dokumentów i oświadczeń, zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia
Zdolne na podstawie złozonych dokumentów i oświadczeń, zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia
Sytuacja na podstawie złozonych dokumentów i oświadczeń, zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 13 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Dok potw 5 Tak
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Kryt cena A
Spec www www.sw.gov.pl
Spec war Zakład Karny ul. Eichendorffa 14 47-400 Racibórz Dział Kwatermistrzowski
Data skl 04/07/2016
Godz skl 09:30
Miejsce sekretariat Zakładu Karnego w Raciborzu
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Inf dodat nie dotyczy
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)