Sprzedaż – dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkolno – Gimnazjalnego w Łącku.

Data publikacji 2017-07-03
Data zakończenia 2017-07-19 00:00:00
Instytucja Zespół Szkolno-Gimnazjalny w Łącku
Miejscowość Łącko
Województwo małopolskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Produkty mleczarskie,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 543417-N-2017
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 150000008, 158100009, 155000003, 151000009, 158000006, 152200006, 153000001
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż - dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkolno – Gimnazjalnego w Łącku. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik 1A do specyfikacji stanowiący jednocześnie formularz ofertowy.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 ed098177-da3c-465d-aada-de0e3d813753
Biuletyn 543417-N-2017
Zamawiajacy nazwa Zespół Szkolno-Gimnazjalny w Łącku
Regon 49272484000000
Zamawiajacy adres ulica Łącko 284
Zamawiajacy miejscowosc Łącko
Zamawiajacy kod pocztowy 33390
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo małopolskie
Zamawiajacy telefon 18 444 60 11,
Zamawiajacy fax 18 444 60 11
Zamawiajacy email zsglacko@poczta.onet.pl,
Adres strony url www.zsglacko.cba.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 1
Nazwa projektu programu Wesołe przedszkolaki w m. Łącko
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny Szkoła publiczna
Dostep dokumentow zamowienia NIE
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.zsglacko.cba.pl
Dostep do dokumentow ograniczony NIE
Wymagane przeslanie ofert inny TAK INNY SPOSÓB: forma pisemna
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Zespół Szkolno – Gimnazjalny w Łącku, Łącko 284,33-390 Łącko, woj. małopolskie
Komunikacja elektroniczna wymaga NIE
Nazwa nadana zamowieniu Sprzedaż – dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkolno – Gimnazjalnego w Łącku.
Numer referencyjny ZSG/K/II/26/1/2017
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż - dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkolno – Gimnazjalnego w Łącku. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik 1A do specyfikacji stanowiący jednocześnie formularz ofertowy.
Cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okres w miesiacach 4
Data rozpoczecia 2017-09-01T00:00:00+02:00
Data zakonczenia 2017-12-29T00:00:00+01:00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Spełnienie warunku zostanie dokonane na podstawie oświadczeń o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Spełnienie warunku zostanie dokonane na podstawie oświadczeń o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Spełnienie warunku zostanie dokonane na podstawie oświadczeń o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen Odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 1. Zmiany warunków umowy mogą być dokonane na wniosek Wykonawcy w terminie 14 dni od dnia przesłania zawiadomienia w formie aneksu do umowy. 2. Zmiany cen rzeczy, będących przedmiotem niniejszej umowy, mogą być dokonywane w przypadku zmian stawek podatku od towarów i usług lub opłat celnych. 3. W przypadku szczególnych okoliczności, takich jak wstrzymanie lub zakończenie produkcji, strony dopuszczają możliwość dostarczania odpowiedników towarów objętych umową w cenach nie przewyższających cen zawartych w ofercie przetargowej. 4. Zamawiający dopuszcza możliwość zaoferowania odpowiedników towarów objętych umową w cenach niższych niż ceny zawarte w ofercie przetargowej. 5. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany wielkości opakowania towaru objętego umową przetargową z możliwością przeliczenia ceny nie przekraczającej ceny zaoferowanej w ofercie przetargowej. 6. W przypadku niezrealizowania umowy w terminie – w zakresie ilości i wartości przedmiotu zamówienia, z przyczyn dotyczących Zamawiającego – wynikających z niewykorzystania w działalności ilości wyrobów dostarczanych, Zamawiający przewiduje możliwość przedłużenia terminu realizacji umowy, nie dłużej niż o dwa miesiące.
IV 4 4 data 2017-07-19T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki Język polski
IV 4 5 okres 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV 6 6 W celu potwierdzenia, że oferowane towary będące przedmiotem zamówienia odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Zamawiający żąda: a) Oświadczenia Wykonawcy dotyczącego dostarczanych artykułów spożywczych różnych (załącznik nr 6 do SIWZ) 2. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego informacji z otwarcia ofert przekazuje Zamawiającemu: 2.1 oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. 3. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec ich podstaw wykluczenia oraz spełniania, w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasady, warunków udział w postępowaniu. - zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniu, o którym mowa w ust. 1 pkt. a. 4. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenie składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. 5. Oświadczenie, o których mowa w niniejszej SIWZ składane przez Wykonawcę i inne podmioty, na zdolnościach lub sytuacji których podlega Wykonawca na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp składane są w oryginale. 6. Dokumenty, o których mowa w niniejszej SIWZ inne niż oświadczenia składane są w oryginale lub kopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem. 7. Poświadczenia za zgodność z oryginałem dokonuje odpowiednio Wykonawca, podmiot na którego zdolnościach lub sytuacji polega Wykonawca , Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego w zakresie dokumentów, które każdego z nich dotyczą.

