Wytworzenie, dostawa i wydanie uczniom Zespołu Szkół w Kozielicach oraz dzieciom Punktu Przedszkolnego Koziołek w Kozielicach posiłku.
Publication date | 2016-08-04 |
End date | 2016-08-18 12:00:00 |
Instytucja | Gmina Kozielice |
Miejscowość | Kozielice |
Województwo | zachodniopomorskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 300363 / 2016 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008 |
Adres strony internetowej siwz | |
They depend on the |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia są usługi cateringowe. Zamówienie podzielono na 2 części: Część 1 dotyczy świadczenia usług cateringowych dla dzieci w Zespole Szkół w Kozielicach (szkoła podstawowa i gimnazjum). Część 2 dotyczy świadczenia usług cateringowych dla dzieci Punktu Przedszkolnego Koziołek w Kozielicach. Opis poszczególnych części: Część 1 zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest wytwarzanie, dostawa i wydawanie uczniom Zespołu Szkół w Kozielicach posiłku szkolnego, pięć razy w tygodniu od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej dla około 200 uczniów (Przyjmuje się, że w ciągu 2 lat po odliczeniu dni wolnych od nauki dzieci uczęszczają do szkoły przez 376 dni) Przez posiłek o którym mowa rozumie się: porcję zupy lub drugie danie spełniające następujące minimalne warunki: Gramatura gorącego posiłku obiadowego: -zupa 450 ml -drugie danie: ziemniaki, ryż, makaron-min 200g -mięso-min 80 g -pierogi- min 250 g -surówka- min 100g Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 (Dz.U.2015 poz.594)o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz w przepisach wykonawczych. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą też być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualny termin ważności. Planuje się następujące zróżnicowanie posiłków: 3 razy w tygodniu- zupa+ chleb; 2 razy w tygodniu-drugie danie, które uwzględnia 1 raz w miesiącu wydanie posiłku mącznego (typu: pierogi, kopytka, pyzy itp.) Posiłki powinny być dostarczane do Zespołu Szkół w godz. 9.00-10.00 własnym transportem w specjalistycznych pojemnikach, które zapewnią odpowiednie utrzymanie temperatury. Szczegóły oraz doprecyzowanie obowiązków Wykonawcy zawiera rozdział IV SIWZ. Część 2 zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest wytworzenie i dostawa dzieciom-podopiecznym Punktu Przedszkolnego Koziołek w Kozielicach całodziennego wyżywienia wedle zadeklarowanej liczby godzin przebywania dziecka w placówce. Grupa wiekowa dzieci: 3-5 lat; pięć razy w tygodniu od poniedziałku do piątku obejmując również okres wakacji i ferii (za wyjątkiem przerw urlopowych). Przyjmuje się, że przez okres 2 lat wykonywania zamówienia po odliczeniu dni wolnych świątecznych jest to 420 dni. Wymagana ilość posiłków :24 porcje (na jedną porcję składa się: śniadanie, zupa, II danie oraz podwieczorek). Szczegóły dotyczące sposobu przygotowania i obowiązków Wykonawcy doprecyzowuje rozdział IV (tj. OPIS CZĘŚCI ZAMÓWIENIA, JEŻELI ZAMAWIAJĄCY DOPUSZCZA SKŁADANIE OFERT CZĘŚCIOWYCH) SIWZ. OpisCzęść 1 zamówienia:1. Przedmiotem zamówienia jest wytwarzanie, dostawa i wydawanie uczniom Zespołu Szkół w Kozielicach posiłku szkolnego. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 2.1. Przedmiotem zamówienia jest wytworzenie, dostawa i wydanie posiłku szkolnego uczniom Zespołu Szkół w Kozielicach pięć razy w tygodniu od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej dla około 200 uczniów (Przyjmuje się, że w ciągu 2 lat po odliczeniu dni wolnych od nauki dzieci uczęszczają do szkoły przez 376 dni) 2.2. Przez posiłek o którym mowa w pkt.2.1. rozumie się: porcję zupy lub drugie danie spełniające następujące minimalne warunki: Gramatura gorącego posiłku obiadowego: -zupa 450 ml -drugie danie: ziemniaki, ryż, makaron-min.200g -mięso-min 80 g -pierogi- min 250 g -surówka- min 100g 2.3. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 (Dz.U.2015 poz.594)o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz w przepisach wykonawczych. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą też być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualny termin ważności. Planuje się następujące zróżnicowanie posiłków: 3 razy w tygodniu- zupa+ chleb; 2 razy w tygodniu-drugie danie, które uwzględnia 1 raz w miesiącu wydanie posiłku mącznego (typu: pierogi, kopytka, pyzy itp.) Posiłki powinny być dostarczane do Zespołu Szkół w godz. 9.00-10.00 własnym transportem w specjalistycznych pojemnikach, które zapewnią odpowiednie utrzymanie temperatury. Szczegóły oraz doprecyzowanie obowiązków Wykonawcy zawiera rozdział IV SIWZ Część 2 zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest wytworzenie i dostawa dzieciom-podopiecznym Punktu Przedszkolnego Koziołek w Kozielicach całodziennego wyżywienia wedle zadeklarowanej liczby godzin przebywania dziecka w placówce. Grupa wiekowa dzieci: 3-5 lat. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia : 2.1 Przedmiotem zamówienia jest wytworzenie i dostawa całodziennego wyżywienia dzieciom uczęszczającym do punktu przedszkolnego pięć razy w tygodniu od poniedziałku do piątku obejmując również okres wakacji i ferii (za wyjątkiem przerw urlopowych). Przyjmuje się, że przez okres 2 lat wykonywania zamówienia po odliczeniu dni wolnych świątecznych jest to 420 dni. 2.2 Wymagana ilość posiłków :24 porcje (na jedną porcję składa się: śniadanie, zupa, II danie oraz podwieczorek). Dane liczbowe posiłków mogą nieznacznie ulec zmianie po dokonaniu naboru uzupełniającego. W związku z tym Zamawiający zastrzega sobie prawo do informowania o zmianie liczby posiłków stałych oraz zmianie liczby posiłków w razie długotrwałych nieobecności dzieci. Zamawiający zobowiązuje się do przekazania informacji o ilości posiłków Wykonawcy z jednodniowym wyprzedzeniem. Szczegóły dotyczące sposobu przygotowania i obowiązków Wykonawcy doprecyzowuje rozdział IV (tj. OPIS CZĘŚCI ZAMÓWIENIA, JEŻELI ZAMAWIAJĄCY DOPUSZCZA SKŁADANIE OFERT CZĘŚCIOWYCH) SIWZ. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 2016 |
Nazwa | Gmina Kozielice |
Ulica | Kozielice |
Nr domu | 73 |
Miejscowosc | Kozielice |
Kod poczt | 74204 |
Wojewodztwo | zachodniopomorskie |
Tel | 091 5630377 w. 36, 5630371 |
Adres strony internetowej narzedzia | www.bip.kozielice.pl |
Regon | 00054158100000 |
E mail | zskozielice@wp.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Zamieszczanie obowiazkowe | Tak |
Czy przeprowadza centralny zamawiajacy | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | administracja samorządowa |
Czy dostep dokumentow zamowienia | Tak |
Dostep dokumentow zamowienia | www.bip.kozielice.pl |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | Tak |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | http://www.bip.kozielice.pl/ zakładka:zamówienia publiczne |
Wymagane przeslanie ofert inny | oferta pisemna |
Czy podzielone na czesci | Tak |
Oferty lub wnioski | Wszystkie |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | 74-204 Kozielice 73 |
Rodz zam | U |
Okres2c | 05/09/2016 |
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 | Nie |
Czas | O |
Okreslenie warunkow | Aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert |
Informacje dodatkowe okreslenie warunkow | Warunek uznaje się za spełniony jeżeli wykonawca przedstawi dokument potwierdzający prowadzenie działalności w zakresie usług gastronomicznych i cateringowych firmy. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | W celu potwierdzenia, że wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia należy złożyć informację banku, w którym wykonawca posiada podstawowy rachunek bankowy, potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy. |
Sytuacja finansowa informacje dodatkowe | Warunek uznaje się za spełniony jeżeli wykonawca wykaże wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową w wysokości min. 10 000 zł (dziesięć tysięcy zł 00/100) |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Wykaz osób, które będą wykonywać zamówienie ( w ilości co najmniej 5 ) lub będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia, do wykazu należy załączyć aktualne zaświadczenie lekarskie z badania przeprowadzonego do celów sanitarno-epidemiologicznych. |
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow | Tak |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 1 | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 2 | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 3 | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 4 | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 5 | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 6 | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 7 | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 8 | Tak |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | Tak |
Inne dokumenty niewymienione | Zamawiający dołącza do oferty dokumenty i oświadczenia wykazane w rozdziale VII SIWZ |
Wadium | Informacja o wadium - rozdział XVIII SIWZ |
Czy wadium | Tak |
Czy przewiduje udzielenie zaliczek | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej zasadniczej | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Nie |
Kryt 0 | Cena |
Kryt 0p | 90 |
Czy aukcja | Nie |
Data skl | 18/08/2016 |
Godz skl | 12:00 |
IV 4 4 jezyki | Oferty sporządzone w języku polskim. |
Termin | on |
Okres data do | 19/09/2016 |
Zastosowanie procedury pzp | Tak |
IV 6 2 SkrocenieTerminu | Nie |
IV 6 5 | Nie |
Wym zab umowy | Wymagania określono w rozdziale XVII SIWZ. |
Czy uniewaznienie | Tak |