| GuidZP400 |
4bfa0cd2-b45f-4af6-9fea-995b33a953f5
|
| Biuletyn |
611691-N-2020
|
| Zamawiajacy nazwa |
Komenda Portu Wojennego
|
| Regon |
81114359400000
|
| Zamawiajacy adres ulica |
ul. Steyera
|
| Zamawiajacy adres numer domu |
28
|
| Zamawiajacy miejscowosc |
Świnoujście
|
| Zamawiajacy kod pocztowy |
72-600
|
| Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
| Zamawiajacy wojewodztwo |
zachodniopomorskie
|
| Zamawiajacy telefon |
261-242581
|
| Zamawiajacy fax |
261-242309
|
| Zamawiajacy email |
kpw.zp@ron.mil.pl
|
| Adres strony url |
https://kpwswinoujscie.wp.mil.pl (na stronie znajduje sie przekierowanie na platformę zakupową na której zamieszczane są postępowania)
|
| Adres strony internetowej |
https://kpwswinoujscie.wp.mil.pl (na stronie znajduje sie przekierowanie na platformę zakupową na której zamieszczane są postępowania)
|
| Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
| Ogloszenie dotyczy |
1
|
| Czy finansowane z unii |
2
|
| Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
| Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
| Rodzaj zamawiajacego |
8
|
| Rodzaj zamawiajacego inny |
OBRONA NARODOWA
|
| Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
| Dostep dokumentow zamowienia |
https://kpwswinoujscie.wp.mil.pl (na stronie znajduje sie przekierowanie na platformę zakupową na której zamieszczane są postępowania)
|
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
| Zamieszczona bedzie specyfikacja |
https://kpwswinoujscie.wp.mil.pl (na stronie znajduje sie przekierowanie na platformę zakupową na której zamieszczane są postępowania)
|
| Nazwa nadana zamowieniu |
DOSTAWA ŚRODKÓW SPOŻYWCZYCH: RYB; PRODUKTÓW GARMAŻERYJNYCH CHŁODZONYCH; OLEJU I TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH; JAJ; SOKÓW OWOCOWYCH 100% NATURALNYCH; ZUP, SOSÓW, PRZYPRAW PRZETWORZONYCH; KAWY I HERBATY ORAZ NAPOI BEZALKOHOLOWYCH DLA KPW ŚWINOUJŚCIE
|
| Numer referencyjny |
21/KPW/ŻYWN/2020
|
| Rodzaj zamowienia |
1
|
| Czy podzielone na czesci |
1
|
| Okreslenie przedmiotu |
Asortyment i ilości poszczególnych towarów zawiera formularz cenowy stanowiący odpowiednio załącznik nr 2 do SIWZ dla części nr 1, załącznik nr 3 do SIWZ dla części nr 2, załącznik nr 4 do SIWZ dla części nr 3, załącznik nr 5 do SIWZ dla części nr 4, załącznik nr 6 do SIWZ dla części 5, załącznik nr 7 dla części 6, załącznik nr 8 dla części 7 i załącznik nr 9 dla części 8.
|
| Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
| Data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Okreslenie warunkow |
1)w celu potwierdzenia posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej:
a)obowiązującej decyzji administracyjnej właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U.
z 2019 r. poz. 824 ze zm.) lub
obowiązującej decyzji administracyjnej właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2019, poz. 1252 ze zm.), lub
zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2019 r. poz. 1251).
KONSORCJUM – w/w dokument składa każdy z członków.
|
| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w powyższym zakresie
|
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w powyższym zakresie
|
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
| Wykaz dokumentow zaswiadczen |
1.w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawcy w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 i 5 pkt 4) i 8) ustawy Pzp:
a)odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy KONSORCJUM – w/w dokument składa każdy z członków;
b)zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu.
KONSORCJUM – w/w dokument składa każdy z członków.
c)zaświadczenia właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie , odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. KONSORCJUM – w/w dokument składa każdy z członków.
|
| Zakresie warunkow udzialu |
1)w celu potwierdzenia posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej:
a)obowiązującej decyzji administracyjnej właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U.
z 2019 r. poz. 824 ze zm.) lub
obowiązującej decyzji administracyjnej właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2019, poz. 1252 ze zm.), lub
zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2019 r. poz. 1251).
KONSORCJUM – w/w dokument składa każdy z członków.
|
| Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
1.w celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Zamawiający żąda:
a)posiadania wdrożonego system HACCP potwierdzonego jednym z następujących dokumentów:
•certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju
albo
•zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2019, poz. 1252 ze zm.)
albo
•protokół z ostatniej przeprowadzonej kontroli sanitarnej właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej.KONSORCJUM – w/w dokument składa co najmniej jeden z członków.
b)oświadczenia Wykonawcy o stosowaniu zasad Dobrej Praktyki Higienicznej o treści zgodnej ze wzorem określonym wg załącznika nr 22 do SIWZ ( dla prowadzących gospodarstwo rolne). KONSORCJUM – w/w dokument składa co najmniej jeden z członków.
|
| Inne dokumenty niewymienione |
1.Pozostałe dokumenty składające się na ofertę:
a)wypełniony Formularz ofertowy o treści zgodnej ze wzorem określonym wg załącznika nr 1 do SIWZ,
b)wypełniony Formularz cenowy o treści zgodnej ze wzorem określonym wg załączników nr 2 - 9 do SIWZ,
c)pełnomocnictwo (jeżeli takie występuje).