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Pieczywo
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15810000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 4
Zalacznik data rozpoczecia 2017-09-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2017-12-29T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1. Chałka drożdżowa pleciona 500g szt 154 2. Chleb mieszany /krojony/- 600g szt 600 3. Chleb pszenny /krojony/ - 600g szt 328 4. Bułka tarta kg 122 5. Chleb wieloziarnisty /krojony/ 600g szt 294 6. Chleb graham /krojony/ 600g szt 272 7. Chleb razowy/krojony/ - 600g szt 273 8. Drożdżówka z serem- ok. 100 g szt 350
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Produkty mleczarskie
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15500000-3
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 4
Zalacznik data rozpoczecia 2017-09-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2017-12-29T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1 Mleko spożywcze pasteryzowane 2% tłuszczu . opakowanie 1L szt 1390 2 Śmietana 12% tłuszczu 400g szt 875 3 Twaróg półtłusty kg 147 4 Ser żółty pełnotłusty skład: mleko, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia, barwniki: karoteny, annato, substancja konserwująca: azotan potasu kg 56 5 Jogurty naturalny- 360ml -400 ml Skład: mleko, ,białka mleka, żywe kultury bakterii o zawartości cukru poniżej 10g w 100g szt 114 6 Jogurt owocowy masa netto 135g Składniki(w 100g) mleko, cukier, owoc 2,2%, skrobia modyfikowana, żywe kultury bakterii jogurtowych i fermentacji mlekowej szt 1700 7 Masło 200g 82% tłuszczu szt 1012
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Produkty zwierzęce, mieso i produkty mięsne
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 4
Zalacznik data rozpoczecia 2017-09-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2017-12-29T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1 Ćwiartka z kurczaka kg 240 2 Schab wieprzowy b/k /surowy/ kg 133 3 Łopatka wieprzowa bez kości- kg 302 4 Karkówka (karczek) wieprzowa bez kości kg 86 5 Udziec z indyka- kg 94 6 Pałka z kurczaka kg 55 7 Filet z indyka kg 14 8 Filet z kurczaka pojedynczy kg 295 9 Kabanos drobiowy 82% mięsa kg 16 10 Kiełbasa podsuszana wieprzowa gruba 82% mięsa kg 36 11 Kiełbasa wieprzowa cienka 76% mięsa, bez fosforanu kg 20 12 Kiełbasa wieprzowa cienka bez fosforanu 82% mięsa kg 30 13 Kiełbasa wiejska (swojska) cienka 82% mięsa kg 59 14 Parówki o zawartości 82 % mięsa kg 61 15 Pasztet drobiowy w foremkach kg 36 16 Udziec wołowy b/k kg 42 17 Mięso wołowe z kością (szponder) kg 52 18 Szynka wieprzowa 82% mięsa /bez fosforanu 100g wędliny wyprodukowane ze 125g mięsa) kg 21 19 Szynka wieprzowa b/k surowa kg 149 20 Porcje rosołowe /drobiowe/ kg 222 21 Szynka drobiowa 82% mięsa bez fosforanu kg 57 22 Żeberka wędzone kąty kg 36
  
