1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych różnych do magazynu Zamawiającego przy ul. Rzewuskiego 8 28-100 Busko-Zdrój.
2. W ramach tego postępowania przedmiot zamówienia został podzielony na 2 części/pakietów
3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz jego ilość będąca wielkością szacunkową została określona w formularzach asortymentowo-cenowych będących załącznikami do niniejszej SIWZ:
1) zał. nr 1 do SIWZ - PAKIET I - CUKIER I PRODUKTY POKREWNE;
2) zał. nr 2 do SIWZ - PAKIET II - WARZYWA I OWOCE PRZETWORZONE.
4. Opis przedmiotu zamówienia:
1) jakość dostarczanego towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości;
2) produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;
3) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;
4) Zamawiający przy ocenie oferty w zakresie wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego będzie się kierował faktyczną łączną wielkością opakowania;
5) Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;
6) Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;
7) termin dostarczenia przez wykonawcę zamówionej partii żywności nie może być dłuższy niż 2 dni robocze od dnia złożenia zapotrzebowania przez osobę upoważniona przez zamawiającego;
8) Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego, a w szczególności:
a) Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r., poz. 149),
b) Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych,
c) Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 22 kwietnia 2011 r w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. 2011 nr 91 poz. 525),
d) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. 2015 poz. 29),
e) Ustawie z dnia 7 listopada 2014 r. o zmianie ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2014 poz. 1722),
f) Rozporządzeniu Komisji (UE) nr 10/2011 z dnia 14 stycznia 2011 r w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością,
g) Rozporządzeniu Komisji (WE) nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych, wraz z późniejszymi zmianami,
h) Rozporządzeniu Komisji (WE) nr 1881/2006 z dnia19 grudnia 2006r ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych, wraz z późniejszymi zmianami,
i) Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady Europy (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
3) dostawy towaru:
a) jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 7 do SIWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 1 - 2 do SIWZ,
b) dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,
c) częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 7 do SIWZ
d) przy każdej dostawie Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji).
5. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jeden lub więcej PAKIET-ów.
6. Wykonawca w każdej pozycji formularza asortymentowo-cenowego – zał. nr 1 – 2 do SIWZ może zaproponować:
1) jeden lub więcej produktów spełniających zapisy opisu przedmiotu zamówienia o określonej nazwie handlowej, nazwie producenta oraz wielkości opakowania;
2) tylko jedną stałą cenę w każdej pozycji niezależnie od ilości zaproponowanych produktów;
3) co najmniej jeden produkt spełniający zapisy opisu przedmiotu zamówienia;
4) produkt którego na dzień składania ofert nie zaprzestano produkcji, mimo, że na rynku jest jeszcze możliwość jego nabycia.
7. Nie zastosowanie się do zapisów pkt. 6 spowoduje niezgodność oferty z treścią SIWZ - art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp i jej odrzucenie.
8. Prawo opcji – art. 34 ust. 5 ustawy Pzp:
1) Zamawiający zgodnie z zapisem art. 34 ust. 5 ustawy Pzp, określił maksymalną wielkość przedmiotu zamówienia będącego składową zamówienia podstawowego (gwarantowanego) oraz zamówienia z prawem opcji.
2) wartość przedmiotu zamówienia:
a) podstawowego (gwarantowanego) wynosi 80%;
b) z prawem opcji wynosi do 20%
maksymalnej wartości przedmiotu zamówienia;
3) ceny jednostkowe w ramach zamówienia z prawem opcji będą tożsame z cenami zamówienia podstawowego (gwarantowanego);
4) warunkiem uruchomiania prawa opcji jest złożenie przez Zamawiającego oświadczenia woli w przedmiocie skorzystania z prawa opcji w określonym przez niego zakresie;
5) Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji w przypadku zwiększenia potrzeb Zamawiającego;
6) niewykonanie przez Zamawiającego przedmiotu Umowy w zakresie maksymalnej wartości przedmiotu zamówienia nie wymaga podania przyczyn i nie stanowi podstawy jego odpowiedzialności z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania umowy, zgodnie
z prawem opcji określonym w art. 34 ust. 5 ustawy Pzp.
9. Aspekty społeczne - kryterium społeczne:
1) Zamawiający określa kryterium społeczne którym jest zatrudnienie do realizacji zamówienia, co najmniej jednej osoby niepełnosprawnej w wymiarze co najmniej 1/4 etatu przez cały okres trwania umowy.
