Dostawa czekolad oraz wafli w polewie czekoladowej
| Publication date | 2017-02-21 |
| End date | 2017-03-02 10:00:00 |
| Instytucja | Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa im. Jana Pawła II w Słupsku |
| Miejscowość | Słupsk |
| Województwo | pomorskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 28699 / 2017 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 158420002 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| They depend on the | |
Przedmiot zamówienia
| 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa czekolad oraz wafli w polewie czekoladowej w asortymencie i ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 2 formularz cenowy i załączniku nr 3 opis przedmiotu zamówienia. 2. Dostawa czekolad i wafli w terminie 4 dni od złożenia zamówienia. 3. Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 3a ( zatrudnienie na podstawie umowy o pracę). 4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. 5. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 6. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielania zamówień uzupełniających o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Pzp. 7. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. 8. Zamawiający nie prowadził dialogu technicznego. 9. Zamawiający nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w niniejszym postępowaniu. 10. Postępowanie prowadzone jest w języku polskim. 11. Zamawiający nie przewiduje rozliczenia zamówienia w walutach obcych. 12. Wspólny słownik zamówień CPV: 15842000-2 – czekolady i wyroby cukiernicze |
Dodatkowe informacje
| Biuletyn | 2017 |
| Nazwa | Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa im. Jana Pawła II w Słupsku |
| Ulica | ul. Szarych Szeregów |
| Nr domu | 21 |
| Miejscowosc | Słupsk |
| Kod poczt | 76200 |
| Panstwo | Polska |
| Wojewodztwo | pomorskie |
| Tel | 059 8422021 do 23 |
| Fax | 598 427 449 |
| rckik@pro.onet.pl | |
| Adres strony url | www.krwiodawstwo.slupsk.pl |
| Regon | 29178200000 |
| Czy obowiazkowa | Tak |
| Zamieszczanie obowiazkowe | Tak |
| Dotyczy | 1 |
| Rodzaj zam | inny: |
| Dostep dokumentow zamowienia | www.krwiodawstwo.slupsk.pl |
| Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.krwiodawstwo.slupsk.pl |
| Czy wymagane przeslanie ofert | Tak |
| Wymagane przeslanie ofert inny | Sedziba Zwiającego |
| Czy podzielone na czesci | Nie |
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwilecznictw im. JanaPawła II w Słusku, u. Szarych Szregów 21, 6-200 Słupsk |
| Numer referencyjny | 2/2017 |
| Rodz zam | D |
| Szacunkowa wart zam calosc | 318000.00 |
| Waluta calosc | PLN |
| Czas | O |
| Okreslenie warunkow | Zamawiający odstępuje od opisu warunku w tym zakresie. |
| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający odstępuje od opisu warunku w tym zakresie. |
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający odstępuje od opisu warunku w tym zakresie. |
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | Tak |
| Wykaz dokumentow zaswiadczen | a) odpis z właściwego rejestru lub centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust 5 pkt 1ustawy Pzp, b) w przypadku podpisania oferty lub załączników przez osobę, której umocowanie nie wynika z dokumentów rejestrowych, tj. bez umocowania prawnego do reprezentacji firmy, dla uznania ważności oferta musi zawierać oryginał stosownego pełnomocnictwa lub kopię stosownego pełnomocnictwa potwierdzoną notarialnie; |
| Zakresie warunkow udzialu | a) karty katalogowe/foldery ze zdjęciem (rysunkiem) oferowanych produktów wraz z nazwą producenta i numerami katalogowymi z dokładnym opisem w języku polskim; b) Specyfikacje jakościowe oferowanych czekolad (dotyczy każdego zaoferowanego gatunku czekolady) – opis produktu sporządzony przez jednostkę kontroli jakości / dział technologiczny zawierające co najmniej następujące informacje: a. opis wyrobu b. wykaz składników c. wartość odżywczą i kaloryczność 100 g produktu d. okres przydatności do spożycia e. warunki przechowywania i warunki transportu f. zawartość masy kakaowej w% c) Specyfikacje jakościowe / opis oferowanych wafli w czekoladzie zawierające co najmniej następujące informacje: a. opis wyrobu b. wykaz składników |
| Czy wadium | Nie |
| Czy przewiduje udzielenie zaliczek | Nie |
| Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
| Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
| Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej | Nie |
| Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej | Nie |
| Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej zasadniczej | Nie |
| Kod trybu | PN |
| Czy zmiana umowy | Tak |
| Zmiana umowy | 1. W przypadku braku z jakichkolwiek przyczyn produktów stanowiących przedmiot zamówienia, Wykonawca niezwłocznie powiadomi o tym fakcie Zamawiającego, dostarczając za zgodą Zamawiającego ich pełny odpowiednik lub umożliwi zakup niezrealizowanej dostawy u innego wskazanego przez Wykonawcę podmiotu zobowiązując się do pokrycia ewentualnej różnicy ceny wynikającej z takiego zakupu. 2. W przypadku braku z jakichkolwiek przyczyn produktów stanowiących przedmiot zamówienia, Zamawiający ma prawo dokonać zakupu u innego dostawcy i obciążyć Wykonawcę kwotą odpowiadającą różnicy pomiędzy faktycznymi cenami zakupu a cenami ustalonym na podstawie niniejszej umowy, zachowując prawo do naliczania kar umownych. 3. W razie zwłoki w realizacji dostaw przekraczających co najmniej 5 dni robocze termin o którym mowa w § 3 ust 1 pkt. 1 umowy, Zamawiający ma prawo dokonać zakupu u innego dostawcy i obciążyć Wykonawcę kwotą odpowiadającą różnicy pomiędzy faktycznymi cenami zakupu a cenami ustalonym na podstawie niniejszej umowy, zachowując prawo do naliczania kar umownych. 4. W sytuacji określonej w pkt. 2 i 3 niniejszego paragrafu Zamawiający odmówi przyjęcia towaru dostarczonego przez Wykonawcę po zakupie odpowiedniej partii towaru u innego dostawcy. W takiej sytuacji Wykonawca nie ma prawa do wynagrodzenia. |
| Kryt 0 | cena |
| Kryt 0p | 60 |
| Czy aukcja | Nie |
| Data skl | 02/03/2017 |
| Godz skl | 10:00 |
| Termin | on |
| Okres liczba dni | 30 |
| Zastosowanie procedury pzp | Tak |