Zalacznik czesc nr 4
Zalacznik nazwa Różne produkty spożywcze,
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15800000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 4
Zalacznik data rozpoczecia 2017-09-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2017-09-29T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1 Bazylia suszona 20g szt 2 2 Cebula suszona 20g szt 3 3.Czosnek mielony 20g szt 56 4 Cukier biały kryształ kg 140 5 Cukier waniliowy- 30g szt 17 6 Cynamon mielony 20g szt 29 7 Dżem truskawkowy kl I bez konserwantów 280g niskosłodzony szt 117 8 Groszek konserwowy bez konserwantów – puszka 400g szt 6 9 Herbatniki 16g wymiary 79x56x17 (mąka pszenna, cukier, oleje roślinne: palmowy, rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy, częściowo utwardzony rzepakowy, kokosowy, syrop cukru inwertowanego, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz roślinny (palmowy, częściowo utwardzony palmowy), emulgator (lecytyna sojowa), sól, substancje spulchniające (E 500, E 450), aromat ) szt 1600 10 Herbata czarna ekspresowa 100szt torebek (okrągłe) naturalny smak wysokiej jakości listki herbaty szt 57 11 Jajka kl L /nie mniej niż 56g/ szt 3860 12 Kakao naturalne ciemne sypkie - 80 g szt 24 13 Kasza manna kg 18 14 Kasza mazurka drobna kg 118 15 Kawa zbożowa rozpuszczalna, skład – zboża 72% jęczmień, żyto, cykoria burak cukrowy opakowanie- 150 g karton szt 47 16 Ketchup/łagodny/ bez dodatków sztucznych aromatów, glutaminianu sodu,bez konserwantów o zawartości pomidorów min 193g na 100g ketchupu 470g szt 16 17 Kminek mielony 20g szt 20 18 Koncentrat pomidorowy zawartość ekstraktu 28 - 30% 950g bez konserwantów szt 93 19 Kukurydza konserwowa bez konserwantów puszka- 400 g szt 15 20 Kwasek cytrynowy- 20 g szt 104 21 Liść laurowy 20g szt 12 22 Lubczyk 20szt 6 23 Makaron /małe muszelki/ 500g sporządzony z najwyższej jakości mąki, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor szt 58 24 Makaron /świderek/ 500g sporządzony z najwyższej jakości mąki, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor szt 113 25 Makaron /łazanki/ - 500g sporządzony z najwyższej jakości mąki, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor szt 48 26 Makaron /nitka/ 5 jajeczny - 500g sporządzony z najwyższej jakości mąki, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor pasteryzowana masa jajowa 20% (odpowiada proporcji 5 jaj na 1 kg mąki szt 122 27 Mąka ziemniaczana kg 2 28 Makrela filet w oleju puszka 170g, masa ryby 102g szt 93 29 Mąka pszenna typ 500 kg 143 30 Miód naturalny wielokwiatowy opakowanie słoik 0,9 kg szt 3 31 Olej jadalny uniwersalny op. 1 l szt 176 32 Papryka konserwowa szt 8 33 Papryka słodka mielona 20g szt 16 34 Płatki kukurydziane / masa kukurydziana minimum 87%/ kg 39 35 Pieprz czarny drobno mielony 20g szt 128 36 Przyprawa warzywna do zup i potraw bez konserwantów kg 15 37 Ryż długoziarnisty biały kg 108 38 Sok (100% soku zagęszczanego owocowego 200ml (kartonik) szt 9500 39 Sól spożywcza jodowana kg 85 40 Sól ziołowa (20g) szt 94 41 Tymianek 10g szt 1 42 Woda mineralna niskozmineralizowana niegazowana 5l szt 64 43 Ziele angielskie 15g szt 12 44 Zioła prowansalskie 10g (Skład: rozmaryn, bazylia, tymianek, szałwia, mięta pieprzowa, cząber ogrodowy, lebiodka i majeranek) szt 18 45 Żurek w butelce na naturalnym zakwasie nie zawiera sztucznych barwników, aromatów i konserwantów 300ml s190
  
Zalacznik czesc nr 5
Zalacznik nazwa Produkty mrożone
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15220000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 4
Zalacznik data rozpoczecia 2017-09-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2017-12-29T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1 Filet z Miruny bez skóry, bez glazury mrożony kl. I kg 256 2 Filet z ryby Sola bez glazury mrożony kl. I kg 35 3 Bukiet warzywny (mieszanka warzyw bez ziemniaków) kg 24 4 Brokuł mrożony różyczki kg 61 5 Brukselka /mrożone/ kg 10 6 Fasola szparagowa mrożona kg 89 7 Kalafior mrożony różyczki kg 48 8 Marchew mrożona kostka kg 181 9 Truskawki mrożone kg 16
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Owoce i warzywa
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,0
Zalacznik okres w miesiacach 4
Zalacznik data rozpoczecia 2017-09-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2017-12-29T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis 1 Banan kg 238 2 Fasola ,,Jaś" - duża kg 35 3 Groch omielany kg 15 4 Pietruszka kg 97 5 Pietruszka natka 1 pęczek szt 102 6 Mandarynka kg 127 7 Marchew kg 424 8 Por szt 163 9 Seler /korzeń/ kg 153 10 Sałata zielona szt 55 11 Kapusta pekińska kg 73 12 Kapusta czerwona świeża kg 46 13 Kapusta biała świeża kg 475 14 Kapusta kiszona kg 130 15 Pomidor kg 119 16 Papryka świeża czerwona kg 14 17 Pieczarka kg 30 18 Szczypior 1 pęczek szt 47 19 Koper 1 pęczek szt 120 20 Cebula kg 120 21 Rzodkiewka 1 pęczek /nie mniej niż 180g/ szt 82 22 Ogórek świeży kg 138 23 Ogórek kwaszony/kiszony kg 138 24 Ziemniaki szt 3504 25 Jabłka soczyste, słodkie deserowe (min 160g) kg 900 26 Cytryna kg 36 27 Buraki ćwikłowe kg 216
  

Criterion

Kryteria Termin płatności
Znaczenie 5,00
  
Kryteria Cena
Znaczenie 95,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)