GuidZP400 |
6358a6dd-59a7-4939-bab3-cbb0dbbb1506
|
Biuletyn |
659827-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
1 Wojskowy Szpital Kliniczny z Polikliniką Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Lublinie
|
Regon |
43102223200011
|
Zamawiajacy adres ulica |
Al. Racławickie
|
Zamawiajacy adres numer domu |
23
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Lublin
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
20049
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
lubelskie
|
Zamawiajacy telefon |
261 183 203
|
Zamawiajacy fax |
261 183 203
|
Zamawiajacy email |
zamowienia.publ@1wszk.pl
|
Adres strony url |
www.1wszk.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
3
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.1wszk.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.1wszk.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
w formie pisemnej
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
1 Wojskowy Szpital Kliniczny z Polikliniką SPZOZ w Lublinie Filia w Ełku, ul. Kościuszki 30, 19-300 Ełk, pokój 22 ( punkt podawczy)
|
Nazwa nadana zamowieniu |
DOSTAWA NABIAŁU I PIECZYWA DLA FILII ZAMAWIAJĄCEGO W EŁKU
|
Numer referencyjny |
DZP/PN/65/2018
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
2
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem zamówienia jest „Dostawa nabiału i pieczywa dla Filii Zamawiającego w Ełku” zgodnie z ofertą cenową i szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załączniki nr 2.1-2.2 (formularze cenowe) oraz Załącznik nr 8 do SIWZ. Zakres zamówienia obejmuje asortyment wyszczególniony w 2 zadaniach: Zadanie nr 1 –Nabiał i wyroby mleczarskie,
Zadanie nr 2 - Pieczywo.
|
Cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający wymaga posiadania przez Wykonawców, którzy składają ofertę aktualnej decyzji Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego
lub Państwowego Granicznego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu
do wprowadzania do obrotu lub produkcji w zakresie rodzaju żywności objętej przedmiotem zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r. poz. 1541) i/lub decyzji Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej, która dopuszcza Wykonawcę do produkcji/obrotu produktami pochodzenia zwierzęcego;
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku
w tym zakresie.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku
w tym zakresie.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
a) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp,
|
Zakresie warunkow udzialu |
Zamawiający wymaga posiadania przez Wykonawców, którzy składają ofertę aktualnej decyzji Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego
lub Państwowego Granicznego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu
do wprowadzania do obrotu lub produkcji w zakresie rodzaju żywności objętej przedmiotem zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r. poz. 1541) i/lub decyzji Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej, która dopuszcza Wykonawcę do produkcji/obrotu produktami pochodzenia zwierzęcego;
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
1) Oświadczenie Wykonawcy, iż wszystkie dostarczane artykuły żywnościowe będą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnym z obowiązującymi Polskimi Normami lub normami równoważnymi, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) oraz Dobrej Praktyki Higienicznej(GHP) oraz oświadczenie informujące, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest wdrożony i stosowany system HACCP, lub inny równoważny system – zgodnie ze wzorem stanowiącym Załącznik nr 6 do SIWZ.
2) Oświadczenie Wykonawcy, że transport dostarczanych produktów żywnościowych wymagających zachowania właściwych warunków chłodniczych, będzie się odbywać w warunkach zapewniających zachowanie ciągu temperaturowego zgodnie z zaleceniem producenta – zgodnie
ze wzorem stanowiącym Załącznik nr 6 do SIWZ.
3) Oświadczenie Wykonawcy, iż samochody dostawcze niezbędne do realizacji zamówienia
są dopuszczone do przewozu żywności przez uprawniony do tego podmiot, a realizacja dostaw odbywać się będzie zgodnie z wymaganiami sanitarnymi – zgodnie ze wzorem stanowiącym Załącznik nr 6 do SIWZ.
|
Inne dokumenty niewymienione |
- Oświadczenie własne Wykonawcy – w celu wstępnego potwierdzenia, że ww. Wykonawca
nie podlega wykluczeniu w okolicznościach o których mowa w art. 24 ust.1 pkt.12-23 i ust. 5 pkt. 1 ustawy Pzp oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu - wypełnione i podpisane odpowiednio przez osobę (osoby) upoważnioną (upoważnione) do reprezentowania Wykonawcy. Stosowne oświadczenie zawarte jest we wzorze, stanowiącym Załącznik nr 3 do SIWZ.
- WYKONAWCA W TERMINIE 3 DNI OD ZAMIESZCZENIA NA STRONIE INTERNETOWEJ INFORMACJI Z OTWARCIA OFERT, O KTÓREJ MOWA W ART. 86 UST. 5 USTAWY PZP ZOBOWIĄZANY JEST DO PRZEKAZANIA ZAMAWIAJĄCEMU: Oświadczenie o przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy – wzór stanowi Załącznik nr 5 do SIWZ.
- wstępne oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia i spełnianiu warunków udziału
w postępowaniu, wskazane w rozdziale VII pkt. 1 niniejszej SIWZ wg wzoru na Załączniku nr 3 do SIWZ
- Wypełniony i podpisany „Formularz Ofertowy Wykonawcy” zawierający co najmniej dane określone przez Zamawiającego w opracowanym wzorze stanowiącym Załącznik nr 1 do SIWZ,
- Formularz cenowy, według kosztów dostawy przedmiotu zamówienia określonego w Załącznikach
nr 2.1-2.2 do SIWZ.
- pełnomocnictwo lub inny dokument określający zakres umocowania do reprezentowania Wykonawcy, w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie w przypadku podpisania oferty oraz poświadczenia za zgodność z oryginałem kopii dokumentów przez osobę niewymienioną w dokumencie rejestracyjnym (ewidencyjnym) Wykonawcy. Udzielone pełnomocnictwo musi upoważniać do działania w imieniu Wykonawcy, a treść pełnomocnictwa musi jednoznacznie określać czynności, co do wykonywania których pełnomocnik jest upoważniony w przypadku, gdy jest to osoba upoważniona do reprezentowania Wykonawcy zgodnie z wymogami obowiązującego prawa; pełnomocnictwo sporządzone w języku obcym jest składane wraz z tłumaczeniem na język polski
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1. Wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnego aneksu pod rygorem nieważności.
2. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w zakresie:
1) przedmiotu umowy w następujących przypadkach:
a) zmiany nazwy produktu, nazwy producenta, gramatury opakowania – przy niezmienionym produkcie,
b) zmiany sposobu konfekcjonowania (wielkość opakowania) - nastąpi przeliczenie ilości na odpowiednią ilość opakowań oraz sztuk w opakowaniu.
2) należnego wynagrodzenia Wykonawcy w następujących przypadkach:
a) zmiany ustawowej stawki podatku od towarów i usług VAT; zmiana będzie dotyczyła wynagrodzenia za części umowy jeszcze niezrealizowane, co do których Wykonawca nie pozostaje w zwłoce,
b) obniżenia ceny wyrobów będących przedmiotem niniejszej umowy na skutek ustalania okresowo przez producentów cen promocyjnych wyrobów.
3. Zmiana umowy dokonana z naruszeniem ust. 1i 2 podlega unieważnieniu.
|
IV 4 4 data |
2018-12-18T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
09:00
|
IV 4 5 okres |
30
|