GuidZP400 |
368cf35c-4702-4805-86fb-36839446dd69
|
Biuletyn |
578009-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
|
Regon |
28884000000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Polna
|
Zamawiajacy adres numer domu |
33
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Poznań
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
60-535
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
wielkopolskie
|
Zamawiajacy telefon |
618 419 294
|
Zamawiajacy fax |
618 419 620
|
Zamawiajacy email |
jjaworska@gpsk.ump.edu.pl
|
Adres strony url |
www.gpsk.ump.edu.pl/dzp
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
3
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
http://dzp.gpsk.ump.edu.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://dzp.gpsk.ump.edu.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Pisemnie. Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego przy ul. Polnej 33, w pokoju nr 317 - Kancelaria Ogólna. Budynek D lub drogą pocztową
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Ginekologiczno - Położniczy Szpital Kliniczny Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, ul. Polna 33, 60 - 535 Poznań
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa produktów spożywczych
|
Numer referencyjny |
PN-31/20
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych w podziale na części:
1. Część nr 1 - Ryby
2. Część nr 2 - Mięso i wędliny drobiowe
3. Część nr 3 - Mięso wołowe, wieprzowe, podroby, smalec
4. Część nr 4 - Wędliny wieprzowe
Opis przedmiotu zamówienia został zawarty w Załączniku nr 1 do specyfikacji stanowiących integralną jej część.
|
Cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Okreslenie warunkow |
Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy Wykonawca wykaże się posiadaniem aktualnego zezwolenia na prowadzenie działalności w zakresie produkcji lub umieszczania na rynku produktów pochodzenia zwierzęcego, wydanego przez Powiatowego Lekarza Weterynarii (zgodnie z art. 20 ust. 1 ustawy z dnia 16.12.2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego – Dz. U. z 2006 roku, nr 17, poz. 127 – w odniesieniu do części nr 2, 3, 4.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie, tym samym nie dokonuje jego opisu.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie, tym samym nie dokonuje jego opisu.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Zakresie warunkow udzialu |
W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu Zamawiający wezwie wykonawcę, którego oferta w danej części zamówienia zostanie najwyżej oceniona do złożenia w terminie nie krótszym niż 5 dni, aktualnego na dzień złożenia dokumentu potwierdzającego posiadanie uprawnień w zakresie produkcji lub umieszczania na rynku produktów pochodzenia zwierzęcego, wydanego przez Powiatowego Lekarza Weterynarii (zgodnie z art. 20 ust. 1 ustawy z dnia 16.12.2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego – Dz. U. z 2006 roku, nr 17, poz. 127- w odniesieniu do Części nr 2, 3, 4.
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Zamawiający wezwie wykonawcę, którego oferta zostanie oceniona najwyżej oceniona do złożenia w terminie nie krótszym niż 5 dni do złożenia następujących dokumentów:
1. Oświadczenia Wykonawcy potwierdzającego, że transport oferowanych artykułów żywnościowych odpowiada wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu (zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 roku, nr 136, poz. 914), Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących transportu żywności (Dz. U. z 2003 roku, nr 21, poz. 179) oraz Rozporządzeniu WE Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie higieny środków spożywczych
2. Oświadczenia Wykonawcy ,potwierdzającego, że oferowane artykuły żywnościowe spełniają wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 roku, nr 136, poz. 914), a ich produkcja jest zgodna z zasadami GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna), GHP (Dobra Praktyka Higieniczna) i system HACCP (System Zarządzania Bezpieczeństwem Zdrowotnym Żywności)
3. Oświadczenia Wykonawcy, iż do każdej dostawy oferowanych artykułów żywnościowych zostanie dołączony „Handlowy Dokument Identyfikacyjny”
4. Oświadczenia Wykonawcy, ze wraz z pierwszą dostawą oferowanych artykułów żywnościowych do każdego produktu zostanie dołączona Specyfikacja produktu sporządzona z uwzględnieniem danych zawartych w Załączniku nr 4 do specyfikacji.