|
| Zastosowanie procedury pzp |
1
|
| Zmiana umowy |
1
|
| Zmiana umowy tekst |
1.Zakazuje się zmian postanowień zawartej umowy stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, chyba że zachodzi co najmniej jedna
z okoliczności określonych w art. 144 ustawy Pzp oraz w n/w przypadkach:
1)zmiana asortymentu przewidzianego w umowie na inny asortyment w niej przewidziany z zastrzeżeniem, że nie może ulec zmianie wartość całej umowy. Zmiana może dotyczyć rodzaju asortymentu, a także jego ilości,
2)zmiany ilości, wartości i częstotliwości dostaw w szczególnie uzasadnionych przypadkach (np. osiągania wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia rezerw osobowych, likwidacji klęsk żywiołowych, restrukturyzacji sił zbrojnych, kryzysu, zagrożenia lub wojny lub innych zadań postawionych Zamawiającemu przez organa władzy państwowej). Wykonawca zagwarantuje bezpłatny dowóz towaru oraz zwiększenie ilości (wg stawek cen jednostkowych obowiązujących zgodnie z niniejszą umową) i częstotliwości dostaw do miejsc stacjonowania jednostek wojskowych oraz innych miejsc wskazanych przez zamawiającego. Wykonawca zostanie poinformowany o powyższym na piśmie z co najmniej 14-dniowym wyprzedzeniem.
3)wydłużenia terminu wykonania umowy w przypadku wystąpienia okoliczności, których strony umowy nie były w stanie przewidzieć, pomimo zachowania należytej staranności,
4)zmiany osób reprezentujących Zamawiającego i Wykonawcę z przyczyn losowych,
5)zmiany danych Wykonawcy (np. zmiana siedziby, adresu, nazwy), zmiana podwykonawcy uczestniczącego w realizacji umowy, w wypadku, kiedy Wykonawca określi go, co do tożsamości w ofercie,
6)zmniejszenia ilości, wartości i częstotliwości dostaw w stosunku do ilości, wartości i częstotliwości przyjętych w umowie maksymalnie do 20%,
7)zmiana ceny umownej tylko i wyłącznie w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT, obowiązująca od terminu wprowadzenia tych zmian.
|
| IV 4 4 data |
2020-12-01T00:00:00+01:00
|
| IV 4 4 godzina |
09:30
|
| IV 4 5 okres |
30
|
| IV 6 6 |
1.Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji zgodne z art. 34 ust. 5 ustawy Pzp, polegającego na możliwości zwiększenia podstawowego zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia określonego co do asortymentu i ilości w tabeli kolumna „Zakres podstawowy” – gwarantowanego Wykonawcy, maksymalnie o ilości wskazane w tabeli kolumna „Zakres prawa opcji”. Skorzystanie z prawa opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach realizacji zawartej umowy. W przypadku nie skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji bądź skorzystania częściowego, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu. Warunkiem każdorazowego uruchomienia prawa opcji jest pisemne oświadczenie woli Zamawiającego na wykonanie uzupełniającego zamówienia wykraczającego poza zamówienie podstawowe. Zamawiający, każdorazowo na piśmie określi zakres i wielkość zwiększenia dostawy w ramach prawa opcji, nie później niż na 2 dni przed planowaną dostawą.
2.W związku ze specyfiką funkcjonowania Zamawiającego i wymogami bezpieczeństwa czas, jaki Wykonawca musi poświęcić od momentu wypisania przepustki na Biurze Przepustek do miejsca złożenia oferty wynosi nie mniej niż 30 min. Jednocześnie Zamawiający informuje, że Biuro Przepustek nie jest miejscem składania ofert ani żadnych innych dokumentów związanych z niniejszym postępowaniem przetargowym.
UWAGA!!! W przypadku dostarczenia oferty przesyłką Kurierską kopertę należy zaadresować w następujący sposób: KANCELARIA JAWNA KOMENDY PORTU WOJENNEGO ul. Steyera 28 72 - 600 Świnoujście
|
| Zalacznik czesc nr |
1
|
| Zalacznik nazwa |
dostawa ryb
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia poszczególnych produktów zawarty jest w załączniku od nr 12 (do pobrania osobno)
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
2
|
| Zalacznik nazwa |
dostawa produktów garmażeryjnych chłodzonych dla KPW Świnoujście
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 13 ( do pobrania osobno)
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
3
|
| Zalacznik nazwa |
dostawa oleju i tłuszczów roślinnych dla KPW Świnoujście
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 14 ( do pobrania osobno)
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
4
|
| Zalacznik nazwa |
dostawa jaj dla KPW Świnoujście
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 15 ( do pobrania osobno)
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
5
|
| Zalacznik nazwa |
dostawa soków owocowych 100% naturalnych dla KPW Świnoujście
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 16 ( do pobrania osobno)
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
6
|
| Zalacznik nazwa |
dostawa zup, sosów, przypraw przetworzonych dla KPW Świnoujście
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 17 (do pobrania osobno)
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
7
|
| Zalacznik nazwa |
dostawa kawy i herbaty dla KPW Świnoujście
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data rozpoczecia |
2021-01-01T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 18 ( do pobrania osobno)
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
8
|
| Zalacznik nazwa |
dostawa napoi bezalkoholowych dla KPW Świnoujście
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik krotki opis |
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 19 ( do pobrania osobno )
|
| | |