2) Wykonawca który złoży ofertę na więcej niż jeden PAKIET i zadeklaruje spełnienie kryterium społecznego w każdym z nich, musi zatrudnić lub mieć zatrudnionych tyle osób niepełnosprawnych, w ilu PAKIET-ach zadeklarował spełnienie tego kryterium;
3) Zamawiający oceni spełnienie tego kryterium na podstawie oświadczenia Wykonawcy zawartego w kol. 4 w formularzu ofertowym – zał. nr 3 do SIWZ poprzez zapis „TAK lub NIE”;
4) jeżeli Wykonawca nie wskaże w ofercie żadnej opcji „TAK lub NIE”, Zamawiający uzna, iż Wykonawca nie zadeklarował kryterium społecznego;
5) za osobę niepełnosprawną uznaje osobę zgodnie z definicją zawartą w ustawie z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych (Dz. U. Z 2011 r. Nr 127, poz. 721 z późn. zm.) lub w rozumieniu właściwych przepisów państw członkowskich Unii Europejskiej lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego – jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania w tych państwach;
6) status niepełnosprawnego określony ma być na podstawie posiadanego orzeczenia
o niepełnosprawności lub orzeczenia o stopniu niepełnosprawności (znacznym lub umiarkowanym lub lekkim) lub orzeczenia o długotrwałej niezdolności do pracy
w gospodarstwie rolnym, wydanego przez zespół do spraw orzekania
o niepełnosprawności lub lekarza orzecznika ZUS-u lub KRUS-u;
7) za zatrudnienie osoby niepełnosprawnej będzie uznawane także dalsze zatrudnianie osoby niepełnosprawnej, która już jest u Wykonawcy zatrudniona;
8) wymagania w zakresie zatrudnienia odnoszą się do zaangażowania osoby niepełnosprawnej do realizacji przedmiotu zamówienia przez powierzenie tej osobie czynności związanych z faktyczną realizacją zamówienia;
9) Wykonawca zobowiązany będzie w ciągu 30 dni od dnia podpisania umowy udokumentować fakt zatrudnienia osoby niepełnosprawnej, w szczególności poprzez udostępnienie zanonimizowanych dokumentów :
a) umowy o pracę,
b) dokumentu potwierdzającego zgłoszenie do ubezpieczenia społecznego, oraz
c) dokumentu potwierdzającego status osoby niepełnosprawnej,
które należy złożyć w formie kopii poświadczonej „ZA ZGODNOŚĆ Z ORYGINAŁEM” przez Wykonawcę;
10) Zamawiający na każdym etapie realizacji umowy, uprawniony będzie do kontroli spełniania przez Wykonawcę wymagań dotyczących zatrudnienia osoby niepełnosprawnej. Na żądanie Zamawiającego, Wykonawca obowiązany będzie w ciągu 10 dni od wezwania pisemnego lub za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej przedstawić dokumenty określone w ppkt. 9);
11) Wykonawca zobowiązany będzie poinformować Zamawiającego o każdej zmianie dotyczącej zatrudnienia osoby niepełnosprawnej;
12) Wykonawca w przypadku rozwiązania stosunku pracy przez osobę niepełnosprawną lub przez Wykonawcę, przed terminem zakończenia realizacji umowy, zobowiązany jest do zatrudnienia na to miejsce innej osoby niepełnosprawnej;
13) przypadku o którym mowa w ppkt. 11, Wykonawca w terminie 10 dni od dnia zawarcia umowy z osobą niepełnosprawną, przedstawi Zamawiającemu dokumenty, o których mowa w ppkt. 9, dotyczące tej osoby niepełnosprawnej.
10. Podwykonawstwo:
1) Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy;
2) Wykonawca w takim przypadku zobowiązany jest do wskazania w oświadczeniu Wykonawcy składanym na podstawie art. 25a ust. 1 pkt 1 ustawy:
a) informacji o podwykonawcy/ach poprzez podanie nazwy firmy oraz
b) złożenie oświadczenia, że nie zachodzą podstawy wykluczenia podwykonawcy
z postępowania o udzielenie zamówienia;
3) Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za właściwe i terminowe wykonanie całego przedmiotu umowy, w tym także odpowiedzialność za jakość, terminowość oraz bezpieczeństwo dostaw wykonywanych przez podwykonawców.
11. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotu zamówienia zostały określone w projekcie umowy – zał. nr 7 do SIWZ.
|
| GuidZP400 |
70755a87-3958-44c5-9ec1-097598dc75f2
|
| Biuletyn |
658004-N-2018
|
| Zamawiajacy nazwa |
21 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ
|
| Regon |
29052485300000
|
| Zamawiajacy adres ulica |
ul. Gen. F. Rzewuskiego
|
| Zamawiajacy adres numer domu |
8
|
| Zamawiajacy miejscowosc |
Busko-Zdrój
|
| Zamawiajacy kod pocztowy |
28-100
|
| Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
| Zamawiajacy wojewodztwo |
świętokrzyskie
|
| Zamawiajacy telefon |
+48 413780919
|
| Zamawiajacy fax |
+48 413780394
|
| Zamawiajacy email |
przetargi@szpitalwojskowy.pl, marian.pasek@szpitalwojskowy.pl
|
| Adres strony url |
www.szpitalwojskowy.pl
|
| Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
| Ogloszenie dotyczy |
1
|
| Czy finansowane z unii |
2
|
| Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
| Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
| Rodzaj zamawiajacego |
8
|
| Rodzaj zamawiajacego inny |
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
|
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
| Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://bip.szpitalwojskowy.pl/przetargi.php
|
| Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
| Wymagane przeslanie ofert inny |
pisemnie
|
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
sekretariat 21 WSzU-R SP ZOZ w Busku-Zdroju, ul Rzewuskiego 8, 28-100 Busko- Zdrój, budynek AGAT, parter, pokój nr 405
|
| Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów spożywczych różnych dla 21 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjnego SP ZOZ w Busku-Zdroju
|
| Numer referencyjny |
16/PN/2018
|
| Rodzaj zamowienia |
1
|
| Czy podzielone na czesci |
1
|
| Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych różnych do magazynu Zamawiającego przy ul. Rzewuskiego 8 28-100 Busko-Zdrój.
2. W ramach tego postępowania przedmiot zamówienia został podzielony na 2 części/pakietów
3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz jego ilość będąca wielkością szacunkową została określona w formularzach asortymentowo-cenowych będących załącznikami do niniejszej SIWZ:
1) zał. nr 1 do SIWZ - PAKIET I - CUKIER I PRODUKTY POKREWNE;
2) zał. nr 2 do SIWZ - PAKIET II - WARZYWA I OWOCE PRZETWORZONE.
4. Opis przedmiotu zamówienia:
1) jakość dostarczanego towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości;
2) produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnie zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach;
3) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;
4) Zamawiający przy ocenie oferty w zakresie wielkości opakowania w przypadku stosowania przez producentów dodatkowych ilości w formie gratisów lub dodatków do opakowania podstawowego będzie się kierował faktyczną łączną wielkością opakowania;
5) Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule;
6) Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy;
7) termin dostarczenia przez wykonawcę zamówionej partii żywności nie może być dłuższy niż 2 dni robocze od dnia złożenia zapotrzebowania przez osobę upoważniona przez zamawiającego;
8) Wykonawca zagwarantuje, że dostarczany towaru, sposób jego opakowania i transportu spełni wymagania określone w krajowych i unijnych przepisach prawa żywnościowego, a w szczególności:
a) Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r., poz. 149),
b) Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych,
c) Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 22 kwietnia 2011 r w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. 2011 nr 91 poz. 525),
d) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. 2015 poz. 29),
e) Ustawie z dnia 7 listopada 2014 r. o zmianie ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2014 poz. 1722),
f) Rozporządzeniu Komisji (UE) nr 10/2011 z dnia 14 stycznia 2011 r w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością,
g) Rozporządzeniu Komisji (WE) nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych, wraz z późniejszymi zmianami,
h) Rozporządzeniu Komisji (WE) nr 1881/2006 z dnia19 grudnia 2006r ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych, wraz z późniejszymi zmianami,
i) Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady Europy (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
3) dostawy towaru:
a) jakość towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 7 do SIWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 1 - 2 do SIWZ,
b) dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP,
c) częstotliwość dostaw zgodnie z zapisami określonymi w projekcie umowy – zał. nr 7 do SIWZ
d) przy każdej dostawie Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów: HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji).
5. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jeden lub więcej PAKIET-ów.
6. Wykonawca w każdej pozycji formularza asortymentowo-cenowego – zał. nr 1 – 2 do SIWZ może zaproponować:
1) jeden lub więcej produktów spełniających zapisy opisu przedmiotu zamówienia o określonej nazwie handlowej, nazwie producenta oraz wielkości opakowania;
2) tylko jedną stałą cenę w każdej pozycji niezależnie od ilości zaproponowanych produktów;
3) co najmniej jeden produkt spełniający zapisy opisu przedmiotu zamówienia;
4) produkt którego na dzień składania ofert nie zaprzestano produkcji, mimo, że na rynku jest jeszcze możliwość jego nabycia.
7. Nie zastosowanie się do zapisów pkt. 6 spowoduje niezgodność oferty z treścią SIWZ - art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp i jej odrzucenie.
8. Prawo opcji – art. 34 ust. 5 ustawy Pzp:
1) Zamawiający zgodnie z zapisem art. 34 ust. 5 ustawy Pzp, określił maksymalną wielkość przedmiotu zamówienia będącego składową zamówienia podstawowego (gwarantowanego) oraz zamówienia z prawem opcji.
2) wartość przedmiotu zamówienia:
a) podstawowego (gwarantowanego) wynosi 80%;
b) z prawem opcji wynosi do 20%
maksymalnej wartości przedmiotu zamówienia;
3) ceny jednostkowe w ramach zamówienia z prawem opcji będą tożsame z cenami zamówienia podstawowego (gwarantowanego);
4) warunkiem uruchomiania prawa opcji jest złożenie przez Zamawiającego oświadczenia woli w przedmiocie skorzystania z prawa opcji w określonym przez niego zakresie;
5) Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji w przypadku zwiększenia potrzeb Zamawiającego;
6) niewykonanie przez Zamawiającego przedmiotu Umowy w zakresie maksymalnej wartości przedmiotu zamówienia nie wymaga podania przyczyn i nie stanowi podstawy jego odpowiedzialności z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania umowy, zgodnie
z prawem opcji określonym w art. 34 ust. 5 ustawy Pzp.
9. Aspekty społeczne - kryterium społeczne:
1) Zamawiający określa kryterium społeczne którym jest zatrudnienie do realizacji zamówienia, co najmniej jednej osoby niepełnosprawnej w wymiarze co najmniej 1/4 etatu przez cały okres trwania umowy.
2) Wykonawca który złoży ofertę na więcej niż jeden PAKIET i zadeklaruje spełnienie kryterium społecznego w każdym z nich, musi zatrudnić lub mieć zatrudnionych tyle osób niepełnosprawnych, w ilu PAKIET-ach zadeklarował spełnienie tego kryterium;
3) Zamawiający oceni spełnienie tego kryterium na podstawie oświadczenia Wykonawcy zawartego w kol. 4 w formularzu ofertowym – zał. nr 3 do SIWZ poprzez zapis „TAK lub NIE”;
4) jeżeli Wykonawca nie wskaże w ofercie żadnej opcji „TAK lub NIE”, Zamawiający uzna, iż Wykonawca nie zadeklarował kryterium społecznego;
5) za osobę niepełnosprawną uznaje osobę zgodnie z definicją zawartą w ustawie z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych (Dz. U. Z 2011 r. Nr 127, poz. 721 z późn. zm.) lub w rozumieniu właściwych przepisów państw członkowskich Unii Europejskiej lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego – jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania w tych państwach;
6) status niepełnosprawnego określony ma być na podstawie posiadanego orzeczenia
o niepełnosprawności lub orzeczenia o stopniu niepełnosprawności (znacznym lub umiarkowanym lub lekkim) lub orzeczenia o długotrwałej niezdolności do pracy
w gospodarstwie rolnym, wydanego przez zespół do spraw orzekania
o niepełnosprawności lub lekarza orzecznika ZUS-u lub KRUS-u;
7) za zatrudnienie osoby niepełnosprawnej będzie uznawane także dalsze zatrudnianie osoby niepełnosprawnej, która już jest u Wykonawcy zatrudniona;
8) wymagania w zakresie zatrudnienia odnoszą się do zaangażowania osoby niepełnosprawnej do realizacji przedmiotu zamówienia przez powierzenie tej osobie czynności związanych z faktyczną realizacją zamówienia;
9) Wykonawca zobowiązany będzie w ciągu 30 dni od dnia podpisania umowy udokumentować fakt zatrudnienia osoby niepełnosprawnej, w szczególności poprzez udostępnienie zanonimizowanych dokumentów :