|
Inne dokumenty niewymienione |
WYKAZ OŚWIADCZEŃ I DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ WRAZ Z OFERTĄ
1. Wypełniony i podpisany formularz ofertowy, sporządzony z wykorzystaniem wzoru stanowiącego Załącznik Nr 2 zawierający w szczególności: wskazanie oferowanego przedmiotu zamówienia, łączną cenę ofertową brutto, zobowiązanie dotyczące terminu realizacji zamówienia i warunków płatności, oświadczenie o okresie związania ofertą oraz o akceptacji wszystkich postanowień SIWZ i wzoru umowy.
2. Formularz asortymentowo-cenowy - załącznik Nr 1 do SIWZ, stanowiący jednocześnie Opis przedmiotu zamówienia, który winien być złożony w formie oryginału.
3. Oświadczenie w zakresie wskazanym w Załączniku Nr 3 aktualne na dzień składania ofert, które stanowi wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz oświadczenie o spełnianiu przez oferowane dostawy wymagań określonych przez Zamawiającego, które winno być złożony w formie oryginału.
4. Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy lub Wykonawców w przypadku, gdy:
- ofertę podpisuje inna osoba niż Wykonawca,
- ofertę składają wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego którego treść winna wskazywać pełnomocnika oraz w potwierdzać jego umocowanie do reprezentowania wykonawców w postępowaniu lub do reprezentowania wykonawców w postępowaniu i zawarcia w ich imieniu umowy - dla ważności pełnomocnictwa wymaga się podpisu prawnie upoważnionych przedstawicieli każdego z wykonawców. Wszelka korespondencja będzie prowadzona wyłącznie z pełnomocnikiem.
Pełnomocnictwo winno być złożone w formie oryginału lub notarialnie potwierdzonej kopii.
W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenie, o którym mowa w rozdz. VI. 1.4 niniejszej specyfikacji składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Dokumenty te potwierdzają brak podstaw wykluczenia każdego z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, w przypadku zaistnienia okoliczności o których mowa w art. 144 ust. 1 pkt 2-6 z zachowaniem zasad, o których mowa w art. 144 ust. 1a – 1e ustawy Pzp.
Z uwzględnieniem zapisu art. 144 ust. 1 pkt 1) ustawy Zamawiający przewiduje zmianę postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy oraz określa warunki tych zmian poprzez wprowadzenie do zawartej umowy następujących aneksów:
1. aneks cenowy dopuszczający zmianą ceny w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług zgodnie z obowiązującymi przepisami, w tym że cena brutto może ulec zmianie tylko w stopniu wynikającym zez zmiany stawki podatkowej, zaś cena netto pozostaje bez zmian,
2. aneks dopuszczający zmianę oznaczenia przedmiotu umowy w zakresie nazwy artykułu nazwy producenta / dystrybutora nie zmieniający ceny jednostkowej i wartości umowy pod warunkiem, że proponowany produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego.
3 aneks w przypadku zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa lub wynikających z prawomocnych orzeczeń lub ostatecznych aktów administracyjnych właściwych organów – w takim zakresie, w jakim będzie to niezbędne w celu dostosowania postanowień umowy do zaistniałego stanu prawnego lun faktycznego;
4. aneks dopuszczający zmianę umówionego terminu wykonania zamówienia z powodu okoliczności siły wyższej, np. wystąpienia zdarzenia losowego wywołanego przez czynniki zewnętrzne, którego nie można było przewidzieć z pewnością, w szczególności zagrażającego bezpośrednio życiu lub zdrowiu ludzi lub grożącego powstaniem szkody w znacznych rozmiarach,
5. aneks dopuszczający zmianę umówionego terminu wykonania zamówienia z powodu działań osób trzecich uniemożliwiających wykonanie dostaw, a które to działania nie są konsekwencją winy którejkolwiek ze stron,
6. aneks w przypadku gdy Wykonawcę, któremu Zamawiający udzielił zamówienia, ma zastąpić nowy Wykonawca w wyniku połączenia, podziału, przekształcenia, upadłości, restrukturyzacji lub nabycia dotychczasowego Wykonawcy lub jego przedsiębiorstwa, o ile nowy Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, nie zachodzą wobec niego podstawy wykluczenia oraz nie pociąga to za sobą innych istotnych zmian.
