Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim na rok 2019 w części dotyczącej - Pakiet nr 3 - dostawa świeżych warzyw i owoców

Data publikacji 2018-12-19
Data zakończenia 2018-12-28 00:00:00
Instytucja Szkoła Podstawowa Nr 5
Miejscowość Mińsk Mazowiecki
Województwo mazowieckie
Branża
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 663252-N-2018
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 153000001
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim na rok 2019 w części dotyczącej – „Pakiet nr 3 – dostawa świeżych warzyw i owoców”.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących załącznik nr 2 do SIWZ pakiet 3
3. Przedmiot zamówienia jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami:
Pakiet 3– dostawa świeżych warzyw i owoców /CPV 03200000-3, 03221000-6, 15300000/ - opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 3
4. Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo, służące do skalkulowania ceny oferty i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu). Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia
w stosunku do Zamawiającego.
5. Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w formularzu cenowym była wypełniona. Nie wypełnienie przez Wykonawcę jakiejkolwiek pozycji zadania spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy.
6. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa żywnościowego,
w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.
z 2018 poz. 1541) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r., poz. 1154).
7. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych
w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego, powinny spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, odpowiadające normom jakościowym,
w początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie.
8. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
9. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach.
10. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia.
11. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów poprzez zmianę wartości zamówienia do 20%, w przypadku zmiany liczby uczniów w związku z nowym rokiem szkolnym, której Zamawiający nie jest w stanie obecnie dokładnie określić.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 7d6676c7-83e0-4b37-830a-766b9e58f338
Biuletyn 663252-N-2018
Zamawiajacy nazwa Szkoła Podstawowa Nr 5
Regon 58444900000
Zamawiajacy adres ulica ul. Małopolska
Zamawiajacy adres numer domu 11
Zamawiajacy miejscowosc Mińsk Mazowiecki
Zamawiajacy kod pocztowy 05300
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo mazowieckie
Zamawiajacy telefon 0-25 758 29 57
Zamawiajacy fax 0-25 759 65 34
Zamawiajacy email sp5@post.pl
Adres strony url www.sp5minskmaz.edu.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Czy przeprowadza centralny zamawiajacy 1
Rodzaj zamawiajacego 8
Rodzaj zamawiajacego inny placówka oświatowa
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja http://bip.sp5minskmaz.edu.pl/
Nazwa nadana zamowieniu Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim na rok 2019 w części dotyczącej - Pakiet nr 3 - dostawa świeżych warzyw i owoców
Numer referencyjny SP5.261.13.01.2018
Rodzaj zamowienia 1
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim na rok 2019 w części dotyczącej – „Pakiet nr 3 – dostawa świeżych warzyw i owoców”. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących załącznik nr 2 do SIWZ pakiet 3 3. Przedmiot zamówienia jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami: Pakiet 3– dostawa świeżych warzyw i owoców /CPV 03200000-3, 03221000-6, 15300000/ - opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 3 4. Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo, służące do skalkulowania ceny oferty i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu). Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego. 5. Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w formularzu cenowym była wypełniona. Nie wypełnienie przez Wykonawcę jakiejkolwiek pozycji zadania spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy. 6. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa żywnościowego, w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2018 poz. 1541) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r., poz. 1154). 7. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego, powinny spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, odpowiadające normom jakościowym, w początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie. 8. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. 10. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia. 11. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów poprzez zmianę wartości zamówienia do 20%, w przypadku zmiany liczby uczniów w związku z nowym rokiem szkolnym, której Zamawiający nie jest w stanie obecnie dokładnie określić.
Cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data rozpoczecia 2019-01-03T00:00:00+01:00
Data zakonczenia 2019-12-31T00:00:00+01:00
Informacje na temat katalogow W okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego, Zamawiający zastrzega sobie prawo nie składania zamówień na dostawy produktów żywnościowych.
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen W celu potwierdzenia nie podlegania wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy Pzp należy złożyć oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia – według wzoru stanowiącego załącznik nr 5 ; W celu potwierdzenia przynależności lub braku przynależności do grupy kapitałowej na podstawie art. 24 ust. 11 Ustawy Pzp – według wzoru stanowiącego załącznik nr 6 do SIWZ; Oświadczenie, że osoby które zajmują się dostawą towaru posiadają aktualne badania do celów sanitarno – epidemiologicznych załącznik nr 8 do SIWZ.
Zakresie warunkow udzialu Oświadczenie potwierdzające wdrażanie, bądź stosowanie wdrożonego systemu HACCP – załącznik nr 4 do SIWZ. Jeżeli wykonawca stosuje system HACCP dołącza certyfikat HACCP wystawiony przez niezależną akredytowaną jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie właściwego organu Powiatowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzja właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad wdrażaniem lub stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP;
Wykaz potwierdzenie okolicznosci Oświadczenie potwierdzające, że oferowane artykuły spożywcze są dopuszczone do obrotu na terenie Polski zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2018 r. poz. 1541) – załącznik nr 7 do SIWZ;
Inne dokumenty niewymienione Oświadczenie dotyczące wspólnego wykonania zamówienia - załączniki nr 9 do SIWZ. Wykaz części zamówienia, których wykonanie będzie powierzone podwykonawcom - załącznik nr 10 do SIWZ.
IV IstotnePostanowienia 1. Zamawiający zawrze umowę w sprawie zamówienia publicznego na zasadach określonych w art. 94 Ustawy Pzp. 2. Umowa zostanie zawarta na okres: od 3 stycznia 2019 r. do 31 grudnia 2019 r. 3. Zamawiający umieści w umowie formę zgłoszenia zapotrzebowania na produkty żywnościowe. Zamówienia będą następować telefonicznie, faksem, mailem lub osobiście przez upoważnionego pracownika w dniu poprzedzającym dzień planowanych dostaw do godz. 10°° zgodnie z aktualnymi potrzebami Zamawiającego. Dostawy będą realizowane codziennie w godzinach 06:00 – 09:00 w dni robocze. 4. W okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego, Zamawiający zastrzega sobie prawo nie składania zamówień na dostawy produktów żywnościowych. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy, poprzez: 1) zmianę ilości zamawianych towarów poprzez zmianę wartości zamówienia do 20%, w przypadku zmiany liczby uczniów w związku z nowym rokiem szkolnym, której Zamawiający nie jest w stanie obecnie dokładnie określić. 2) zmianę ustawowej stawki VAT. 6. Projekt umowy stanowi załącznik nr 11 do SIWZ.
IV 4 4 data 2018-12-28T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki polski
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Dostawa świeżych warzyw i owoców
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2019-01-03T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Sukcesywne prowadzenie dostaw świeżych warzyw i owoców określonych w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 2 pakiet 3 w ilościach uzależnionych od bieżącego zapotrzebowania przez okres od 3 stycznia 2019 r. do 31 grudnia 2019 r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego.
  

Criterion

Kryteria termin płatności
Znaczenie 40,00
  
Kryteria cena
Znaczenie 60,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)