a) umowy o pracę,
b) dokumentu potwierdzającego zgłoszenie do ubezpieczenia społecznego, oraz
c) dokumentu potwierdzającego status osoby niepełnosprawnej,
które należy złożyć w formie kopii poświadczonej „ZA ZGODNOŚĆ Z ORYGINAŁEM” przez Wykonawcę;
10) Zamawiający na każdym etapie realizacji umowy, uprawniony będzie do kontroli spełniania przez Wykonawcę wymagań dotyczących zatrudnienia osoby niepełnosprawnej. Na żądanie Zamawiającego, Wykonawca obowiązany będzie w ciągu 10 dni od wezwania pisemnego lub za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej przedstawić dokumenty określone w ppkt. 9);
11) Wykonawca zobowiązany będzie poinformować Zamawiającego o każdej zmianie dotyczącej zatrudnienia osoby niepełnosprawnej;
12) Wykonawca w przypadku rozwiązania stosunku pracy przez osobę niepełnosprawną lub przez Wykonawcę, przed terminem zakończenia realizacji umowy, zobowiązany jest do zatrudnienia na to miejsce innej osoby niepełnosprawnej;
13) przypadku o którym mowa w ppkt. 11, Wykonawca w terminie 10 dni od dnia zawarcia umowy z osobą niepełnosprawną, przedstawi Zamawiającemu dokumenty, o których mowa w ppkt. 9, dotyczące tej osoby niepełnosprawnej.
10. Podwykonawstwo:
1) Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy;
2) Wykonawca w takim przypadku zobowiązany jest do wskazania w oświadczeniu Wykonawcy składanym na podstawie art. 25a ust. 1 pkt 1 ustawy:
a) informacji o podwykonawcy/ach poprzez podanie nazwy firmy oraz
b) złożenie oświadczenia, że nie zachodzą podstawy wykluczenia podwykonawcy
z postępowania o udzielenie zamówienia;
3) Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za właściwe i terminowe wykonanie całego przedmiotu umowy, w tym także odpowiedzialność za jakość, terminowość oraz bezpieczeństwo dostaw wykonywanych przez podwykonawców.
11. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotu zamówienia zostały określone w projekcie umowy – zał. nr 7 do SIWZ.
|
| Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
| Data zakonczenia |
2019-11-30T00:00:00+01:00
|
| Okreslenie warunkow |
Wykonawca został dopuszczony do produkcji lub obrotu
artykułami spożywczymi - ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie
żywności i żywienia (tekst jednolity: Dz. U. z 2017 r. poz. 149 z późn. zm.),
|
| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym
zakresie
|
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym
zakresie
|
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
| Wykaz dokumentow zaswiadczen |
- odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji,
w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia - dotyczy wykonawców będących podmiotami zagranicznymi
|
| Zakresie warunkow udzialu |
- aktualna decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149 z późn. zm.) – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień,
lub
o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organa urzędowej kontroli na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149 z późn. zm.) – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
|
| Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
a) zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149 z późn. zm.)
lub
protokół z ostatniej urzędowej kontroli żywności przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej wraz z arkuszem ocen,
b) aktualną decyzję właściwego organu z wykazem środków transportu spełniających wymagania stawiane przy transporcie żywności będącej przedmiotem zamówienia;
|
| Zastosowanie procedury pzp |
1
|
| Zmiana umowy |
1
|
| Zmiana umowy tekst |
1. Umowa na podstawie złożonej oferty Wykonawcy, zostanie zawarta według załączonego projektu umowy - zał. nr 7 do SIWZ.
2. Wykaz dopuszczalnych zmian zgodnie z art.144 ust.1 ustawy Pzp zawiera § 7 projektu umowy - zał. nr 7 do SIWZ.
|
| IV 4 4 data |
2018-12-13T00:00:00+01:00
|
| IV 4 4 godzina |
12:00
|
| IV 4 4 jezyki |
język polski
|
| IV 4 5 okres |
30
|