7. aneks dopuszczający wydłużenie terminu obowiązywania umowy, o którym mowa w § 3 ust. 1, w przypadku niewykorzystania przez Zamawiającego wartości umowy wskazanej w § 5 ust. 1 w pierwotnie określonym terminie. W tym przypadku, wykonawcy przysługiwać będzie możliwość zwiększenia wynagrodzenia za okres powyżej 12-go miesiąca obowiązywania umowy na następujących zasadach:
a) aneks cenowy dopuszczający zmianę ceny w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług zgodnie z obowiązującymi przepisami, z tym że cena brutto może ulec zmianie tylko w stopniu wynikającym ze zmiany stawki podatkowej, zaś cena netto pozostaje bez zmian.
b) aneks cenowy dopuszczający zmianę ceny w przypadku zmiany wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę albo wysokości minimalnej stawki godzinowej, ustalonych na podstawie przepisów ustawy z dnia 10.10.2002 roku o minimalnym wynagrodzeniu za pracę,
c) aneks cenowy dopuszczający zmianę ceny w przypadku zmiany zasad podleganiu ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne.
d) aneks cenowy dopuszczający zmianę ceny w przypadku zmiany zasad gromadzenia i wysokości wpłat do pracowniczych planów kapitałowych, o których mowa w ustawie z dnia 4 października 2018 roku o pracowniczych planach kapitałowych.
- jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę.
Warunkiem wprowadzenia zmian, o których mowa w ust. 4 pkt 3.7., lit. a – d jest potwierdzenie powstania okoliczności w formie opisowej i ich właściwe umotywowanie. Na Wykonawcy spoczywa obowiązek wykazania wpływu zmian stawki podatku od towarów i usług, wysokości minimalnego wynagrodzenia czy zmiany składek na ubezpieczenie, na zwiększenie kosztów realizacji umowy będących podstawą do zwaloryzowania wynagrodzenia umownego w drodze aneksu do umowy.
8. aneks dopuszczający powierzenie części zamówienia podwykonawcy w przypadku, gdy oferta wykonawcy realizującego dostawy nie zawierała wskazania części, którą na etapie realizacji zamówienia zamierza on powierzyć podwykonawcy. Powierzenie części zamówienia podwykonawcy możliwe jest w przypadku wykazania przez Wykonawcę, że proponowana zmiana jest korzystna dla zamawiającego lub konieczna jest dla prawidłowego lub terminowego wykonania dostaw.
W celu dokonania zmian zapisów umowy wnioskowanych przez Stronę, zobowiązana jest ona pisemnie wystąpić z propozycją zmiany warunków umowy wraz z ich uzasadnieniem, z co najmniej dwutygodniowym wyprzedzeniem.
|
IV 4 4 data |
2020-09-03T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
09:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Ryby
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15243000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Ryby
Szczegółowy opis i zakres zamówienia został zawarty w Załączniku nr 1 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Mięso i wędliny drobiowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15112000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Mięso i wędliny drobiowe
Szczegółowy opis i zakres zamówienia został zawarty w Załączniku nr 1 do SIWZ
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Mięso wołowe, wieprzowe, podroby, smalec
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Mięso wołowe, wieprzowe, podroby, smalec.
Szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia został zawarty w Załączniku nr 1 do SIWZ.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Wędliny wieprzowe
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131120-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Wędliny wieprzowe.
Szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia został zawarty w Załączniku nr 1 do SIWZ.
|
| |